Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

post-13-0-17708200-1548442668_thumb.jpg

Nu stiu daca am pus reteta pe forum. E genul de praji/tort care nu sta in gat =)) . Un pic umed asa, moale, bun tare.

Daca intereseaza pe cineva pot pune reteta. Originalul e cu faina de orez. Eu cand nu am fac cu 00 si e la fel de bun.

Se vede ca e umed. Eu deschisei lacoma sa vad daca vii cu tortul sultanului. Bine ca nu!

Nu vai, nu fac asa ceva mai ales ca acum sunt la dieta. Nici de asta nu mananc, mananca juniorul cu dl.Any. O treime deja s-a terminat de aseara, astept sa se termine si restul ca sa nu-l mai vad =)) .

Arata f. apetisant Anutz',mai ales daca spui ca nu e innecacioasa,eu mi-asi dori reteta daca ai timp =))

Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:

200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)

200 gr zahar

100 gr cacao amara

150 gr unt moale

1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)

3 oua

lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)

un praf de sare

1 - 2 pere

picaturi de ciocolata (un pumn)

Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa. 

Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.

* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.

Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).

Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat. 

Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.

Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.

Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.

Edited by any_annette

Merci mult Any' o sa ii dau reteta si lui mama ca ea e mare amatoare de prajitura cu pere si lui matusa Marlena =)) :D

E rapid de facut crede-ma si sa vezi numa' ce bun e.

Paii astea rapide cu ingrediente ce ai la indemana nu fonfleuri' ne plac noua :D matusa Marlena e mare fan tarta ta cu cuiburi de dulceata,Ale' de cate ori am facut mufinshi diversi tot reteta ta e preferata lui =))

Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:

200 gr faina de orez (iese foarte bine si cu faina normala de grau 00)

200 gr zahar

100 gr cacao amara

150 gr unt moale

1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)

3 oua

lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)

un praf de sare

1 - 2 pere

picaturi de ciocolata (un pumn)

Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa. 

Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.

* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.

Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).

Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat. 

Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.

Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata.

Se face imediat, nu va speriati ca am scris mult.

Cumpar pere si o prestez cat de urgent cu faina de orez, ca aia nu-mi lipseste.

Multumesc de reteta =))

Ca si idee vazusem mai demult la prova del cuoco ,apropo de tartele astea cu fructe,care se afunda bucatile de fructe (ca-i cu mere ca-i cu pere ca-i cu visine /cirese indiferent nu conteaza) la sf. in gropitele ramase de la fructele afundate au pus gem(asta cred ca era cu gem de caise),mi s-a parut super faina ideea ,ai si fructul afundat in pandispan si gemul care umple golurile ,si tarta are o finalitate asa =))

post-405-0-20468600-1548508865_thumb.png

Mai cu lumina de dimineata

post-13-0-16047200-1548491815_thumb.jpg

Ce buna trebuie sa fie, multam de reteta, de facut cat de curand! Daca stau bine sa ma gandesc, nu cred ca am facut vreodata prajitura sau tarta cu pere, hmmm...

Bate-ma, omoara-ma...dar retetele de genul nu au avut nicicand trecere la mine...nush de ce. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mellow.gif Asa cum am mai incercat alte cateva, nu neaparat de dulciuri, dar care nu se pupa cu papilele si esofagul meu. Insa fara pere as vrea s-o execut. Mai avea Stella una de ciocolata asa umeda...

Ah nu stii ce pierzi...Sunt chestii rapide, retete fara brizbrizuri care se executa rapid cand ai pofta de ceva bun si cu inhrediente la indemana.

Sincer nu am timp de chestii mai complicate si nici rabdare. Mai mult de un tiramisù deocamdata nu prestez.

Cu topping deasupra

post-13-0-61763300-1548595162_thumb.jpg

Edited by any_annette

Bate-ma, omoara-ma...dar retetele de genul nu au avut nicicand trecere la mine...nush de ce. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mellow.gif Asa cum am mai incercat alte cateva, nu neaparat de dulciuri, dar care nu se pupa cu papilele si esofagul meu. Insa fara pere as vrea s-o execut. Mai avea Stella una de ciocolata asa umeda...

E aici pe forum reteta Stelinei'?! sau pe celalalt forum?!

Cu topping deasupra

Arata super Any! =))

Aia e Any! Mersi mult ca ai pus reteta! Sincer, ti-as manca-o fara comentarii, dar ti-as lasa perele in farfurie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif It is not personal https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifTot la retete tabu (tabu in cap la mini, ovcorz) se numara si alea cu banane - prajitura/paine cu banane etc. Singurul produs in care accept bananele dar in forma lor proaspata este tortul de bezea pus de mine pe forum. Si ar mai fi vreo cateva chestii...Chiar asa, voi nu aveti retete care nu va atrag deloc? Sunt singura defecta?

Aia e Any! Mersi mult ca ai pus reteta! Sincer, ti-as manca-o fara comentarii, dar ti-as lasa perele in farfurie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif It is not personal https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifTot la retete tabu (tabu in cap la mini, ovcorz) se numara si alea cu banane - prajitura/paine cu banane etc. Singurul produs in care accept bananele dar in forma lor proaspata este tortul de bezea pus de mine pe forum. Si ar mai fi vreo cateva chestii...Chiar asa, voi nu aveti retete care nu va atrag deloc? Sunt singura defecta?

Pe mine nu ma atrag retetele cele f. sofisticate ''fonfleuri/fitze'' si cele prea complicate cu trei feluri de creme si musuri,2 tipuri de blat etc si nu din comoditate ci pt. ca nu le consider eu atat de bune ca retetele mai simple :)

Chiar asa, voi nu aveti retete care nu va atrag deloc? Sunt singura defecta?

pastele de orice fel si dintre dulciuri, clatitele.

Poate e cazul sa deschidem topic nou https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Iarte-ne, Any! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif