Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parooole, parole parole...

Featured Replies

deci si tu ai fost trista ca te-a dat afara de la cor, credeam ca numai eu ...

ce bine va-nteleg, aceeasi drama am trait-o si eu. :porc:

Draga , daca nu pui clopot bun , risti sa cante fals :porc:

:thumleft:

=)) , m-ati distrat cu datul afara de la cor...eu am fost un an ( 10-11 ani ) in corul de copii de la radio tv romana :rolleyes:.

sa nu ma spuneti, dar eu m-am dus ca acolo aveam senviciuri cu sunca de praga la discretie la pauze :blink: , si mergeam iarna in cantonament la munte ...n-am rezistat decat un an....am plecat de bunavoie, ca erau orarii de zuzi...de 3x pe saptamana seara pana éa 22h, si duminica inregistrari ( parca ....asa era).

in schimb fiimea canta fals cat cuprinde :) .mereu a ales istoria artelor si nu muzica ( era cu optiune la scoala medie , si la liceu :105: )

de altfel a fost foarte caraghios, cand am mers cu ea s-o inscriu la liceu, mi-a zis sa nu cumva sa zic pe acolo ca-s muzicanta , ca ea alege ist artei...ok .

facem inscrierea, raspundem la nshpe intrevari, zicem merci doamnei ( o profa) si ne ridicam , plecam,si deodata aud ...madame, madame...era doamna profa, care ma intreaba...mata nu esti in orchestra blabla??? ca eu am abonamente si la simfonic si la opera :)...noa...s-a dus naibii sa nu zic ce fac in viata :71:

in schimb fiimea canta fals cat cuprinde :blink: .mereu a ales istoria artelor si nu muzica ( era cu optiune la scoala medie , si la liceu :rolleyes: )

de altfel a fost foarte caraghios, cand am mers cu ea s-o inscriu la liceu, mi-a zis sa nu cumva sa zic pe acolo ca-s muzicanta , ca ea alege ist artei...ok .

ssst! nu zic nik, am sters orice urma! mi se pare firesc ... la ce vremuri erau. Am fost o singura data la cantarea Romaniei (iarna ... nu'sh pt ce era? 1 Dec? si in fieare zi ne dadeau sandwichuri si dulciuri.). Apoi am avut intalnirea cu tovarasu, in camasa de pionier din blanita alba ..., o tin minte si acum! :105:

daca si fiica-mea ar alege istoria artei eu as fi cea mai multumita! daca se facea la modul "practic" si la noi in scoala ...era super!

Apoi am avut intalnirea tovarasu in camasa de pionier din blanita alba super!

cine era în cămase de pionier cu blaniţă albă super, tovarăşu?

Apoi am avut intalnirea tovarasu in camasa de pionier din blanita alba super!

cine era în cămase de pionier cu blaniţă albă super, tovarăşu?

mor de ras =)) ! daaaa. sunt super eu, cand sar semnele de punctuatie si ma grabesc sa incondeiez frazele .... !

nu-l vazui pe tovarăşu "în cămase de pionier cu blaniţă albă super!" dar mi l-am imaginat instant cand m-ai scuturat =))

m-am cracanat la schimbul vostru de replici. santei tari

eu am cantat de mica , am fost in toate coruruile posibile si Cantarea Romaniei si piese de teatru, etc. chiar si fortata am fost :)

Sara canta, are voce ca lumea si memorie de elefant, ii cateva zile sa invete un cantec. si nu canta fals(mereu).

Ada nici acum nu nimereste raspberry mereu - zice rasteby =))

iar ieri la plaja m-a intrebat daca mergem in galoon (lagoon =)) )..se mai intampla si cand sant mari.

dupa ce au plecat parintii mei de aici, Ada zicea papishi la papuci =))....nu pot sa-mi inchipui cum se de unde, a durat pana s-a schimbat. avea 2 ani atunci.

Ce mai cantam :

Kuak Kuak Kuak ( asta e Oac Oac Oac :floare: )
nani-nani ( cand ii e somn , dar cred ca v-am mai spus)
Opa-Opa ala ( Hopa-Hopa Reiter e de fapt o poezie , un fel de Dii calutz... :D )

Corul:

- Ooo, brad frumooos / Ooo braaad frumooos / Cu cetina tot verdeeee...

