February 28, 20197 yr comment_249493 Mascarpone si gorgonzola, pardon! Moatzo, ce frumos scrie: lapte crud de vaca, cheag de vitel, sare. Cea mai curata branza, pana acum...! restul e can-can... Report
February 28, 20197 yr comment_249495 acum am citit si eu eticheta de la parmigiano, e ca un romanla noi e conspect Report
February 28, 20197 yr comment_249506 Dex, desi zice ca ar fi DOP, al tau are multe chestii la ingrediente. Ce cauta ouale acolo ? Cate luni e maturat? Report
February 28, 20197 yr comment_249508 e maturat peste 24 de luni, asta scrie pe partea cealaltaLysozyme cica "is antibacterial enzyme naturally found in many organic substances including egg whites, breast milk, saliva and tears" - asa scrie pe site-ul consorțiului de Granacica combate posibila infectare a branzei cu clostridiu Report
February 28, 20197 yr Author comment_249510 Aceasta este eticheta de la Mozzarella+mascarpone, produsul de la Lidl, pe care l-a recomandat Any. Originea laptelui Italia. Nu scrie ca nu ar contine lactoza.am zis ca gorgonzola nu are lactozamascarpone +gorgonzola are lactoza de la mascarponee si mascarpone fara lactoza dar se vede ca astia de la Italiamo nu s-au gindit sa il faca si sa faca combinatia Report
February 28, 20197 yr Author comment_249512 parmigiano cumpar direct de pe siteul unei cooperative de producatorihttp://www.latterialagrande.it/latteria/nu trebuie sa aiba altceva in el decit lapte, sare si cheagla grana nu stiu care e legislatia Report
February 28, 20197 yr comment_249513 noi nu am avem marca asta, italiamo, nici macar cu google local nu am găsit-o Italiamo e o submarca a lui Lidl, care e un lant de magazine nemtesti, de tip discount. Daca nu aveti Lidl, de aia nu gasesti nici Italiamo. Report
February 28, 20197 yr comment_249516 maine, o sa ma uit si eu eticheta mea, de la parmigiano, pe care il iau din caseificio, chiar din Reggio Emilia, desi nu are etichete de astea elaborate. Acolo ei taie roata mare si poti lua bucati de cat vrea muschiul tau, vidate sau nu. Eu iau bucatile cele mai mici (0.5kg) vidate, ca sa am pe 1 an pt ca nu ajung toata ziua ... Se mai matureaza si la mine in frigider 12 luni Dar inclin sa cred ca in afara de lapte de vaca, cheag de vitel si sare nu ar trebui sa contina altceva. E cea mai "curata" branza. Report
February 28, 20197 yr comment_249518 Ambrosi sunt membri in Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano si in cel de Grana iar cine vinde produsul aici are o reputatie excelenta, producatorii asteapta ani de zile sa fie agreati ca furnizorinu ma indoiesc nici o secunda ca produsul nu e autentic sau nu e facut dupa standardele impuse Edited February 28, 20197 yr by Dexter Report
February 28, 20197 yr Author comment_249519 clocite si luate din magazin? vai ,vai! io am patit sa sparg un carton intreg, ca m-am impiedicat si-am cazut cu tot cu plasa cu oua.nici nu-mi era de oua, cat ca naclaisem toate celelalte cumparaturi.stiam ca tre sa fiu singura acasa, dar cand am ajuns, omu' meu se cinstea cu un coleg in bucatarie. am bagat o privire de-aia rachitoare - vorba lu' Giani - de-a plecat ala ramburs si dupa aia m-am razbunat pe-al meu.pai nu le-am luat, numa le-am intins pe camasa de atunci intorc pe toate partile cutia cu oua inainte de a o pune in carut vorbind despre oua, aici ele au o stampila cu numere care inseamnaiau poza de pe net cu explicatia si traduc3=Tipo di allevamento care poate fi de 4 feluri 0 = agricultura biologica 1 = crescute libere afara citeva ore pe zi 2 = crescute pe pamint nu in cusca dar tot in locurile alea inchise, nu's cum sa le zic3 = crescute in cuscaIT = taraun cod de 3 numere care identifica localitateasigla judetuluiun cod de 3 numere care identifica crescatoria Report
February 28, 20197 yr comment_249520 PS cred ca trebuie sa mai micsoram pozele ca pagina asta se incarca farte greu Report
February 28, 20197 yr comment_249521 si aici au acelasi cod, cu aceleasi semnificatii pt fiecare cifra, deci o fi reglementare UE. Eu iau doar cu cod 0, daca le gasesc, rar perioade cand nu sunt... nu dau ooo gainile alea din crescatoriile biologice cand e frig. Edited February 28, 20197 yr by Daniella Report
February 28, 20197 yr Author comment_249523 si aici au acelasi cod, cu aceleasi semnificatie pt fiecare cifra, deci o fi reglementare UE. Eu iau doar cu cod 0da, e UE Report
February 28, 20197 yr comment_249526 sunteți tari la oo pe ale nostre nu-s stampile din asteaFiecare cu oole sale! ?UE are alte reguli. Report
February 28, 20197 yr Author comment_249529 cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?daasta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe sper ca am explicat bine ce vreau sa zicproducatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/ Report
March 1, 20197 yr comment_249539 Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid. Report
March 1, 20197 yr comment_249541 cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?daasta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe Se menționează dacă a fost crescut pe pășune? Etichetele de la nectarul de cirese/visine din Moldova; m-am uitat si in magazin sa vad din ce-s facute, dar scrisul e prea marunt si eu sunt chioara. La gust e chiar bun, dar in afara de mine nu vrea nimeni, asa ca nu mai cumpar, poate doar daca am musafiri, cica trebuie-musai baut rapid.Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele Report
March 1, 20197 yr comment_249542 Am fost și eu pe la magazin și am făcut poze la chestii. Brânza italiana nu am găsit dar avem ceva irlandez care e foarte popular pe aici de vreo câțiva ani- Kerrygold.sunt curioasa dacă in Irlanda sunt populari. Adriana, îmi pare rău- eu chiar mi-am dat silința sa micșorez pozele dar nu știu de ce nu îmi iese treaba Report
March 1, 20197 yr comment_249543 Nectarul de visine îl mai luam și eu, dar am renunțat după ce am început sa citesc etichetele Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc). Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori. Report
March 1, 20197 yr comment_249544 Eu nu prea cumpar sucuri din motivele de care ziceati voi la diete (insa fructe mananc). Ce nu inteleg eu din eticheta asta: din cele 29 g de carbohidrati, 16 g sunt zahar, 0 fibre - ce e restul de 13? ca nu zice nimic de indulcitori. Ma gândesc ca e fibra, deși ei nu listează fibra pe eticheta. Dar apare menționat ca are și pulpa de fruct... deși 13g e o cantitate rezonabila și nu ușor trecută cu vederea. Report
March 1, 20197 yr comment_249546 cred ca e mai potrivit sa ii raspund Danielei aici nu la Tara....si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?daasta e cartea de identitate a vitelului, deci alegerea mea este sa cumpar carnea asta pentru ca stiu tot despre ea si sa nu cumpar oua pe care acelasi fermier le vinde in mod amical si necontrolat macelarului pentru ca are prea multe sper ca am explicat bine ce vreau sa zicproducatorii astia si fac parte dintr-o retea care mentin traditia, iar nu stiu cum sa ma exprim al unui tip de carne, astia sint http://www.coalvi.it/E grass feed, corect?! Asta spun si eu ca in Italia poti manca f usor "curat", pentru ca se pastreaza cu adevarat traditiile. Cand ma intorc la Bucuresti si vad optiunile de aici prin comparatie... . De fapt, este si o gluma pe care o fac intre ei: italienii se gandesc doar la ce mananca, ce beau. Report