June 23, 201016 yr comment_43767 Dragele mele sunt melancolicoasa iata turtite fripte in untura cum facea binica mea cand eram mici... Pt. uns cat is fierbinti,miere nuca macinata si zahar pudra vagniliat.. Intai miere.. Apoi nuca.. Si zaharul.. Din nou bubulet fericit(pt. laponica in mod special) Azi mi-a luat cel mare un examen asa ca sarbatorim,bunica e cu noi cred'... Report
June 23, 201016 yr comment_43769 Dragele mele sunt melancolicoasa iata turtite fripte in untura cum facea binica mea cand eram mici... Pt. uns cat is fierbinti,miere nuca macinata si zahar pudra vagniliat.. Intai miere.. Apoi nuca.. Si zaharul.. Din nou bubulet fericit(pt. laponica in mod special) Azi mi-a luat cel mare un examen asa ca sarbatorim,bunica e cu noi cred'... Mama,mama, ce harnicutza esti!!!Pup dulce un bubulet fericit si pe cel care a luat un examen, merita!!!De turtite nu mai zic, stiu ca sunt bune, am mancat la socrela mea si la bunica sotzului, mai ai, ca trag o fuga!!! Report
June 23, 201016 yr comment_43795 Multumesc mult Giorgiano,mai sunt vreo 2 asa ca daca vii grabeste-te... Report
June 23, 201016 yr comment_43841 Eu azi negresa Diamantei, pentru niste prichindei de clasa 1, maine. Super prajitura, textura super, insiropata, glazurata. E perfecta! Report
June 23, 201016 yr comment_43845 Eu azi negresa Diamantei, pentru niste prichindei de clasa 1, maine. Super prajitura, textura super, insiropata, glazurata. E perfecta! T'oalsa profisoara, poci sa cer si io o bucatica? Una mica, mica!!! Report
June 24, 201016 yr comment_44049 Geanyyyyyyyyy, eu cer la admini sa te baneze ca poti face victime!! Turta fripta cu zahar nu am mai mancat de o carca de ani. Ale tale arata intr-un mare fel. Numai la mine in casa le ziceam scovergi. Cum le faci? Felicitari pt examen!! Bubuleatza ta de baiat e numa' ochii. MAnca-l-as eu de copil frumos! DAr se pare ca tb sa stau la rand ca deja are fani lui. LApo chiar ti-a iesit bine negresa aia. Mie nu mi-a adus nici o 'tovarasa praji la scoala. Eu vreau la scoala ta!! Pe unde-i reteta diamantei? Report
June 25, 201016 yr comment_44060 Pe unde-i reteta diamantei? Lu, aici https://forum.artaculinara.ro/topic/1512-negresa/ Report
June 25, 201016 yr comment_44176 Luanda abea acum am vazut ,am zis la placintele crete a lui piscotel (mancaoar' mama pe ea )eu vreau ca si copii mei sa traiasca si sa manance cum am mancat si am trait noi in copilaria noastra,simpla... si sa aprecieze si dulciurile saracacioase dar atat de minunate in simplitatea lor,pt. ca eu vad ca v-om ajunge(sau deja am ajuns in postura bunicilor nostri)care nu stiau cum sa ne incante pe noi copii cu mai nimik... Deci eu am facut asa:1 cana de 250 ml. de apa 1/2 cub de drojdie de bere(12 gr.),1 lingura de zahar,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde si la urma cu ulei ca sa obtin un aluat elastic si sa se desprinda de pe maini.Lasat la crescut,intins discuri cu sucitorul(ajutandu-ma de putina faina)prajita in ulei in amestec cu untura (asa facea bunica mea)cand sunt fierbinti bunica le dadea cu miere, nuca macinata(sau zdrobita)si zahar pudra...mai mult am lipit la produse de panificatie,placinte crete de piscotel... Uite pun din nou ce am eu... Iaca aluatul.. Facut bile. Intins cu sucitorul ajutandu-ma de faina(astea erau umplute dar la fel am procedat cu cele simple) Prajit in ulei in amestec cu untura... Iaca asa.. Unse cu miere cat is' fierbinti.. Apoi cu nuca macinata... Si cu zahar pudra... Report
June 25, 201016 yr comment_44180 Eu azi asa ca pt prietena mea cea mai buna caruia din pacata nu-i pot fi alaturi de ziua ei un mic tortulet. Tort cu capsuni cu quark Report
June 25, 201016 yr comment_44187 Eu azi asa ca pt prietena mea cea mai buna caruia din pacata nu-i pot fi alaturi de ziua ei un mic tortulet.Tort cu capsuni cu quark Mamaaaaa, cum poa' s-arate tortura aia!!! Ai pus si fistic??? De ce n-ai zis mai devreme? Iti dadeam o mana, pardon, o gura de ajutor sa-l termini! Report
June 26, 201016 yr comment_44223 nu l-am facut azi, dar azi mi-am adus aminte sa pun poza pentru ca aseara am facut un altul.poza la cel de aseara o sa o pun pe luni cand o primesc de la coleguld e servici no, diplomat pt o colega, cu Dara nu prea ai timp sa ornezi ca lumea. Asta mi-a inspirat colega respectiva, asta am ornat...asa primavaratec cand voiam sa ma laud si eu...nu-mi ataseaza poza si nu stiu sa o atasez, ma poate ajuta cineva? zice ca a incarcat 1.68 din 1.68 MB, dar clepsidra se tot misca,e ca si cum mai are de incarcatdaca dau submit modified post nu ia poza, oare de ce? Report
June 26, 201016 yr comment_44235 nu l-am facut azi, dar azi mi-am adus aminte sa pun poza pentru ca aseara am facut un altul.poza la cel de aseara o sa o pun pe luni cand o primesc de la coleguld e servici no, diplomat pt o colega, cu Dara nu prea ai timp sa ornezi ca lumea. Asta mi-a inspirat colega respectiva, asta am ornat...asa primavaratec cand voiam sa ma laud si eu...nu-mi ataseaza poza si nu stiu sa o atasez, ma poate ajuta cineva?Sa vedem draga Anna daca ma descurc sa explic,nu prea ma pricep nici eu.... Daca vrei dai replay si-ti deschizi alta fereastra,daca vrei sa atasezi pozele tot acolo unde ai postat dai edit,alaturi e butonul full editor(cu ala poti sa-ti corectezi si poze puse gresit,titlul unui topic deschis de tine etc)iti apare butonul alege,dai clik pe el si te duce in mai computar(ul tau)unde ai tu pozele,care in prealabil sa fi fost procesate(modificat dimensiunea care vrei tu de exemplu ale mele au 600)si date in bara de jos,dai clic pe poza,si-ti apare un buton,open,dai clik si langa alege iti apare seria pozei tale,acum apesi butonul albastru attach this file si ti se deschide acolo o ferestra mica cu iconita pozei tale in miniatura,daca mai ai si alte poze procedezi asa cu toate ti le incarci adica,acum pozitionezi cursorul la textul tau editat acolo unde doresti sa-ti pui poza pe care o vrei si in partea stanga a ecranului in dreptul iconitei pozei tale dai add replay,si poza se duce acolo unde ai pozitionat tu cursorul(dandu-i clik cu mausul)...Pare greu dar nu e deloc,eu sunt afoana tare si atehnica si tot m-am descurcat... Butoanele de jos sunt preview post asa poti sa-ti controlezi intai mesajul prima de al edita.daca esti multumita dai addd replay(daca ai dat edit dai save changes)...Sper ca ti-am explicat bine...Pe undeva este si un loc pt. incercari(loc de dat cu capu ceva de genul daca vrei sa faci incercari intai)mi-a dat foxyy ieri link unde sa ma duc sa fac si eu incercari ca nu stiu sa pun linkuri,la italia aiutooo... Aia fu' esplicatia pe lung iaca una pe scurt...Sa ai pozele alese si procesate in my computar date in bara de jos...iaca esplicatia': Dai alege,ti se deschide din my computar pozele,dai clik pe poza,dai open,iti apare langa alege ,seria de la poza ta,dai attach this file,apare iconita pozei in miniatura,pozitionezi cursorul in text unde vrei sa pui poza,dai in dreapta iconitei pe add to post,gaattaa.. Report
June 26, 201016 yr comment_44251 nu l-am facut azi, dar azi mi-am adus aminte sa pun poza pentru ca aseara am facut un altul.poza la cel de aseara o sa o pun pe luni cand o primesc de la coleguld e servici no, diplomat pt o colega, cu Dara nu prea ai timp sa ornezi ca lumea. Asta mi-a inspirat colega respectiva, asta am ornat...asa primavaratec cand voiam sa ma laud si eu...nu-mi ataseaza poza si nu stiu sa o atasez, ma poate ajuta cineva?Sa vedem draga Anna daca ma descurc sa explic,nu prea ma pricep nici eu.... Daca vrei dai replay si-ti deschizi alta fereastra,daca vrei sa atasezi pozele tot acolo unde ai postat dai edit,alaturi e butonul full editor(cu ala poti sa-ti corectezi si poze puse gresit,titlul unui topic deschis de tine etc)iti apare butonul alege,dai clik pe el si te duce in mai computar(ul tau)unde ai tu pozele,care in prealabil sa fi fost procesate(modificat dimensiunea care vrei tu de exemplu ale mele au 600)si date in bara de jos,dai clic pe poza,si-ti apare un buton,open,dai clik si langa alege iti apare seria pozei tale,acum apesi butonul albastru attach this file si ti se deschide acolo o ferestra mica cu iconita pozei tale in miniatura,daca mai ai si alte poze procedezi asa cu toate ti le incarci adica,acum pozitionezi cursorul la textul tau editat acolo unde doresti sa-ti pui poza pe care o vrei si in partea stanga a ecranului in dreptul iconitei pozei tale dai add replay,si poza se duce acolo unde ai pozitionat tu cursorul(dandu-i clik cu mausul)...Pare greu dar nu e deloc,eu sunt afoana tare si atehnica si tot m-am descurcat... Butoanele de jos sunt preview post asa poti sa-ti controlezi intai mesajul prima de al edita.daca esti multumita dai addd replay(daca ai dat edit dai save changes)...Sper ca ti-am explicat bine...Pe undeva este si un loc pt. incercari(loc de dat cu capu ceva de genul daca vrei sa faci incercari intai)mi-a dat foxyy ieri link unde sa ma duc sa fac si eu incercari ca nu stiu sa pun linkuri,la italia aiutooo... Aia fu' esplicatia pe lung iaca una pe scurt...Sa ai pozele alese si procesate in my computar date in bara de jos...iaca esplicatia': Dai alege,ti se deschide din my computar pozele,dai clik pe poza,dai open,iti apare langa alege ,seria de la poza ta,dai attach this file,apare iconita pozei in miniatura,pozitionezi cursorul in text unde vrei sa pui poza,dai in dreapta iconitei pe add to post,gaattaa.. draga meaam incercat dar nu reusesc ma gandesc ca poate e poza prea mare si eu nu am programel de modificat Report
June 26, 201016 yr comment_44252 http://img341.imageshack.us/img341/4306/picture177v.jpg ia sa mai incercam odatain sfarsit:)data viitoare le fac si mai mici Report
June 26, 201016 yr comment_44255 Ti -a reusit,esti tare!!!mie mi-au trebuit 2 luni....Foarte fain tortul mai pune ceva poze daca ai... Report
June 26, 201016 yr comment_44275 Anavlis, frumos tort. Arata tare bine si ma gandesc ca e si gustos. Report
June 27, 201016 yr comment_44287 Ti -a reusit,esti tare!!!mie mi-au trebuit 2 luni....Foarte fain tortul mai pune ceva poze daca ai... Anavlis, frumos tort. Arata tare bine si ma gandesc ca e si gustos. multumesc dragele mele a fost un diplomat simplu cu blat de ciocolata.sper sa-mi trimita colegul poza luni sa pun si pe cel pe care l-am facut pt ieri. Report
June 27, 201016 yr comment_44292 pun si eu o prajitura la care mi-a placut ce a iesit. va rog sa scuzati calitatea groaznica a imaginii, e facuta cu webcam-ul este o placinta simpla cu visine (oua, zahar, iaurt, ulei, faina, praf de copt) peste cate am turnat (dupa ce s-a racit) crema de la bounty-bars (lapte, gris, zahar, unt, cocos) iar deasupra am pus jeleu din zeama de la visine. mi-a placut foarte tare combinatia asa ca v-am spus si voua de ea Report
June 27, 201016 yr comment_44294 [b]Din nou bubulet fericit(pt. laponica in mod special)[/b] Azi mi-a luat cel mare un examen asa ca sarbatorim,bunica e cu noi cred'... Offff, eu de dor de bubuletzi m-am apucat si ti-am facut ieri turtele...si am mai si mancat Sa pup eu doi ochisori de strengar! Bravo pentru examen! Ioana, tare fain tortu, tare! Simplu si gustos! Report
June 27, 201016 yr comment_44314 Boni,f. bine arata prajitura... Laponico!...ti-au placut turtitele?!!! Multumesc pt. felicitari... Report
June 28, 201016 yr comment_44421 pun si eu o prajitura la care mi-a placut ce a iesit. va rog sa scuzati calitatea groaznica a imaginii, e facuta cu webcam-ul este o placinta simpla cu visine (oua, zahar, iaurt, ulei, faina, praf de copt) peste cate am turnat (dupa ce s-a racit) crema de la bounty-bars (lapte, gris, zahar, unt, cocos) iar deasupra am pus jeleu din zeama de la visine. mi-a placut foarte tare combinatia asa ca v-am spus si voua de ea delicioasa tare, cred ca o sa o fac si eu daca il conving pe al meu ca e de dieta:) Report
June 28, 201016 yr comment_44424 ei, si tortul de vineri, insa colegul a facut poza dupa ce decoratiile mele erau valmes.a fost pt un coleg care iese la pensie. Il decorasem cu podulete din ciocolata, unele intregi, unele sfarmate. A fost asa un fel de decoratiune abstracta..LOL...adica in lipsa de timp am aruncat cate ceva pe el. colegul a facut misto intrebandu-ma ce se intampla dupa ce trece ultimul pod...adica acums asteapta sa treaca podul sa moara...LOLiar ideea era ca ultimul pod este job-ul de il are acum si pe care il va termina in curand si va trece podul...LOL anyway, tortul a fost, blat de ciocolata cu mousse de piersici si imbracat in ganache de ciocolata. Decorat cu podete din ciocolata. scuzati calitatea pozei si cutitul din mijlocul tortului:) Report
June 28, 201016 yr comment_44428 [center]Pentru ca inca de ieri mi-a plans sufletul dupa ceva dulce, azi am prestat triunghiurile Dorei (sau patratele mele) cu ciocolata si mere: Delicioase![/center] Report
June 28, 201016 yr comment_44433 [center]Pentru ca inca de ieri mi-a plans sufletul dupa ceva dulce, azi am prestat triunghiurile Dorei (sau patratele mele) cu ciocolata si mere: Delicioase![/center] delicioase ca deliciose, insa prezentarea e de nota 12:) Report