Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crrrrreepy!

Featured Replies

• Author
Eu nu stiu cine e tipul, dar stiu ca situatia pe care o descrie in post e peste tot in tara :snorting: Asta chiar mi se pare creepy, realitatea asta din Romania. Hm, am avut o perioada cand si eu credeam ca astora nu e bine sa le raspunzi cu aceeasi moneda...intre timp mi s-au mai schimbat parerile. Exista indivizi care nu inteleg decat atunci cand le raspunzi cu fix aceeasi moneda.
Exista si aceasta realitate si exista si alta! Cine nu cunoaste indeaproape nu ar trebui sa spuna ca e creepy! Bendeac este un exagerat, si tara asta a fost furata de atatea ori ca nu mai am cum sa tin minte! Intotdeauna a fost recuperata de la hoti, mai devreme sau mai tarziu!

Eu nu stiu cine e tipul, dar stiu ca situatia pe care o descrie in post e peste tot in tara :snorting: Asta chiar mi se pare creepy, realitatea asta din Romania. Hm, am avut o perioada cand si eu credeam ca astora nu e bine sa le raspunzi cu aceeasi moneda...intre timp mi s-au mai schimbat parerile. Exista indivizi care nu inteleg decat atunci cand le raspunzi cu fix aceeasi moneda.

Nu-I asa ca e mai comod, mai accesibil, mai publicitar sa arati uratul..E mai comercial sa fii creepy decat sa expui valori,inovatii, premii, succese... chiar de Bendeac te-ai impiedecat...Bravo, bine ai facut ca ti-ai schimbat parerile, felicitari, te pup, tu! Vezi sa ai monezi de schimb :)Da cu ele in astia publicitari si cu flori in aia care merita, ca-ti spun, sunt o multime care ne fac natiunea de mandrie.

S-a injurat Bendeac cu un cocalar intr-o benzinarie ...

Mare treaba !

De parca asta nu ti s-ar putea intampla oriunde in lume ?

Fiecare tara are "cocalarii "ei.

Bendeac e oricum un sagvin care face din tantar armasar.Si cand e de bine si cand e de rau.

Ca asa e el.

Chestia asta ca nu vrea sa faca copii nu e un lucru nou.A mai spus-o.E alegerea lui.

Dar unde pe lumea asta e de facut copii ?

In Londra,unde mor politistii pe strada injunghiati fara motiv ?In Stockholm unde acum ard la rand cartiere ? In America unde-ti timiti copilul la scoala si-l aduci in sicriu impuscat ?

Ce ar fi sa ne luam dupa Bendeac si sa ne luam cu totii pistoale ?

Am trai intr-o lume mai buna nu ?

Hai sa nu fim snobi si sa-i aratam pe altii cu degetul .

Fiecare tara are gunoiu ei pe care il ascunde mai bine sau mai rau sub pres.

Ma enervez de mor cand vad pe FB ca si aici ,ca sunt citati guru din astia gen Bendeac.

Pai mai fratilor nu mai stim judeca cu mintea noastra ? Nu mai avem cuvintele la noi,de-i citam pe altii ?

Mai mult . El are dreptul ca a trait-o pe viu si a scris la nervi.

Azi de dimineata dupa ce s-a spalat pe dinti ,sunt sigura ca si-a schimbat ideea ,dar ea continua sa se propage pe net prin raspandacii care-si beau cafeaua si sunt in pana de idei.

Romania nu e creepy decat poate pentru cei care nu traiesc in ea si nu cunosc realitatea.

Are ea saraca multe baiuri ,dar si multa frumusete si Oameni de valoare despre care nu scrie nimeni nimic.Despre lucrurile frumoase si bune nu se scrie ca nu fac audienta.

Asa ca nu va mai lasati prostiti de cuvinte zornaitoare si ganditi cu capul vostru sau poate ca nu mai stiti sa ganditi ci doar sa memorati.

Na ca m-am nervat .

