February 6, 20197 yr comment_246822 mi-am mai amintit o chestie acu ca m-ati stirnit mi-amintesc ca mi-a trebuit o adeverinta la un moment dat, inainte de 89si mama m-a trimis sa mi-o fac singurica, asa ca am stat la rind, am batut din usa in usa si am obtinut stampilele trebuincioase pe adeverinta aceeaunor colege mamele le-au facut acea adeverinta dind spaga cuiva tin minte ca am ramas cu sechela asta, nu stiu ce explicatie mi-a dat maica-mea atunci dar am tras concluzia ca, probabil citeodata daca nu intodeauna, se poate fara spaga, deci alternativa exista am si un alt exemplu recent din viata cuiva drag dar nefiind vorba despre persoana mea nu zic nimic, dar concluzia si in cazul asta e ca se poate si fara, inclusiv in cazuri grave cel putin asta cred eu, dar netraind acolo, probabil vad tot prin alta perspectiva Report
February 6, 20197 yr comment_246823 Programa de invatamant in Romania este ridicol de incarcata, sau cel putin asa era acu' cativa ani cand am cerut ultima data detalii de la prieteni care lucreaza in domeniuIncep cu teme din clasa I, teme care ii tin in casa ore in sir dupa ce vin de la scoalaAici incep scoala la 4-5 ani cu junior infant apoi senior infant (de la 9 la 13.30), clasa I, II....IV (de la 9 la 14.30). Au teme in timpul saptamanii in functie de clasa in care sunt. Adica un junior infant are de facut 2 randuri de litera a cand vine acasa si 5 exercitii gen 1+1=2. Max. 30 de minute cu tot cu scarpinatul in irechi, baut de apa, mers la wc si tras cainele de coada! Pe masura ce avanseaza, au mai mult. In clasa VI probabil ca ajung la vreo 2-3 ore cu tot cu invatat. Nici o tema in weekend. De vineri dupa-masa pana luni dimineata liber la programLiceul iar are 6 ani, dar anul IV e facultativ. Incep cu n-spe materii, termini cu materiile de bacalaureat - 7. Matematica, engleza, Irish obligatorii, restul alese pe parcurs. Programul e de la 9 la 16 2 zile si de la 9 la 15.30 3 zile. Au teme mai multe si au teme in weekend, fapt care ii dezgusta de-a dreptul pe elevii veniti din Noua Zeelanda, care zic ca ei n-au pomenit asa ceva! ce-i cu atatea teme, ca ei n-au! cel putin asta cred eu, dar netraind acolo, probabil vad tot prin alta perspectiva Sigur ca s-ar putea! daca toata lumea s-ar opri din dat spaga!Mie cea mai tare mi s-a parut spaga la medic privat! A fost acu multi ani, poate nu se mai practica https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Pai omul ala si-a stabilit un tarif! Ala e! De ce mai trebuie si o cafeluta ?! Edited February 6, 20197 yr by alpha Report
February 6, 20197 yr comment_246824 Si una CALDA! VA ROG FRUMOS , nu uitati sa vorbiti si de aspectele pozitive,oricat de mici ar fi ele, un detaliu acolo, o ceva, o vorba buna, nu conteaza! Dar, mai rupeti un minutel si faceti-o si pe asta. Asadar, una calda Nu pot sa ma uit la "una calda", ca n-am FB de-aiciNiciodata nu am vorbit tara de rau in fata altor natii. Am mai injurat clasa politica, dar la fel ii injur si pe astia! Tara e frumoasa si sunt multi oameni buni si destepti si corecti, dar stau si-si vad de treaba in lumea lor. Din pacate nu ies in fata. Daca ar vrea sa iasa-n fata si sa faca ceva pentru comunitatea in care traiesc, de cele mai multe ori nu sunt lasati si atunci se trag iar de-o parte si-si vad de viata lor in liniste. Report
February 6, 20197 yr comment_246825 Pe mine ma necajesc tare drumurile din Romania. Ultima data am fost in 2017. A venit cineva dupa noi la Bucuresti. De la Bucuresti la Petrosani am facut vreo 7 ceasuri, ca era noapte si nu vedeai pe unde mergi 340km! cu masina, fara trafic! Parca mergeam prin apa. Tot era negru, nu stioi unde se termina drumul si unde incepe santul. Aprope de intrarea in Petrosani dinspre Defileul Jiului am crezut ca am ajuns in Bagdad! N-aveai cum sa ocolesti gropile. Ocoleai una, dadeai in alta mai mandra si mai adancaSi spaga si guma in loc de rest ma necajesc, dar n-o sa se schimbe degrabaSunt si bune, sunt si rele, ca peste tot Pot sa subliniez asta cu linie dubla, tripla. In fiecare an fac Torino Rasnov si retur cu masina.Nu fac de la Torino- Arad, cat fac Arad- Rasnov.Si Nu, nu exagerez. Acum doujde' ani Slovenia avea si ea doar doua bucati de autostrada, acum au tara strabatuta in lung si-n larg de autostrazi moderne, weceuri curate in benzinarii, etc. Noi nu, am ramas la cativa km, ma refer Sibiu si Cluj pe unde trecem noi. Partea cu spaga la doctori, nu mai e cum era.Am inteles de la ai mei, ca s-au schimbat lucrurile.Stiu ca au fost scandaluri imense, camere ascunse, etcDeci se poate. Iar la privat daca mergi, platesti la casa, secretara tariful prestabilit. Report
February 6, 20197 yr comment_246827 In fiecare an fac Torino Rasnov si retur cu masina.Nu fac de la Torino- Arad, cat fac Arad- Rasnov.Si Nu, nu exagerez. Eu te cred. Distanta facuta acolo in 7 ore o fac aici in 4 Report
February 6, 20197 yr comment_246828 eu vreau sa mai spun doar atat si asta va fi ultimul meu coment la cest topic,daca vanzatoarea de la magazinasul din colt nu are sa-mi dea rest 4 banuti,nu e ok.(,nu mai cautam vinovati ca vad ca e inutil,oricum la magazinele mai mari se accepta plata cu cardul la fel farmacii si plata facturilor la magazinele care ofera prepay,in curand sunt sigura ca aceasta obtiune de plata cu cardul va fi peste tot,)faptul ca se baga babele in fatza la rand ,iar nu e ok. dar nu pot sa spun ca nu pot dormi noaptea din aceasta cauza, vreau sa subliniez o problema mult-mult mai grava de viata si de moarte ,deci ca nu e rest maruntei la magazinasul din colt si bagatul in fatza la rand in opinia mea sunt floare la ureche pe langa asta ,pt. ca aici vb. de viata oamenilor,care mor cu zile in spitale,conditiile sunt mult sub infecte,infecte e putin spus,in spitalele noastre in 2019 se moare cu zile,la urgente sunt tinuti oamenii cu orele,veniti de la tara in dureri,in criza,nu se uita nimeni la ei cu orele,vii cu o boala pleci cu zece,pt. ca colcaie de virusi si bacterii rezistente la antibiotice,stafilococi si alti naibii de coci' care se iau prin rana deschisa,mergi la spital pt. o o operatie de apendicita sau de mana ,picior rupt care necesita interventie ,te recuperezi si ajungi acasa cu febra si tot felul de simptome ,mergi la medicul de familie, iti faci analizele si in cel mai fericit caz ai doar un stafilococ auriu capatat din spital,cei din spital stiu,stiu f. bine care e situatia dar nu raporteaza cazurile asa cum ar trebui si cum ar fi legal,ascund sub presh,pt. ca ar fi o pata pe ''fatza'' spitalului respectiv , pun doar asa la intamplare un link de pe net ,pt. ca cine chiar e interesat de subiect si vrea sa dezgroape sunt sigura ca va gasi chestii mult mai interesante http://putereaacincea.ro/mii-de-infectii-nosocomiale-spitalele-din-timisoara-ultimii-ani/,cazul colectiv unde chiar nu s-a mai putut ascunde dupa deget aceasta problema ar fi trebuit sa dea mult de gandit,din pacate suntem in acelasi punct chiar si dupa atat timp.. Report
February 6, 20197 yr Author comment_246841 Mamaaaaaa, asa va vreau! Cat am de citit!Dex nu mai zice nimic https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Chiar asa s-o fi speriat? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gifMa duc la un alergat mai intai, Alphalinda https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Poate gasesc minireportajul pe youtube, astfel incat sa il poti vedea. Spuneti-va parerea! Numai din schimb de opinie si experienta se naste schimbarea, iar comunicarea este vitala! Nu pentru noi, poate nu...dar pentru cei ce vin din urma, copiii vostri inclusiv. Nu ai de unde sa stii daca acel copil isi va descoperi poate ca adult un simtamant de apartenenta la aceasta natie si va dori sa traiasca acolo unde parintii lui nu si-au permis/nu au vrut/au fost impiedicati sa o faca la nivelul de decenta pe care si l-au dorit. De ce sa nu se intoarca intr-o tara mai buna? Report
February 6, 20197 yr comment_246844 Inca ceva: lege exista, impune-o, si impune-o la fel pentru toata lumeaMa mentin in limitele de viteza pt ca am constiinta? Nu! pentru ca mi-e frica de radar. Sunt zone unde pot fi unul dupa altul la cativa kilometri. Iau amenda si-mi pun puncte in permis. La 12 puncte imi suspenda permisul pe nu stiu cat timp! Nu umblu fara asigurare si taxe. Pentru ca mai devreme sau mai tarziu te prind si-apoi mergi pe jos, cu bicicleta sau platesti taxi ca transport local nu prea avem. Fara masina nu ma pot misca. Pt alcool permisul suspendat 3 luni, puncte in permis si amenda premiu. Daca ai depasit limita admisa in limite rezonabile. Daca esti beat, e alta poveste. Din constiinta nu parchez pe locuri speciale. NICIODATA! Mai bine ma intorc acasa si ma duc mai tarziu, sau parchez mai departe, sau mai dau 5 ture pana se elibereaza un loc. Platesc parcarea unde trebuie. De ce? Pentru ca e 60 centi pe 30minute. Daca n-am platit si ma prinde e 60€. Report
February 6, 20197 yr comment_246845 Da, normal ca daca e radar si mergi repedi iti asumi riscul si platesti, comentariul meu era pentru o zona in care nu era radar, sau daca o fi fost cre' ca era in pamint ca nu l-am vazut. Vroiam sa zic ca pe noi ne-a mirat faptul ca acea persoana respecta un semnal care aici in 99% din cazuri nu s-ar respecta.Cred ca pot spune ca aici in circulatie, si ma refer strict la Torino oras si centura ca asta cunosc, primeaza jungla nu constiinta.Aici exista si radar pus special ca sa faca bani, adica in zone unde cu viteza mica nu merge nimeni pentru ca strada e libera si dreapta, pun radarul tocmai pentru ca stiu ca toata lumea merge cu viteza si stiu sigur ca vor incasa o multime de bani, si pina cind se invata lumea ei incaseaza. Nu vorbesc evident de zone in care prudenta cere absolut viteza mica.si aici e si cu puncte si cu baninu mai zic ca la inceputul punctelor, declara lumea ca in masina era bunicul de 89 de ani, sa-i ia lui punctele si legat de masini mi-am mai amintit o chestieromanii care stau aici (si se pare si unii italieni) isi inmatriculau si plateau asigurarea in Romania, ca evident costa mai putinacu nu se mai poate Report
February 6, 20197 yr comment_246846 nu mai zic ca la inceputul punctelor, declara lumea ca in masina era bunicul de 89 de ani, sa-i ia lui punctele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifS-ar fi facut si aici da' nu prea merge numa' daca ai asigurare deschisa pe masina Pe masina mea are asigurare dl alpha si eu. Daca radarul prinde masina peste limita vine amenda + puncte pe numele domnului, ca el e primul. Daca eu am condus masina si am bun-simt (n-am! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif) le scriu inapoi ca eu am condus si eu am comis infractiunes, sa-mi puna mie punctele.Cine declara ca a condus masina cand s-a comis infractiunea trebuie sa fie asigurat pe masina respectiva. Altfel iti gasesc alte bube-n cap https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Report
