Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Uite Motz' fotografiai tot raftul cu produse de fructe congelate profi :-* ..1,83 pretul la coacazele negre,alaturi murele 4 lei si ceva in stanga altele de la alta firma dar tot ieftine :occasion14: sper sa ai noroc sa gasesti si tu pe la tine

post-405-14982053846399_thumb.jpg

Si off topic luai cu 2 lei si ciuperci felii de la aceeasi firma ,bauer, sa-mi fac sote cu usturoi(in trecut gasii intregi,le-asi fi preferat acum avea doar felii) :hug:

post-405-14982054479129_thumb.jpg

Merci, Giani, cand vin din preumblari ma duc la Profi direct. Nu-l prea frecventez ca nu mi-e in drum.

Merci, Giani, cand vin din preumblari ma duc la Profi direct. Nu-l prea frecventez ca nu mi-e in drum.

=)) :) Preumblari placute Motz',si cand te intorci sper sa gasesti ce vei avea nevoie!

Pun aici ca nu e mare reteta si nici poze amanuntite nu am ca nu e un super proces.

Am facut azi jeleu de coacaze rosii. Cules cam 2 kg din tufa din gradina.

post-729-14989243048073_thumb.jpg

Am folosit 1,5kg si mi-a iesit un jeleu rosu sangeriu, frumos si parfumat. L-am capacit si pus la raft. Piciul a degustat si a mai cerut.

post-729-14989243184892_thumb.jpg

Minunata culoare, iti face pofta de viata numai s-o privesti, fara a pune la socoteala gustul si parfumul!

Minunat, Kiva! Ce bine că ai în grădină minuni de-astea!

Eu-dulceață de vișine cu fructoză gelifiantă = 1 kg, să poată mânca și omul meu. Am făcut și de căpșune un borcan de 400 gr.

Zozo, am facut si eu cu gelifiant de-asta cu fructoza, dar tot are 8gr de zahar la o portie de 25de gr de dulceata, asa zice pe cutie, daca respecti modul de utilizare sugerat. Eu am facut de caise, a iesit asa de frumoasa la culoare!

Si fiindca tot am umblat prin telefon, ia sa vedeti ce-am mai gasit eu pe-acolo!

Chestii pe care le-am facut in ultima juma' de an, cred, sper sa nu le mai fi pus.

tricolor, trei arome, cadou de sarbatori

post-100-14993569964954_thumb.jpg

tot ceva spume

post-100-14993570719653_thumb.jpg

post-100-14993571250809_thumb.jpg

ptr fi-miu, diplomat cu putina ciocolata - gustul omului, ce vrei!

post-100-14993571878785_thumb.jpg

crema de cioco alba cu capsuni si ceva jeleu de capsuni. niciodata nu notez retetele, fac dupa inspiratie

post-100-14993572597354_thumb.jpg

si-asta, Giani, tb sa fie cu fructe de padure, dar am ajuns seara tarziu de la mare si am cumparat niste visine de pe drum de-am bagat in ciocolata alba. data aviatoare!

post-100-14993574352589_thumb.jpg

si-o sectiune facuta la 40C

post-100-14993574757143_thumb.jpg

tre sa mai fac unul pe la jumatatea lui iulie, ceva cocos tb sa fie.

Iar asta, Eataly-Lili, are la baza prajitura ta cu blat de migdale si ciocolata, am uitat cum ii zice, ceva cu extremely dark chocolate, un strat de ganache si unul subtire de frisca grasa, plus un superdecor, bineinteles.

ptr ciocolatosi e delir!

post-100-14993600062367_thumb.jpg

post-100-14993600224394_thumb.jpg

Toate arata super apetisant Motzulin' :)

Eu(fara poze ca nu am avut camera la mine) am facut eclere la Matusa Marlena :) ca-i plac mult divei'' =)) (vara-mea)

Iar asta, Eataly-Lili, are la baza prajitura ta cu blat de migdale si ciocolata, am uitat cum ii zice, ceva cu extremely dark chocolate, un strat de ganache si unul subtire de frisca grasa, plus un superdecor, bineinteles.

ptr ciocolatosi e delir!

Deci faci asa minunatii calorice si totusi ramai silfida?

Aferim, conita!

• 2 months later...
Arata super ciocolatos,e facut de catre chiftea? impreuna cu chifteaua? sau pt. chiftea? :floare:

Arata super ciocolatos,e facut de catre chiftea? impreuna cu chifteaua? sau pt. chiftea? :floare:

pentru

Să trăiască ! Un ciocolatos bun și frumos ca și sărbătorita! Deja a împlinit 10 ani? Woow!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif

On topic: fierb magiunul de prune.

• 3 weeks later...

Colac cu afine rosii uscate si picaturi de ciocolata

Ingrediente:

300 gr faina cu praf de copt

70 gr fructoza

4 oua

120 ml latte

150 ml ulei de seminte

afine rosii uscate si picaturi de ciocolata

Am batut spuma in Kenwood ouale cu fructoza, am micsorat viteza la 1 si adaugat treptat si incet lichidele si faina. Apoi am adaugat afinele si ciocolata amestecind incet cu o spatula. Am pus in forma de colac si copt in cuptorul incalzit la 180°C pentru 40 de minute.

Simplu si bun, perfect pentru mic dejun :)

2.jpg

Gogosi :D mi-au iesit cam multe ,asa ca am mai dat si calde de pomana prin vecini,mi s-a intors inapoi ca am primit visinata,bodaproste' Angela :(

post-405-15077140188414_thumb.jpg

Zoazo' imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual :)

Gogosi :D mi-au iesit cam multe ,asa ca am mai dat si calde de pomana prin vecini,mi s-a intors inapoi ca am primit visinata,bodaproste' Angela :(

Zoazo' imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual :)

Bune si-asa, Geany! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Eu facui placinta cu branza dulce si stafide si budinca de cacao (in reteta scrie ca se cheama sarlota!)

Zoazo' imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual :(

Bune si-asa, Geany! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Eu facui placinta cu branza dulce si stafide si budinca de cacao (in reteta scrie ca se cheama sarlota!)

:( Thii'!!!! ce amintiri cu sarlota :) ..mama nu a fost niciodata vreo mare cofetareasa(nici eu de altfel :( ) si cand eram mici ne facea sarlota dar era cumparata cutiuta cu praf de la cofetarie,si doar trebuia sa o faca(nu stiu daca fiarta ,cu ce sau cum era)dar ea punea si esenta si fructe,visine sau cirese nu mai stiu ce si frisca si facea in cupe ashea' zau ca era buna rau :(

Frisca o batea la ceva de genul..

post-405-15077221661967_thumb.jpg

Dar era smantana de aia adevarata ..era ... :(

Reciclarea piinii uscate: 500 de gr de piine veche taiata bucati inmuiata intr-un litru de lapte, amestecata in robot ca sa devina o pasta si apoi amestecata cu lingura impreuna cu 50 de gr de cacao, 100 gr de pricomigdale, 2 oua, 100 de gr de zahar, 100 gr de stafide inmuiate in lichior si rahat taiat bucatele. Pus in forma si copt la 180°C pentru circa o ora. E foarte buna.

fotoac.jpg