Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

auu, inima! să inceapă festivitățile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/beer2.gif
Any jos cu clopu' :notworthy: ai muncit ceva si rezultatele sunt pe masura asteptarilor ba chiar le intrec ,sa le savurati sanatosi :hug: :-* sarbatori fericite fata draga si harnica ,alaturi de cei dragi si tot ce va doriti sa se indeplineasca din suflet iti urez :love7:

Boni, ia vezi daca iti place aici

Daaaaa, imi place rau de tot. Sunt pe lista!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Productia de azi

Tulai Any, cred ca nici intr-o saptamana nu as reusi sa fac "batalioanele" astea de prajituri, vorba lui adi_edi. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif
Macar nu am mai vazut firicelili' celi' fini'perfecti' di ciocolata di' pi' fursecuri( di'zici ca-s trase cu linia :notworthy: ),ca muream in direct'asa macar mai am o suflare :love7:

Edited by Geany

Fetelor am reusit si anul asta sa duc la capat capitolul biscuiti, acum cu juniorul nu e asa simplu.

Am dat-o-n bara cu ciocolata alba, am pus-o la topit si cand era aproape topita am pus un fir de lapte ca se se topeasca mai bine. A devenit totul un terci,s-a transformat ciocolata mea in lapte praf. Deci era ca un lapte praf pe care il amesteci cu apa. Am aruncat-o si am topit iar de data asta fara nimic si se simte ca s-a intarit prea tare.

Celelate gropite le-am umplut cu oua kinder topite.

Geany terminasem ciocolata si de aia nu am facut firicele :notworthy:)

Edited by any_annette

Vin si eu cu ce am facut pentru Craciun: stelutele sunt islere, apoi ochi de pisica cu 2 feluri de gem (rosu-de rozinchine si portocaliu-de gutui), cozonac, dupa reteta lui Maya (de cand am incercat-o prima data nu am mai schimbat-o) si un pandispan cu stafide, in forma de fursecuri.

post-84-0-66649300-1545751303_thumb.jpg

Vin si eu cu ce am facut pentru Craciun: stelutele sunt islere, apoi ochi de pisica cu 2 feluri de gem (rosu-de rozinchine si portocaliu-de gutui), cozonac, dupa reteta lui Maya (de cand am incercat-o prima data nu am mai schimbat-o) si un pandispan cu stafide, in forma de fursecuri.

post-84-0-66649300-1545751303_thumb.jpg

Sa le savurati cu placere, arata foare bine!

(dar ce sunt "rozinchinele"?)

Eu iti tin pumnii sa iti iasa cum iti doresti ,deja ce a fost mai greu ti-a iesit super(ma refer la foi) :rolleyes:
Bravo! Dacă e prima dată cînd îl faci, vezi că trebuie să-l lași cam 24 de ore la înmuiat foile, altfel o să ți se pară că l-ai făcut degeaba. Eu sărisem peste aspectul ăsta cînd l-am făcut, am încercat să-l tai la cîteva ore după ce l-am făcut, mi s-a părut că l-am ratat, dar la 24 de ore după, era perfect. Succes!

Prima oara Carmella. Deci imi convine sa-l asamblez deja maine dimineata, ca sa-l pot servi cu succes de Revelion?!

Bine ca mi-ai zis!??

Geany, am facut cantitate dubla de foi ca mi se parea prea scund si eu vroiam un tort inalt.

Doua foi pentru decor, cred ca in total am copt 16 foi.??

Ce bun e forumul asta,asa primesti o informatie pretioasa care te ajuta sa reusesti reteta perfecta si sa te perfectionezi :beer2: asa cum a impartasit Carmella experienta sa :rolleyes: retete pe internet se gasesc in ziua de azi garla si sunt accesibile oricui,dar altfel este cand vorbesti cu cineva care iti impartaseste din experienta sa cu mici detalii care chiar fac diferenta,de asta iubesc eu forumul si pe pe voi mult de tot =)) ...Numa' cine stie cunoaste =))

Păi am pățit-o, era să nu-l mai duc la Revelionul pentru care îl făcusem, mi-am zis că o să rîdă lumea de mine, dar cînd am ajuns acolo era numai bun de mîncat, de fapt era un deliciu :rolleyes:

