Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tigaie de fier

Featured Replies

uitindu-ma la poza lui Dragos inclin sa cred ca a mea luata cu puncte si 13€ nu e cine stie ce, nici nu scrie unde e facuta, doar "in tari extra UE"

si acu sa incep povestea

ea e

padellaferro1.jpg

am zis sa respect instructiunile, astea sint, daca cineva le vrea si in alta limba le pozez, in romana nu sint

istruzioni1.jpgistruzioni2.jpg

istruzioni3.jpg

am spalat-o, uscat-o si am pus un strat de sare care sa o acopere bine dupa care am pus-o pe inductie

padellaferro2.jpg

si tot ma invirteam prin jurul ei si asteptam sa vad ca devine albastra cum scrie acolo, si tot nu devenea asa ca am indepartat nitel sarea si am vazut ca devenise doar partial, am dat deoparte si lasat sa se raceasca

padellaferro3.jpg

apoi am pus nitel ulei si am lasat pina cind incepea sa iasa fum

mie mi se pare ca e deformata, miine aduc sus chestia aia care nu mai tin minte cum se numeste pe romaneste ca sa vad daca e denivelata

am facut rapid citeva ridichi felii, m-am jucat cu temperatura, s-a incins bine si chiar ardea dar acolo in mijloc unde si-a schimbat culoarea tinde sa lipeasca

apoi am prajit halloumi, vedeti ca uleiul se duce pe margini

padellaferro5.jpg

acuma e asa

padellaferro4.jpg

mai precizez ca diametrul inductiei e cit al ei deci nu cred ca a primit caldura doar in partea aceea si oricum halloumi l-am facut pe gaz unde e sigur ca flacara a fost simetrica dedesubt, nu's daca se pricepe ce vreau sa zic :toothy9;

Acu ziceti si voi ce parere aveti, daca e normal, daca am stricat-o eu, daca e proasta ea.

• Author

uitindu-ma la poza lui Dragos inclin sa cred ca a mea luata cu puncte si 13€ nu e cine stie ce, nici nu scrie unde e facuta, doar "in tari extra UE"

Asa e. Nu e.

• Author

https://forum.artaculinara.ro/uploads/monthly_02_2019/post-4-0-80608300-1550524698.gif

Asta nu inseamna ca nu o poti folosi

• Author

merg inainte?

Yeap. Si daca nu te va satisface o vei folosi pe gratar. Io asa fac cu troacele pe care nu le mai folosesc pe "aragaz". Le trec la "de folosit pe gratar in curte daca e cazu' "

si acu sa incep povestea

ea e

post-4-0-15092700-1550877627_thumb.jpg

am zis sa respect instructiunile, astea sint, daca cineva le vrea si in alta limba le pozez, in romana nu sint

post-4-0-28314400-1550877686_thumb.jpgpost-4-0-46383800-1550877698_thumb.jpg

post-4-0-03103800-1550877708_thumb.jpg

am spalat-o, uscat-o si am pus un strat de sare care sa o acopere bine dupa care am pus-o pe inductie

post-4-0-67625400-1550877635_thumb.jpg

si tot ma invirteam prin jurul ei si asteptam sa vad ca devine albastra cum scrie acolo, si tot nu devenea asa ca am indepartat nitel sarea si am vazut ca devenise doar partial, am dat deoparte si lasat sa se raceasca

post-4-0-90341400-1550877644_thumb.jpg

apoi am pus nitel ulei si am lasat pina cind incepea sa iasa fum

mie mi se pare ca e deformata, miine aduc sus chestia aia care nu mai tin minte cum se numeste pe romaneste ca sa vad daca e denivelata

am facut rapid citeva ridichi felii, m-am jucat cu temperatura, s-a incins bine si chiar ardea dar acolo in mijloc unde si-a schimbat culoarea tinde sa lipeasca

apoi am prajit halloumi, vedeti ca uleiul se duce pe margini

post-4-0-65539000-1550877660_thumb.jpg

acuma e asa

post-4-0-36090200-1550877652_thumb.jpg

mai precizez ca diametrul inductiei e cit al ei deci nu cred ca a primit caldura doar in partea aceea si oricum halloumi l-am facut pe gaz unde e sigur ca flacara a fost simetrica dedesubt, nu's daca se pricepe ce vreau sa zic :toothy9;

Acu ziceti si voi ce parere aveti, daca e normal, daca am stricat-o eu, daca e proasta ea.

Deci, pana la urma, te-ai cacat pe tine si ai luat un cacat in loc de "De Buyer"... ca te dadeai rotunda ca De Buyer iti iei, dupa cum ne fu vorba.

chestia aia care nu mai tin minte cum se numeste pe romaneste ca sa vad daca e denivelata

nivela-i zice.

Deci, pana la urma, te-ai cacat pe tine si ai luat un cacat in loc de "De Buyer"... ca te dadeai rotunda ca De Buyer iti iei, dupa cum ne fu vorba.

frate, poti sa stai tu unde-oi sta, dar tu esti roman neaos, nu credeam sa vad o replica de-asta pe forum! :D

Adriana, putin ajutor ptr un raspuns corespunzator post-100-0-63163700-1550912016_thumb.gif

mersi, mi-a si venit o idee :D

Ne zici si noo?

pai ai zis de curte si de gratar

asa ca

mi-a venit urmatoarea idee

(care e doar o idee pentru ca daca domnu cu grataru nu mi-o aproba adio ;) )

cind domnu va face ori gratar pe carbuni ori pe placa de fonta (pe care o pune pe focul de la butelia pe care o folosim afara) zice ca nu vrea sa faca chestii mai grasute ca un cirnat de ex ca ii curge grasimea peste tot, asa ca ma gindeam sa-ti dau tigaia asta sa le faca in ea, si eu sa-mi cumpar o De Buyer ;)

Adriana, putin ajutor ptr un raspuns corespunzator https://forum.artaculinara.ro/uploads/monthly_02_2019/post-100-0-63163700-1550912016.gif

daca asta e o sugestie de folosire sa stii ca nu e nici atit de grea, am altele mult mai grele

si as folosi sugestia pentru o singura persoana dar e suficient sa-mi cada din mina de pe balcon :D

• Author

frate, poti sa stai tu unde-oi sta, dar tu esti roman neaos, nu credeam sa vad o replica de-asta pe forum! :D

Așa-i ca am șarm? ?‍?

Așa-i ca am șarm? ?‍?

• Author

Așa-i ca am șarm? ?‍?

?

Acum imi dau seama ca tigaile de fier de care ziceti voi nu sint tot una cu cele la care ma gandeam eu - cast iron adica.

In alta ordine de idei, de vreo 2-3 ani am descoperit tigaile de piatra pe care eu le iubesc , nu lipesc deloc, se spala super usor si da! merg si la inductie.

Edited by black_cat

pai da, cred ca ar trebui si pe tigai sa scrie ingredientele, cit carbon si cit fier si asa mai departe e in fiecare

de piatra adica alea acoperite cu strat de piatra? cea pe care o folosesc acum pe inductie e si ea asa

pai da, cred ca ar trebui si pe tigai sa scrie ingredientele, cit carbon si cit fier si asa mai departe e in fiecare

de piatra adica alea acoperite cu strat de piatra? cea pe care o folosesc acum pe inductie e si ea asa

Da, alea. =))

• Author
Alea de piatra ale mele mi-au fost vandute ca merg pe inductie. Canci!
  • Author

Nu stiu Dragos cum e poșeta ta? dar eu intr-a mea am un magnet micuț cu care probez oalele ca să văd dacă merg pe inducție cînd imi pică sub labuță ?

Poseta mea e fara magnet dar am desfacator de capace de bere si ala are magnet :71:

Adriana, cum e tigaia, ai mai folosit-o? Eu as da inainte cu tupeu, singuru' motiv de mi-am cumparat DeBuyer o fo' ca n-am gasit mai ieftina-n alta parte.

Una din DeBuyer-ele mele (aia joasa) are si ea fundu' putin mai ridicat, de se duce uleiu' pe margini, or fi avand ei un motiv de le fac asa. :) Deci aici nu-i niciun minus.

De lipit, cred ca o sa se lipeasca de mai multe ori pana se caleste bine, sa devina complet antiaderenta. Eu imi amintesc c-am fost foarte rabdatoare cu ale mele.

Motivele pentru care ma bucur cel mai tare de tigaile astea e ca am o scuza sa nu le schimb cand nu mai arata bine, ca asa-i modelu' :71: , ca nu degaja substante toxice in timpul gatirii (cum se-aude de teflon), si ca pot baga linistita furculitele-n ele. Ceea ce e valabil indiferent de marca.

S-o stapanesti sanatoasa!

Merge încet că nu pricep dacă e vina mea sau a ei sau a nici uneia si pur și simplu asta e mersul, din cîte îmi zici înclin să cred ca e totul normal. Și la mine se duce uleiul pe margini așa că am crezut ca s-a bombat in partea aceea in care si-a schimbat culoarea. Dar am verificat și e dreaptă. Am pus-o iar pe inductie si la maxim că și mie îmi place sa ma joc ? și in 3 secunde se ardea fenelul.

Bine ca mi-ai zis ca pot umbla si cu furculita, ca eu o menajam cum fac cu celelalte.

Mersi de incurajari, o mai pun la treaba sa vedem daca devenim prietene :71:

Pana va dumiriti voi care-i treaba cu ale voastre, eu am pus-o pe-a mea la treaba:

53241068_815977798756730_262293506737831936_n.jpg

Nu stiu de Debuyer asta, dar mie imi fac cu ochiul de ani de zile alea de la Mauviel... ce frumos le-ar sta lor pe un Lacanche in bucatarie la mine 105.gif