Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Etichete

Featured Replies

Mascarpone si gorgonzola, pardon! fuckme.gif

Moatzo, ce frumos scrie: lapte crud de vaca, cheag de vitel, sare. Cea mai curata branza, pana acum...! restul e can-can...

Dex, desi zice ca ar fi DOP, al tau are multe chestii la ingrediente. Ce cauta ouale acolo blink.gif ? Cate luni e maturat?

e maturat peste 24 de luni, asta scrie pe partea cealalta

Lysozyme cica "is antibacterial enzyme naturally found in many organic substances including egg whites, breast milk, saliva and tears" - asa scrie pe site-ul consorțiului de Grana

cica combate posibila infectare a branzei cu clostridiu

• Author

Aceasta este eticheta de la Mozzarella+mascarpone, produsul de la Lidl, pe care l-a recomandat Any. Originea laptelui Italia. Nu scrie ca nu ar contine lactoza.

am zis ca gorgonzola nu are lactoza

mascarpone +gorgonzola are lactoza de la mascarpone

e si mascarpone fara lactoza dar se vede ca astia de la Italiamo nu s-au gindit sa il faca si sa faca combinatia

noi nu am avem marca asta, italiamo, nici macar cu google local nu am găsit-o

Italiamo e o submarca a lui Lidl, care e un lant de magazine nemtesti, de tip discount. Daca nu aveti Lidl, de aia nu gasesti nici Italiamo.

maine, o sa ma uit si eu eticheta mea, de la parmigiano, pe care il iau din caseificio, chiar din Reggio Emilia, desi nu are etichete de astea elaborate. Acolo ei taie roata mare si poti lua bucati de cat vrea muschiul tau, vidate sau nu. Eu iau bucatile cele mai mici (0.5kg) vidate, ca sa am pe 1 an pt ca nu ajung toata ziua ... Se mai matureaza si la mine in frigider 12 luni wink.gif Dar inclin sa cred ca in afara de lapte de vaca, cheag de vitel si sare nu ar trebui sa contina altceva. E cea mai "curata" branza.

Ambrosi sunt membri in Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano si in cel de Grana iar cine vinde produsul aici are o reputatie excelenta, producatorii asteapta ani de zile sa fie agreati ca furnizori

nu ma indoiesc nici o secunda ca produsul nu e autentic sau nu e facut dupa standardele impuse

Edited by Dexter

• Author

clocite si luate din magazin? vai ,vai!

io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.

nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.

stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.

pai nu le-am luat, numa le-am intins pe camasa =))

de atunci intorc pe toate partile cutia cu oua inainte de a o pune in carut

vorbind despre oua, aici ele au o stampila cu numere care inseamna

iau poza de pe net cu explicatia si traduc

etichetta uova.jpg

3=Tipo di allevamento care poate fi de 4 feluri

0 = agricultura biologica

1 = crescute libere afara citeva ore pe zi

2 = crescute pe pamint nu in cusca dar tot in locurile alea inchise, nu's cum sa le zic

3 = crescute in cusca

IT = tara

un cod de 3 numere care identifica localitatea

sigla judetului

un cod de 3 numere care identifica crescatoria

si aici au acelasi cod, cu aceleasi semnificatii pt fiecare cifra, deci o fi reglementare UE. Eu iau doar cu cod 0, daca le gasesc, rar perioade cand nu sunt... nu dau ooo gainile alea din crescatoriile biologice cand e frig.

Edited by Daniella

• Author

cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....

si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?

da

asta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe

etichettatrittatamacellaio.jpg

sper ca am explicat bine ce vreau sa zic

producatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/

Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid.

post-192-0-21076400-1551399624_thumb.jpg

post-192-0-25645500-1551399649_thumb.jpg

post-192-0-76297400-1551399671_thumb.jpg

da

asta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe

Se menționează dacă a fost crescut pe pășune?

Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid.

Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele =))

Am fost și eu pe la magazin și am făcut poze la chestii.

Brânza italiana nu am găsit dar avem ceva irlandez care e foarte popular pe aici de vreo câțiva ani- Kerrygold.sunt curioasa dacă in Irlanda sunt populari.post-1728-0-78793000-1551408779_thumb.jpeg

post-1728-0-73753500-1551408789_thumb.jpeg

Adriana, îmi pare rău- eu chiar mi-am dat silința sa micșorez pozele dar nu știu de ce nu îmi iese treaba =))

Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele =))

Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc).

Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori.

Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc).

Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori.

Ma gândesc ca e fibra, deși ei nu listează fibra pe eticheta. Dar apare menționat ca are și pulpa de fruct... deși 13g e o cantitate rezonabila și nu ușor trecută cu vederea.

da

post-4-0-84242400-1551396761_thumb.jpg

sper ca am explicat bine ce vreau sa zic

producatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/

E grass feed, corect?! Asta spun si eu ca in Italia poti manca f usor "curat", pentru ca se pastreaza cu adevarat traditiile. Cand ma intorc la Bucuresti si vad optiunile de aici prin comparatie... .

De fapt, este si o gluma pe care o fac intre ei: italienii se gandesc doar la ce mananca, ce beau. =))