Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Curcanul recunostintei

Featured Replies

• Author

Felicitari, minunat aranjate si bibilite! Sa va dea Dumnezeu sanatate sa sarbatoriti multe astfel de zile!

Multumesc :P

Ce frumos! Norocosi prietenii tai!

Cum ziceam, noi ne-am sarbatorit cu o saptamana inainte, cu reteta ta minunata de la inceputul topicului. De cand am venit in Canada nu a fost Thanksgiving sa nu avem curcan, ori acasa, ori in deplasare, desi in ultimii ani tot ziceam ca nu ma mai complic. Dar o zic si aici: de acum inainte nu am sa fac decat curcan dezosat si rulat - daca o fi sa mai fac. Vad ca voi ati iertat oratania "oficiala" anul asta :P .

• Author

Ce frumos! Norocosi prietenii tai!

Cum ziceam, noi ne-am sarbatorit cu o saptamana inainte, cu reteta ta minunata de la inceputul topicului. De cand am venit in Canada nu a fost Thanksgiving sa nu avem curcan, ori acasa, ori in deplasare, desi in ultimii ani tot ziceam ca nu ma mai complic. Dar o zic si aici: de acum inainte nu am sa fac decat curcan dezosat si rulat - daca o fi sa mai fac. Vad ca voi ati iertat oratania "oficiala" anul asta :P .

Cred ca eu-s norocoasa sa am prieteni care sa "guste" din bucatele mele. Eu le zic, mai in gluma, mai in serios, ca experimentez pe ei!

Anu' asta am "sarit" peste oratania oficiala :P pentru ca era vremea mustului (pe care l-am facut in garajul propriu,dupa ce am cules strugurii de la Niagara) si ala mergea cu pastrama de oaie. Dar "ocazia" s-a ivit de ziua curcii :P)

Ce-mi place vaza din bostan! Ce frumos sa gasesti un decor nou din dovleac si anul acesta! Ador sa vad mese festive, asa ca va rog sa nu ratati sa fotografiati si sa ne inspirati cu minunatiile voastre culinare sau de decor.

Fruuumos de tot, Ariel!!! Toata admiratia si stima! Cîta rabdare si dichis! Cat timp ti-au luat pregatelile? Te-a mai ajutat cineva pe ici pe colo? Sa va fi fost de bine, ca minunat arata totul! Sa ai mereu prieteni dragi cu care sa faci mese multe! "Sa testezi pe ei" adesea noi si cat mai multe si dichisite tentatii culinare cu care sa ne desfeti si noua simtul vazului si imaginatia gustului/mirosului ! Felicitari!

Am o bucata de piept de curcan dezosat si fara piele in congelator, la vreun kg si ceva. Am identificat ce voi face cu el! :thumleft: Ramane doar sa ii vina randul.

Ce-mi place vaza din bostan! Ce frumos sa gasesti un decor nou din dovleac si anul acesta! Ador sa vad mese festive, asa ca va rog sa nu ratati sa fotografiati si sa ne inspirati cu minunatiile voastre culinare sau de decor.

Fruuumos de tot, Ariel!!! Toata admiratia si stima! Cîta rabdare si dichis! Cat timp ti-au luat pregatelile? Te-a mai ajutat cineva pe ici pe colo? Sa va fi fost de bine, ca minunat arata totul! Sa ai mereu prieteni dragi cu care sa faci mese multe! "Sa testezi pe ei" adesea noi si cat mai multe si dichisite tentatii culinare cu care sa ne desfeti si noua simtul vazului si imaginatia gustului/mirosului ! Felicitari!

Am o bucata de piept de curcan dezosat si fara piele in congelator, la vreun kg si ceva. Am identificat ce voi face cu el! :crying: Ramane doar sa ii vina randul.

Buna seara, bine v-am gasit !

Aceeasi, dar, desigur, alta , tocmai am pedepsit-o in melange cu pucel autentic, foarte taranesc, a fost sufcient sa impart in 2 portii, deci tocam piept curcan liedl cu o carne grasuta de purcel alergat celmult de nepoti, plusm cu ceapa si verdeturi bogate, impartim, punem si la congelator

Compozitia pentru maine a fost distrasa cu sare marina, cimbru scuturat, pasta de ardei de abia mosmondita. Maine isi ia avant in ardei de toate neamurile, ultimele capturi de pe ogor, toate culorile, siluete care nu merge la Miss Paprika.. stay cool, tunned, pe fotoliu, balansoar, :dupafacultati: vorba lu' Moromete...

• Author

Am o bucata de piept de curcan dezosat si fara piele in congelator, la vreun kg si ceva. Am identificat ce voi face cu el! :crying: Ramane doar sa ii vina randul.

Daniella, multe idei le-am furat. Pinterest-ul sa traiasca!

Pregatirile mi-au luat toata ziua de sambata, cand am gatit, si duminica dimineata cand am arajat pe platouri. In total vreo 13-14 ore, sa zic....De ajutat am fost ajutata la spalat vase. Adica eu le-am murdarit, altii le-au spalat :crying:

• Author

Ariel, abia acum am ajuns si eu sa vad ce ai facut tu, e totul superb, imi place enorm. Bravo bravo si iar bravo. Cit de curind incerc rulourile cu invelite in bacon ca-mi plac foarte mult.

Adriana, :blackeye:

Iata si reteta, in detaliu. Nu ca ar fi mare "branza", dar macar orientativ....

Un pachet de pesmet pentru umplut curcanii. Cam 200 grame de pesmet aromatizat cu ierburi

2 oua

1/2 ceasca de lapte

o ceapa alba tocata marunt

2-3 catei de usturoi pisat

patrunjel tocat

un mar tocat marunt

o cana de nuci tocate

3 carnati (doar compozitia, nu si matul)

1 lingurita de pudra de curry

1 lingurita coaja rasa de lamaie

15 felii de sunca, taiata in jumatati

sare si piper dupa gust

post-68-14462098344262_thumb.jpg

post-68-14462098244397_thumb.jpg

post-68-14462098609352_thumb.jpg

post-68-14462098802034_thumb.jpg

post-68-14462098967144_thumb.jpg

Si mie si musafirilor mei ne-au placut tare mult. Sunt buni si calzi, si reci.

Un pachet de pesmet pentru umplut curcanii. Cam 200 grame de pesmet aromatizat cu ierburi

2 oua

1/2 ceasca de lapte

patrunjel tocat

un mar tocat marunt

o cana de nuci tocate

sare si piper dupa gust

Am pus resturile din extractor de mere si morcov, carne tocata, piine inmuiata in lapte, oua, mirodenii, invelite in felii de ceea ce aici se numeste "pancetta". Foarte bune, le mai fac cu siguranta mai ales pentru musafiri. Mersi frumos de idee :occasion14:

rotolini.jpg

• 4 weeks later...
  • Author

2 oua

1/2 ceasca de lapte

patrunjel tocat

un mar tocat marunt

o cana de nuci tocate

sare si piper dupa gust

Am pus resturile din extractor de mere si morcov, carne tocata, piine inmuiata in lapte, oua, mirodenii, invelite in felii de ceea ce aici se numeste "pancetta". Foarte bune, le mai fac cu siguranta mai ales pentru musafiri. Mersi frumos de idee :rolleyes:

post-4-14464984994041_thumb.jpg

Oooo, ce frumos arata! In pancetta cred ca-s si mai bune! SI uite-asa, iar ai imbunatatit o reteta :thumleft: .