Pisco, sunt perfect de acord cu tine, eu nu vad in jurul meu Romania lui Bendeac, sau mai bine zis o vad si pe aia, dar vad si o gramada de lucruri faine si oameni minunati la care ma uit cu drag, depinde si de noi cum vrem sa vedem lucrurile din jurul nostru.

Mi se pare ca si la televizor in ultimii ani s-au prezentat o gramada de lucruri intr-un mod foarte pesimist si catastrofal, ca dupa ce te uitai iti venea sa te duci pe campii.

In cu totul alta ordine de idei, daca tot am ajuns pe-aici, mie mi se par creepy femeile cu buzele siliconate sau botoxate sau ce stiu eu ce-si fac cu ele. Nu le judec, fiecare-si face ce vrea, dar mie nu-mi plac, mi se pare ca le transforma din niste femei frumoase in...niste papusi care au toate aceeasi expresie bosumflata.

Mi-am amintit de o alta chestie crrreepy rau de tot (pentru mine). Guma de mestecat aruncata pe jos...Si o calci fara sa-ti dai seama...in toiul verii la 40 de grade :rolleyes: Mi s-a intamplat de cateva ori si mi-am amintit de mai multe rude de ale persoanei care a aruncat-o acolo :violent6:

Creepy.. filmele de groaza - nu ma uit nici picata cu ceara.. in schimb imi plac cele gen crime investigation, cu toate ca si alea uneori imi dau fiori reci pe sira spinarii.

Serpi, sobolani, astea-s probabil cele mai comune fobii :floare:

Cat despre Romania, are si Bendeac partea lui de adevar, cu toate ca si el e tot genul ala de om, doar ca intr-un alt mod. Are cultura, are talent, insa uneori le foloseste intr-un mod gresit si trebuie sa recunosc ca daca la inceput imi era simpatic, acum mi-e indiferent. Slava Domnului exista si oameni exact opusul celor descrisi de el si nu-mi place sa ii pun pe toti in aceeasi oala. Toata chestia e sa ii observi in masa asta de "cocalari" sau ce-or fi, cum s-or numi. Mi-am facut un obicei din a observa oamenii pe strada, macar cateva secunde.. e superb ce poti vedea cateodata, micile gesturi, zambete.. de ma trezesc si eu zambind cateodata. :rolleyes: Eu una prefer sa traiesc putin mai naiv si sa vad binele din oameni inainte de a vedea atrocitatile de la stiri si tv. E intr-adevar neplacut cand auzi muzica la maxim din masini, cand dai drumul la manele sa duduie casa scarii, cand scuipa pe strada, cand mananca seminte si lasa cojile unde se nimereste etc.. Insa eu cred ca asta tine si de educatie si mai ales de sansa la educatie, caci multi nu o au si pentru ca provin dintr-un astfel de mediu nici nu o cauta.

Exista si frumusete in tara asta, incepand de la faptul ca aici m-am nascut si am invatat limba asta frumoasa, aici mi-e familia si aici imi sunt radacinile. Si probabil oriunde as pleca in lume nu as uita de bucatica asta de lume care m-a format :violent6:

Mi-am amintit de o alta chestie crrreepy rau de tot (pentru mine). Guma de mestecat aruncata pe jos...Si o calci fara sa-ti dai seama...in toiul verii la 40 de grade :rolleyes: Mi s-a intamplat de cateva ori si mi-am amintit de mai multe rude de ale persoanei care a aruncat-o acolo =))

:105: eram acum 2 ani la mare ,si eram la o terasa sa mancam ,contrar obiceiului bub' era f. f. cuminte pe scaunel tot privind in jos si mosmondind ceva pe sub masa (de obicei fugea in toate derectiile' si eu cu mancarea dupa el :floare: )asa ca eu intrentineam conversatie cu domnu' Geany ,totul a culminat cand am vazut ca bub' molfaie ceva...era guma de pe sub' scaune,de pe sub masa ,a cules tot :violent6: sincer in acel acel moment tare asi fi preferat sa o am pe papuci =))

Despre ce fel de gel este vorba Geany? M-am regasit in aceeasi situatie si mi-ar fi de folos informatia din partea ta.Multumesc mult, mult!