Copchilotu', nu doar în contratimp:

- O, brad frumos / O brad frumooos / Cu cetina verde închis...

Schimbare nocturnă de pijamale, pe motiv de pipiloi.

Post amplasare de nădragi uscaţi, Copchilotu', trist:

- Acuma nu mai sunt asohrhtat!

Bine, Versace.

- Mami, de ce nu ai bani?

(întrebarea vine pe motiv de refuz de tras în raţe. raţe = bărcuţele de la Afi, tras = plimbat)

- Iaca, n-am. S-au terminat.

- De ce eşti cheltuitoare?

Lăsat în grija mea, solicită paste fusilli cu pahrhmezan.

Se rade brânzoiul într-o farfurioară, după care io dispar 3 nanosecunde din zonă.

La întoarcere, în farfurioară, pustiu şi vagi urme de linsoare. Pe botişorul Copchilotului, trei fire parmezanic-trădătoare.

- Ce-ai făcut, hoţomane?

- Eu nu sunt hoţoman. Eu sunt Copchilotu', un hoţ.

N.B.: Mă-sa se duce să-i comande cărţi de vizită.

- Mami, de ce nu ai bani?

(întrebarea vine pe motiv de refuz de tras în raţe. raţe = bărcuţele de la Afi, tras = plimbat)

- Iaca, n-am. S-au terminat.

- De ce eşti cheltuitoare?

e de groazaaaaa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Copchilotu' în dialog cu baby-sitter-iţa de ocazie (o nepoata de-a noastra):

- Nu-i aşa că eşti inte’esată să schimbi bate’iile jucă’iei?

(sigur, în sinea ei, baby-sitter-iţa crăpa intens de nerăbdare, da’ nu-ndrăznea s-arate... noroc cu junele, care, perspicac, întreabă, îi arată de un’ să ia şurubelniţa şi bateriile şi o supraveghează micro-managerial până la terminarea „reparaţiei”)

... apoi, mai târziu, din senin, cu muma proprietară de baterii:

- Nu aveai nevoie de bate’ii pent’u nimic, nu-i aşa, mami?

La magazinuţul de cadouri tembele, unde intrase sor-mea să văză cât costă o mască veneţiană, da’ fără să se gândească să verifice, înainte de-a târî copilul după ea, toate măgăriile expuse, cu atât mai puţin mulajul dintr-un colţ:

- Mami, ne luăm şi noi o pe’eche de ţâţe?

- Nu, c-avem.

Din seria „mama cumplită, da’ merge şi-aşa”:

- De ce se teme? întreabă medicul homeopat.

- Hă? Nu ştiu. De nimic. Nu ştiu să se teamă de nimic. (Copchilotu', zis inimă de leu!)

- De întuneric? De păianjeni?

De sub patul de consultaţie se-aude o voce chiţăită:

- Mă tem de chrhocodili!

Acasă, coda:

- Mami!

- Da!

- Tu eşti un chrhocodil de jucăhrie!

- Mami! O să te tunzi scuhrht?

- Nu ştiu. Poate că da. Sau poate că nu! (că risc s-arăt ca un muflon)

- O să te tunzi scuhrht! Şi atunci o să fii băiat! Şi o să-ţi chrhrească puţă!

Acu’, descurcă-te şi răspunde:

- Mami, ce e timpul?

La grădiniţă, una dintre educatoare încearcă să-i intre-n voie omuleţului deja isterizato-indignat de nu se mai ştie ce.

(Pentru mai buna comunicare a situaţiei, să presupunem că numele nostru de familie ar fi Ţuşpilan.)

- Motănel, te îmbraci?

Copilotu', deja vexat, se încruntă suplimentar.

- Ce?

- Aşa am auzit că-ţi spune mami.

- Eu nu sunt motănel. Eu sunt Copilotule Ţuşpilan!

(şi flitui intens de mic, aş zice...)

