Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parooole, parole parole...

Featured Replies

• 2 months later...

fiimiu are la numaratoare approx 70 de cuvinte-n vocabular. data fiind colera lu' taxu' si limbajul neacademic de la volan, e de mirare ca nici unu' din astea 70 nu-s neortodoxe. oh, si unele din ele ies stilcite, ca de exemplu:

"bambana" = bomboana (practic nu-s bomboane ce ii dau, is niste drajeuri de lapte de capra, scoase de karihome

"abuzu" = autobuzul nu-l abuzeaza nimeni, mah!

"cocudu" = cocoshu'

"babaganu"= papagalu'

"camoninu" = camionu'

si inca citeva pe care nu mi le mai amintesc.

are insa o fixatie. ventilatoru'. i-am zis de nenumarate ori ca i se spune "ventilator". reactia lui e sa dea din cap, sa spuna "nunu" si sa ii dea drumu' la versiunea lui: "bagania". incapatzinat ca muma-s ....aaaaa ... e incapatinat, mai ...

p-orma la categoria "romgleza" e cuvintul "pesh", intre "peste" si "fish".

samdsamd

p-orma la categoria "romgleza" e cuvintul "pesh", intre "peste" si "fish".

samdsamd

Pesh..https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Nepotzelul meu David are 3 ani jumate si e un dulce. Pana pe la 2 ani a fost mutulica , acum , sa te pazeasca D-zeu! Turuie ca o moara stricata!

La el nu exista C ci T , asa ca merge la Wc sa faca TATA! Crocodilu-i TOTODIL , ciocolata-i TOTOLATA....si cu G are probleme , tot T e.

Asa ca alearga , alearga si daca-l intrebi ce face zice:Eu fu...., fu....tare!!!!!!

Noi, cuvinte italianizate:

picurato

maturato

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif custuroi

Pai nu are dreptate fata ?

Doara

NU DE LA RÂM NE TRAGEM ?

Noi cu totii suntem urmasii Romei.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif

Noi, cuvinte italianizate:

picurato

maturato

:tongue3: custuroi

Lu Marco lipsindu-i vocabularul dar avind structura gramaticala probabil in singe :D conjuga verbele italiene in romaneste =)) asa ca ce face Manu e perfect normal :-*

Al meu copil de trei ani si citeva zile, agrameaza multe cuvinte romaneste ex lipit zice pilit,capac pacac, alea in germana le spune bine

La navigation spune bicatzon, la prajitura spune biciulila, in germana spune corect.

sint plin de nervi. l-am luat la servici. a auzit unu' claxonind p-afara si cica "claxon tati tiitii". adica asa face tati la volan, mah? p-orma ii zic "stai otzira ca tati se duce la baie sa faca pishu". well, la inapoiere aflu ca fiimiu a dat raportu' la toata lumea "tati pishu baie".

Si fata mea, desi are deja 4 ani, cand se grabeste mai amesteca literele

balghen=galben

malaie=lamaie

nice=niste

strogolit=rostogolit

in dimineata asta, din nou la categoria "romgleza". de cind era mic a avut o "carte" cu un personaj numit "snuggle puppy". acum a inteles ca "puppy" era catelushu'. insa catzaua a ramas in continuare "caine" sau "cutzu". cind zic "dog" da din cap, zice "nunu" si "cutzu". mi-e mila de viitorii lui colegi lui de gradinitza si de parintii lor.
  • 2 weeks later...

Peste cateva zile, nepot-miu face 2 anisori. Sora-mea s-a apucat sa sondeze terenu':

- Tu ce vrei de ziua ta?

- Un pic (de) smantana!

:) De-ar fi asa, mai mereu o sa fie ziua lu' nepot-miu! :)

Alte cuvinte nou intrate in dictionaru' nepotelului:

boiţiche = beculeţele

pochichica = păturica

moţiia = mozarella

Intrebare (de la oricine): Tu cati ani ai?

Nepot-miu: 100!!!

:)

Da' mama cati ani are???

100!!!

Hai, ma, si tu si mama-ta, tot 100??? Zi-mi cati ani ai!

Dupa cateva momente de gandire, pustiu' isi ia o mecla de smecherila si raspunde gingas: ap'oape doi! :)

• Author

Ma amuza la chiftea cand incearca sa spuna chestii oarecum complicate. Incepe sa spuna si iese ceva neinteligibil. Vede ca ma uit crucis si ridic din sprancene, o intreb ce spune, mai incearca o data si daca nu iese iarasi mai incearca pana reuseste si apoi trage un zambet de invingator. Daca insa tot nu reuseste si io nu inteleg un cuvant, face o pauza de gandire si incearca sa foloseasca alta notiune care sa ma duca cu gandul la cuvantul ala pe care io nu-l inteleg.

Vroia odata puzzle-ul si io nu intelegeam cum zicea ea puzzle si o tot intrebam ce vrea. Pana s-a ofticat si a tras un "of, mai tata!" si arata cu degetul catre ce este pe dulap si spune "Cutia!"... Aaaaaa, vrei puzzle!.... Daaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uneori, cand e prea extaziata (spre exemplu daca gaseste bucata buna de la puzzle - ca e mare amatoare de puzzle - trage un Üiteeee! Am gasit-o! si apoi spune si ce cauta) mai trage, spre exemplu cate un "le ochi" desi stie bine si cum se spune in frantuzeste). Dar de amestecat franceza cu romana, nu. Stie foarte bine ca sunt limbi diferite.

