March 24, 201610 yr comment_235823 L-am facut doar de amorul artei ca experiment cu alte detinatoare de extractor ca sa vedem diferentele, e inca in frigider L-am facut cu extractorul asta. Nu stiu ce e masticatorul La noi nu se cheama extractor, ci storcator la rece, sau prin presare, sau masticator (adica storcatoarele astea cu melc)deci ai bagat migdalele cu tot cu apa lor de inmuiere si ti.au iesit resturile de migdale pe o parte si laptele pe la gura de suc? Daca nu iti place gustul (desi poti sa pui cateva curmale pt indulcire si vanilie sau cocos ca sa il aromezi de cand le pui la hidratat), il poti folosi fie la smootie in loc de lichid, fie la prajituri in loc de lapte Report
March 25, 201610 yr Author comment_235829 Am inteles.Da, am pus migdalele si apa in care au stat, nici nu l-am gustat, l-am facut doar ca experiment Da, de o parte a iesit resturile si pe parte pe care iese sucul a iesit laptele. Report
May 7, 201610 yr comment_236977 Dupa ce am folosit juicer centrifugal si un slow juicer de firma mai putin cunoscuta, am taiat nodul gordian si mi-am luat un slow juicer ca lumea. HUROM HG generatia a doua. Astazi mi-a venit. Si l-am testat. Nene, diferenta ca de la pamant la cer! E drept, dai un ban dar stai in fata.In plus, surpriza a fost ca juicer-ul asta sa aibe o chestie in plus de care nu stiam. Are un "reglaj" care iti permite sa alegi ce cantitate de pulpa sa iasa la reziduuri. Adica daca vrei reziduuri "seci" sau mai putin "seci". Tare chestie! Surpriza totala! Ok, un moft, dar are sens. Din reziduuri poti face ceva si, in functie de ce vrei sa faci, ai nevoie de reziduuri care sa mai aibe si ceva pulpa (poate). Astazi l-am folosit pentru prima oara, de test. Am facut suc de struguri. A iesit minunat. Nu pun poza de cum a iesit insa.... crede-ti-ma pe cuvant. Motorul este puternic dar silentios. Ca rotatii... vreo 47 pe minut. Aparatul asta nu este potrivit pentru facut suc din grau verde. Sunt altele speciale pentru asa ceva (si alea bune sunt scumpe). Dar, se pare, citind recenziile scrise de altii, ca da rezultate bune la facut suc din "frunze". In curand il voi testa cu spanac si, apoi, cu menta. Dupa aia o sa-l incerc cu brocoli si varza. Report
May 7, 201610 yr Author comment_236985 Care sunt diferentele pe care le-ai notat fata de celalalt no name?Faptul ca alegi cum sa fie reziduurile doar? Faptul ca poti face scoate suc si din varza? Faptul ca motorul e mai silentios? Report
May 8, 201610 yr comment_236987 Care sunt diferentele pe care le-ai notat fata de celalalt no name?Faptul ca alegi cum sa fie reziduurile doar? Faptul ca poti face scoate suc si din varza? Faptul ca motorul e mai silentios? In primul rand, materiale folosite sunt mai bune. Arata si mai bine si are chestii d-alea gandite. Spre exemplu, cand il apuci ca sa-l muti, la baza, dedesubt, are o tesitura unde iti bagi degetele ca sa nu-ti alunece din maini. Adica chestii gandite cu minte de neamt care se gandeste la toate.E mai silentios decat celalalt, sitele sunt facute cu plasticuri mai serioase. La ala mai ieftin, un inel de plastic de la sita mai fina s-a spart dupa 10 folosinte. E drept, bagasem si fructul pasiunii in el dar oriscat.Apoi, evacuarea rezicuurilor din sita, la asta pe care il am acum, se face mult mai simplu. La ala mai ieftin, pe fundul sitei, undeva, era o gaura dreptunghiulara care se obtura repede si trebuia sa-l desfac, sa curat sita si apoi sa continui. Cu asta de acum, isi face treaba perfect, oricat am de stors si orice am de stors. Cea mai mare diferenta, insa, ramane faptul ca reziduurile pe care le scoate asta nou sunt mai seci decat ce scotea