Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amintiri din copilarie

Featured Replies

pufuleti exista normali

nu cre ca mi-ar place cu ciocolata

si pufarine am vazut dar sint la fel cu cele care sint aici doar ca nu-s colorate, adica gustul tot ala e

Normali stiu ca exista inca. Cu ciocolata am mancat cand eram copil, imi placeau, dar la vremea aia cred ca as fi mancat si bete atata vreme cat erau invelite in ciocolata =)) Pe vremea adolescentei mele mai erau niste ciocolati Puisor parca se chemau, mici cat sa musti de 2 ori din ele, cu un mijloc alb si tare si un strat de ciocolata subtireee..... si alte tablete rotunde Scufita parca. Dar in oraselul meu, pe la mijlocul anilor 80 erau cam singurele dulciuri care se mai gaseau. Si niste batoane din lapte praf cred sau nu stiu din ce, albe, roz, galbene, invelite in celofan, si le mai aminteste cineva?

• Author

Asta era ciocolata scufita rosie

post-405-0-18464800-1554884229_thumb.jpg

Pufarine chiar zilele trecute Îi luasem lui Ale', Îi plac si-i cumpar din cand in cand tot de astea cu cateva colorate printre ele (unchiului meu ii placeau f. mult,toata ziua era cu o punga cu pufarine in mana,de aceea porecla lui era ''pufarin'' :) ),pufuleti glazurati cu ciocolata sunt si acum, noua ne plac f. mult,eu de astia am gasit (poze de pe net)

post-405-0-13583500-1554884429_thumb.jpg

Si pe vremuri in pungile cu pufuleti mai era cate unul ici si colo glazurat cu lapte praf si sare ,eu pe aia ii pescuiam intai ,spre disperasionul sora-mii =)) acum cumpar de astia cu lapte ,toti sunt asa pudrati/glazurati exact ca aceia ,astia ne plac f. mult tuturor,cand iau tre' sa iau multe pungi ca e bataie pe ei :)

post-405-0-39188300-1554884648_thumb.jpg

erau niste ciocolati Puisor parca se chemau, mici cat sa musti de 2 ori din ele,

erau de fapt niste bomboane invelite in hartie rosie cu un puisor galben

la fel, erau si in hartie albastra cu o lebada

wow, pufuleti cu ciocolata gaseam rar, imi aducea o matusa, de la Bucuresti

nici nu vreau sa-i gust pe astia de-acum, ca s-ar putea sa-mi placa :floare:

cel mai mult imi placea ciocolata mocca, era in hartie orange cu un turc pe ea

da, Giani, asta! ce-mi mai placea!

iar la un revelion a adus o matusa o cutie cu fiole de ciocolata umplute cu alcool. erau intr-o cutie pe care era desenata o caleasca cu cai (ca-cu-ca, ce-mi place! :hungry: )si prin geamul calestii se vedeau bomboanele. mi-amintesc ca aia a fost prima mahmureala din viata mea :floare:

• Author
Pe alea nu le stiu,eu abea acum recent am descoperit ca-mi plac bomboanele de ciocolata umplute cu alcool :floare: (sunt si preferatele mamii de altfel :hungry: )

cel mai mult imi placea ciocolata mocca, era in hartie orange cu un turc pe ea

Cea mai buna ciocolata din copilarie!

Giani, mai exista undeva? Vad ca scrie ”Excelent SA”, deci poza este post-revolutionara.

Dar de napolitanele Danut si Carmen va amintiti?

Danut erau invelite in cioco, iar Carmen erau subtiri si lungi, cu crema de cacao si o spanioloaica cu fusta rosie in poza.

Pe vremea adolescentei mele mai erau niste ciocolati Puisor parca se chemau, mici cat sa musti de 2 ori din ele,

Tata ne aducea ciocolata Puisor cand venea de la serviciu. Cand "lua banii" ne aducea cate o ciocolata mai mare si unul din fratii mei o rotunjea pe-a mea pana o facea Puisor, ca aia era mai buna! biggrin.gif

Cand lua frate-meu bursa (nu ala care-mi manca ciocolata laugh.gif) imi aducea bomboane de ciocolata intr-o cutie galbena legata ca un cadou cu un fir auriu. Nu mai stiu cum se numea. era pe 2 etaje si era cea mai buna ciocolaa din lume. Si bomboane fondante rolleyes.gif

Napolitanele Carmen

ha, ha, n-aveau nicio pb - si nici noi! - sa spuna chiar pe fata ambalajului ca-s aromatizate sintetic :hungry:

Mie imi placeau napolitanele margareta erau glazurate cu ciocolata :floare:

mama, ce bune erau margareta! erau verzi.

bomboane de ciocolata intr-o cutie galbena legata ca un cadou cu un fir auriu. Nu mai stiu cum se numea. era pe 2 etaje si era cea mai buna ciocolaa din lume.

oare bucuresti? cred ca erau 22 lei cutia.

