February 6, 20197 yr comment_246891 Se vede treaba ca puneau asa de putin in degetarul ala(ca era din partea casei) ca nu aveam timp sa-i simt gustul ca altfel nu-mi explic Report
February 7, 20197 yr comment_246895 Avocado e ok, nu ma dau in vant dar nici nu imi displace.Fenicul- pas. Nu mi-a inspirat nimic. Melci nu cred ca as incerca daca as sti ca-s melci. Cu alte moluste nu stiu- scoici crude nu, dar gatite am mai mancat, sunt ok.Chestii incoltite, gen grau, sprouts -nexam, nu ma tenteaza chit ca cica-s bune pentru sanatate. Nici dupa frunze de sfecla nu ma omor sau kale. oua cu pui- nu cred ca o sa vreau. Alte chestii de genul, nu chiar.Eu inca nu am gasit nici mancare chinezeasca sa imi placa. Aici e American- Chinese, ca poate mancarea chinezeasca de la mama ei o fi buna.Cu mancarea indiana am mai experimentat dar chestii simple. Au niste amestecuri de nu pot identifica mai nimic si e cam mult pentru paleta mea de la Romanica/Iasi Report
February 7, 20197 yr comment_246901 eu nu pot sa zic ca-mi displace ceva atat de rau incat sa nu gust - ok, astea cu lemn dulce n-as mai gusta, imi aminteste aroma de un sirop-medicament pe care ma obligau sa-l beau in copilarie, ceva ptr pofta de mancare iar de-astea la care nu am acces - gen extravagante asiatice - nici nu le pomenesc. nu agreez pastele, nici clatitele, gomboti... aluatul asta umed nu ma inspira la nimic. miezul pufos de paine, cozonac...no, doar coaja. paine mananc doar prajita. cu avocado - dragoste mare! ma feresc totusi ptr ca are prea multe calorii.carnea de oaie in mancare, no, no, no! pastrama, la gratar - da! nici carnatii cu carne de oaie nu-mi plac.mierea de albine - ptr mine nu sunt suportabile nici aroma, nici dulceata excesiva, dupa gustul meu. bomboanele cu miere...mai bine nu-mi aminteam de ele.grisul cu lapte, nuuuu! nici galustele in supa.toti indulcitorii sintetici, in afara de agave, mi se par ca modifica rau gustul, no, no! mai bine ceva zaharel, aia e!bomboanele cu menta - mi se pare ca-mi fac frig in gura si pofta de mancare, no! nici after-eight nu-mi place. un ceai cu menta mai merge!cremele cu unt, nu! unt cu paine prajita as manca un pachet.cred ca mai am, dar nu-mi amintesc acum. Report
February 7, 20197 yr comment_246906 Asa e, cremele cu unt de la torturi nu le suport, țin minte că am și făcut unul mai demult pentru că mi-a spus cea care a pus rețeta că nu se simte. Geaba că pentru mine era deja mult. Poate pentru același motiv nu suport mascarponele, nu ca nu mi-ar place dar nu pot efectiv mînca mai mult de o linguriță, corpul îl respinge? Fetele care vă pricepeti la mîncare indiană, deci denumirea curry este extinsă la felul de mîncare nu exclusiv la praf, cum credeam eu? Lemn dulce e liquirizia? Report
February 7, 20197 yr comment_246907 Mă tot gândeam și eu ce ar fi ce nu aș putea mânca, până v-am citit pe voi și mi-am amintit de bomboanele pe care ai mei le adorau iar eu nu le suportam nici mirosul: erau bomboane de lem dulce. Nu am suportat niciodată și nu suport nici acum orice de genul. Când în Grecia, am primit undeva un cadou pe bază de uzo am crezut că leșin. Habar nu aveam ce gust are. Și ar mai fi ceva ce n-am suferit niciodată: marmite. Pur și simplu îmi întoarce stomacul pe dos. Mai am diverse alimente care mi-au plăcut/displăcut, iar între timp gusturile mi s-au schimbat.Nu mai pot mânca carne. Nu doar că nu-mi mai place, dar îmi face rău. Singura parte de de animal pe care o mai pot mânca este slănina afumată, dar să fie din cea groasă, fără firicel de carne. În schimb pește și fructe de mare pot mânca orice, cred. N-am încercat stridii și homar, nu știu cum sunt, dar bănuiesc că mi-ar plăcea.Pe vremea când mâncam carne îmi plăceau organele și preparatele din ele, adoram caltaboșul, toba, sângeretele. Alte alimente care nu îmi plăceau mi-au devenit prietene. Țin minte când am gustat prima dată untul de arahide, a fost dezamagire totală. Nu înțelegeam cum de îl puteau mânca ai mei cu lingurița. Acum pot termina un borcan întreg, doar că mi se face rău. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gifTot așa, când eram copil și deja om mare nu suportam pătrunjelul. De câțiva ani am început să-l accept și acum îl folosesc frecvent.Restul ierburilor aromate (din cele pe care le cunosc) îmi plac toate. Nu cunosc coriandru, nu știu cum este. Trebuie să-l caut și să-l încerc, că am tot dat de el în rețete în ultima vreme. Era să uit, nu-mi place berea. Nu reușesc să găsesc în ea nimic care să mă încânte. Am tot încercat diverse feluri, n-am găsit încă o variantă acceptabilă pentru papila mea. Dar nu sufăr deloc din acest motiv. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif Report
February 7, 20197 yr comment_246909 ooo, untul de arahide nu-mi place, de fapt mie-mi fac greata si arahidele ca atare. am avut un borcan si l-am folosit la doua kek-uri, a fost bun in forma asta. nu-mi place branza topita sub forma de felii subtirele ambalate individual in plastic sau aia triunghiuri, mi se strepezesc dintii de la ea.nu si ptr produsele din soia care traditional nu se fac din soia: carnati, salam, pateuri.nu-mi plac deloc icrele gata facute, alea in cutiute mici.nu-mi plac biscuitii sarati, nu suport chimenul.nu-mi plac bauturile dulci, nu vad rostul la sucuri, naturale sau nu, gazoase nici vorba. periodic am discutii contradictorii cu omu' ca el insista sa ne luam storcator si eu nu-s de acord. partea buna-i ca am reusit sa ma conving ca nu tb sa le acord a doua sansa, ptr ca oricum imi plac destule alte lucruri.stridiile-mi plac, imi plac consistenta si gustul lor, dar nu e cazul, ca nu le gasesc si daca le-as gasi nu stiu cat mi le-as permite. Edited February 7, 20197 yr by moatza Report
February 7, 20197 yr comment_246911 +1 la neplacut unt de arahide, liquorice si bomboane mentolate ...si cioco cu menta. Icrele alea amarate in cutie sunt primul lucru care-l mananc cand ajung in Romania https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif, de fiecare data, + toba si cas. Asta o sa cumpere frate-meu cu o zi inainte sa ajung. Stie dragul de el https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif daca citesc ce scrieti imi mai aduc aminte https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif nu pot manca gris cu lapte. N-am mai incercat demult, dar si copil fiind imi facea rau.Si eu incerc orice si nu pot spune ca exista ceva ce precis n-as manca. Sunt alimente care nu-mi plac, dar la inghesuiala si de foame sunt sigura ca le-as manca Report
February 7, 20197 yr comment_246912 Aaaa, am uitat menta. Și cioco cu menta nu sufăr nicicum. ”After eight”-urile alea mă termină, mai ales că primeam în fiecare an, de ziua mea, de la fostul șef, o cutie. Primul an n-am zis nimic, al doilea i-am spus cumva ca nu mă încântă menta, al treilea an i-am spus că sunt alergică la menta. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Apoi a trecut pe Toffifee, de care se bucură Maia și domnul Boni. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Report
February 7, 20197 yr comment_246913 Avocado, me big fan! Ador, ador, ador avocado! Coriandru, nuuuuuu, bleahhh plosnita cum spune Lore, Adriana. In rest sunt omnivora, as gusta si manca orice. Report
February 9, 20197 yr comment_247025 Acel moment cand realizezi ca tie iti place friptura de rata si nu aia de tuleie de rata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gifHaaaaaate it, hate it hate it!!! Sa stai cocarjat trii ori sa pigulesti tuleiele alea care stau bai nene infipte si nu ies nici de-al naibii. Aveti o metoda mai funky? Tot ce e cu penseta, unghii etc. e probat si rasprobat. Unt de arahide bleah, bleah! Report
February 9, 20197 yr comment_247034 Mama le ardea direct pe flacăra de la aragaz, mi-e groază numai cînd mă gîndesc la mirosul de piele arsă. Dacă m-aș afla in situația asta aș folosi penseta Report
February 9, 20197 yr comment_247036 Cu penseta ma chinui si eu, tocmai ce am povestit in topicul cu ce am gatit azi Report
February 9, 20197 yr comment_247037 Mie imi place mirosul de piele / carne arsa. ? Mancam cate o bucata (mica, normal) de carne fripta asa, la focul de aragaz, cand parlea mama cate ceva. ? Legat de tuleie - chinul de pe lume sa cureti gasca.... Stiu ca se mai da cu fierul, ca sa incalzesti pielea si sa iasa mai usor penele. Peste oratanie, se pune o panza uda, iar apoi se vine cu fierul incins. Dar, tot e de munca.... Report
February 9, 20197 yr comment_247041 rata mea fu curatata total, am platit 10 lei in plus ptr doua rate curate. Report
February 9, 20197 yr comment_247042 @ Foxyy si Adriana: Nu avem aici aragazuri cu flacara, am doua lampi din alea speciale dar ambele au ramas fara gaz. Trebuie sa le umplu. Insa tot raman nenoricirile alea infipte adanc, si cand apuci cu penseta si tragi, frate nu ies nici de frica. @ Amina: Am vazut , m-am amuzat tare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Eu am renuntat azi sa mai stau juma' de zi cocarjata pe oratania aia, am oparti-o sa se stranga putin pielea, cam 5 minute si apoi am lasat-o sa se racoreasca putin si i-am scos scarboseniile de tuleie cu penseta. Ies foarte rapid asa. Alta metoda mai buna inca nu am gasit. Mi-a adus aminte Moata: cartofi dulci, bleah, bleah! Report
February 9, 20197 yr comment_247049 @ Foxyy si Adriana: Nu avem aici aragazuri cu flacara, am doua lampi din alea speciale dar ambele au ramas fara gaz. lumanare dar daca ai rezolvat cu oparitul e ok Report
February 9, 20197 yr comment_247055 Cartofi dulci, da. Taiati oarecum cuburi (ori alte prisme mai mult sau mai putin studiate), amestecati cu mujdei si varii ierburi aromatice (rozmarin, cimbru si ce mai am chef / inspiratie). La cuptor si apoi: yamiiii!!!! ? Hamsii - yuck. Inca din adolescenta le-am evitat. Mirosul de la dughenele de pe plaja imi intorcea stomacul pe dos. Si chiar si acum, 25 de ani mai tarziu, nu suport hamsiile.Rucola da. Sora-mea mi-a facut cunostinta cu ea si mi-a zis din start. Iti place sau nu. Si inca imi place. Report
February 9, 20197 yr comment_247058 hamsii permanent in frigidercumparate in cutii sub sare, curatate cu rabdare de Stefano si tinute acoperite cu ulei de masline in frigider, de mincat ori pure ori folosite la alte chestii Report
February 9, 20197 yr Author comment_247062 și mie îmi plac hamsiile, mai ales crude/cu suc de lămăie tocmai mă gândeam că nu îmi place să mănînc ciorbă seara. poate o supă, un consomme ceva lejer mai merge, dar ciorbă, nu prea Report
February 9, 20197 yr comment_247067 Nici noi,eu si hunii nu mancam nici supe si nici ciorbe seara niciodata,desi parintii mei o fac ,vazand ce ati mai scris mi-am amintit ca nici chimenul nu ne place,mami face saleuri fix ca si saleurile Ioanei si ea le pescuieste'' pe cele cu chimen,noi restul pe cele cu mac,nici scortisoara nu sunt mare fan doar un pic pun la placinta cu mere ,ar mai merge poate doar putin la vinul fiert dar nu am mai baut vin fiert de ceva ani ,in rest ma laudam eu cu hunii mei cu chinezariile'' le-am facut asa doar f. putin parfumate,ca daca ar fi fost ca la mama lor nu mi le-ar fi mancat ,chiar azi mi-au refuzat amandinele (cumparate de la cofetarie) ca aveau parfum'' de migdale ,eu in schimb stiu ca daca doamne feri' ar veni o foamete asi manca ce o fi,ca dupa cum am spus in Italia nu am avut posibilitatea sa mananc altceva decat ce era in casa f. putin cantitativ,paine aproape nexam(si eu cu aia bateam,de altfel si acum la mine aia e baza) carne f.f. rar,in rest buruieni/ierbaciuni care de care mai amare si eu nu eram invatat cu gustul,pesti si restul nu mancam si nu mananc ,branza inputzita'' dar am supravietuit 2 ani si 4 luni fix Report
February 14, 20197 yr comment_247435 zic aici ca sa se stie: mie nu-mi plac prajiturile cu crema, fara crema! azi fu ziua unui coleg, ne-a adus prajituri genul ala cu foi si-o crema intre.fratica, erau doar foi,crema le-o pune maine sau...nu stiu, al'data1 daca tot ar tb sa aiba crema, pai sa fie, frate! no, no, baiatul dragut, da' de-astea a stiut el sa cumpere. Report
February 14, 20197 yr comment_247436 zic aici ca sa se stie: mie nu-mi plac prajiturile cu crema, fara crema! azi fu ziua unui coleg, ne-a adus prajituri genul ala cu foi si-o crema intre.fratica, erau doar foi,crema le-o pune maine sau...nu stiu, al'data1 daca tot ar tb sa aiba crema, pai sa fie, frate! no, no, baiatul dragut, da' de-astea a stiut el sa cumpere. Sa stii ca am citit de vreo cinci ori pana am priceput ce vrei sa spui. Ma si vedeam urcand in primul avion sa viu sa te resuscitez! Auzi, Moatzei sa nu ii placa prajiturile https://www.smilies.4-user.de/include/Schock/smilie_sh_007.gif! Report
February 14, 20197 yr comment_247437 zic aici ca sa se stie: mie nu-mi plac prajiturile cu crema, fara crema! azi fu ziua unui coleg, ne-a adus prajituri genul ala cu foi si-o crema intre.fratica, erau doar foi,crema le-o pune maine sau...nu stiu, al'data1 daca tot ar tb sa aiba crema, pai sa fie, frate! no, no, baiatul dragut, da' de-astea a stiut el sa cumpere. Pot sa spun ca ai avut noroc totusi La Ale'la scoala dupa serbare cam acum 2 ani li s-a servit in farfuriuta din plastic cu lingurita din plastic o prajitura gen cremes,si s-a rupt lingurita in ea,si nu era de vina lingurita,efectiv iti rupeai dintii in prajitura'' si aia avea crema,bineinteles ca a ajuns la gunoi,o si pozasem si am pus-o chiar la han daca nu ma insel ,dar atata le-a dus mintea pe mamici sa cumpere ,culmea e ca ceilalti copii au rontait tot asa cum au putut Si ca sa ne mai si dixtram' poza de pe net shaorma cu piele de pasare cruda cu tuleiele in ea Report
February 14, 20197 yr comment_247480 Si ca sa ne mai si dixtram' poza de pe net shaorma cu piele de pasare cruda cu tuleiele in ea Sper ca e regizata poza. Cum sa vanda asa ceva! Pai naiba sa ii i-a cu shaormele lor! Salmonela la pachet! Report