Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amintiri din copilarie

Featured Replies

• Author

eu tin minte ca luam briose de la magazinul de paine, gustul ala nu l-am mai regasit nici in muffins, nici in brioches

De alea chiar nu am mancat =)) dar din cand in cand gaseam cornuri umplute cu mac la magazinul de paine,tare bune mai erau,mama si acum isi aminteste ca prima oara le-a gustat in luna ei de miere la Sinaia =))

Eu de la magazinul de paine luam niste pachetele cu rahat- cred ca erau 3 cuburi sau asa ceva. Tot de acolo cornuri ( tot cu rahat cred) si niste turta dulce dar era la foaie taiata triunghiri. Nu cred ca pot sa o descriu si nici nu cred ca se mai gaseste dar era tare buna. Noi si inghetata tot de la raionul de paine o luam.

Edited by Wowerful

Mă credeam cu memorie, dar voi mă uimiți. Nu îmi aduc aminte decît de foarte puține lucruri care îmi plăceau sau existau, adică cu nume cu tot. Biscuiții cu cremă albă, Ovidiu, nu știu dacă se găseau numai pe aici, prajitura "cartof" de la cofetărie, înghețata de vanilie la cornet, din aparat, pufarinele daaa, îmi plăceau mult, dar se găseau așa de rar... la fel sticks-urile. Covrigii de simigerie și plăcinta de patiserie cu bragă sau iaurt. Sau frișcă naturală pe care puteai s-o iei acasă la borcan, gata bătută, mîncam pînă ne venea rău =)) Astea-s amintirile mele din copilărie ❤️

Edited by Carmella

Nici eu nu-mi amintesc de toate astea pe care le pomeniti.

Singura ar fi Eugenia, am cumparat-o acum dar nu ma entuziasmeaza deloc.

Ceea ce imi placea si acum n-am mai regasit erau covrigii, in pauza mare de la liceu faceam la rind cred sa mergem sa ii cumparam pentru toti colegii, plus ca se gaseau si pe strada. acu mi i-a luat mama de la o brutarie sa ii zic dar nu mai erau nici pe departe ca atunci, fabrica de piine mi se pare ca mi-au zis ca nu mai e

Iar in pauza de la scoala generala mergeam la un chiosc din statia de autobuz de alaturi unde era tanti Lili si singurul lucru pe care mi-l amintesc pentru ca imi placea era cremsnitul. Am incercat in primii ani ai Internetului sa il fac dar n-a iesit ca ala, pe care evident nu cre ca il facea ea, probabil i-l aducea vreo fabrica de piine sau cofetarie.

• Author

=)) =)) Eu am amintiri din copilarie atat de precise ,atat de exacte,ca ii uimesc pe ai mei ,cand le povestesc isi amintesc si ei ca asa a fost ,dar acum e posibil sa nu-mi mai amintesc exact nici ce am mancat ieri =)) ... -_- :D ..

Despre acele 3 cuburele de rahat de la magazinul de paine imi amintesc si eu si de cornurile cu rahat,erau f. bune...Sa va mai povestesc (sper sa nu va plictisesc) =)) duminica toti copchii' erau afara si se jucau,pe noi mama ne imbraca frumos cu rochite,shotzesele' cu canafi si sandalute de lac si catai funda mare in vf. capului (eu bruneta funda cat capul meu de mare rosie,sor-mea blonda funda bleo...am poze doveditoare,da-s la mama,rochitele mama ni le facea) si da-i patina prin centru si apoi prin parcul mare,unde se intalnea toata lumea cu toata lumea...eiii bine eu uram ,uram chestia asta de moarte,tzatzaiam sa arunc toate cele de pe mine sa-mi pun pantalonii scurti si un tricou si sa stau afara cu copchii sa ma fac ca porcu' :o ..eii bine la intrarea dinspre centru in parc era o patiserie care este inca si acum,si ne lua mama fantezii (apropo de rahat )aratau cam asa poza de pe net

post-405-0-88122300-1554928753_thumb.jpg

Fragezele,(astea erau cam fix ca si pateurile umplute cu telemea pe care le-am pus eu recent la han ca de acolo mi se trage ,cam mereu imi fac) sau trigoane umplute cu branza sau trigoane cu crema de vanilie ,toate calde si super bine pregatite,asta era singura mea consolare ...mai am si povestea cu ciocolata cu mushte' pe ea daca vreti v-o povestesc si pe aia :P

eu aveam si cofetarie si patiserie in bloc, amindoua cu laborator propriu. dupa ore era musai sa facem cite o vizita sa vedem ce e proaspat icon_blackeye.gif

Eram in liceu. Vis-a-vis de liceu era o clatitarie/patiserie/cofetarie. Era buna si avea mereu musterii. Uneori era plina ochi. Noi mergeam in pauze ca sa luam, in principal, clatite, uneori si prajituri (care erau foarte bune) cu frisca.

