January 17, 201511 yr Author comment_225066 Moatza, am notat bine pentru rulada:5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?eu zic pas ca mi-a aruncat mama albusurile Nu ai oua acasa? Report
January 17, 201511 yr Author comment_225067 Ioana, merci ptr. traducere. Retea de la Peter: pentru rulada: 5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date ),apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta. apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer). Pe o hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.Marele secret sa nu se rupa dupa aia. Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul, se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului. ia, si jucaria Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple. Tava mea are dimensiunile: ca. 40 x 33 in interior. Este tava aia din cuptor ptr. friptura. Si cine mai spune acum ca nu ii reuseste.... Azi am facut cu umplutura nougat. Peter Report
January 17, 201511 yr comment_225080 Nu ai oua acasa? Ba da, vroiam sa zic ca nu ma fac incercare cu albusuri ci o fac cu oua dupa reteta ta. Report
January 18, 201511 yr comment_225122 Bravo Peter, uite ce tutorial ne-ai facut!Eu ador ruladele, cele mai simple, le fac mereu cu gem.Si in blat de multe ori nu mai pun zahar. Oho, Dori ce frumoasa-i poza!Ai pus la treaba aparatul.Brava! Mimosa, frumos tortul! La Multi Ani nasei! Report
January 18, 201511 yr comment_225128 Iaca a racit si crema. PeterVai s-amar! Chiar vai si amar ! Ce insemna sa fii maestru, domnule si la poze si la bucatareala ! M-am chiorat mult la ultimele doua poze a lui Peter, cum desi ambele sunt din acelasi unghi in una e focusata rulada si-n cealalta felia. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Phonix mie-mi plac cupcake-urile tale cum arata chiar daca nu-s red,red... Mimosa bine ai venit printre noi. Se vede ca ai muncit la tortul ala, ti-au ieist foarte frumoase florile ! Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter. A mea e mai burdahanoasa ca a iesit cam multa crema si nu am putut s-o rulez foarte tare. In rest, buna, bunaaa !Si acum as ruga-o pe Adriana sau cine e in masura sa copie postarea lui Peter si sa faca un topic separat cu reteta de blat si crema ca e pacat sa se piarda intre pagini aici. Zic si eu....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
January 18, 201511 yr comment_225135 Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter. bravo, uite ce blat frumos ti-a iesit!eu am niste linguri maaari, de la soacra-mea, si pe-alea le folosesc ca masura. oricum, cine-a facut vreun pandispan vreodata intelege imediat cum tre sa fie consistenta aluatului. cat de mare e tava ta?si cred ca merge f bine si vreun model in blat, ceva in genul picturilor maiastre ale lui Peter Albusuri raman mereu, deci go for rulade! Report
January 19, 201511 yr comment_225160 Moatza, am sa masor tava ca nu am apucat. Am doua tavi de la cuptor, una de aia mare neagra si inca una un pic mai mica.... in aia am facut blatul. De asemenea, am uitat sa-i multumesc lui Peter pentru pontul cu zaharul presat pe prosopul uned. Nu-l stiam. A intrat barbatu-miu in bucatarie exact cand puneam zaharul pe prosop si m-a intrabat daca e bun tare la gust prosopul cu zahar... totusi el ar fi preferat prosop alabstru cu zahar, al meu fiind rosu E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic SI albusuri la congelator inca mai am......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif Report
January 19, 201511 yr Author comment_225171 A intrat barbatu-miu in bucatarie exact cand puneam zaharul pe prosop si m-a intrabat daca e bun tare la gust prosopul cu zahar... totusi el ar fi preferat prosop alabstru cu zahar, al meu fiind rosu E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic SI albusuri la congelator inca mai am......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif Report
January 22, 201511 yr comment_225248 Peter, cum ai facut umplutura cu nougat? As face-o si eu sambata si am una bucata copil care nu mananca cu crema de branza. Am mai umplut cu nutella, dar umplutura ta arata tare bine, as incerca-o.Multumesc. Report
January 22, 201511 yr comment_225258 Peter, cum ai facut umplutura cu nougat? As face-o si eu sambata si am una bucata copil care nu mananca cu crema de branza. Am mai umplut cu nutella, dar umplutura ta arata tare bine, as incerca-o.Multumesc. 2ut, sper sa nu se supere Peter, da cred ca nugatul e cumparat. La ei se gaseste de cumparat, in tara inca nu am vazut....Se pare ca diferenta dintre nutella si nugat ar fi in principiu alunele... daca gresesc sa ma corecteze cineva. Cam asa stiu ca arata la ei nugatul: Report
January 23, 201511 yr Author comment_225291 Ah, nu este Nougatul ala. Atunci mai bine Nutella. Crema am facut-o eu. Avem nevoie de: 100 g alune macinate50 g zahar praf150 g Ciocolata amaruie(eu am luat 100 amaruie si 50 de lapte)300 g frisca Prima data prajim alunele pina incep sa miroase bine.Luam de pe foc, punem zaharul praf, amestecam.Topim cioco pe baia de aburi.Turnam cioco incet in compozitia de nuca si zahar. Amestecam.Primim o masa putin grea(zäh), cremoasa.Lasam sa raceasca. Evtl. in alt recipient.Batem frisca si incorporam in masa de "nougat". Pale-pale.Nu cu mixerul. Daca vrei sa mai ornezi sau sa pui ceva frisca pe rulada, poti face frisca per total 500 g. Mie mi-a placut crema in rulada. Brigitte a spus ca aia cu zmeura este favorita ei... Peter Report
January 25, 201511 yr comment_225376 Asta e prima rulada care imi iese, gem de zmeura si piersici. FB! multumim Peter! pupicei, miha Report
January 25, 201511 yr Author comment_225377 Asta e prima rulada care imi iese, gem de zmeura si piersici. FB! multumim Peter! pupicei, miha Ma bucur! Dai o bere? Peter Report
January 26, 201511 yr comment_225405 Un mare danke dlui Petru pentru deschiderea trendului.Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co) A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru Report
January 26, 201511 yr comment_225414 bravo, uite de cate ori ai rulat-o! e f elastic aluatul asta de albusuri. Report
January 27, 201511 yr comment_225460 Un mare danke dlui Petru pentru deschiderea trendului.Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co) A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru Cum e reteta la crema de halva? Arata tare fain toate ruladele voastre! Report
January 28, 201511 yr comment_225488 -100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus. Report
January 28, 201511 yr comment_225500 -100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.Multumesc, o sa incerc, suna apetisant! Report
January 29, 201511 yr comment_225530 -100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus. Ma tenteaza si pe mine crema de halva.Sa gasesc halva simpla si poate fac si eu. Pentru culoare data viitoare poti lasa de-o parte galbenusul pe care il poti inlocui cu Kurkuma.Eu asa folosesc la clatite cand nu pun ou Report