Post întoarcere acasă, la scurt timp după ce-am închis uşa.

- Ce-aştepţi, de nu te dezbraci şi nu te descalţi?

- Nu aştept nimic. Stăteam şi eu, aici, aşa, ca un om liberh!

- Orice e pe lună, a'ie un 'ost anume!

cu variaţiuni:

- Orice e pe lună, a'ie un 'ost alună!

- Do e o doamnă mai voinică,

{....}

Si e nota de sfâhrhşit

Şi la Do ne-am 'evenit!

- Mami, tu eşti degeta'iană?

Nu au avut (pentru o zi) apă rece, din motiv de crăpat ţeavă. Caldă spre prea caldă, da, era.

- Uite, zice maică-sa, să ne spălăm repede, că nu avem apă rece.

- De ce?

- Păi e oprită, e o defecţiune.

- Şi de ce au op'it-o? (în ultima vreme întreabă indiferent dacă are sau nu răspunsul deja dat)

- Da' tu de ce crezi că au oprit-o?

- Ca să vadă dacă putem t'ăi fă'ă apă 'ece!

La supermarket, în două ocazii diferite:

Copilotu' înhaţă de pe raft un Raid:

- Uite, mami, pahrhfum pent'u gândaci!

Copilotu' insistă să târâie el un coş-troller, îl ia şi-o tuleşte zgomotos prin magazin. Soră-mea îngenunchează să ia, de pe un raft aflat mult prea aproapede sol, oarece produse obscure. Aude zdupăieli, roţi hârâite şi o voce sonoră:

- Mami, asta e be'ea de ca'ie bei tu?

Desigur, copilul se prezentase înapoi înarmat cu o cutie de bere.

Juma' de magazin se uita arţăgoso-şocato-amuzat la scenă.

- Nu, nu e, du-te şi-o pune înapoi şi mai caută.

Prin somn, deranjat de tentativele de-a fi învelit:

- Mami, nu faţi nimic!

Ha ha ha! E jale copilotul! =)) =))

Al meu e mic copil... =))

Chestii marunte:''de unde vine laptele''?!

Cand cerea jucarii (ce i s-au luat mai apoi =)) )...raspuns tac-su:''cand o sa avem bani :biggrin: ...tati de unde sa avem bani?!...tac-su :de pe card''...s-a suit zgatia pe scaunel si a adus cardul...na'!!!hai sa luam jucariile =))

Cand cerea jucarii (ce i s-au luat mai apoi :biggrin: )...raspuns tac-su:''cand o sa avem bani =))... tati de unde sa avem bani?!...tac-su :de pe card''...s-a suit zgatia pe scaunel si a adus cardul...na'!!!hai sa luam jucariile =))

Deci, da!!!!! =)) Numa' copchii sa n-ai, in ziua de azi! =))

Cand cerea jucarii (ce i s-au luat mai apoi :biggrin: )...raspuns tac-su:''cand o sa avem bani =))... tati de unde sa avem bani?!...tac-su :de pe card''...s-a suit zgatia pe scaunel si a adus cardul...na'!!!hai sa luam jucariile =))

Deci, da!!!!! =)) Numa' copchii sa n-ai, in ziua de azi! =))

Mda! Despre pijama (ca ai zis si tu) a trimis sor-mea una nou-nouta ''mov'' spune bub...ma nu o vrea si pace... =)) eu nu vleau pitzamaua mov' ...da masina di spalat de mos craciun mov a vrut =))

Mda! Despre pijama (ca ai zis si tu) a trimis sor-mea una nou-nouta ''mov'' spune bub...ma nu o vrea si pace... :biggrin: eu nu vleau pitzamaua mov' ...da masina di spalat de mos craciun mov a vrut =))

Da' un motiv ai scos de la el? Ar trebui sa-ti explice ce anume nu-i place.

Oricum, desi Copilotu' e mai mic decat Bubuletu', e la fel de indaratnic cateodata: are o bluza pe care n-o imbraca nicicum!!!!! Nici sa n-auda de ea. Iar de-o vede, face urat! =))

Nu ! Pur si simplu nu o vrea!cred ca in mintea lui spune ca e de fetite...masina de spalat Ema ' o fetita de la gradi i-a bagat in cap si asa atinut-o.. :biggrin:

Rad de mor aici ...