celalalt. Si asta este, la urma urmei, marea lui calitate de storcator. Stoarce tot ce e de stors si e facut cu cap, din materiale bune si usor de intretinut. Astazi am stors mere, portocale si tulpini de telina verde. Reziduurile au fost aproape seci. Alalalt nu scotea asa ceva. Apoi... "galeata" in care se scurge sucul, este gradata din 100 in 100 ml, pana la un litru. Are si capac ca s-o poti pune direct in frigider. La celalalt nu era asa ceva. In fine. Am oscilat destul de mult intre a-l cumpara pe asta si a cumpara altul in care poti baga merele intregi, fara sa le tai inainte. Pana la urma tot pe asta l-am ales. Tre sa tai merele (sau alte chestii)... un mic efort care merita. Report
May 8, 201610 yr Author comment_236988 Atunci cind se strica asta iau si eu Hurom Deocamdata s-a ciobit melcul si mi l-au inlocuit si am cumparat si inelul alb de plastic de sub recipientul in care se stoarce pentru ca iesea sucul. Report
May 10, 201610 yr comment_237018 Atunci cind se strica asta iau si eu Hurom Deocamdata s-a ciobit melcul si mi l-au inlocuit si am cumparat si inelul alb de plastic de sub recipientul in care se stoarce pentru ca iesea sucul. Bai, cati bani ai dat pe asta pe care il ai acum? Daca ai dat sub 200, impacheteaza-l si fa-l cadou cuiva si tu ia-ti un Hurom. Vezi ca e scump. Al meu a costat aproape 600 de euro. Mama, saraca, avea o vorba... sunt prea sarac ca sa-mi permit lucru prost Report
May 17, 201610 yr comment_237177 Sa-l stapanesti cu placere si folos, Dragos.Pana acum si eu suNt multumita de al meu, a mers aproape zilnic de cand l-am luat...si ce nu am bagat la stors??! Reziduurile sunt f seci, de ex tijele de patrunjel ies ca niste fire de ata alba. Apoi daca pun banana sau capsuni, nu mai ies asa seci pt ca astea nu-s prea potrivite pt storcatorcu mai degraba pt blender (smootie). Si la asta materialele sunt bune, melcul e din nu stiu ce inventie de material..., dar mai vedem cu timpul.Ce ma nemultumeste pe mine la acesta nou este ca se demonteaza destul de anevoios si se spala nu chiar usor. Dp meu dv cel centrifugal (de ultima generatie) se demonta si spala mai usor + mergeau piesele la masina de vase, de la asta nu! Paharul meu nu are gradatii si nici capac, dar la cel centrifugal avea de ambele.Si nu am dat decat 215 eur. Urmatorul va fi si la mine Hurom, ca vad ca il folosesc intensiv, deci merit. Cred ca asta e cel mai important, sa-l folosim cat mai des, sa si scoata banii si sa ne aduca sanatate si energie. Report
May 17, 201610 yr comment_237179 Sa-l stapanesti cu placere si folos, Dragos.Pana acum si eu suNt multumita de al meu, a mers aproape zilnic de cand l-am luat...si ce nu am bagat la stors??! Reziduurile sunt f seci, de ex tijele de patrunjel ies ca niste fire de ata alba. Apoi daca pun banana sau capsuni, nu mai ies asa seci pt ca astea nu-s prea potrivite pt storcatorcu mai degraba pt blender (smootie). Si la asta materialele sunt bune, melcul e din nu stiu ce inventie de material..., dar mai vedem cu timpul.Ce ma nemultumeste pe mine la acesta nou este ca se demonteaza destul de anevoios si se spala nu chiar usor. Dp meu dv cel centrifugal (de ultima generatie) se demonta si spala mai usor + mergeau piesele la masina de vase, de la asta nu! Paharul meu nu are gradatii si nici capac, dar la cel centrifugal avea de ambele.Si nu am dat decat 215 eur. Urmatorul va fi si la mine Hurom, ca vad ca il folosesc intensiv, deci merit. Cred ca asta e cel mai important, sa-l folosim cat mai des, sa si scoata banii si sa ne aduca sanatate si energie. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif Mersi. Dana, tu ce scula ai? Report