Geany, la 13 May 2013 - 04:58 PM, a spus:

eu pot sa accept cam toate creaturile lui d-zeu,da numa sa nu ma ia prin surpriza'

Acum un an (si oleaca pt. exactitate),in baitza mea minuscula(nu am acolo nici geam,doar waterul,chiuveta si cada,o oglinda si dulapioare suspendate cu parfum,deo,sampon si fixativ ),am prostul obicei ca beau multa apa cica pt. slabeala ,asa ca ma mai apuca in creierii noptii sa merg la tuoaleta' ,baii!! misunau niste gandaci mari negri,asemanatori cu caradastile ,numai noaptea tarziu ca ziua nu se vedea unul ,sa mor cu zile si alceva'nimika,bine ca am dat cu un gel(am mai vb. despre el) si de atunci am scapat nu mai misca nimic in front la mine ,ca ma lua cu leashanu' zau ashea

Creepy.. filmele de groaza - nu ma uit nici picata cu ceara.. in schimb imi plac cele gen crime investigation, cu toate ca si alea uneori imi dau fiori reci pe sira spinarii.

Serpi, sobolani, astea-s probabil cele mai comune fobii :floare:

Cat despre Romania, are si Bendeac partea lui de adevar, cu toate ca si el e tot genul ala de om, doar ca intr-un alt mod. Are cultura, are talent, insa uneori le foloseste intr-un mod gresit si trebuie sa recunosc ca daca la inceput imi era simpatic, acum mi-e indiferent. Slava Domnului exista si oameni exact opusul celor descrisi de el si nu-mi place sa ii pun pe toti in aceeasi oala. Toata chestia e sa ii observi in masa asta de "cocalari" sau ce-or fi, cum s-or numi. Mi-am facut un obicei din a observa oamenii pe strada, macar cateva secunde.. e superb ce poti vedea cateodata, micile gesturi, zambete.. de ma trezesc si eu zambind cateodata. :rolleyes: Eu una prefer sa traiesc putin mai naiv si sa vad binele din oameni inainte de a vedea atrocitatile de la stiri si tv. E intr-adevar neplacut cand auzi muzica la maxim din masini, cand dai drumul la manele sa duduie casa scarii, cand scuipa pe strada, cand mananca seminte si lasa cojile unde se nimereste etc.. Insa eu cred ca asta tine si de educatie si mai ales de sansa la educatie, caci multi nu o au si pentru ca provin dintr-un astfel de mediu nici nu o cauta.

Exista si frumusete in tara asta, incepand de la faptul ca aici m-am nascut si am invatat limba asta frumoasa, aici mi-e familia si aici imi sunt radacinile. Si probabil oriunde as pleca in lume nu as uita de bucatica asta de lume care m-a format :violent6:

+1 Olguta si Piscotel sunt de acor cu voi.

Bendeac chiar imi displace, am trecut putin de indiferenta.

Citind postul vostru am realizat ca sunt ani buni de cand nu am mai auzit manele in preajma sau chiar muzica la un volum enervant, asa cum a fost cazul in acea perioada a manelelor, scuze dar chiar nu mai stiu in ce ani erau. Ma bucura enorm faptul ca manele probabil ca asculta o mana de oameni si nu in preajuma locuintei mele.

Da, nu zice nimeni ca nu e o tara frumoasa, bla bla bla. Si nici n-am uitat ca e tara mea natala, fiti siguri.

Dar nu-mi ziceti mie ca in Ro e bine, ca tara e ok, etc. Tara e vanduta. La straini. Se intoarce Stefan cel Mare in mormant saracu'.

Terenuri agrigole, intr-un procentaj mare vandute, marile firme internationale gen Ferrero (aia cu Nutella) au cumparat in Ro hectare intregi de aluni (si-apoi zic ca fac Nutella cu alunele din Piemonte, hahahahaha! ), padurile le-au vandut toate la straini si multe altele frate ca nu-mi vin in minte acum.

Intrebati pensionarii, intrebati lumea de la tara, intrebati pe cei care ajung in spitalele romanesti, sa vedeti ce frumoasa-i Romania.

Nu-mi veniti mie cu plaiurile mioritice, cu Carpatii nostri, ca nu mai tine. Romania e plina de oameni amarati si vai de capu' lor care n-au bani cu ce sa traiasca de pe zi pe alta, care-si vand un vot pe-o sticla de ulei.

La toate programele tv pe care le prind eu aici si ma refer in special la protv international, zilnic vezi doar pitzipoance, cocalari si analfabeti. Refuz sa ma mai uit. Dar din cand in cand ma mai uit la stiri.

M-am saturat sa aud "N-ai fatza de romanca, nu zici ca esti din Romania!" Si m-am saturat sa le explic ca nu toti suntem inchisi la culoare si nu toti ascultam manele si mancam seminte! Da, pentru ca manelele la maxim in masini au ajuns pana aici!!!

Eu am o nedumerire:daca eu ascult SI manele,sunt si eu creepy?Mie mi-e draga Romania si ma duc cu drag de fiecare data,nu stiu daca o fii numai din cauza ca am familia acolo,in orice caz o sa le arat si copiilor tara in cativa ani.Cocalari si pitzipoance sunt peste tot,si in Germania si in Italia si in Austria etc,numa sa vrei sa-i vezi : P
De acord cu tine, Any.. tara e vanduta, nu mai avem nimic, joburi ioc..eu ma refeream strict la oameni, nu-mi place sa generalizez, fiecare e liber sa asculte ce vrea, cand vrea, dar fara sa deranjeze linistea celorlalti. Recunosc ca daca as avea posibilitatea, as pleca din tara pentru ca vreau ca fiul meu sa aibe o sansa la un viitor mai bun, oricat de cliseu suna asta. Nu vreau sa creasca, sa faca o facultate de 2 lei si sa fie unul din sutele de mii de absolventi de facultate din tara asta fara joburi si fara vreo perspectiva de viitor reala. Acuma na' una e dorinta, alta e realitatea.. pana una alta, zau daca vreau sa ma mai gandesc ca tara e vanduta, cui, de ce, oricum nu hotaram noi asta, nici la stiri nu ma mai uit de ceva vreme ca ma amarasc... incerc sa ma bucur de cei ce ma inconjoara, incerc sa fac ce-mi place, sa gandesc pozitiv, sa vad soarele si nu norii, incerc sa fac lucruri pe care sa mi le amintesc cu drag mai apoi :floare: Eu una ma simt mult mai bine si impacata cu mine insami de cand gandesc asa :)

Olguta, frumos scris :floare:

Any, din pacate am sie eu prea multa experienta cu spitatele din tara, deci stiu cum e. Par ridicat pe sira spinarii, groaznic si adevarat horror. Ajungem iar la - realitatea bate filmul :)

Eu sînt de acord cu fiecare dintre voi! Chiar si cu Bendeac. Am citit si eu scrisoarea 'mnealui, dar pe mine m-a bufnit rîsul. Parca îl si vad pe Mihai plîngînd sub casca! Hai sa fim seriosi! Asta e istet si singura chestie care vrea s-o faca e sa (se) "amestece", sa fie prezent. Dar eu nu-l pot lua în serios... :D

Eu am o nedumerire:daca eu ascult SI manele,sunt si eu creepy?Mie mi-e draga Romania si ma duc cu drag de fiecare data,nu stiu daca o fii numai din cauza ca am familia acolo,in orice caz o sa le arat si copiilor tara in cativa ani.Cocalari si pitzipoance sunt peste tot,si in Germania si in Italia si in Austria etc,numa sa vrei sa-i vezi : P

Da, cocalari si pitipoance sînt peste tot, dar majoritatea vin de unde? Nu sariti imediat, desi as avea nevoie de niste rosii :P , ca nu voiam sa spun ca toti astia vin din România. Mai vin si din alte parti, dar sigur printre bastinasi n-o sa vedeti pitiponci si cocalari :D

Creepy? Ce e creepy pentru mine, n-o fi pentru altii, ce-o fi creepy pentru altii, mie sau altuia i se poate parea banal sau interesant... deci creepy e relativ :D

Lighioanele si orhideele postate de Lapona mi se par simpatice, iar pentru ea sînt creepy. Cum spuneam, fiecare cu scala personala :D

Sau modelele alea belite de piele :P , nu-mi plac, dar nu le gasesc creepy, ci mai degraba interesante în sens informativ/educativ.

Despre ce fel de gel este vorba Geany? M-am regasit in aceeasi situatie si mi-ar fi de folos informatia din partea ta.Multumesc mult, mult!

Geany, la 13 May 2013 - 04:58 PM, a spus:

eu pot sa accept cam toate creaturile lui d-zeu,da numa sa nu ma ia prin surpriza'

Acum un an (si oleaca pt. exactitate),in baitza mea minuscula(nu am acolo nici geam,doar waterul,chiuveta si cada,o oglinda si dulapioare suspendate cu parfum,deo,sampon si fixativ ),am prostul obicei ca beau multa apa cica pt. slabeala ,asa ca ma mai apuca in creierii noptii sa merg la tuoaleta' ,baii!! misunau niste gandaci mari negri,asemanatori cu caradastile ,numai noaptea tarziu ca ziua nu se vedea unul ,sa mor cu zile si alceva'nimika,bine ca am dat cu un gel(am mai vb. despre el) si de atunci am scapat nu mai misca nimic in front la mine ,ca ma lua cu leashanu' zau ashea

Se numeste max force gel,scrie pe gogu si orasul tau de resedinta,si o sa gasesti sigur un nr. de telefon sau o adresa ceva,cred ca se poate livra si la domiciliu,e cam scump,eu am data saizeci si ceva de lei fara tva,cu totul vreo optzeci dar se merita,nu am mai avut nimic de mai bine de un an,nici rosii de bucatarie si nici negri mari in baie,vecinii au,dar eu nu am mai avut..

http://www.youtube.com/watch?v=t5fbCLzG_dk

sigur printre bastinasi n-o sa vedeti pitiponci si cocalari :)

Lasa ca imi iau eu rosii acum cite n-o sa pot duce :D Cind am fost in Italia mi-am dat seama pe cine vor sa imite cocalarii romanii: pe autenticii cocalari italieni :floare: si chiar erau italieni, nu romani. Tricouri cu gulere ridicate, mocasini rosii, verzi, portocalii, muzica data tare in masini, tona de parfum pe ei de-ti mutau nasul din loc, trec pe linga tine si te lovesc sa treaca ei, si altele, si altele... Nu ma intrebati pe unde, ca am fost in multe locuri si peste tot erau de-astia. Erau si citiva romani care ar fi vrut sa ii imite, dar nu reuseau nici pe departe.

Eu nu ma dau in vant dupa manele dar sunt cateva care-mi plac ..de exemplu asta

http://www.youtube.com/watch?v=MRtrShj6LZ8

Parerea mea e ca oricine poate sa asculte ceea ce-i pare atat timp cat nu obliga si vecinii si tot cartierul sa asculte acelasi lucru in acelasi timp cu ei,pt. unii butonul de la casetofon pe care scrie volum ,pare sa nu existe sau sa nu-i stie intrebuintarea :floare:

Azi la radio am auzit ca se vinde pe un sit...nu i dai numele...sterilet de ocazie,cutiuta de TIC TAC ce contine cu unghii taiate si proteza dentara mina a doua.

Mi a terminat ziua....

