December 28, 200916 yr comment_12522 @Adriana, referitor la prima poza, vad ca lingurile stau pe partea stanga si ma intrebam de ce?Tre sa stea in partea dreapta? uite cum ar fi tehnic perfect , acum fiecare face dupa bunul plac acasa la el Report
December 28, 200916 yr Author comment_12523 uite cum ar fi tehnic perfect , acum fiecare face dupa bunul plac acasa la el exact, mersi Nicoleta Report
December 28, 200916 yr comment_12589 3 meniuri de felul asta in 4 zile ? :shock: Iti trebuie ceva timp numai sa alegi ce o sa faci pentru fiecare, nu ma mai gindesc la executia propriu-zisa ... felicitari! si la multi ani! Report
December 29, 200916 yr Author comment_12706 3 meniuri de felul asta in 4 zile ? :shock: Iti trebuie ceva timp numai sa alegi ce o sa faci pentru fiecare, nu ma mai gindesc la executia propriu-zisa ... felicitari! si la multi ani! nu, 3 meniuri in 3 zile, aici Craciunul e o zi si a doua zi e Santo Stefano Report
December 29, 200916 yr comment_12711 Totul e super realizat. Eu m-as obosi doar cu decoratul, dar realizarea... Minunat! Merci de inspiratie! La multi ani, sotului! Report
December 29, 200916 yr comment_12748 Adriana, felicitari pentru pregatiri... Ador sa vad mese aranjate asa frumos! Si La multi ani fericiti lui Stefano! Report
December 29, 200916 yr comment_12753 Adriana, scuze pentru intarziere: La Multi Ani sotului! si felicitari pentru meniul si decoratiile pregatite! Totul e la superlativ! Report
December 30, 200916 yr Author comment_12915 Multumesc rym, asemenea si tie, sotului si fetelor tale Report
December 30, 200916 yr comment_12920 nu, 3 meniuri in 3 zile, aici Craciunul e o zi si a doua zi e Santo Stefano adica la italica nu tine craciunul 3 zile? la noi a treia zi de craciun e si sf stefan. Report
December 30, 200916 yr Author comment_12930 adica la italica nu tine craciunul 3 zile? la noi a treia zi de craciun e si sf stefan.nu, Craciunu e pe 25 si pe 26 e Santo Stefano si gata distractia Report
December 31, 200916 yr comment_12995 Adriana, jos palaria, ca de obicei!La multi ani, Stefano! Report
January 1, 201016 yr Author comment_13143 Din cauza mea si de frica ca nu stiam cum va reactiona Puffy la zgomoturile focurilor de artificii am refuzat toate invitatiile si am stat cuminti si de Revelion.Asta a fost meniulMasaPrimul aperitiv, boabe de struguri tavalite prin brinza si apoi prin alune de copac si fistic, am ales o brinza prea moale si m-am cam chinuit sa o fac sa se lipeasca de bobul de strugure, dar in final s-au lipit bine de alunele si fisticul maruntit, interesant ca gustAl doilea aperitiv, piept de gisca afumat condimentat cu putina lamiie si ulei, decoarat cu boabe de rodie, foarte bunFelul I, paccheri (un fel de paste fainoase tipice napoletane) pe crema de mazare cu brunoise de speckDupa-amiaza am facut in Thermomix dupa reteta din cartea, crema de mazare. Apoi am fiert paccherii, i-am asezat pe crema de mazare si deasupra am presarat parmigiano si speck taiat cubulete pe care l-am pus in tigaie un pic sa i se topeasca grasimea, si asta foarte bunFelul al II-lea, ceea ce e traditional serii de Revelion aici adica linte cu cotechino, ca cica lintea aduce bani, sa speram Lintea am pus-o la inmuiat vreo 3 ore apoi am dunstuit un pic de soffritto adica telina, morcov si ceapa taiata cubulete intr-un pic de ulei, am adaugat lintea inmuiata si un rest de suc de rosii si de gogosari pe care le aveam in frigider, 2 canite de apa si am fiert la foc mare, felul asta de linte a fiert foarte repede, cind s-a evaporat lichidul era deja gata.Cotechino-ul l-am cumparat de la supermarket deci e cel sub vid in punga de aluminiu, se pune in apa rece, se pune la fiert, se cronometreaza 15 minute de cind incepe sa fiarba, se taie punga si se arunca lichidul format, se scoate cotechino-ul, se arunca pielea, se taie felii si se papa, marca asta era destul de slaba, cind e mai gras e mult mai moale, dar a fost bun si asta.Ca desert am avut tortul Mayei, singura modificare pe care am facut-o a fost sa folosesc portocale in loc de zmeuraBlatul e mai mult decit superb, eu nu ma prea omor cu mascarponele dar pe ansamblu a fost foarte bun, am pus doar 2 ciocolati la topit pentru glazura si ar fi mers foarte bine si a treia. Am inceput cusi terminat cu Report
January 2, 201016 yr comment_13268 Adriana, felicitari pentru modul simplu si elegant de a-ti alege meniurile Si realizarea e exceptionala, dar pe mine ma uimeste alaturarea unor preparate care luate separat ai zice ca sint pentru o masa obisnuita, dar luate impreuna fac o masa festiva, gustoasa si lejera, adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale Report
January 2, 201016 yr Author comment_13365 adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital Pai tre sa fie si sa ramina o placere, fara sa se transforme in durere :roll:Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale Multumesc frumos si acelasi lucru mi-l doresc si eu de la tine Report
January 3, 201016 yr comment_13452 Adriana, felicitari pentru bunatati si aranjamente, la superlativ ca intotdeauna. Un an nou fericit sa aveti, cu sanatate, bucurii si belsug. Report
January 3, 201016 yr comment_13455 La multi ani !Adriana,Luciano,Stefano ! Tortul a desavarsit Capodopera !Bravo Adriana! Ai avut multa dragoste si rabdare ,sa pui la cale acest festin.Va doresc un An Nou plin de bucurii si realizari. Report
January 3, 201016 yr Author comment_13473 Multumesc Cami! La multi ani !Adriana,Luciano,Stefano !Mersi piscotel, dar in mijlocul nostru e Marco, Luciano e asa zisul "cuscru" Report
January 3, 201016 yr comment_13497 Tortul a iesit o minune , imi place cum l-ai decorat.Fructisoarele ale arata tare bine.De restul meniului ce sa spun:splendid si de efect, asa cum ne-ai obisnuit.Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase? Report
January 3, 201016 yr Author comment_13500 Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?Probabil a beneficiat de puritatea fragedei virste si a dormit bustean, am stat toti 3 cu paturi pe noi pe balcon tot uitindu-ne sa vedem daca iese sau nu, gata de a o aduce sus, dar n-a iesit, n-a plins, cred ca a dormit linistita. Dar spre marea noastra fericire au fost doar citeva focuri de artificii frumoase prin vecini dar nu cei exact de linga noi, nu odioasele petarde. Report
January 3, 201016 yr comment_13504 Cu scuze pentru intarziere, ii urez si eu la multi ani lui Stefano pentru ziua lui si va doresc tuturor un an nou cat mai bun, care sa va aduca sanatate, bunastare, dragoste si intelegere !Felicitari pentru meniurile de sarbatori ! Report