December 16, 200916 yr comment_9813 INDEX [color=#8b0000][b]Piramide cu portocale si cocos[/b][/color]– pag 1 Fursecuri cu fistic – pag 2 Semilune cu seminte de pin – pag 3 DOBOS in STIL ITALIAN – pag 4 TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE – [b]pag 3[u] [/u]TARTA CU CASTANE GLASATE SI NUCI- pag 5[/b][b]MOULIN ROUJE CAKE[/b][b] – pag 5[/b] Report
December 16, 200916 yr comment_9883 Fara fite? Pai daca ma apuc eu sa fac, nu-mi ies asa perfecte.La tine e High Class.La classe non è acqua. Report
December 16, 200916 yr comment_9915 sunt facute in forma? si daca da cum le scoti, nu se lipeste aluatul de margini? Report
December 16, 200916 yr comment_9927 Dora, arata tare bine si la astea ma prind si eu sa le execut. Report
December 16, 200916 yr Author comment_9970 [color=#808000][b]M-am gandit sa deschid acest topic pentru a beneficia de gama imensa de dulciuri (de la fursecuri, bombonele pana la torturile cele mai elaborate) pe care pasticceria italiana o pune la dispozitia lumii intregi ...si pentru care este foarte cunoscuta si foarte apreciata in toate cele patru zari ale mapamondului...Putem strange aici retete specifice sarbatorilor de Craciun si de Paste, retete din diferite regiuni ale Italiei cu particularitatile lor, torturi preparate exclusiv dupa retete italiene...in fine pasticcerie de la A....la Z...si daca ni se termina literele...putem continua...AA...AB...AZ etc...combinatii sunt destule Deci dragele mele va astept pe toate cu retete italiene 100% care mai de care mai apetisante ... si mai frumos aranjate, bibilite, coafate...frumos pozate ..in functie de posibilitati si timp 8-) Voi incepe astazi cu o reteta de fursecuri de Craciun care se prepara foarte mult in zona Marche...mai precis in provincia di Macerata si in imprejurimi..o reteta simpla cu ingrediente fara fitze si foarte rapida...si cu un gust...de neuitat [/b][/color] [align=center]PIRAMIDE CU PORTOCALE SI COCOS[/align] [align=center][color=#000000][b]275g cocos150g zahar3 oua3 linguri lichior de portocale (Cointreau) sau orice alt lichior doriticoaja razuita a 2 portocaleun praf de sare[/b][/color][/align] [align=center]Procediment[/align] [color=#808000]Se spumeaza ouale cu praful de sare[/color] Se adauga zaharul [color=#808000][b]Apoi coaja de portocala[/b][/color] Si lichiorul [color=#808000][b]La sfarsit se adauga cocosul[/b][/color] Se formeaza mici piramide [color=#808000][b]Se coc in cuptorul incalzit la 175°C timp de 8minuteApoi se stinge imediat cuptorul si se mai lasa tava in cuptor circa 12minuteDupa care se scoate tava din cuptor si se pun piramidele sa se raceasca pe un gratar[/b][/color] wow! [color=#808000][b]mimisorule pai daca-ti plac nu-s greu de facut...ia fa o tura ...de piramide [/b][/color] Report
December 16, 200916 yr Author comment_9971 Fara fite? Pai daca ma apuc eu sa fac, nu-mi ies asa perfecte.La tine e High Class.La classe non è acqua. [color=#808000][b]Pe pariu ca si la tine pot iesi la fel? [/b][/color] Report
December 16, 200916 yr Author comment_9973 sunt facute in forma? si daca da cum le scoti, nu se lipeste aluatul de margini? [color=#808000][b]Mai sa fie...asa par a fi?...facute in forma?...nu draga mea...sunt facute cu mana [/b][/color] Report
December 16, 200916 yr Author comment_9974 Dora, arata tare bine si la astea ma prind si eu sa le execut. [color=#808000][b]oki doki...te astept cu impresii... [/b][/color] Report
