Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Eataly, salivez la o feliuta de "desteapta". Asa ciocolatoasa n-am mai vazut, trebuie incercata.

Eu am facut o panchineta (sau pantxineta), un desert tipic din tara Bascilor (Spania).

post-1290-13634655057055_thumb.jpg

La noi a fost o zi cu prieteni, am sa merg si la topicul respectiv, dar nu ma pot abtine sa nu postez si aici :rolleyes:

post-341-13634710383551_thumb.jpg

post-341-13634710524223_thumb.jpg

Ela vreau si eu daca se poate reteta de la panchineta ta.... imi plac prajiturile cu migdale.

Si-n cornuletele Aurei m-as infinge cu convingere !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif

Eu asta-noapte am mesterit o prajitura de la o reteta veche de la mama din caiet cu ceva origini rusesti, cred.

Nancica:

post-115-13635319644869_thumb.jpg

post-115-13635319853008_thumb.jpg

post-115-13635320105217_thumb.jpg

Poate pana diseara reusesc sa pun si reteta.

Foarte apetisante toate prajiturile. Felicitari bucatareselor!

Eu in seara aceasta am facut iar magdalenele (reteta facuta dupa un site spaniol)!

post-614-13635445602295_thumb.jpg

Si sectiunea:

post-614-13635446182849_thumb.jpg

Mama ce pofta imi faci :)

ce vad la tine imi aduce aminte de un malai cu zahar ars tot de la mama.

O placinta cu mere

post-1316-13635497836584_thumb.jpg

si daca se pune, tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave

post-1316-13635498335779_thumb.jpg

Ela vreau si eu daca se poate reteta de la panchineta ta.... imi plac prajiturile cu migdale.

E foarte usor de facut. Seamana cu cremsnit. Doua foi de foietaj (una dedesubt, una deasupra) si la mijloc crema de patiserie. Crema nu se intinde chiar pana pe margini, ca sa putem lipi cele doua foi (am uns cu galbenus amestecat cu lapte). Desupra am uns iar cu galbenus si am presarat migdale felii. Cand am scos din cuptor, am pudrat cu zahar pudra.

A, si am intepat ambele foi cu furculita.

Foarte apetisante toate prajiturile. Felicitari bucatareselor!

Eu in seara aceasta am facut iar magdalenele (reteta facuta dupa un site spaniol)!

Niciodata nu mi-au crescut asa inalte. Poti sa-mi dai si mie reteta? Sau site-ul daca ti-e mai usor?

Cu cea mai mare placere iti dau reteta si iti dau si pe pm adresa site-ului, deoarece nu stiu daca pot sa o pun aici pe site.

Magdalenas:

Ingrediente pentru 18 magdalene:

-50 ml. suc de portocale (eu l-am mai inlocuit si cu lapte)

-coaja rasa de la o portocala

-4 oua mici

-200 gr. zahar

-200 ml. ulei (eu am folosit de floarea-soarelui, dar in reteta originala scria ulei de masline sabor suave)

-220 gr. faina

-un praf de sare

-1 praf de copt

Mod de preparare:

Intr-un castron caldut se bat cu ajutorul unui mixer, ouale impreuna cu zaharul si sucul de portocale timp de 6 minute.

Dupa aceea se varsa si uleiul si se mai bate cu mixerul inca 15 secunde.

Faina se amesteca cu praful se sare si praful de copt, apoi se cerne peste compozitia de oua si se mai amesteca cateva secunde cu mixerul.

La sfarsit se adauga si coaja de portocala si se amesteca.

Compozitia se pune in forma de briose tapetata cu hartiute. <nu se umplu pana sus. Se lasa distanta de un deget.

Se lasa la odihnit in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 250 grade celsius.

Inainte sa bagam magdalene la cuptor, se presara zahar peste ele.

Temperatura cuptorului o coboram la 220 grade ceslsius si le lasam timp de 12-15 minute.

Acum depinde de fiecare cuptor.

In reteta specifica ca trebuie sa fie castronul cald si spune ca inainte sa ne apucam de treaba, punem putina apa calda in castron, dupa aceea aruncam apa, stergem castronul si punem ingredientele.

Eu le-am facut si simple si cu cacao, dar si cu Nesquick pentru Diana.

