Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10

Featured Replies

@Adriana, referitor la prima poza, vad ca lingurile stau pe partea stanga si ma intrebam de ce?

Tre sa stea in partea dreapta?

uite cum ar fi tehnic perfect , acum fiecare face dupa bunul plac acasa la el :D

338_ca7b07991db6538d37b2341918d7877b_thumb.jpg

• Author
3 meniuri de felul asta in 4 zile ? :shock: Iti trebuie ceva timp numai sa alegi ce o sa faci pentru fiecare, nu ma mai gindesc la executia propriu-zisa ... felicitari! :pupic: si la multi ani! :pupic:

nu, 3 meniuri in 3 zile, aici Craciunul e o zi si a doua zi e Santo Stefano :lol:

Totul e super realizat. Eu m-as obosi doar cu decoratul, dar realizarea... Minunat! Merci de inspiratie! :pupic: La multi ani, sotului! :floare:
nu, 3 meniuri in 3 zile, aici Craciunul e o zi si a doua zi e Santo Stefano :occasion15:

adica la italica nu tine craciunul 3 zile? la noi a treia zi de craciun e si sf stefan.

• Author

Din cauza mea si de frica ca nu stiam cum va reactiona Puffy la zgomoturile focurilor de artificii am refuzat toate invitatiile si am stat cuminti si de Revelion.

Asta a fost meniul

54_b02f045a779ef82e06eeaa3869c4f7db_thumb.jpg

Masa

54_fac9e5a7777a305b953045e669243d5e_thumb.jpg

Primul aperitiv, boabe de struguri tavalite prin brinza si apoi prin alune de copac si fistic, am ales o brinza prea moale si m-am cam chinuit sa o fac sa se lipeasca de bobul de strugure, dar in final s-au lipit bine de alunele si fisticul maruntit, interesant ca gust

54_7bc38c746f93415ebb5c70d201b11794_thumb.jpg

Al doilea aperitiv, piept de gisca afumat condimentat cu putina lamiie si ulei, decoarat cu boabe de rodie, foarte bun

54_605788a3d625f8fd040cda0ade5890ec_thumb.jpg

Felul I, paccheri (un fel de paste fainoase tipice napoletane) pe crema de mazare cu brunoise de speck

Dupa-amiaza am facut in Thermomix dupa reteta din cartea, crema de mazare. Apoi am fiert paccherii, i-am asezat pe crema de mazare si deasupra am presarat parmigiano si speck taiat cubulete pe care l-am pus in tigaie un pic sa i se topeasca grasimea, si asta foarte bun

54_0efcef7d2278d9d7d8fdf2f7b09c37a1_thumb.jpg

Felul al II-lea, ceea ce e traditional serii de Revelion aici adica linte cu cotechino, ca cica :occasion14: lintea aduce bani, sa speram

Lintea am pus-o la inmuiat vreo 3 ore apoi am dunstuit un pic de soffritto adica telina, morcov si ceapa taiata cubulete intr-un pic de ulei, am adaugat lintea inmuiata si un rest de suc de rosii si de gogosari pe care le aveam in frigider, 2 canite de apa si am fiert la foc mare, felul asta de linte a fiert foarte repede, cind s-a evaporat lichidul era deja gata.

Cotechino-ul l-am cumparat de la supermarket deci e cel sub vid in punga de aluminiu, se pune in apa rece, se pune la fiert, se cronometreaza 15 minute de cind incepe sa fiarba, se taie punga si se arunca lichidul format, se scoate cotechino-ul, se arunca pielea, se taie felii si se papa, marca asta era destul de slaba, cind e mai gras e mult mai moale, dar a fost bun si asta.

54_4ddfd40a13aba5814454f451ebcf8e55_thumb.jpg

Ca desert am avut tortul Mayei, singura modificare pe care am facut-o a fost sa folosesc portocale in loc de zmeura

54_f9a891579f6bb0716000afdf7cf642d4_thumb.jpg

Blatul e mai mult decit superb, eu nu ma prea omor cu mascarponele dar pe ansamblu a fost foarte bun, am pus doar 2 ciocolati la topit pentru glazura si ar fi mers foarte bine si a treia.

54_b2d36beeca7cd647ea7e5129c81906dd_thumb.jpg

Am inceput cu

54_6414cff62ffe1faf64da4f64b1e994e2_thumb.jpg

si terminat cu

54_92d5f6fcace1e4278c0c148fc61e938b_thumb.jpg

Adriana, felicitari pentru modul simplu si elegant de a-ti alege meniurile :lol: Si realizarea e exceptionala, dar pe mine ma uimeste alaturarea unor preparate care luate separat ai zice ca sint pentru o masa obisnuita, dar luate impreuna fac o masa festiva, gustoasa si lejera, adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital :)

Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale :)

• Author
adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital :D

Pai tre sa fie si sa ramina o placere, fara sa se transforme in durere :roll:

Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale :pupic:

Multumesc frumos si acelasi lucru mi-l doresc si eu de la tine :love7:

Adriana, felicitari pentru bunatati si aranjamente, la superlativ ca intotdeauna.

Un an nou fericit sa aveti, cu sanatate, bucurii si belsug.

La multi ani !

Adriana,Luciano,Stefano !

Tortul a desavarsit Capodopera !

Bravo Adriana! :P

Ai avut multa dragoste si rabdare ,sa pui la cale acest festin.

Va doresc un An Nou plin de bucurii si realizari. :biggrin:

Tortul a iesit o minune :D , imi place cum l-ai decorat.Fructisoarele ale arata tare bine.

De restul meniului ce sa spun:splendid si de efect, asa cum ne-ai obisnuit.

Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?

• Author
Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?

Probabil a beneficiat de puritatea fragedei virste si a dormit bustean, am stat toti 3 cu paturi pe noi pe balcon tot uitindu-ne sa vedem daca iese sau nu, gata de a o aduce sus, dar n-a iesit, n-a plins, cred ca a dormit linistita. Dar spre marea noastra fericire au fost doar citeva focuri de artificii frumoase prin vecini dar nu cei exact de linga noi, nu odioasele petarde.

Cu scuze pentru intarziere, ii urez si eu la multi ani lui Stefano pentru ziua lui si va doresc tuturor un an nou cat mai bun, care sa va aduca sanatate, bunastare, dragoste si intelegere !

Felicitari pentru meniurile de sarbatori ! :D