Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crrrrreepy!

Featured Replies

Pot sa raspund ca un comentator tv???

Fi-mi-ar greata!

Care dobitoc crede ca iti asiguri un acoperis cu asa ceva??? Astea sunt comportamente deviante, nu se pun la socoteala!! Un nebun care da foc la o casa e in fiecare tara!! Un schizofrenic care zice ca vin extraterestii si scurtcircuiteaza tot blocul e la ordinea zilei oriunde, depinde unde a visat ala ca vin extraterestrii in Argentina sau Romania!

Chiar legea penala nu incrimineaza cu circumstante agravante daca sarcina nu era vizibila, pe verificate, deci la 10 saptamani care vasazica ca nu se vede!

Si ce au castigat presupusii criminali?? Au luat vreo avere ceva?? Ca daca sunt devianti la astia sa le gaseasca Freud explicatii!

Reporterii astia chiar nu au fost la nicio scoala?? Sunt generatia: " ce simtiti acum cand fiul dumneavoastra a fost ucis bestial in padure?"

• Author

Si mai spooky este un comentariu facut la stirea cu pricina, in care se spune ca romanii ar fi avut 47 si 59 de ani: "Oricum nu mai au nica de pierdut! pensie nu le dadea nimeni, asa ca si-au asigurat un acoperis deasupra capului pe restul vietii!"

Mda- interesant mod de gandire... Oricum, daca citesti comentariile de pe site-urile de stiri din Romania( gen hotnews, gandul, evz, etc), cam ti se taie avantul. Numai specimene creepy. Mai si eu nu inteleg de ce, de ce ca si natie suntem noi asa?!

BTW- ati auzit/citi cartea lui Lucian Boia- "De ce e Romania altfel?"- e "creepy" cat de realistic e scrisa. Adica eu am intrat putin in depresie dupa...

PS. Am citit si eu despre bietii Olandezi. Pacat de ei!

O sa o rog pe sora-mea sa sa imi aduc si mie cartea, pentru ca eu caut de vreo 20 de ani raspuns la intrebarea-titlu :floare: Dar si daca citesti cronicarii ori pe Cantemir, si acolo te apuca accese de depresie...

O sa o rog pe sora-mea sa sa imi aduc si mie cartea, pentru ca eu caut de vreo 20 de ani raspuns la intrebarea-titlu :floare: Dar si daca citesti cronicarii ori pe Cantemir, si acolo te apuca accese de depresie...

Autorul e istoric de meserie si a scris eseul foarte obiectiv- face referire si la cronicari :floare:. Multi (romani) nu vad cu ochi buni cartea si nici pe autor pentru ca a scris-o.

Laponella,

Ia citeste tu aici-sa :

http://www.guardian....me-wanted-brits

Sa vezi tu maica cu cine se lupta de-adevaratelea politia spaniola.

Articol vast in Guardian despre urmaritii general si mafiotii englezi care s-au "expatriat "

in Spania,unde si-au construit un adevarat Cartel al Crimei.

Si totusi nu am auzit ca pe Arta Culinara Engelza,vreo englezoaica sa-si faca tara Creepy,pe motivul asta.

Mafie,drogur,prostitutie,somaj,...astea-s problemele lor acum .

Auzi tu crezi ca vorbesti cu niste femei cu sarmale in cap ? Inculte si proaste ?

Care iti sorb vorbele ca pe stirile de la ora 5 ?

Eu m-am saturat sa te aud.

Asa ca in acest moment ma retrag de pe acest topic total creepy din motiv de scarba profunda.

Pa ! Pa !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

• Author

Autorul e istoric de meserie si a scris eseul foarte obiectiv- face referire si la cronicari :sad4:. Multi (romani) nu vad cu ochi buni cartea si nici pe autor pentru ca a scris-o.

Draga mea, dupa cum foarte bine reiese din foarte multe reactii atat de aici cat si din alte surse, din care si tu ai pomenit cateva, multora le e foarte greu cu realitatea asta. Dureroasa a naibii...