December 16, 200916 yr comment_9991 Vaaai Dora, ce-mi faci tu mie, chiar azi ma gindeam ca probabil nu reusesc anul asta sa fac fursecurile si biscuitii pe care ii faceam cadou de Craciun din lipsa acuta de timp :cry: si-mi faci o pofta cu piramidele tale Report
December 16, 200916 yr Author comment_10000 Vaaai Dora, ce-mi faci tu mie, chiar azi ma gindeam ca probabil nu reusesc anul asta sa fac fursecurile si biscuitii pe care ii faceam cadou de Craciun din lipsa acuta de timp :cry: si-mi faci o pofta cu piramidele tale [color=#808000][b]pai ce mai astepti draga mea?...fa-le loc pe listuta cu fursecuri de Craciun...si fa si-o tura...de piramide ..ba chiar doua...ca se topesc taaaaare repede [/b][/color] Report
December 17, 200916 yr comment_10012 sunt facute in forma? si daca da cum le scoti, nu se lipeste aluatul de margini?păi cred că poţi folosi acelaşi pahar cu care bei restul lichiorului de portocale... alunecă foarte bine (lichiorul, piramidele o'm vedea ) Chiar mă'ntrebam de ce-am cumpărat săptămîna trecută două pachete de cocos... acum ştiu!Săru'mîna, Dora!!! Report
December 17, 200916 yr Author comment_10091 sunt facute in forma? si daca da cum le scoti, nu se lipeste aluatul de margini?păi cred că poţi folosi acelaşi pahar cu care bei restul lichiorului de portocale... alunecă foarte bine (lichiorul, piramidele o'm vedea ) Chiar mă'ntrebam de ce-am cumpărat săptămîna trecută două pachete de cocos... acum ştiu!Săru'mîna, Dora!!! [color=#808000][b]Cu placere bebe...dar chiar nu se merita sa pierzi timp cu paharelele...se pot face foooarte usor cu mana [/b][/color] Report
December 17, 200916 yr Author comment_10280 [color=#808000][b]Si fiindca tot suntem in perioada cand intocmim listutele cu fursecuri pentru Craciun va mai propun azi o alta reteta super gustoasa si foarte rapida [/b][/color] FURSECURI CU FISTIC [color=#000000][b]80g unt100g zahar brun1/2 pachetel praf de copt2 oua280g fainavanilie100g fistic maruntitun praf de sare[/b][/color] [color=#808000]Mixati untul cu zaharul[/color] [color=#808000][b]Adaugati ouale si vanilia (in foto se vede numai un ou, ulterior l-am adaugat si pe al doilea [/b][/color] [color=#808000][b]Apoi faina cu praful de copt[/b][/color] [color=#808000][b]Si la sfarsit fisticul maruntit grosolan (adica cu facaletul) [/b][/color] Formati bilute potrivite pe care le puneti la cuptor la 180°C timp de 20/25minute pana devin aurii [color=#808000][b]Odata coapte se lasa la racit si se tin la pastrare in cutie bine inchisa [/b][/color] Report
December 17, 200916 yr comment_10298 moooaaaaa DORAAAsi niste simple fursecuri ies din mainile tale waw...arata de nota...111 Report
December 18, 200916 yr Author comment_10413 moooaaaaa DORAAAsi niste simple fursecuri ies din mainile tale waw...arata de nota...111 [color=#808000][b]Misha multumesc fata draga....gustul e...particular [/b][/color] Report
December 18, 200916 yr comment_10448 moooaaaaa DORAAAsi niste simple fursecuri ies din mainile tale waw...arata de nota...111 [color=#808000][b]Misha multumesc fata draga....gustul e...particular [/b][/color]adevarul asa as papa si eu...cateva...arata fff bine si sunt pe gustul meupe alea cu fistic nu le pot face pt ca eu nu pap cu faina iar ai mei nu mananca fistic asa ca mai astept pana termin curain schimb cred ca le fac pe alea cu cocos sapt viitoare Report
December 18, 200916 yr comment_10568 Ador fisticul Da misha tot ce iasa din mina ei e opera de arta.Io inca nu stiu ce fac de craciun ,.nu am o lista cu dulciuri.POate primele o sa le incerc ,cred ca stau bine in cutie ,nu? Report