February 6, 20197 yr comment_246848 noi avem varianta de asigurare pe fiecare masina si in paralel asigurarea conducatorului asa ca putem face multe combinatii, de ex eu si Marco avem una pe care sint eu titulara si ne asigura pe toate masinile/moto/bicicletele pe care le conducem dar si in avion de exemplue mai restrictiv pentru cei care au masina de serviciu desi si acolo se poate cere sa mai poate fi condusa de o persoana din familieas exclude insa categoric ca se face control incrucisat intre cine a dat amenda si asigurareadeviem de la subiect dar de exemplu o chestie care pe mine ma irita mult aici si acum este ca unele institutii nu "vorbesc" intre ele, in caz concret eu trebuie sa ma duc la sistemul de sanatate sa le duc un certificat de moarte de ex eliberat de primarie ca sa opreasca acea asigurare, pai in era informatiei in care suntem, 2 institutii din acelasi stat ar trebui sa comunice de aia zic, cind se aude cite un caz de persoane care si-au tinut mortii din familie in congelator ca sa le ia inca pensia, ca le sade bine, daca primaria nu e in stare sa zica casei de pensii ca o persoana a murit si tre' sa inceteze sa mai dea acea pensie desi ne indepartam de la subiect mie imi place ca povestim asa, ca aflam cum stau lucrurile si in alte locuri in afara de ograda noastra Report
February 6, 20197 yr comment_246849 Dex nu mai zice nimic https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Chiar asa s-o fi speriat? Dex s-a periat așa de tare că i s-au blocat tastele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hiding.gif apropo de condus disciplinat cel mai tare m-a impresionat Colorado. toată lumea circulă pe banda care trebuie, depășesc pe banda următoare după care se bagă imediat la loc pe banda loracolo dacă nu respecți regulile cazi in prăpastie, nu prea e loc de cine-i cel mai tare Report
February 8, 20197 yr comment_246988 Laponica ...."am venit si eu odata la un an cu sanatate" (de fapt am revenit dupa vreo 4 ani cred, de dragul multora dintre voi, asa ca mai intai va salut pe toate. Ma bucur ca s-a deschis acest topic desi eu nu am nimic de aportat deoarece am fost o singura data in tara dupa 1989. In Bucuresti m-am simtit teribil de prost, lumea foarte nervoasa si -cei cu care am avut contact ca simplu turist- tare nepoliticosi si artagosi.Asa ca m-am dus in Ardeal unde mi-am regasit amintirile si mai ales m-am regasit pe mine. Vanzatori, chelnari, soferi, agentia de voiaj m-au tratat urat, poate si pentru ca nu isi puteau explica cum o femeie care vorbeste perfect romaneste nu e la curent cu nimic din jur. Nu stiau ca plecasem de 30 de ani si nu cunosteam numele unor produse, mancaruri, metroul, adrese, etc. (Pai cum ce e doamna? Pai icre sant! Icre!. Da, zic eu dar vad ca o salata e alba si alta roz. De ce e roz? Pai cum sa fie, doaaaamne da ce vezi prima oara icre? Deci eram ori nebuna ori faceam pe nebuna. Sotul meu mexican, se enerva cand vedea nepolitetea in ton si gesturi era nedumerit de ce suport tonuri rastite de ce sant atat de calma. Mie imi era dor de casa si i-as fi pupat pe toti, ce sa fac...Atunci el a decis sa "vorbeasca" el in locul meu, si eu sa tac si sa ascult si asa sa ne descurcam peste tot. Evident el nu stie o iota romaneste dar eu ii spuneam cuvantul sau fraza si el o repeta in legea lui. Pai sa fi vazut dom'le cata amabilitate, cata politete, cate zambete si cat ajutor a primit!!Asa ca ne-am distrat grozav si ne-am felicitat pentru idee caci totul a fost comic si m-a facut sa uit momentele neplacute initiale. Oricum pamantul, peisajele, florile de camp, paraurile, campul si mirosul de acasa m-au recompénsat din plin.S-au schimbat mult orasele, hotelurile, pensiunile, e o placere sa vizitezi totul chiar daca nu am amintiri din multe parti, ma uitam cu drag la toate. , Report