Desi am avut multe dulciuri pentru azi, nu pot sa nu poftesc la tot ce ati facut si voi, toate arata de la foarte bine in sus. Va las si eu doar o particica infima din ceea cea am avut pentru azi, mai multe maine pentru ca am avut musafairi pana acum. Desi nu m-am inteles cu Ioana, am avut si eu checul cu mac, eu dupa reteta din Cartea regala de bucate. Tortul si restul le pun maine ca sa am timp sa micsorez pozele.

post-1400-13635604071842_thumb.jpg

Cum nu intru o perioada pe aici, cum gasesc numai bunatati, care mai de care!!!!! :hungry:

Eu in week-end am facut un Chec cu nuca glazurat, reteta dintr-un ziar, a iesit foarte bun si pufos.

post-88-13635903214332_thumb.jpg

post-88-13635903421503_thumb.jpg

Giorgiana,

A iesit super checul tau :pupic:

Multam mumos! :pupic:

Alex a zis ca daca il insiropam, ar fi fost ca un tort.

Azi in pauza am facut pe fuga un guguluf cu portocale rosii si mac

Pe fuga, dar arata! :pupic:

Reteta ai postat-o pe undeva?!?!

Cu cea mai mare placere iti dau reteta si iti dau si pe pm adresa site-ului, deoarece nu stiu daca pot sa o pun aici pe site.

Magdalenas:

Ingrediente pentru 18 magdalene:

-50 ml. suc de portocale (eu l-am mai inlocuit si cu lapte)

-coaja rasa de la o portocala

-4 oua mici

-200 gr. zahar

-200 ml. ulei (eu am folosit de floarea-soarelui, dar in reteta originala scria ulei de masline sabor suave)

-220 gr. faina

-un praf de sare

-1 praf de copt

Mod de preparare:

Intr-un castron caldut se bat cu ajutorul unui mixer, ouale impreuna cu zaharul si sucul de portocale timp de 6 minute.

Dupa aceea se varsa si uleiul si se mai bate cu mixerul inca 15 secunde.

Faina se amesteca cu praful se sare si praful de copt, apoi se cerne peste compozitia de oua si se mai amesteca cateva secunde cu mixerul.

La sfarsit se adauga si coaja de portocala si se amesteca.

Compozitia se pune in forma de briose tapetata cu hartiute. <nu se umplu pana sus. Se lasa distanta de un deget.

Se lasa la odihnit in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 250 grade celsius.

Inainte sa bagam magdalene la cuptor, se presara zahar peste ele.

Temperatura cuptorului o coboram la 220 grade ceslsius si le lasam timp de 12-15 minute.

Acum depinde de fiecare cuptor.

In reteta specifica ca trebuie sa fie castronul cald si spune ca inainte sa ne apucam de treaba, punem putina apa calda in castron, dupa aceea aruncam apa, stergem castronul si punem ingredientele.

Eu le-am facut si simple si cu cacao, dar si cu Nesquick pentru Diana.

Multumesc frumos! Maine cumpar portocale si le incerc.

Desteapta cu ciocolata:

post-9-13632757987715_thumb.jpg

Reteta de pe blogul "White on rice couple":

113 gr unt

600 ml lapte(eu 300 ml lapte degresat si 300 ml frisca lichida)

115 gr faina(eu spelta)

40 gr cacao

4 oua separate

3 picaturi de otet( ajuta la "inchegatul" oualelor)

210 gr zahar(eu 180 gr zahar bru)

30 ml cafea tare gen esprsso

vanilie

Unt topit usor racit.

Lapte incalzit usor.

Faina+cacao.

Albusuri spuma cu otet.

Galbenusuri spuma cu zahar.Adaugam untul si cafeaua.

Acum urmeaza faina si laptele.La sfarsit albusuri spuma.

160 grade aproximativ 40 de minute.

Wow, ce minunatii :hug: ;) ;)

;)

Prea multe bunataturi vad aici ia mai schimbati si voi meniul si serviti si de la mine ca de la omul nacajat o budinca de quinoa

Daca tapioca nu este voie atunci schimbam macazul si facem quinoa nu?

post-1316-13637933002981_thumb.jpg

post-1316-1363793307881_thumb.jpg

Aseara am facut poale-n brau, nu mai mancasem de muuult timp si mi se facuse pofta. Pozele nu-s artistice ca ale voastre, era tarziu, n-aveam lumina, pofta era mare...

post-1290-13639525870714_thumb.jpg

Cu alte cuvinte, branzoaicele care le mancam eu de mica sunt poale-n brau ale matale?!