Faze cu Iza am si eu multe , acu ' imi vine in cap una

La Lidl , ne uitam la niste arahide in coaja .

Iza : ce e aia?

Eu :mancare pentru veveritze

Ok , luam o punga , punem in cos , ajungem acasa .Tac-su halos , se arunca pe punga , o desface , ia cateva arahide si vrea sa manance .

Iza ( cu o fata serioasa , ochii mariti ) : tatuleeee , nu manca , aia e mancare de vavaitzeee !!!!

Rad de mor aici ...

Faze cu Iza am si eu multe , acu ' imi vine in cap una

La Lidl , ne uitam la niste arahide in coaja .

Iza : ce e aia?

Eu :mancare pentru veveritze

Ok , luam o punga , punem in cos , ajungem acasa .Tac-su halos , se arunca pe punga , o desface , ia cateva arahide si vrea sa manance .

Iza ( cu o fata serioasa , ochii mariti ) : tatuleeee , nu manca , aia e mancare de vavaitzeee !!!!

=)) Si cum de-ndrazniti domniile dumneavoastra sa va infigeti in hrana vavaitelor????? :)

ce copchilotzi :floare: aveti! de groaza!

Sor-mea deja se gandeste cu groaza la viitor.... Ea zice ca pe la 5 ani, fii-su e-n stare sa-i vanda casa! :floare: In conditiile in care omuletu' are acu' 3 ani jumate... =))

ce copchilotzi :floare: aveti! de groaza!

Sor-mea deja se gandeste cu groaza la viitor.... Ea zice ca pe la 5 ani, fii-su e-n stare sa-i vanda casa! :floare: In conditiile in care omuletu' are acu' 3 ani jumate... =))

Asta a zis si omu meu dupa ce i-am cetit cele scrise! =))

E fantastic copchilotu!

ce copchilotzi =)) aveti! de groaza!

Sor-mea deja se gandeste cu groaza la viitor.... Ea zice ca pe la 5 ani, fii-su e-n stare sa-i vanda casa! =)) In conditiile in care omuletu' are acu' 3 ani jumate... :D

Asta a zis si omu meu dupa ce i-am cetit cele scrise! :D

E fantastic copchilotu!

Multumim! :floare: E tare dragalas, mai ales cand scoate perle...... radem de ne-nnecam, in timp ce el e tare serios si habar n-are ce-i cu naucele de langa el, de ce rad de se albastresc la fata! :floare:

Pe spatarul unui scaun stau aruncate un tricou si o pereche de pantaloni de-ai sotului . Iza , constiincioasa , le ia in brate , se duce la tata-su' , i le pune in brate si spune :

- Pune-ti hainele in dulap , zorzonatule !!! ( = dezordonatule )

Multumim! :huh: E tare dragalas, mai ales cand scoate perle...... radem de ne-nnecam, in timp ce el e tare serios si habar n-are ce-i cu naucele de langa el, de ce rad de se albastresc la fata! :huh:

da, chiar ca aveti copchiloti de albastrit! distept mai e piciul la 3 ani jum. Nepota-miu (de frati-miu) a implinit 4 si fata de musafiri e atat de serios si preocupat de mici luptatori si roboti cu care se joaca incat nu stiu ce zic ede ras. Ieri fie-mea energica i.a luat jucariile cu care se juca tocmai el si l-a pus neputincios pe plans. Verisoara-mea i.a zis ca nu e cazul, e gazda si in plus Bea e fetita, trebuie sa.i satisfaca toate dorintele prin urmare :huh: Good education, isn'it? :huh:

Pe spatarul unui scaun stau aruncate un tricou si o pereche de pantaloni de-ai sotului . Iza , constiincioasa , le ia in brate , se duce la tata-su' , i le pune in brate si spune :

- Pune-ti hainele in dulap , zorzonatule !!! ( = dezordonatule )

educa oul pe gaina :huh: