March 3, 201313 yr comment_188257 Multumim frumos ptr reteta! Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta. Da, cineva m-a avertizat si pe blog si ii multumesc din suflet! Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei. Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei. Edited March 3, 201313 yr by Vika Report
March 3, 201313 yr comment_188268 Sunt 4 oua, tava trebuie sa o masor sau sa caut o reteta undev am scris marimile ei. Tava e cam de 23/30 cm , pe acolo pe undeva, plus sau minus 1 sau 2 cm. Nu stiu, niciodata nu retin marimile ei. Multumesc! Exact marimea tavii mele in care fac eu prajituri acum cand am redus cantitatile. Report
March 4, 201313 yr comment_188277 Iar am intrat pe aici, iar am dat de bunatati, care mai de care mai apetisante! Am facut si eu un guguluf din reteta de pandispan.A iesit foarte bun si pufos si pentru asta ii multumesc unei fiinte dragi sufletului meu! Report
March 4, 201313 yr comment_188288 A venit si reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Praji '' Nescafé '' Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom. Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte. Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun. Preparare: Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare. Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit. Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata. Mersi mult !Dupa ce termin "Moeulleux aux chocolat" o sa o fac asta,dar tot cu modificarile de rigoare. Multumim frumos ptr reteta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Ai uitat sa scri, cate oo trebuie la praji si cam cat de mare este tava in care ai copt Eu ar trebuii sa fac ceva modificari, dar nu este nici o problema. Am salvat reteta. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur Report
March 4, 201313 yr comment_188308 Prajitura asta e simpla,pana si eu reusesc sa modific ingredientele,dar daca totusi esti tu mai rapida,tare ma bucur Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate. Glazura,200 smantana ptr frisca 30% +100gr ciocolata 74%cacao nu este musai si unt (glazura exact cum am facut eu la prajitura cu nuci cea dupa tortul cu alune al Adrianei) Decor: motz de frisca:) Deci reteta este modificata Report
March 4, 201313 yr comment_188310 Da, este simpla ma gandeam cand am zis modificari, la nesscafee 3/1. Cea mai simpla modificare, ptr ca nu trebuie decat micsorata portia zahar(noi fructoza (punem la jumatate din cantitatea de zahar ),inlocuit zaharul vanilat cu vanilie, nesscaffe simplu nu 3in 1 si redusa cantitatea de faina din reteta cu faina 50/50 care punem mai putin decat cantitatea din reteta ptr ca noi folosim si tarate. Deci reteta este modificata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti Report
March 4, 201313 yr comment_188312 Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense Report
March 4, 201313 yr comment_188358 Am fost harnica tare azi si econoama:) Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut Macaroons easy coconut (umpluti cu caise deshidratate) Report
March 4, 201313 yr comment_188362 Ellani, tot respectul , de mult tot ma uit la prajitura asta, dar n-am avut inca curajul s-o fac. Report
March 4, 201313 yr comment_188389 Cand zici Nesscaffe simplu,te referi la fara cofeina,nu?Ca din cate imi amintesc nu e voie cofeina la Monti Nu, ma refer la pliculetele de nesscaffe simplu (chiar daca are cofeina nu afecteaza asa tare cat pui la prajitura eu beau cafea cu cofeina si nu vad sa ma incurce ) dar nu 3 in 1 ptr ca ala are si lapte praf si zahar si nu mai stiu ce prin el. Eu cred ca o sa folosesc nesscaffe brasero simplu in plic are 1,8 gr. Se poate si jacobs simplu Sa nu fiu inteleasa gresit. Eu ziceam de modificari si permisiuni in Monti cand am transformat reteta pusa de Vika. no offense Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit Cred ca tine de gustul fiecaruia.Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata. Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta. Report
March 4, 201313 yr comment_188390 Wauu!! Ce frumuseti ati facut,se vede ca suntem tare inspirate azi! O fi primavara! La mine s-a vazut ca-i sambata ,caci e unica zi din saptamana cand pot sa ma desfasor,spre bucuria sotului. In timpul saptamanii fac, de obicei, doar mancare sarata.Deh' mai slab cu romatismele la mine Ellani, tot respectul , de mult tot ma uit la prajitura asta, dar n-am avut inca curajul s-o fac. Eeeeeee,la cate faci tu,Any........Mai ales ca-i tare buna si merge pe 'invers',adica de ce ' imbatrineste' tot mai buna se face. Desi sotul atunci cand i-am spus c-a doua zi se presupune a fi mai buna,a exclamat 'Pai mai are loc sa fie mai buna de-atat?'-el care nu e deloc prieten cu ciocolata neagra Acum,ma rog,depinde si de gusturi,poate pentru unii ar parea prea grea si daca e sa luam dupa reteta,apoi e o intreaga 'artilerie grea' acolo :unt,frisca,ciocolata, oua,migdale etc. Dar o data-n cateva 'secole'.... Multumesc frumos Report