Aaaa, pai ma niervez de nu se poate. Asa ca, atunci cand ai mataluta o idee de timp, imi zici si mie cum se fac minunile astea.

Mama, ma innebuneste de fiecare data cu 'cat e nevoie', 'din ochi, mama'.

Gata! Pana cand o viata amara?!

Vreau sa fac si eu poale-n brau ale matale /branzoaicele mele.

Stau cuminte in asteptare si multumesc muuuult de pe acum! :occasion15:

Cu alte cuvinte, branzoaicele care le mancam eu de mica sunt poale-n brau ale matale?!

Aaaa, pai ma niervez de nu se poate. Asa ca, atunci cand ai mataluta o idee de timp, imi zici si mie cum se fac minunile astea.

Mama, ma innebuneste de fiecare data cu 'cat e nevoie', 'din ochi, mama'.

Gata! Pana cand o viata amara?!

Vreau sa fac si eu poale-n brau ale matale /branzoaicele mele.

Stau cuminte in asteptare si multumesc muuuult de pe acum! :scratch:

Eu branzoaice le zic la cele facute la cuptor. La astea, ca-s prajite in ulei, le zic poale-n brau. Din pacate n-am reteta exacta, am framantat un aluat din 500g faina, vreo 250-300 ml lapte (n-am masurat), doua oua, vreo 3 linguri zahar, un pic de sare, drojdie si vreo 3-4 linguri de ulei. Am lasat aluatul la crescut si intre timp am pregatit umplutura cu branza (vreo 300g), zahar, zahar vanilat si un ou. Am rupt bucati mici de aluat, le-am intins rotund, am pus umplutura de branza pe jumatate si le-am inchis, apasand bine marginile. Le-am prajit in ulei, le-am scos pe servetele absorbante de bucatarie si le-am pudrat cu zahar pudra sau zahar tos (unele). Nu-s prea sanatoase, dar imi aduc aminte de bucatarie.

Eu branzoaice le zic la cele facute la cuptor. La astea, ca-s prajite in ulei, le zic poale-n brau. Din pacate n-am reteta exacta, am framantat un aluat din 500g faina, vreo 250-300 ml lapte (n-am masurat), doua oua, vreo 3 linguri zahar, un pic de sare, drojdie si vreo 3-4 linguri de ulei. Am lasat aluatul la crescut si intre timp am pregatit umplutura cu branza (vreo 300g), zahar, zahar vanilat si un ou. Am rupt bucati mici de aluat, le-am intins rotund, am pus umplutura de branza pe jumatate si le-am inchis, apasand bine marginile. Le-am prajit in ulei, le-am scos pe servetele absorbante de bucatarie si le-am pudrat cu zahar pudra sau zahar tos (unele). Nu-s prea sanatoase, dar imi aduc aminte de bucatarie.

Ai facut bine aluatul dar sa sti ca poale`n brau se coc si ele in cuptor. Dar daca tu asa le sti este k. Eu ce prajesc aluaturi crescute egal de forma lor sunt turte fripte/crofne(gogosi) cu gem, branza dulce sau sarata etc.

Poale`n brau de unde sunt adunate coltzurile le zice asa. Alta lume le zice doar branzoaice. Una peste alta, branzoaice sau poale `n brau, arata apetisante si ne`ai facut pofte pe aici .

Sa va fie de bine!

Ai facut bine aluatul dar sa sti ca poale`n brau se coc si ele in cuptor. Dar daca tu asa le sti este k. Eu ce prajesc aluaturi crescute egal de forma lor sunt turte fripte/crofne(gogosi) cu gem, branza dulce sau sarata etc.

Poale`n brau de unde sunt adunate coltzurile le zice asa. Alta lume le zice doar branzoaice. Una peste alta, branzoaice sau poale `n brau, arata apetisante si ne`ai facut pofte pe aici .

Sa va fie de bine!

Fac si branzoaice coapte in cuptor si la alea le adun colturile asa cum zici si tu. Dar mama mea ne facea si de astea prajite in ulei, cu aceasta forma si le zicea poale-n brau (ea le zice poale-n brau la amandoua). La noi in zona cel putin asa se fac. Stiu ca amandoua se numesc poale-n brau sau branzoaice.