"Creepy" e ca va certati pe o tema pe care fiecare o vede si o simte in felul ei si eu una va dau dreptate tututor, viata e diferita pentru fiecare dintre noi si fiecare a avut experiente pozitive sau negative care ne influenteaza intr-un fel sau altul. Asa ca, va rog, hai sa dam mana cu mana si sa continuam discutia pe alt ton, caci eu va apreciez pe toate :sad4:

On topic: ce bine ca nu ma mai uit la stiri si nici nu mai citesc presa... e chiar creepy josnicia la care s-a ajuns.. jurnalisti de duzina care fac orice pentru senzational cand de fapt lucruri s-au intamplat si se vor intampla mereu, peste tot, cu protagonisti din toate natiile pamantului... dar nu e cazul sa ne imbuibe cu "soc si groaza"... Iaca de ce nu mi-am gasit eu locul in lumea asta a jurnalismului...

Si mai spooky este un comentariu facut la stirea cu pricina, in care se spune ca romanii ar fi avut 47 si 59 de ani: "Oricum nu mai au nica de pierdut! pensie nu le dadea nimeni, asa ca si-au asigurat un acoperis deasupra capului pe restul vietii!"

Ma bag si eu ca musca in lapte...Aici inchisoarea este muuulllttt diferita fata de cea de la noi. Anii stati aici in inchisoare ti-i adauga pe cartea de munca, cand iesi primesti somaj, nu sta mai nimeni nici jumatate din anii pe care ii primesc...Nu incerc sa justific nimic, Doamne fereste, dar aici din pacate sunt multi care considera ca sunt mult mai bine la inchisoare decat acasa.

In alta dezordine de idei, as avea multe de spus despre romanii de pe aici si despre cum ii aud vorbind in metrou despre ultima metoda de furat portofele din genti, dar nu vreau sa mai creez polemici. Stiti voi, "astia sunt, cu astia defilam".

:( Bine, Anca! Vezi ai grija cum mergi, sa nu te stropesti! Pa, pa!

Si eu calc alaturi de Anca, asa, cu grija, sa nu ma stropesc de mizerii.

Craiasa zapezii, o tot incercat sa-ti scoata lumea ciobul de gheata din ochi, poate, poate o vezi mai buna, mai insorita, am sperat ca dupa ce te-ai maritat n-o sa mai fii asa deprimata :( dar tu te ambitionezi sa promovezi doar uratul si nici macar intr-o forma Baudelaireana.

Ai pus cateva postari cu subiecte vesele, faine, ceva ce ti-o inseninat viata, ne-am bucurat cu totii si apoi iar o dai pe crime, bazaconii...

De ce naiba citesc si raspund eu aici?

Hai pa! :(

Aloo, "sefilor", sa-mi dati ban pe topicul asta ca eu nu vreau de astea in viata mea :sad4:

|

In fiecare zi in care balacaresti pe cineva originar din fosta patrie, cunosc o persoana care merita multe laude! Cum crezi ca s-ar simti un tanar la 15 ani, fara discernamant, nici macar partial, daca ti-ar citi postarile? Sunt roman, sunt de cacat, ma duc sa ma arunc in rau! Pentru mine nu exista speranta nici in strainatate, o sa-i tai gatul patronului!!

Dadadaaaaaaaaa, toate relele sunt originare din Romania, acum revenim la javre paduchioase cu eczeme si diverse insecte ???

In fiecare zi in care balacaresti pe cineva originar din fosta patrie, cunosc o persoana care merita multe laude! Cum crezi ca s-ar simti un tanar la 15 ani, fara discernamant, nici macar partial, daca ti-ar citi postarile? Sunt roman, sunt de cacat, ma duc sa ma arunc in rau! Pentru mine nu exista speranta nici in strainatate, o sa-i tai gatul patronului!!

Dadadaaaaaaaaa, toate relele sunt originare din Romania, acum revenim la javre paduchioase cu eczeme si diverse insecte ???

Zerda, mi-ai raspuns mie???

Nu,nu ti-am raspuns tie, daca era, iti dadeam citat! I-am raspuns autoarei topicului!

Probabil ca exista un motiv pentru care ti-a trecut prin cap ca ai fi putut fi tu, dar eu nu sunt platita sa aflu care!

Nu,nu ti-am raspuns tie, daca era, iti dadeam citat! I-am raspuns autoarei topicului!

Probabil ca exista un motiv pentru care ti-a trecut prin cap ca ai fi putut fi tu, dar eu nu sunt platita sa aflu care!

OK, am inteles gresit. Cum am facut referire la romanii de aici, la portofele, genti si la cum ca ma mananca degetele sa scriu...de asta. Fiecare cu ale lui... Scuza-ma.

Asa cum am zis, si Floricica la fel, ne-ajunge cat rau gasim pe bune in viata, fara sa-l cautam, provocam, sau intrebam de identitate!

Parerea mea: numai un nebun cultiva numai balariile si ciulinii! Sau isi scalda privirea in asemenea hauri de energie si speranta!

Cine are curaj sa vrea mai mult, gaseste mai mult in viata!

• Author

De ce naiba citesc si raspund eu aici?

Probabil, din acelasi motiv ca si in celelalte dati: ca sa cersesti bagare de seama. Nu azi, bine? Tomorrow looks bad, too. Sorry:)

Bine, o sa-i povestesc!

Ai putea sa-i povestesti, daca ai avea darul, dar nu-l ai!! Ai putea sa-i povestesti ce?!? Ai putea sa-i pervertesti mintea cu viziunea ta corupta, sa-i nenorocesti viitorul ca se va considera inferior, ca altii sunt nascuti automat mai buni ca el, dintr-un neam mai bun, ca el este de la marginea lumii, numai sa nu se incline ca o sa cada in neant!

Ce naiba crezi ca ai putea sa-i povestesti?? Nu are discernamant si tu-i bagi idei de-ale tale in cap, ce anume e corect in aceasta imagine??

Vorba lui Piscotel, ma retrag de pe acest topic creepy!

Imi cer scuze daca am participat si eu cumva la pus niste paie pe foc.

Din pacate, de-a lungul istoriei am fost dezavantajati, am fost exploatati, marginalizati. Un popor in majoritate de tarani, iobagi, care nu au avut acces la educatie si care au facut si ei ce au stiut mai bine- s-au supus, au plecat capul si au rezistat. In ziua de azi avem acces la cultura, la educatie. Ar fi timpul sa ne descotorosim de complexul de inferioritate care ne cam caracterizeaza si sa nu mai fim asa orgoliosi. Sa nu ne mai impungem in replici neconstructive.

E trist sa auzim "stiri" care nu ne fac cinste ca romani, dar asta ar trebui sa ne intarate sa dovedim ca nu alea ne sunt etaloanele, ca sunt doar intamplari triste, intamplari triste asa cum se intalnesc oriunde in lume.

Sa ne promovam adevaratele valorii si nu "valorile" promovate de presa din tara!

Subiectul e sensibil tare. Un mesaj postat de oricare dintre noi o sa fie interpretat de fiecare prin propria optica, si ajungem la nervi , acuze si injurii. Nu se merita!

Aici venim sa ne relaxam, sa uitam un pic de ale noastre, sa invatam cate ceva unul de la altul, sa ne sustinem virtual, chiar daca in realitate nu ne cunoastem.

Deja exagerati... imi pare rau, nu ma bag niciodata in discutii de genul asta, dar zau asa.. nu e cazul sa aduceti niciun fel de acuze si sa judecati pe nimeni, nu stiti ce viata a avut, prin ce a trecut. Daca si Bacovia ar fi vazut doar frumosul in viata, altfel ar fi fost poeziile lui...

Nu mi se pare la Lapona a balacarit pe nimeni, nu a atacat pe nimeni persoanal, eu una nu ma simt jignita in niciun fel, nici ca roman, nici ca om.. de ce trebuie sa facem din tantar armasar, adevarul e undeva la mijloc.. Chiar nu se pot purta discutii in contradictoriu fara a folosi cuvinte jignitoare?.. fiecare cu parerile lui... hai sa fim mai toleranti unii cu ceilalti si atunci chiar va fi mai mult bine in jurul nostru. Si cu asta ma retrag si eu si sunt de parere ca ar fi bine sa se inchida topicul asta.