L-am văzut prima dată în poze pe pagina cofetăriei Artizan, a lui Kiken, pe care, apropo, o salut călduros, dacă vede mesajul, și am simțit că mi-ar plăcea s-o gust. Cînd tata, care între timp s-a dus, Dumnezeu să-l odihnească, a făcut 80 de ani, adică acum fix 5 ani, am comandat la Kiken tot ce am poftit vreodată, iar ea a avut amabilitatea să mi le trimită la Constanța, lucru care m-a făcut foarte fericită și pentru care îi mulțumesc și acum mult, mult de tot. Iar prăjitura asta era de-a dreptul divină, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate. Apoi am făcut-o și eu, ieșit foarte bună, dar cu această mențiune: ingredientul principal este timpul.

Doresc sa transmit aviz amatorilor(si nu ma refer la amatori in bucatarie),aviz amatorilor care stau pe tusha/pe margine,cu ''eu doar va citesc'',intrati fratilor si comentati parerea voastra la o reteta,cereti opinia sau parerea membrilor pt. o reteta ,ca zau ca e pacat,daca e sa o luati pana acolo'' pe interes'',daca impartasiti o reteta sau o opinie sau o experienta,intr-o zi vi se va intoarce inadarat,bine faci- bine gasesti :beer2: asta e cel mai bun si elocvent moment in care am putut sa-mi exprim opinia asta ca de mult voiam sa v-o spun =)) ca oricat de talentat si initiat ar fi cineva in bucatarie,asta e farmecul ei,nu sfarsesti niciodata sa te perfectionezi si sa inveti lucruri noi =)) ...asta e un mesaj pt. an nou in privinta forumului de la mine pt. voi toti,si cei de pe margine /de pe tusha' care doar cititi ,faceti un pas in fatza :rolleyes:

Edited by Geany

L-am văzut prima dată în poze pe pagina cofetăriei Artizan, a lui Kiken, pe care, apropo, o salut călduros, dacă vede mesajul, și am simțit că mi-ar plăcea s-o gust. Cînd tata, care între timp s-a dus, Dumnezeu să-l odihnească, a făcut 80 de ani, adică acum fix 5 ani, am comandat la Kiken tot ce am poftit vreodată, iar ea a avut amabilitatea să mi le trimită la Constanța, lucru care m-a făcut foarte fericită și pentru care îi mulțumesc și acum mult, mult de tot.

apreciez foarte mult ceea ce face din putinul pe care il vad pe Fb, sa aflu si asta acum o face sa creasca si mai mult in ochii mei, e cu adevarat o persoana si o profesionista desavirsita

la topicul ăsta nu vă pot decât incuraja, că expertiză am numai la flgnarde de ricotta cu ginger și pere (rețeta e pe forum) dar oricum citesc și bag la cap că prinde bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

la topicul ăsta nu vă pot decât incuraja, că expertiză am numai la flgnarde de ricotta cu ginger și pere (rețeta e pe forum) dar oricum citesc și bag la cap că prinde bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Bun si atat Dex' pff =)) parca eu nu la fel?! :rolleyes: la cofetareli nu ma bag ca nu ma tine talentul si-mi cunosc limitele dar ca si tine citesc și bag la cap că prinde bine ,mai admir fetele si incurajarile conteaza mult :beer2:

P.S Asa arata blatul meu de tort :beer2:

post-405-0-27347200-1546166689_thumb.jpg

forma e cu inel detasabil si o am cadou de la Petunel(petunia de aici de pe forum =)) ) finnd cu diametru mare atata mi-a iesit de inalt asa ca il voi taia doar in 2(forma mai mica e la mama ca le mai imprumutam intre noi,nu m-am mai dus sa o iau),siropul e la racit l-am facut din zahar stins cu apa si cafea instant,crema o fac ganaj din diverse tipuri de ciocolata resturi si smantana ,sper sa-mi iasa ceva-ceva,ii torn si ciocolata topita in cap si aia e nici nu-l mai decorez ca e pt. noi :rolleyes: prevad ca va fi pe cat de urat pe atat de bun =))