Cum deja ne stiam cu fetele de acolo (vreo doua bune rau, dar nu s-au lasat convinse), daca era aglomeratie, faceam semn din degete cate clatite vrem. De obicei era peste 10. Si cand le primeam peste rand, evident, se lasa cu vociferari din public. Iar alea le taiau macaroana ca suntem in pauza si nu avem timp. Evident ca puteam lasa comanda si veni la pauza urmatoare, dar asa nu avea efectul scontat de noi. Vociferarile =)))

Prajiturile cu frisca se luau nu de pomana. Una, ca erau bune. A doua, erau un mod de a mai inveseli putin orele de curs. Uneori se mai tranteau, de la spate, pe mutra cate unuia, venind tiptil din spatele lui. Deci aia din primele banci erau clienti. Am incasat si eu una cand m-am gandit ca la o oarece ora sa stau in prima banca. Si colegul de banca, care a ramas in fundul clasei (acolo era locul nostru normal) nu a pierdut ocazia sa mi-o traga. Si mai purtam si ochelari. Si nici dirigu, prof de fizica, era ora de fizica, nu a zis nimic. Ma miram io de ce face ochii mari iar cand mi-am dat seama era deja prea tarziu. Deja suflam frisca care imi intrase in nas =))) Evident, dupa asta a urmat o urmarire prin clasa ca sa-i intorc vizita colegului. L-am urmarit pana in curte dar tot i-am tras-o. Amuzant a fost cand ne-am reintors in clasa, ambii uzi pe fatza si pe motz, ca ne-am spalat inainte sa intram in clasa. Iar dirigu se caca pe el de ras cand ne-a vazut revenind in clasa si reocupandu-ne locurile noastre in fundul clasei =))))))))

De atunci am hotarat ca daca stam in prima banca, stam impreuna, ca sa nu se intample ceva =)) Eh, la un momentdaty s-a intamplat. Am incasat-o amandoi concomitent -_-)))))))))) Ce a urmat e lesne de banuit.

CIP bun (Corectiv Igienic Parfumat ) e cel de la Daily .. eu si accum cand cumpar unul stau cu nasul in cutiuta si aleg drajeurile dupa culoare

=))

Chiar ma intrebam daca se mai face, sper sa gasesc in Romania cand ma duc. Am tot felul de chestii acum pe lista de pofte =)) , unele le-am bifat de aici ca se gasesc - Eugenia, ciocolata de casa (asta am cumparat-o de curiozitate, mi se pare ca a fost si scumpa, dar eu fac acum dupa reteta lui Foxy si iese perfect); am gasit si niste savarine uriase, s-au turtit in cutia in care ni le-au pus, interesant ca in copilarie nu-mi amintesc sa fi fost printre preferate, de fapt nici acum nu ma omor dupa ele.

post-192-0-53798500-1554944752_thumb.jpg

post-192-0-80848500-1554944763_thumb.jpg

Eram in liceu. Vis-a-vis de liceu era o clatitarie/patiserie/cofetarie. Era buna si avea mereu musterii. Uneori era plina ochi. Noi mergeam in pauze ca sa luam, in principal, clatite, uneori si prajituri (care erau foarte bune) cu frisca.

Cum deja ne stiam cu fetele de acolo (vreo doua bune rau, dar nu s-au lasat convinse), daca era aglomeratie, faceam semn din degete cate clatite vrem. De obicei era peste 10. Si cand le primeam peste rand, evident, se lasa cu vociferari din public. Iar alea le taiau macaroana ca suntem in pauza si nu avem timp. Evident ca puteam lasa comanda si veni la pauza urmatoare, dar asa nu avea efectul scontat de noi. Vociferarile =)))

Prajiturile cu frisca se luau nu de pomana. Una, ca erau bune. A doua, erau un mod de a mai inveseli putin orele de curs. Uneori se mai tranteau, de la spate, pe mutra cate unuia, venind tiptil din spatele lui. Deci aia din primele banci erau clienti. Am incasat si eu una cand m-am gandit ca la o oarece ora sa stau in prima banca. Si colegul de banca, care a ramas in fundul clasei (acolo era locul nostru normal) nu a pierdut ocazia sa mi-o traga. Si mai purtam si ochelari. Si nici dirigu, prof de fizica, era ora de fizica, nu a zis nimic. Ma miram io de ce face ochii mari iar cand mi-am dat seama era deja prea tarziu. Deja suflam frisca care imi intrase in nas =))) Evident, dupa asta a urmat o urmarire prin clasa ca sa-i intorc vizita colegului. L-am urmarit pana in curte dar tot i-am tras-o. Amuzant a fost cand ne-am reintors in clasa, ambii uzi pe fatza si pe motz, ca ne-am spalat inainte sa intram in clasa. Iar dirigu se caca pe el de ras cand ne-a vazut revenind in clasa si reocupandu-ne locurile noastre in fundul clasei =))))))))

De atunci am hotarat ca daca stam in prima banca, stam impreuna, ca sa nu se intample ceva -_- Eh, la un momentdaty s-a intamplat. Am incasat-o amandoi concomitent :D)))))))))) Ce a urmat e lesne de banuit.

=)) Imi inchipui bataia cu frisca, precum in filme.

Nu-mi amintesc prea multe prostii din liceu, dar stiu ca am plecat odata de la pizzeria de alaturi cu tot cu farfuria si tacamurile ca ni se terminase pauza dar noi nu terminasem pizza, asa ca am mancat restul in ora, pe sub banca, pe furis, cica - pe naiba, profa sigur ne-a vazut dar n-a zis nimic ca eram de obicei fete cuminti... Am dus in pauza urmatoare vasele inapoi, normal.

De atunci am hotarat ca daca stam in prima banca, stam impreuna, ca sa nu se intample ceva =)) Eh, la un momentdaty s-a intamplat. Am incasat-o amandoi concomitent =)))))))))))) Ce a urmat e lesne de banuit.

ce misto -_-

Nu știu de ce dar in viața mea nu am auzit de pufuleți cu ciocolata.

Eu mi-s din Iași... oare la Iasi nu se aduceau?

Nici eu...

Dar, jeleurile va placeau? Si nectarul la sticla de jumate, maro?

Se gaseau rar la noi,eu ii gaseam la magazinul de cafea,de acolo imi cumparam de 1 leu bomboane/dropsuri si caramele =))

Caramele!!!! =)) Caramelele alea de pe care abia abia dezlipeai hartia....Si mentosane .

Crap, mentosane!!! sleepy3.gif Ma duceam la Central la alimentara si asteptam cumintica la coada ca sa imi iau cate o cutie intreaga. Mama ce le iubeam!

Mama ce imi placea mie asta, mortala crema!!!

ciocolata-coniac-6.jpg

sleepy3.gif

mentosane.jpg

Eu pe asta si acuma o mananc:

post-12-0-63981900-1554968711_thumb.jpg

Glucoza?

Dar Cavit placea cuiva? Mama ne cumpara pe post de supliment alimentar,vitamine, si noi il mancam ca pe bomboane =))

Glucoza?

Dar Cavit placea cuiva? Mama ne cumpara pe post de supliment alimentar,vitamine, si noi il mancam ca pe bomboane :lol:

glucoza nu-mi placea, cavitu' da! cred ca de la ala mi se trage :rolleyes:

ciocolata aia cu coniac era minune, parca-i simt gustul si-acum, era 8.50lei

dar de biscuitii venus v-amintiti? era un pachet in poleiala bleu-metalizat

Edited by moatza

Si eu, daca o gasesc!

Mai tii minte cate versiuni erau?

Cu vanilie, portocale, lamaie ... miam

Erau asa de multe? Parca dupa revolutie era cu arome, dar inainte era doar aia bej si alba, nu? Din aia alba se gaseste si acum, dar din aia bej nu am mai vazut de atunci.

Iar pe el il mancam si eu la greu. Nu cred sa ma existe copii sa manance vitamine cu atata pofta tongue7.gif

Cavit-9-plus_02.jpg

• 5 weeks later...
L-am gasit intr-un magazinas Profi, ne-am jucat in fiecare zi cu nepoatele si nepotii cat am stat in Romania:

post-192-0-85369400-1557526578_thumb.jpg

Glucoza?

Dar Cavit placea cuiva? Mama ne cumpara pe post de supliment alimentar,vitamine, si noi il mancam ca pe bomboane :lol:

Si mie imi placea Cavit-ul! :rolleyes:

Edited by mino