Lasa ca imi iau eu rosii acum cite n-o sa pot duce :D Cind am fost in Italia mi-am dat seama pe cine vor sa imite cocalarii romanii: pe autenticii cocalari italieni :floare: si chiar erau italieni, nu romani. Tricouri cu gulere ridicate, mocasini rosii, verzi, portocalii, muzica data tare in masini, tona de parfum pe ei de-ti mutau nasul din loc, trec pe linga tine si te lovesc sa treaca ei, si altele, si altele... Nu ma intrebati pe unde, ca am fost in multe locuri si peste tot erau de-astia. Erau si citiva romani care ar fi vrut sa ii imite, dar nu reuseau nici pe departe.

Cu toate ca eu n-am vazut în Italia niciunde asa ceva, ceea ce nu inseamna ca n-ar fi, ca doar n-am fost eu în toata Italia... ca vizitator nici nu mi-as da cu parerea, pentru ca nu cred ca as fi în stare sa recunosc 100% în 10 secunde de trecere pe lînga asa ceata, care ce natie e...

Am fost doar în cîteva orase, hai sa zic vreo zece. Am fost si ziua, si seara, si la miezul noptii, chiar si dupa, dar nu am dat peste veseli dintr-astia niciodata. Chestia e ca nici de români nu am dat, nici macar ca oaspeti in hoteluri. Doar asa ca "maître de întîmpinare" într-un hotel, iar în alt hotel baiatul care ne parca masina în garaj si tata lui care ducea bagajele în camere/lucrau acolo, niste oameni de nota 10!

La noi, tineret care se aduna în haita si fac pe smecherasii sînt în proportie de 99,99% straini. Cel mai des rusi, urmati de turci si albanezi (pentru ca nu mai am nevoie de rosii, de ai nostri nici nu pomenesc :D ) , iar la noi în oras sînt cuminti, deci nu se iau aiurea de oameni, ci îsi vad de ale lor. Asculta si ei muzica tare cu usile deschise... prin parcari :D Pitiponci, deci foarte putini. Pitipoance, eu am vazut de-ale noastre si mai ceva albaneze. Oricum, orasul nostru e mic, lumea e destul de cuminte... înca. Ce-o fi la anul, cine stie... :)

Carmella, nu stiu ce cocalari italieni ai vazut tu, dar polo-ul cu gulerul ridicat, iti garantez ca nu e de cocalar. Nicidecum. Si nici pantofii rosii barbatesti. Absolut. Daaaaaaaaar depinde de cine si cum sunt purtati. Asta da.

Si aici cred ca difera de la o persoana la alta,cine e pt mine cocalar si pitzipoanca,nu inseamna ca e si pt restul...referitor la raspunsul de mai sus.

Ca sa fie pace:romanii au inventat cocalaria si pitziponcaria si au raspandit-o in intreaga lume https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif ,imediat ce treci frontiera e totul presarat cu flori si miroase a perfect https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Si aici cred ca difera de la o persoana la alta,cine e pt mine cocalar si pitzipoanca,nu inseamna ca e si pt restul...referitor la raspunsul de mai sus.

Da, clar, si asta e adevarat!

imediat ce treci frontiera e totul presarat cu flori si miroase a perfect https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Pai tocmai ca nu e, si o sa fie mai rau! :floare:

Si ca sa ramînem la subiect, creepy sîntem noi, oamenii :)

imediat ce treci frontiera e totul presarat cu flori si miroase a perfect https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Pai tocmai ca nu e, si o sa fie mai rau! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Ma refeream la frontiera cand o treci sa iesi din Romania (stii tu bine ce am vrut sa zic :floare: )

Pai tocmai ca nu e, si o sa fie mai rau! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

[b][u]Si ca sa ramînem la subiect, creepy sîntem noi, oamenii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

[/u][/b]

Asta cred ca e de fapt cel mai bun raspuns citit pe ultimele pagini!!!

Spun si eu doar ce am auzit :toothy6: ,in Italia,cei mai din sud si sicilienii,sunt vazuti un pic mai ..cum sa zic?! :rolleyes: ca noi moldovenii :toothy9; cuvantul folosit acolo e cafone (inseamna mai lipsit de maniere ca sa spun asa )
Guest
This topic is now closed to further replies.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.