February 8, 20197 yr Author comment_246989 Piscati-ma...cred ca visez, posteaza Yandi...o pun pe seama proseco-ului. Iar am parasit dimensiunile normale, cred...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/drunken_smilie.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Report
February 8, 20197 yr comment_246990 Laponica ...."am venit si eu odata la un an cu sanatate" (de fapt am revenit dupa vreo 4 ani cred, de dragul multora dintre voi, asa ca mai intai va salut pe toate. Asta da bucurie de vineri seara, bine te-ai intors la noi Report
February 8, 20197 yr comment_246992 Bine ai revenit draga doamna! Ma bucur nespus sa te revad, te-am citit intotdeauna cu mare placere. Edited February 8, 20197 yr by any_annette Report
February 9, 20197 yr Author comment_246994 cu scoala...or fi si copiii lenesi si delasatori, dar programa este extrem de grea si incarcata, ca sa facem ore destule ptr toate cadrele didactice, ca tb sa manance toata lumea o paine.Ede ce daca un copil roman pleaca cu parintii in strainatate, la scoala acolo este inscris intr-o clasa superioara? ptr ca s-a dus nivelul prea sus in tara, se toarna toate materiile in ei, se vrea o scoala elitista inca de la clasa intai, nu mai exist notiunea de invatamant de masa. iar copiii nu-s nici mai destepti, nici mai prosti decat alti copii de seama lor si nu pot tine pasul la toate materiile cu cerintele extrem de mari.colega mea are copil in clasa intai, va zic sincer ca mi-e mila si de ea, si de copil, cand imi povesteste ce pretentii sunt la clasa.sau poate ati citit de cele trei colegii din brasov care nu vor sa aiba elevi cu medii generale sub 8.50. colegii de stat, la care s-a facut admitere cu examen, vor sa-si indeparteze elevii care nu corespund. adica daca nu esti varf, hai, taie-o! cum se poate una ca asta? unde s-a ajuns din cauza notelor, doar astea conteaza? nu este incurajata empatia, comunicarea, conlucrarea, sprijinul ptr echipa din care faci parte, e vorba doar de egoism si individualism duse la extrem.in continuare, doar teorie seaca, nicio legatura cu partea practica.cititi de curiozitate un eseu la literatura pe care tb sa-l invete copiii de gimnaziu, eu zic ca tb sa fii critic literar sa intelegi toti termenii aia. si-n schimb, nu stiu sa faca un cv, o cerere, o scrisoare...chestii de-astea de toata ziua. ca sa nu mai zic ca tot cartea oltului si in muntii neamtului invata, tot cu mentalitatea de looser din miorita se confrunta si cu misoginismul mesterului manole.si-nca...da' acuma am nervi.Cu primul aspect subliniat nu mai sunt de acord deloc, acum ca am ceva experienta in domeniu...nu, copiii si tinerii adulti din Romania nu sunt per se si grosso modo lenesi ori/si delasatori ci absolut demotivati si urasc scoala cu tot ce e in ea: profi, teme, ca sa nu mai spun de festivitati absolut ridicole si obsolete gen inceperea de an scolar cu floricele la doamna etc. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif Si asta decurge din celalalt punct subliniat: nu este vorba de invatamant de masa ci de o cultura pedagogica si didactica ce lipseste absolut cu desavarsire din tara! Nu stiu sa fi avut vreodata experti in domeniul asta, stiu ca exista multa literatura de specialitate preluata si tradusa. Sistemul de invatamant romanesc este unul absolut fosilizat si da, elitismul -care tocmai in asa institutie vitala ar trebui combatut- este promovat, ingrijit, udat sa creasca etc. Eu personal am nenumarate amintiri de genul din perioada mea la scoala. Apoi, oricat si-ar da silinta dascalii cei cu predilectie pentru meseria lor, cu simtamant, cu afinitate pentru acesti copii si tineri adulti, oricat s-ar stradui...daca parintii strica ce cladesc ei sistematic si in fiecare zi, sa nu va mirati ca nu se ajunge la un rezultat multumitor adica la un tanar cu picioarele pe pamant si capul pe umeri echipat cat de cat cognitiv si intelectual pentru urmatoarele secvente de viata. Acum vreo doua saptamani -cand a fost liber joi ca era aniversarea unirii mici?- un amic imi trimite o fotografie dintr-un local wow, de lux as zice, lumini de petrecere, inca gol. De la majoratul baiatului unor prieteni. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Zic, wow, inseamna ca o fi tare pustiu', tre' sa fi reusit ceva impresionant la o varsta asa de tanara daca parintii ii organizeaza asa ceva de anvergura unei nunti... N-a mai venit nici un raspuns. Dar pun pariu ca in momentul ala amicul o fi gandit: ei, hai, te-ai gandit si tu sa faci putina gargara... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gifM-a molipsit Geany cu imaginatia ei si imi imaginez si eu acum pe Alphalinda povestind de fetele ei care muncesc din proprie initiativa parintilor astora. Probabil ca ar avea mari sanse sa fie crucificata. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifRevin, ca mi-am mai adus aminte ceva: imi trimite sora-mea un filmulet de la serbarea de Mos Craciun de la gradi a "mociclistului" (nepotelul) cu momentul in care il cheama educatoarea pe mnealui sa ii spuna poezia lui Mosu: Hai BAI odata! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Say what? EDUCATOARE??? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif Edited February 9, 20197 yr by Lapona Enigel Report
February 9, 20197 yr Author comment_246995 In prezenta zecilor de parinti si evident si copii, care, normal, mai si inregistrau cu telefoanele. Mai, dar cat de incompetent trebuie sa fii incat sa nu faci diferenta de context, sa nu realizezi unde te afli, ce rol ai tu acolo pentru copiii aia? Report
February 9, 20197 yr Author comment_246996 @ Alpha: Uite, l-am gasit pe youtube pentru tine Sunt convinsa ca sunt foarte multe lucruri frumoase acolo de unde veniti voi. Spuneti ce va place, ce va lipseste, de ce va e dor, ce va face inevitabili sa spuneti da, sunt acasa, atunci cand ajungeti acolo. Poate mirosul ardeilor copti, poate lumina aceea ca un aur lichid in dupa-amiezele de septembrie ori cerul acela de un albastru unic ? Report
February 9, 20197 yr comment_247013 Yandira, ma bucur asa de tare sa te "revad"! Mi-era dor de felul cum povestesti si de povestile tale. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Report