March 4, 201313 yr comment_188440 Ca si gust, nu va alarmati ca nu se simte tare gustul de cafea.Sor'mea zicea ca ea nici nu l-a simtit Cred ca tine de gustul fiecaruia.Legat de diet, nu stiu cat afecteaza un pliculet....Sunt chiar curioasa cum ar arata prajitura asta transformata. Cu motz de frisca merge foarte bine.Eu nu le-am motzat pe toate cu sarlota tocmai din motivul asta,sa pot pune si frisca daca mi se face pofta de varianta asta. [b]Nu de gust este vb. Mie chiar imi place sa se simta gustul de coffe, dar eu ziceam de celelalte ingrediente ce le contine pe linga coffe pliculetzul nu sunt conforme ptr noi acum. Motzul de frisca ptr noi, in loc la sarlota. Prajitura va arata la fel:)[/b] Report
March 5, 201313 yr comment_188451 Aseara niste briose cu cioco neagra, rapide de tot. Ce bine poate sa arate! Si mie imi place cioco neagra! Report
March 7, 201313 yr comment_188502 Eu duminica,un chec ciocolatos ,si pe fata si pe dos.Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif Report
March 7, 201313 yr comment_188510 Eu duminica,un chec ciocolatos ,si pe fata si pe dos.Era bun acolo si un glob de inghetata de vanile,dar nu am avut. Next time.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif Tot ce este cu ciocolata imi place!!!! Report
March 7, 201313 yr comment_188515 A venit si reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Praji '' Nescafé '' Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom. Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte. Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun. Preparare: Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare. Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit. Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata. Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata. Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom. Report
March 7, 201313 yr comment_188518 OAU, Petu, ce bine arata, trebuie sa o fac si eu!Am salvat reteta lui Vika. Report
March 7, 201313 yr comment_188547 OAU, Petu, ce bine arata, trebuie sa o fac si eu!Am salvat reteta lui Vika. Mersi,Giorgiana A mea nici nu arata asa bine ca am taiat-o si glazurat-o calda,ca a trebuit sa plec cu copiii la dansuri si cand m-as fi intors nu as mai fi avut timp de decorat,dar sa stii ca nu i-a daunat,nu s-a "lasat" Report
March 7, 201313 yr comment_188559 A venit si reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Praji '' Nescafé '' Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom. Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte. Pentru decor: sarlota de vanilie sau frica si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun. Preparare: Ouale se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare. Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit. Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz si care se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si deocratiuni de ciocolata. Pentru ca ieri mi s-au anuntat musafiri am incercat prajitura"Nesscaffe",modificata. Vika,ai uitat sa specifici unde intra cafeaua ,banuiesc ca in compozitia de aluat.Eu nu am mai pus-o ca mi se parea prea moale compozitia,dar am facut glazura cu ea.Data viitoare cred ca inlocuiesc uleiul cu unt,ca mi s-a parut prea dominant gustul de ulei,dar totusi s-a mancat.Trei bucati am dus la soacra-mea si trei mai am astazi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Am folosit in loc de faina normala 95g faina de migdale si restul faina de naut.Nu am pus rom ci esenta de rom. Da ...se pare ca am uitat si de cafea . Asa este, in compozitia blatului intra cafeaua. Si mie initial mi s-a parut lichida compozitia de blat si eram in dubii dar a crescut frumos pana la urma.Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete. Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte. Noroc cu voi, multumesc de atentionari. Report
March 7, 201313 yr comment_188560 OAU, Petu, ce bine arata, trebuie sa o fac si eu!Am salvat reteta lui Vika. Sper ca ai salvat-o pe cea corecta, cu modificarile ulterioare. Daca se poate...rog a se edita postul meu cu reteta si adaugata cafeaua in compozitia de blat... Report
March 7, 201313 yr comment_188563 Da ...se pare ca am uitat si de cafea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif . Asa este, in compozitia blatului intra cafeaua. Si mie initial mi s-a parut lichida compozitia de blat si eram in dubii dar a crescut frumos pana la urma.Asta este soarta care mi s-a intors impotriva fiindca eram odata foarte impacientata de cineva pe a carui blog am gasit retete incomplete. Mea culpa, se pare ca am scris reteta cu gandul in alta parte. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Noroc cu voi, multumesc de atentionari. Stai linistita,Vika,ca ni se intampla tuturor Nici eu nu am bagat de seama atunci cand am citit reteta,pana ieri cand am inceput sa fac prajitura.A iesit bine si asa,a crescut,nu a fost innecacioasa. Report
March 7, 201313 yr comment_188564 Sper ca ai salvat-o pe cea corecta, cu modificarile ulterioare. Daca se poate...rog a se edita postul meu cu reteta si adaugata cafeaua in compozitia de blat... Eu am inteles, cafeaua intra in compozitia blatului. Report