December 19, 200916 yr Author comment_10766 moooaaaaa DORAAAsi niste simple fursecuri ies din mainile tale waw...arata de nota...111 [color=#808000][b]Misha multumesc fata draga....gustul e...particular [/b][/color]adevarul asa as papa si eu...cateva...arata fff bine si sunt pe gustul meupe alea cu fistic nu le pot face pt ca eu nu pap cu faina iar ai mei nu mananca fistic asa ca mai astept pana termin curain schimb cred ca le fac pe alea cu cocos sapt viitoare [color=#808000][b]ok...sunt sigura ca-ti vor placea la maxim [/b][/color] Report
December 19, 200916 yr Author comment_10767 Ador fisticul Da misha tot ce iasa din mina ei e opera de arta.Io inca nu stiu ce fac de craciun ,.nu am o lista cu dulciuri.POate primele o sa le incerc ,cred ca stau bine in cutie ,nu? [color=#808000][b]Pai cum vine asta draga mea??..adori fisticul dar vrei sa incerci piramidele cu cocos??? :roll: Eu zic sa le incerci pe amandoua...sunt ffff bune...parol [/b][/color] Report
December 19, 200916 yr comment_10772 Ador da ,mai ales la ciocolata,dar inca fac lista si luni ma hotarasc ce si cum fac.Sincer nu stiu inca ,mereu fac asa,sunt nehotarita. Report
December 19, 200916 yr Author comment_10774 [color=#808000][b]Chiar daca suntem in post am putut prepara alte fursecuturi ...pentru ca de gustat le-au gustat fiica si sotul meu ...fac pe cobaii pentru mine dragii de ei...verdictul a fost si de data aceasta: "Te rog mami sa faci cantitate dubla data viitoare!!!!...Sunt o minunatie!!!" Deci azi va prezint o alta reteta super apetisanta...numai buna de preparat pt Craciun[/b][/color] [color=#FF0000]SEMILUNE CU SEMINTE DE PIN[/color] [color=#000000][b]250g faina200g unt75g zahar pudra100g alune de padure macinate1 pliculet zahar vanilat1 fiola de esenta de portocale50g seminte de pin[/b][/color] [color=#808000]In plus[/color] [color=#000000][b]70g ciocolata amaruie sau cu lapte2linguri ulei de arahide[/b][/color] Se mixeaza untul cu zaharul, vanilia si aroma de portocale Se adauga alunele de padure macinate si faina Aluatul rezultat se tine la frigi timp de 1 ora Odata trecut timpul se formeaza mici suluri de aluat carora li se da forma de semilune si se trec prin seminte de pin care se preseaza fff bine de aluat..(Insistati cu presiunea semintelor de pin altfel riscati sa va cada toate odata coapte fursecurile) Se coc la 175°C pana devin auriiOdata racite se trece cu una dintre extremitati prin ciocolata topita cu cele 2linguri de ulei Aroma de portocale imbinata cu ciocolata si cu semintele de pin coapte....O NEBUNIE!!!!! Report
December 20, 200916 yr comment_11080 Dora, aplauze si pupici pentru topic . Minunate retete. E de mare ajutor un topic in care retete care au ceva in comun ( in cazul nostru originea :mrgreen: ) sunt grupate impreuna. Report
December 20, 200916 yr comment_11120 DORA :cry: :cry: esec totalam vrut sa fac piramideleam inlocuit lichiorul cu suc de portocale si mam apucatcand a fost "gata" arata ca niste cocos colorat dar afanatam mai pus 2 oua...nik...am mai pus suc de porto...nik...am mai pus 3 oua -albusurile batute spuma apoi adaugate galbenusurile...nikam mai pus suc,,,niksi apoi am pus si 150 gr unt si am zis,ce o fi,o finici vorba de a-i da formaam pus intro tava ,am batut bine si am copt asasper ca atunci cand e rece sa se poata taia :cry: :cry: :cry: daca nu...vad eu...da nu ma las...o sa mai incerc si alta data Report
December 21, 200916 yr Author comment_11245 Ador da ,mai ales la ciocolata,dar inca fac lista si luni ma hotarasc ce si cum fac.Sincer nu stiu inca ,mereu fac asa,sunt nehotarita. [color=#808000][b]Vezi ca azi e luni...deci gata listuta?!! [/b][/color] Report