February 9, 20197 yr comment_247019 Atunci el a decis sa "vorbeasca" el in locul meu, si eu sa tac si sa ascult si asa sa ne descurcam peste tot. Evident el nu stie o iota romaneste dar eu ii spuneam cuvantul sau fraza si el o repeta in legea lui. Pai sa fi vazut dom'le cata amabilitate, cata politete, cate zambete si cat ajutor a primit!urit de tot comportamentul celor cu care ati avut de-a faceteoretic trebuie sa trateze pe toti la feldar aici iar ne lovim cu obisnuita asta, intilnita si aici, de a trata diferit pe cine te intelege fata de cine nu te intelege (adica straini)mi-amintesc de o discutie de acu multi ani cu Tana din Canada care a mers la Venetia si imi vorbea de un surplus pe bon la care eu ii ziceam ca nu e posibil pina cind nu mi-a pus poza bonului ca sa ma lamurescse mai intimpla si acum si in alte orase, e o emisiune care periodic filmeaza pe ascuns comportamentul comerciantilor, in genere de bar/restaurant, fata de un italian si fata de un strainsi imi mai aminteste si de o cunostinta de-a noastra de la Piatra, sau de unii taximetristi din Bucuresti, care te ocoleau pe unde vroiau ei ca sa iti ia mai multi bani. Asa ca eu cind ma urcam in taxi le ziceam pe unde s-o ia si nu mai incercau sa ma abureasca Report
February 9, 20197 yr Author comment_247027 UNA BUNA:Treaba cu taxiurile s-a rezolvat. Uber si super concurentul lor Taxify sunt mega! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
February 9, 20197 yr Author comment_247028 Despre educatie, daca sunteti interesati, exista platforma asta: http://eduperformance.ro/ Va spuneam de fosta mea profa de roamana, Caterina http://eduperformance.ro/perspective-ecaterina-neacsu-budacea/ Report
February 11, 20197 yr Author comment_247176 Pana sa va mai povestesc aspecte traite de ai mei ( familie si cercul de apropiati si foarte apropiati) sa va pun un video...https://www.facebook...EqwklUg&__xts__[0]=68.ARBjZ_i89meYYSR0z7MI6w_0sSTBfCCxLNZ46Nv-eVYQqf6IwR_AZ771bZa5OkIQG_GL05dBFqQ2Vz4gFV1N-n9qA9_M2-f7oGiCT8PriEZCDOXDQMsohr8p-ftzJ78368-QXzdZQGVz9lhy71C1UHF2wRLwkyeUyVjTu1ynJ2mf8Td3KXNkyyUuFIdy9aLlPhsK74i3JmD89vgeEnz9dZfeOGXGH5hrMw8CwOeUKpYHpgWL7jVcbv6Dbg-pXCShjKcqhMuf4T3wSMHRrfYjlRvzwR49ZRBltA5VHEomhcBftRxRm1VYvSkOMNFcbVARdabKYTA0hHxidDUqgb2xDnn3nctddsXGzkFRLI8te7fB07EvAJcfA1fGgs7nZvtbD8W_&__tn__=FC-R Inca nu stiu ce simt uitandu-ma...GRIJA MARE - imagini care pot afecta emotional. Edited February 11, 20197 yr by Lapona Enigel Report
February 11, 20197 yr Author comment_247182 Daca treaba cu restul nu o mai fi valabila peste tot, sunteti de acord cu mine ca aspectul de mai jos este peste tot inca en vogue? Si, aceeasi situatie traita in Germania , de mine personal. Eram in cautare de punguta de cadou pentru Secret Santa la servici si intru intr-o papetarie , magazinel simpatic si privat din orasul in care stau. Gasesc repede fix marimea pe care o cautam eu si fix culoarea, super happy ca nu a durat mult, ma uit, pret 2.50 o insfac ma infatisez la casa, un tip cu zulufi, dupa varsta si atitudine si mai ales dupa felul afabil de a vorbi cu clientii din fata mea mi-am dat seama ca trebuie sa fie proprietarul. Ma invita cu o privire prietenoasa sa ii intind articolul ca sa il scaneze, ma intreaba : Doar atat sau pot sa mai fac si altceva pentru dumneavoastra? Nu, multumesc! Scot portmoneul. 3.50 spune el. Eu ma mir: Ah, pretul afisat de dumneavoastra arata 2.50. El: Oh, se vede treaba ca ajutorul meu a gresit. Dar, cu siguranta nu sunteti dumneavoastra cea care va plati pentru greseala asta. 2.50. Acum sa nu va imaginati ca in Germania serviciile sunt un capitol bine pus la punct...nici pe departe. Dar...ce inseamna know-how-ul! Mi s-a intamplat si in suopermarketurile mari, destul de frecvent. Uneori scot mobilul si fac foto si ii arat casieritei. In cazul in care e intr-adevar greseala si nu pot vinde produsul decat cu pretul afisat de casa de marcat ma intreaba politicos daca vreau sa il las acolo. Report