Si bomboane fondante rolleyes.gif

fondantele nu mi-au placut niciodata, nici acum.

• Author
Daa!! f. multe dulciuri erau facute cu praf de oua de exemplu,nu ca acum nu ar mai fi...eu de copila si sor-mea faceam blande de la pufuleti si ciocolata ,acum nu mai facem dar doar din cauza ca am imbatranit cred =)) ...si ma mai gandesc,ca si gusturile ni s-au schimbat,acum daca am avea exact acele dulciuri sau mancaruri nu ni s-ar mai parea probabil nici pe departe atat de bune,in + le asociam cu fericirea copilariei,a bunicilor,a parintilor tineri,a prietenilor din copilarie etc dar tot le ducem dorul...Napolitanele margareta erau intr-adevar cu ambalaj verde cu margarete mici :floare: ,acum si eu si Ale' inca mancam napolitane glazurate cu ciocolata sunt Joe ,dar tot ne plac :hungry:

Pufarineeeeee!!!

Numai eu le mancam cu inghetata?? :floare:

Eu le mancam una cate una sa tina mai mult :hungry:

Dar pufuleti cu ciocolata va amintiti? Mai exista? ce-mi mai placeau.

Eu inca le mai mananc asa :D ! Spre norocul meu, fiica-mea a fost interesata asa ca nu m-am luptat de una singura cu punga.

Pufuleti in ciocolataaaa... mmmm...

Acus' plec in Romania, tre' sa-mi fac o lista =)) ...

Nu știu de ce dar in viața mea nu am auzit de pufuleți cu ciocolata.

Eu mi-s din Iași... oare la Iasi nu se aduceau?

Nu știu de ce dar in viața mea nu am auzit de pufuleți cu ciocolata.

Eu mi-s din Iași... oare la Iasi nu se aduceau?

Eu am crescut intr-un orasel intre Bacau si Piatra Neamt pana la 18 ani cand am plecat la facultate la Bucuresti. Acum ca ai intrebat, nu mai stiu daca am mancat si in copilarie sau dupa ce am plecat de acasa =)) ? Dar erau buni, adica atunci imi placeau si tin minte contrastul de textura dintre glazura de ciocolata si mijlocul de pufulete, atunci cand muscai din ei.

• Author
Se gaseau rar la noi,eu ii gaseam la magazinul de cafea,de acolo imi cumparam de 1 leu bomboane/dropsuri si caramele =))

Se gaseau rar la noi,eu ii gaseam la magazinul de cafea,de acolo imi cumparam de 1 leu bomboane/dropsuri si caramele =))

Caramele!!!! =)) Caramelele alea de pe care abia abia dezlipeai hartia....Si mentosane .

• Author
Daa!! caramelele alea de ti se inclestau falcile,mmolfaiam la ele .... =)) magazinasul asta era peste drum si ca sa traversez pe la semafor ar fi trebuit sa fac un mic ocol,dar eu traversam de-a dreptul,nu erau prea multe masini,acum mi-ar fi practic imposibil sa mai traversez pe acolo =)) e un trafic infernal!

Ciocolata chinezeasca aia cu musca pe ambalaj ....si tableta de ciocolata cu lapte Poiana ...si mini lingourile de ciocolata .

CIP bun (Corectiv Igienic Parfumat ) e cel de la Daily .. eu si accum cand cumpar unul stau cu nasul in cutiuta si aleg drajeurile dupa culoare unsure.gif.

Poza de pe net . post-1502-0-79994200-1554921620_thumb.jpg

• Author

=)) =)) Nu erau muste bre! erau albinute pe un fagure =))

post-405-0-41363900-1554922129_thumb.jpg

Ce gasesc si acum dar nu cumpar ca nu mi-au placut niciodata sunt napolitanele spirale umplute cu multa crema (e acrisoara ashea') si batonul copilariei ala din lapte praf e si acum ,dar mie nu mi-a placut neam,sor-mea tot isi cumpara si acum cand vine in tara ,in schimb inca imi place ciocolata cu rom si batonasul fagaras (lui Ale' nu-i place in schimb =)) )

post-405-0-74382600-1554922410_thumb.jpg

eu tin minte ca luam briose de la magazinul de paine, gustul ala nu l-am mai regasit nici in muffins, nici in brioches