Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Curcanul recunostintei

Featured Replies

• Author

Mi-am recunoscut si anu' asta prietenii :rolleyes: Caci, vorba ceia, mancarea buna sau impartasita cu prietenii schimba mult perspectiva vietii!

Continui aici cu bucatele de anu' asta, ca tot am folosit aceeasi fata de masa ca anu' trecut, aceleasi tacamuri :rolleyes:. Am schimbat doar meniul. Si decorul.

post-68-144528411129_thumb.jpg

Asadar am cumparat un bostan. Si niste flori.

Am scobit bostanul, l-am "umplut" cu un pahar, am arajat florile

post-68-14452842466121_thumb.jpg

post-68-14452842880643_thumb.jpg

Si-am purces la a pregati bucatele....

Pentru inceput, (ca de altfel si pentru continuare) chifle in forma de bostan. Cu piure de bostan.

post-68-14452843453256_thumb.jpg

La aperitive:

Vol-au-vent (merci Maya) umplute cu pate de casa. :) Ma rog, pate de ficat de gasca, facut in casa

post-68-14452845878006_thumb.jpg

post-68-14452846253178_thumb.jpg

Niste rulouri invelite in sunca. Umplutura contine pesmet, ceapa, mar, nuci tocate marunt, usturoi, patrunjel verde si carne tocata din carnati. Sare, piper, coaja rasa de la o lamaie, doua oua si o cescuta de lapte....

post-68-14452847672713_thumb.jpg

Un platou cu "porcarii"

post-68-14452848394446_thumb.jpg

post-68-14452848488543_thumb.jpg

Si crostini de mamaliga, cu ricotta, bostan si salvie

post-68-14452850048518_thumb.jpg

post-68-14452850333693_thumb.jpg

Poze de grup:

post-68-14452851194056_thumb.jpg

post-68-14452851312601_thumb.jpg

Au urmat mici si pastrama de oaie (facuta-n casa)

post-68-14452854664774_thumb.jpg

si aripi de pui

post-68-14452855207432_thumb.jpg

La desert, tortulete individuale. Blat cu cacao, crema de ciucalata si capsuni.

post-68-14452856294674_thumb.jpg

post-68-14452856403687_thumb.jpg

Si gata....

Va multumesc si anu' asta :-*

Yammi Ariico . Mi-a placut enorm vazul din potimaron, o idee "a creuser" !

Imbietor meniul, si ce rabdare ai bibicule sa le "bibilesti* asa frumos.

Sa va fie de bine

• Author

Stella, sar'na!

Unii ar zice despre mine ca nu s răbdătoare deloc, dar când vine vorba de aperitive, mi e drag de mor sa le bibilesc.

Mi am ratat cariera :rolleyes:

Mi-am recunoscut si anu' asta prietenii :rolleyes: Caci, vorba ceia, mancarea buna sau impartasita cu prietenii schimba mult perspectiva vietii!

Si gata....

Va multumesc si anu' asta :rolleyes:

Bai fata !!!!! :) :-*

• Author

Mi-am recunoscut si anu' asta prietenii :toothy9; Caci, vorba ceia, mancarea buna sau impartasita cu prietenii schimba mult perspectiva vietii!

Si gata....

Va multumesc si anu' asta :floare:

Bai fata !!!!! :love3: :love7:

Da bai! :love3: :love7:

• Author

Totul arata intr-un mare fel Ariel ,felicitari! :floare:

Adevarul e ca rar ma declar multumita. Anu' asta am fost! Si recunoascatoare, si multumita.

Geany, :toothy9;

• Author

Superb!!!!! :toothy9; Pozele-s de revista iar preparatele au un gust grozav, sunt sigura! :love3:

Foxy, vezi ce face o camera foto buna? :floare:

Chiflele au fost un pic cam prea dulci pentru gustul meu, in rest totul a fost bun. Pentru papila mea, ca nah, cate guri, atatea gusturi :love3:

• Author

Ce bine arata tot ce ai pregatit! Foarte frumos :toothy9;

Multumesc!

• Author

bravo, Ariel, esti f harnica si f priceputa!

da' a fost? cand e?

Moatza, sunt harnica doar cand nu-s lenesa :floare:

Ziua curcii anu' asta a fost pe 12 Octombrie. Noi am sarbatorit-o pe 11, ca pe 12, zi libera in tara asta, sa ni se refaca colicistul :toothy9;

da' a fost? cand e?

Moatza, sunt harnica doar cand nu-s lenesa :love3:

Ziua curcii anu' asta a fost pe 12 Octombrie. Noi am sarbatorit-o pe 11, ca pe 12, zi libera in tara asta, sa ni se refaca colicistul :floare:

da' de ce la voi e alta zi decat la americani? nu vorbim de-aceeasi sarbatoare? :toothy9;

• Author

Prea fain, draguta draga ! Sa va fi de bine, sa fiti sanatosi si sa mai faceti ! :toothy9;

Hai merci fata portocalie :floare:

• Author

da' a fost? cand e?

Moatza, sunt harnica doar cand nu-s lenesa :love7:

Ziua curcii anu' asta a fost pe 12 Octombrie. Noi am sarbatorit-o pe 11, ca pe 12, zi libera in tara asta, sa ni se refaca colicistul :love3:

da' de ce la voi e alta zi decat la americani? nu vorbim de-aceeasi sarbatoare? :toothy9;

da' de ce la voi e alta zi decat la americani? nu vorbim de-aceeasi sarbatoare? :floare:

Habar nu stiu de ce, insa cred ca e pur si simplu o chestie de data aleasa de guverne: la Canadieni a doua zi de luni din luna Octombrie, la Americani e ultima zi de joi din Noiembrie.

Ambele natiuni celebreaza ziua recunostintei cam in acelasi fel(in jurul mesei cu familia si prietenii), aceleasi bucate (curcan umplut, bostan, cartofi, porumb), insa doar in US of A urmeaza nebunia cumparaturilor si a reducerilor de preturi.

Una peste alta, ziua recunostintei pe continentul asta e un fel de ziua recoltei de la noi. Cumva, face sens ca in Canada sa fie sarbatorita mai devreme, ca deh, e nordul mai aproape si recoltele se strang mai iute. Zic si eu, dar nu ma cita cumva, ca e foarte posibil sa gresesc! :love3:

Cumva, face sens ca in Canada sa fie sarbatorita mai devreme

Yes, make sense...

A inceput sa fie folosita din ce in ce mai mult si in romana adaptarea asta :floare:

Ma gandeam c-or fi, poate, sarbatori diferite.

Cine face si de ce? Ariica! In ciuda la altii, e clar :toothy9; Bravo, mestere! Sper ca prietenii te-au "recunoscut" si eu pe masura :floare:

Aici la noi e liniste...ne ocupam de imigranti, nu tu o recunostinta, nici macar o recunosteala :love3:

• Author

Cine face si de ce? Ariica! In ciuda la altii, e clar :floare: Bravo, mestere! Sper ca prietenii te-au "recunoscut" si eu pe masura :love3:

Aici la noi e liniste...ne ocupam de imigranti, nu tu o recunostinta, nici macar o recunosteala :love7:

M-au recunoscut Laponel :love3:

Despre imigranti, nu comentez ca derapam si nu se cade :toothy9;

Felicitari, minunat aranjate si bibilite! Sa va dea Dumnezeu sanatate sa sarbatoriti multe astfel de zile!
  • Author

Fruuumos de tot!! Cîta rabdare! Sa va fi fost de bine, ca minunat arata! :P

Da, la noi e "liniste" , bine zice Lapona, si asta ne ocupa tot timpul :P)))

Multumesc :P