March 4, 20197 yr comment_249979 Ce termen de valabilitate are ciocolata din Romania? Chiar m-ai facut curioasa. Hai ca iar ma editez- la Kandia- ciocolata amaruie am gasit ca ar fi 540zile de la data fabricatiei adica 1 an, 5 luni , 3 saptamani si o zi Edited March 4, 20197 yr by Wowerful Report
March 4, 20197 yr comment_249981 am o milka si 5 ciocolate negre 64% cu fleurs de sel - fanteziile omului, ca n-a citit inainte de-a cumpara, i-a placut eticheta - asta-i frantuzeascanu scrie cate zile/ani...scrie cand expira: sept 2019 si martie 2019 Report
March 4, 20197 yr comment_249982 am o milka si 5 ciocolate negre 64% cu fleurs de sel - fanteziile omului, ca n-a citit inainte de-a cumpara, i-a placut eticheta - asta-i frantuzeascanu scrie cate zile/ani...scrie cand expira: sept 2019 si martie 2019 nu ca asta cu anii, lunile si saptamanile e de la google ca am vrut sa vad cat inseamna 540 de zile Adica expira o data in martie si daca nu o mancati mai expira o data in septembrie? Edited March 4, 20197 yr by Wowerful Report
March 4, 20197 yr comment_249983 nu,ma, milka in sept si aia neagra acuma,in martiedar nu stiu cand is facute, scrie pe-acolo, codat ceva? Report
March 4, 20197 yr comment_249984 nu,ma, milka in sept si aia neagra acuma,in martiedar nu stiu cand is facute, scrie pe-acolo, codat ceva? Am inteles acum! Nu am citit cu atentie ce ai scris. Se vede ca inca sunt inca pe mod lent. Report
March 11, 20197 yr comment_250764 Incerc sa evit faina rafinata.In Italia e indicata cu doi de 00.Stiu ca fiecare tara imparte faina in categorii diferite, cu nume diferite. Report
April 8, 20197 yr Author comment_251968 Dexter,ma uitam pe youtube ieri la un baiat nutritionist si am inteles in sfirsit cred, o informatie de pe etichetele astea pe care nu stiam sa le citesc si te rog sa-mi confirmi daca am priceput bine.Cu ocazia asta ma intorc sa fac iaurtul eu in casa In eticheta astaInformazioni nutrizionali 100 gCarboidrati 4,5 g di cui zuccheri 4,5 ginseamna ca in 100 de gr de produs e prezent 4,5 grame de zahar in mod natural, corect?mersiPentru cine doreste asta e video-ul Report
April 10, 20197 yr comment_252059 Adriana, daca la ingrediente nu este specificat zaharul atunci carbohidratii aia sunt naturali. produsele lactate au carbohidrati naturali, cred ca din lactoza vin Report
April 10, 20197 yr Author comment_252063 aha, acu cre ca am invatat ieri m-am uitat la citeva cutii de biscuiti care mai de care mai "sanatoase" pe ambajalul din fata, intr-una erau vreo 35 de grame de zahar mi se pare la suta de grame, nu mai tin minte ce alte ingrediente "sanatoase" aveau in poza pusa de mine aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/5228-etichete/page__view__findpost__p__249885biscuitii nu au printre ingrediente zahar ci malt(?) si pe spate scrie ca nu au zahar adaugat si ca cel prezent e din maltadica ceea ce ziceam in ultimele 2 mesaje eu si cu tine Profesorul ala de chimie pe care il ascult eu mereu spune ca organismul nu stie daca zaharul pe care il bagam in noi vine din trestie, fructoza, miere sau altceva deci toate paranoile cu un inlocuitor de care apoi abuzezi "ca nu e zahar" sint inutile, singurul zahar care face bine e "putin". Report
April 10, 20197 yr comment_252067 Profesorul ala de chimie pe care il ascult eu mereu spune ca organismul nu stie daca zaharul pe care il bagam in noi vine din trestie, fructoza, miere sau altceva deci toate paranoile cu un inlocuitor de care apoi abuzezi "ca nu e zahar" sint inutile, singurul zahar care face bine e "putin". Zaharul natural e de obicei in cantitati mici in produsele naturale gen fruct, leguma. lapte, carne, oua.. Produselor procesate au adaos de zahar si acesta poate fi listat ca "zahar" dar ca si altceva- gen sirop de agave, malt, miere, etc. In general e greu de evitat zaharul adaugat cand vine vorba de produse procesate- biscuti, paste, pizza, samd. Tare interesant cum ne place la nebunie gustul de dulce si cum de nu ne dam in vant dupa produsele fermentate de exemplu . Report
April 11, 20197 yr comment_252122 am o milka si 5 ciocolate negre 64% cu fleurs de sel Ai gustat-o pe aia cu sare?Eu am avut o surpriza foarte placuta. E buna rau! Report