• Author

Ca sa nu o las pe Zerda nedumerita: Expresia de mai sus se foloseste cu sens peiorativ si inseamna: Nu am citit, nu ascult, deoarece nu exprimi nimic de interes, nici ca forma, nici ca fond :sad4:

Wowe, Olguta, Titirimundi, Any si celorlalte fete cumpatate si capabile sa se exprime civilizat, chiar si cand au pareri opuse, multumesc pentru participarea constructiva la topic! E mare lucru sa stii sa pastrezi o stacheta, chiar si in spatele anonimatului internautic. Avand in vedere ca (nota personala: curios lucru, mereu aceleasi persoane!) anumite userite insista sa faca din topic ceea ce prefera ele, sunt si eu de parere ca acest topic sa fie inchis. Dar, lasam la latitudinea celor de la butoane. In rest, pane et circenses!

Peiorativ inseamna jignitor si se sustine cu ce urmeaza:" deoarece nu exprimi nimic de interes, nici ca forma, nici ca fond". Deci tu m-ai jignit pe mine.

As vrea sa stiu acum cine este cel care nu a pastrat stacheta.

Si expresia asta in romana nu inseamna ABSOLUT DECAT CA O SA POVESTESTI!

Mai , eu n-am inteles exact ce se intampla. :pupic:

Desi am citit si urmarit topicul.Daca am timp il recitesc, dar mai bine o lasam balta.Din seria: cele rele sa se spele.

Putem sa trecem va rog frumos iar la pasarici si chiloti.

Va rog eu!

• Author

Putem sa trecem va rog frumos iar la pasarici si chiloti.

Va rog eu!

Parol ca asta este ultimul post deasupra nivelului cu pasarici si chiloti :)

:pupic: :lol:

ia vă rog să nu vă mai certaţi degeaba că vă explic eu mintenaş cît de simplă e treaba cu cripi

o ţară, oricare ar fi ea, nu poa' să fie cripi aşa în ansamblu, doar din ce e compusă ea adică relieful de tip obiecte neinsufleţite şi ce se află pe relief adică obiecte insufleţite de tip animale, plante şi ce mai mişună prin floră şi faună, plus persoane tip femei, bărbaţi şi copii. fantome, carcalaci, spirite, zîne, căpcăuni şi alte de-asta sunt excluse, că nu ţin de o tară ci de alte impărţiri geo-fantastice.

deci: relieful nu poa să fie cripi pentru că definiţia lu cripi e să-ţi facă pielea ca de găină de spaimă tip horror, ceea ce e imposibil la un munte, deal, pîrîiaş sau fosă marină.

animalele şi plantele pot să fie cripi, dar asta e, nu avem ce face, plus că depinde şi de cît de tare de înger e persoana care se întilneşte cu ele. dacă nu le văzurăţi personal, nu se pune că pozele minte şi e fotoşopate. (dezacord cripi ... ştiu)

oamenii pot să fie şi ei cripi, dar nu toţi, nu la toate orele şi numai dacă ai nenorocul să te întilneşti nas în nas cu ei şi să ai interacţiune cripi. dacă nu se băşică pielea şi nu se scoală părul de spaimă, sunt numai nesuferiţi şi poţi să le spui direct, haolică ce cripi eşti şi poate le trece.

oamenii din poze şi poveştile auzite despre ei şi care se transmit din gură-n gură sau pe cale mass media, poveştile, nu oamenii, nu sunt cripi, că dacă nu suntem prezenţi şi martori oculari, nu ştim dacă povestirea este adevărată sau ficţiune şi dacă să ne speriem de tip cripi au ba. speriatul implicit nu se pune că nu-i sănătos, mai ales la corason şi la băşică.

qed :pupic:

ps atacurile la persoană sunt yucky, no doubt about it

Guest
This topic is now closed to further replies.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.