Nepotzelul meu David are 3 ani jumate si e un dulce. Pana pe la 2 ani a fost mutulica , acum , sa te pazeasca D-zeu! Turuie ca o moara stricata!

La el nu exista C ci T , asa ca merge la Wc sa faca TATA! Crocodilu-i TOTODIL , ciocolata-i TOTOLATA....si cu G are probleme , tot T e.

Asa ca alearga , alearga si daca-l intrebi ce face zice:Eu fu...., fu....tare!!!!!!

:) :) :) :) :) :P :D :)

Rad de 5 minute in continuu!!

Ma amuza la chiftea cand incearca sa spuna chestii oarecum complicate. Incepe sa spuna si iese ceva neinteligibil. Vede ca ma uit crucis si ridic din sprancene, o intreb ce spune, mai incearca o data si daca nu iese iarasi mai incearca pana reuseste si apoi trage un zambet de invingator. Daca insa tot nu reuseste si io nu inteleg un cuvant, face o pauza de gandire si incearca sa foloseasca alta notiune care sa ma duca cu gandul la cuvantul ala pe care io nu-l inteleg.

Vroia odata puzzle-ul si io nu intelegeam cum zicea ea puzzle si o tot intrebam ce vrea. Pana s-a ofticat si a tras un "of, mai tata!" si arata cu degetul catre ce este pe dulap si spune "Cutia!"... Aaaaaa, vrei puzzle!.... Daaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uneori, cand e prea extaziata (spre exemplu daca gaseste bucata buna de la puzzle - ca e mare amatoare de puzzle - trage un Üiteeee! Am gasit-o! si apoi spune si ce cauta) mai trage, spre exemplu cate un "le ochi" desi stie bine si cum se spune in frantuzeste). Dar de amestecat franceza cu romana, nu. Stie foarte bine ca sunt limbi diferite.

Chifteaua ta este o desteapta. Si o frumoasa! Sa va traiasca! Abia astept sa te vad peste vreo 14 ani cand o sa iti umble dracii in limba dupa ea.

Intrebare (de la oricine): Tu cati ani ai?

Nepot-miu: 100!!!

Da' mama cati ani are???

100!!!

Hai, ma, si tu si mama-ta, tot 100??? Zi-mi cati ani ai!

Dupa cateva momente de gandire, pustiu' isi ia o mecla de smecherila si raspunde gingas: ap'oape doi! :)

De poimaine tre' sa zica doi in cap. Sa ni-l arati de ziua lui cum a primit el cadou smantana :)

De poimaine tre' sa zica doi in cap. Sa ni-l arati de ziua lui cum a primit el cadou smantana :)

Nu chiar de poimaine, da' pe-aproape! :)

Da, clar ca tre' sa-i faca sor-mea poze cu borcanu' de smantana-n brate! :) Borcanu' fiind gol si mutrita albita.... :)

"citim" o carte cu poze. in prim-plan ... gaina.

gaaanina!

da tata, gaina

maamamaia!

da, mamaia are gaini

maamaaaaiaaaaaaaaaaaaa

tati, nu putem merge la mamaia acum ca e departe,e foarte departe

aabiinuuu! (pentru neinitiati, asta insamna "avionu")

de-abia astept sa-i explicatz dragele mosului (cele experte in ce intelege copilu') lu' fiimiu ca nu putem lua abinu' cind vrem noi =)) ca sa merem la mamaia

maine poimaine o sa-ti zica precum a mea cea mare: luam masina lu tati ca e puternica si ne duce la mamaie si tataie =)) ca pe globul pamantesc nu pare distanta asa mare:)

maine poimaine o sa-ti zica precum a mea cea mare: luam masina lu tati ca e puternica si ne duce la mamaie si tataie =)) ca pe globul pamantesc nu pare distanta asa mare:)

haai maaai, ale tale sunt maari fata de ghindoc al meu. ele probabil inteleg conceptele alea abstracte si spinoase de "timp" si "bani". voi jucatz cu fro doo-trei divizii mai sus :P

normal ca inteleg =)) cea mica mi-a zis ca vrea chips. am zis nu ca n-am cash la care raspunsul ei a fost: platesti cu cardul!!!!!!!!!!!!!!!

cea mare mai isteata: nu, uite ATM acolo si scoti de pe card silly!

mai zi ceva :P

nu stiu inca de timp, cea mare nu face diferenta intre ieri, sapt trecuta sau maine. la ea e totuna :P

sincer, prefer "nu pagadi"

I-am dus nepotului toate dvd-urile posibile cu desene animate..si am facut si o copie pentru fratele meu cu faimosul lupusor (asta ca sa ne aducem aminte de copilarie)- nepota-miu dupa 2 ani si inca il prefera pe lupusor si iepurica!

Ultimele descoperiri ale nepotului sunt "mami, tu nu esti sefa mea" si "tati, tu nu esti seful meu" - intrebare, bine mai, si tu nu ai niciun sef?" Raspuns, "Nu, eu n-am sef!!!" Si deabea a implinit 6 ani!

Evident ca atunci cand i se face pe plac parintii se aleg cu " sunteti cei mai minunati parinti din lumea asta" dar cand e pus sa-si stranga jucariile, sunteti cei mai rai :)

Iar cand m-a intrebat de ce nu vin la el, i-am spus ca am bagaj prea mult si nu ma lasa sa urc in avion - "Pai Uma, iti spun eu ce sa faci. Pui jucariile si desenele intr-un sac si vii doar cu sacul!"