April 11, 20197 yr comment_252123 am o milka si 5 ciocolate negre 64% cu fleurs de sel Ai gustat-o pe aia cu sare?Eu am avut o surpriza foarte placuta. E buna rau! totusi mie-mi plac mai "creole", nu chiar negre - asta-i una!alta - cre' ca nu=s chiar asa rafinata sa ma bucur de grauntele alea de sare din ea.mai am doua intregi, doua am facut cadou, una am impartit-o cu colegii, eh!si alea intregi cred ca vor sfarsi in vreo crema cu nervi ma ia cand ma gandesc ca omu' -el le-a cumparat - cand i-am zis ca-i cu sare, nici macar n-a vrut sa guste. Report
April 11, 20197 yr comment_252129 Avem și noi Aldi dar cam la 40 minute de mine. Mi-am luat provizii, dar nu m-am uitat la eticheta. 2 sunt 70% și una e cu ardei iute. Report
April 11, 20197 yr comment_252130 Sunt ok cele din gama asta, dar se simte bine ardeiul. Ia vezi daca-ti plac? Report
April 11, 20197 yr comment_252149 Sunt ok cele din gama asta, dar se simte bine ardeiul. Ia vezi daca-ti plac? Pe aia de 70% cacao am incercat-o in Ianuarie dar momentan nu o sa gust nimic. Astept Pastele Report
May 9, 20197 yr comment_252789 Voiam sa vedeti niste carnati facuti de un mic producator local, sa vezi si sa nu crezi ca exista si asa ceva.Face produse f gustoase, cand intri in magazinul lor, iti vine sa rozi si scandurile, asa arome sunt acolo. Are un magazin facut numai din lemn in parcarea unui mall Poate nu arata wow, ca nu au coloranti si alte ferchezuieli, dar sunt f bine potentati la gust, nu sarati excesiv, nu aromat fals...f bune produse acuma vad ca zice sa-i prepari inainte de consum...adica prajiti?sa fie sanatosi, noi doar natur ii mancam. Edited May 9, 20197 yr by moatza Report
May 9, 20197 yr comment_252796 Voiam sa vedeti niste carnati facuti de un mic producator local, sa vezi si sa nu crezi ca exista si asa ceva.Face produse f gustoase, cand intri in magazinul lor, iti vine sa rozi si scandurile, asa arome sunt acolo. Are un magazin facut numai din lemn in parcarea unui mall Poate nu arata wow, ca nu au coloranti si alte ferchezuieli, dar sunt f bine potentati la gust, nu sarati excesiv, nu aromat fals...f bune produse acuma vad ca zice sa-i prepari inainte de consum...adica prajiti?sa fie sanatosi, noi doar natur ii mancam.Am auzit si eu de astia. De cativa ani cica au iesit pe piata. Mama, cand vine la mine, imi aduce cate ceva de la astia. Belea de belea!!!!! ? Report
May 9, 20197 yr comment_252799 Sunt foarte cunoscuti carnatii de Plescoi Si la Bucuresti li s-a dus buhul , cel putin prin Timpuri Noi . SI nu de ieri de azi ci de ani buni, cel putin 5. Report
May 10, 20197 yr comment_252820 in zona Buzaului - si nu numai - sunt f multi care fac carnati de Plescoi.astia din poza nu sunt de Plescoi (ca reteta, ca ar tb sa aiba carne de oaie), dar sunt de la primul producator de carnati traditionali de Plescoi, din localitatea Plescoi - Gabioti. Report
May 10, 20197 yr comment_252838 in zona Buzaului - si nu numai - sunt f multi care fac carnati de Plescoi.astia din poza nu sunt de Plescoi (ca reteta, ca ar tb sa aiba carne de oaie), dar sunt de la primul producator de carnati traditionali de Plescoi, din localitatea Plescoi - Gabioti. Ah, am inteles acum. I-as manca si cu ochii ) ... Ca pomenisi de Buzau... S-mai buni aia de Barlad Report
May 13, 20197 yr comment_252898 ... Ca pomenisi de Buzau... stiu ca sunt gustosi, dar mi-amintesc ca am citit eticheta si am renuntat la ei. Report
May 13, 20197 yr Author comment_252900 Acu de ăștia de buzău nu-mi amintesc prea bine de ce nu-i iau, pentru că o dată i-am încercat. Pe ceilalți îi iau, uneori cu mac că doar așa sunt, dar au întotdeauna miros de rinced cînd se deschide punga, la gust însă din fericire nu se simte, evident nefiind expirati. Report
May 13, 20197 yr comment_252902 pai erau suspect de gustosi ptr niste covrigi, si cum fosta mea colega - de 50 de kg, in treacat fie zis! - se indopa constant cu ei, am studiat mai bine punga: aveau niste grasimi hidrogenate - aka margarina, in cel mai bun caz - si asta ii facea crocanti si fragezi muuuult-mult timp. de aici si gustul de ranced, grasimea da izul asta.cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil. Edited May 13, 20197 yr by moatza Report