Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panna cotta

Featured Replies

Steeeellaaa! 4 foi de gelatina a 2 gr foaia? Asa gelatina folosesti? te intreb pe tine ca esti aici aproape de mine si ma gandesc ca poate folosim cam aceleasi produse.

Nane, la mine plicul de 12 foi are 20 gr ( asa scrie, nu am cantarit) deci aprox 2 gr foita.

ps am vazut pe un blog o reteta de panna cotta sarata cu masline...si fata aia scia ca se pune gelatina

la inmuiat in mare cantitat de apa, ca sa se hidrateze bine, si sa nu se lipeasca foile intre ele :rolleyes:

sarut manushitzele! am zburat in bucatarie :) :rolleyes:

edit a doua zi: tocmai am gustat , e buuuunaaa! si atat de potrivita dupa o noapte "grea" . Cu putina dulceata de struguri e incredibila. Mult mai buna decat mi-am imaginat. Sarut mana!

• 3 weeks later...
ta-ram-ta! :pupic: atentiune !Am facut sie eu! Nu stiude ce mi se parea complicat cind e... atit de simplu! topingul e sirop de struguri, facut de mine, evident!

post-366-1295091743019_thumb.jpg

post-366-12950917491463_thumb.jpg

Frumoasa in forma de trandafir.

multumnesc si multumesc de reteta! :lol:

Da ce-mi place.... :pupic:

Cred ca in subconstientul meu, de fapt , retinerea de-a nu incerca era mai mult din partea asta... vizual oricum eram cucerita si mi-era teama c-o sa-mi si placa! :lol:

ioi cum arata panna cottele voastre, mi-ati facut o pofta ...

Cred ca va fi primul lucru pe care mi-l fac dupa dieta sau poate nu mai intru si uit de ea :notworthy:

ioi cum arata panna cottele voastre, mi-ati facut o pofta ...

Cred ca va fi primul lucru pe care mi-l fac dupa dieta sau poate nu mai intru si uit de ea :violent1:

Io am citit reteta asa cum a pus-o Oti, la inceputul paginii anterioare si ca o mare "maestra" ce sunt, am zis ca imi pot permite sa fac urmatoarele modificari: am pus laptele cu zaharul pe foc. Cind laptele era fierbine, am oprit si-am pus gelatina (data viitoare o topesc un pic la micro si asa o s-o pun! asa am vrut da am uitat !) Cind s-a topit gelatina am pus smintina, ocazie cu care s-a mai racorit amestecul . Cum vremea a tinut cu mine din acest punct de vedere, adica a fost frig, am pus cratita un pic pe balcon,cind a fost aproape rece (intre timp am mai amestecat din cind in cind) am turnat-o in forme si am dat-o la congelator! Oti zicea ca se tine pina a doua zi in frigider, da io voiam azi sa maninc si cit mai repede! Intr-o juma de ora eram cu ea in farfurie (ma grabeam ca trebuia s-a sune fratele meu sa plecam la maica-mea!)

De aceea am zis la final, atita am ezitat s-o fac cind de fapt totul dureaza foooarte putin!

Mama Ramo ti-am vazut target-ul! :notworthy: pentru ambitia pe care o ai!

Ce dieta tii? Numai te rooooog, nu zice deloc fara dulciuri !

si de unde se cumpara castroanele astea in forma de trandafir care fac panna cotta asa de "ochioasa"?

Ramona multa bafta, moral puternic si slabire grabnica si definitiva! am un targhet similar si pe mine ma intereseaza ce dieta ?

ma ajuta si pe mine un moderator/admin cu tickerul? Multumesc :notworthy: Daca se poate si cu instructiuni, ca mereu patesc asa

si de unde se cumpara castroanele astea in forma de trandafir care fac panna cotta asa de "ochioasa"?

Nu sunt castroane .. Uite... e din silicon am luat-o de la un magazin cu produse nemtesti care s-a deschis nu stiu cind :unsure: pe la noi!

post-366-12951667984832_thumb.jpg

• 1 year later...

Dupa cum am promis, vin cu o idee de a mea ca pt Paste.

Oute Panna cotta cu sos de caise...

post-1297-13342085142863_thumb.jpg

post-1297-13342085388242_thumb.jpg

Un Paste cat mai colorat!!

Frumoasa idee.

Ce reteta ai folosit ca din poza mi se pare ca e tare teapana, n-a avut de suferit gustul?

Am folosit reteta ta, la gust si textura a fost f buna :-h Poate nu am stiut cat contine paharelul...si am pus mai putin rom si lichior...

Minunata idee! :headbang:

Ar merge puse si invers, ca si cum ai taia oul pe latime, nu pe lungime

Minunata idee! :floare:

Ar merge puse si invers, ca si cum ai taia oul pe latime, nu pe lungime

Multumesc :crying: Merge si cum zici tu, de ce nu!?

Pupici!

• 8 months later...

Am facut pentru azi o panna cotta dupa o idee care mi s-a parut fantastica: cuburi de alte chestii gelatinoase, foarte colorate si divers aromatizate. Eu am folosit siropuri de afine, ghimbir si menta. Ideea care m-a inspirat a fost de pe blogul lui Nico Lontras, actualmente participant la Top chef, aici: http://chocolateoblivion.blogspot.ro/2011/01/playing-with-vodka.html care si el cica se insiprase de la http://www.foodlibrarian.com/2009/03/broken-glass-jello.html

Ei au folosit ca baza lapte condensat, eu de cind am vazut-o am zis ca pe-asta o fac cu panna cotta :floare:

E loc de idei nenumarate: jeleu din vin, gin, vodka etc...

A mea arata asa, fara sa imi dau prea mult silinta nici la asamblare, nici la taiere si nici la fotografiere, dar imi dau seama ce puteti face voi din ideea asta, mai ales ca vine Revelionul ;)

post-233-13564706117878_thumb.jpg

Carmella ce frumos.Ma intriga jeleul de vin,din gin, cum or fi?

Ia incearca tu si ne zici si noua ;)

Am o sticla de Lacrima lui Ovidiu, asa imi face cu ochiul sa incerc un cub, doua de jeleu, dar mi-e o lene... :floare: