Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

In ultimul timp m-am lenevit, fac doar retete rapide de dulciuri, unde nu trebuie sa folosesti prea multe ustensile - banana bread si cheesecake. Am cumparat pere de o saptamana sa fac prajitura lui Any, dar cred ca-i prea complicata :toothy9; .

PS acu' vazui amandinele, phiiiii, ce "rau" arata, as rade tava cat ai zice "frisca"!

post-192-0-79969100-1550879010_thumb.jpg

post-192-0-15045800-1550879023_thumb.jpg

post-192-0-25061000-1550879207_thumb.jpg

In ultimul timp m-am lenevit, fac doar retete rapide de dulciuri, unde nu trebuie sa folosesti prea multe ustensile - banana bread si cheesecake. Am cumparat pere de o saptamana sa fac prajitura lui Any, dar cred ca-i prea complicata =)) .

PS acu' vazui amandinele, phiiiii, ce "rau" arata, as rade tava cat ai zice "frisca"!

Motiv pentru care am fost fata desteapta si m-am debarasat rapid de rest...ca ma stiu foarte bine... https://www.smilies.4-user.de/include/Essen/kauen_smilie_224.gif

Hai ca si tu m-ai dat pe spate cu ducleata ta de gutui, una din marile mele slabiciuni! MARI!

Hai ca si tu m-ai dat pe spate cu ducleata ta de gutui, una din marile mele slabiciuni! MARI!

Daca iti spun eu cum am vizualizat'' eu dulceata de gutui ,fugi pana la topicul ce gatim azi,inhati premiul pe care tocmai mi l-ai dat si ma bati cu el pana-mi sar fulgii =)) =))

Deci asculta aici la mama lui'' (jur ca salivez) imagineaza-ti o bucata de paine de casa calda,ruptiune' ,unsa cu putin unt sa se topeasca el ashea' pe ea,si cu dulceata de gutui peste =)) gata nu mai spun nimic,fug,cat ma tin picioarele =))

Daca iti spun eu cum am vizualizat'' eu dulceata de gutui ,fugi pana la topicul ce gatim azi,inhati premiul pe care tocmai mi l-ai dat si ma bati cu el pana-mi sar fulgii =)) =))

Deci asculta aici la mama lui'' (jur ca salivez) imagineaza-ti o bucata de paine de casa calda,ruptiune' ,unsa cu putin unt sa se topeasca el ashea' pe ea,si cu dulceata de gutui peste =)) gata nu mai spun nimic,fug,cat ma tin picioarele =))

Io sper ca te-ai pitit bine. Si daca da, apai sa nu-mi iesi de-acolo pana maine! https://www.smilies.4-user.de/include/Wut/smilie_wut_126.gif

Hahahaha! sunt mica si bondoaca,asa incat ,cum incep sa fug gafai,rezistenta 0 ,tu alergi pe la Lole de nu mai stii de tine ,bine ca mi-ai spus cu pititul,la asta ma pricep ceva mai bine =)) =)) =))

Hahahaha! sunt mica si bondoaca,asa incat ,cum incep sa fug gafai,rezistenta 0 ,tu alergi pe la Lole de nu mai stii de tine ,bine ca mi-ai spus cu pititul,la asta ma pricep ceva mai bine :thumleft: :D :D

Dar dupa ce anume...nici eu nu stiu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Dupa copite de cai morti...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Gata, ai voie sa iesi din ascunzatoare! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif

Mai bine-as pune-o de-un dulce... dar mai bine nu, ca daca ma prinde Wowy pe-aici, aia sunt!

Hahahaha! sunt mica si bondoaca,asa incat ,cum incep sa fug gafai,rezistenta 0 ,tu alergi pe la Lole de nu mai stii de tine ,bine ca mi-ai spus cu pititul,la asta ma pricep ceva mai bine :D :D :o

Dar dupa ce anume...nici eu nu stiu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Dupa copite de cai morti...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Gata, ai voie sa iesi din ascunzatoare! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif

Mai bine-as pune-o de-un dulce... dar mai bine nu, ca daca ma prinde Wowy pe-aici, aia sunt!

Ntzz!! :D nu te sfatuiesc sa intri azi ,pe la topicul ce gatim azi,mai bine raman pitita in continuare,preventiv... :thumleft:

Alba ca zapada. Cu zeama de portocala si glazura de ciocolata alba si lapte condensat

post-124-0-46310100-1551165389_thumb.jpg

Edited by mihamarky

Eu nici macar nu ma poot abtine sa intru pe aici, darmite sa ma abtin sa le mananc...sad4.gif

Hahahaha! sunt mica si bondoaca,asa incat ,cum incep sa fug gafai,rezistenta 0 ,tu alergi pe la Lole de nu mai stii de tine ,bine ca mi-ai spus cu pititul,la asta ma pricep ceva mai bine =)) =)) =))

Dar dupa ce anume...nici eu nu stiu 24.gif Dupa copite de cai morti...6.gif Gata, ai voie sa iesi din ascunzatoare! happy.gif

laugh.giflaugh.giflaugh.gif Rad de propriile mele tampenii, intortocheata minte mai am. Auzi, dupa copite de cai morti. Dupa potcoave de cai morti!!! Si cica Moatza e relaxata!

tot muffins, tot cu ciocolata si gem de visine, am schimbat doar consumatorii. am trimis-o pe Yasmine la meditatie la mate cu ei. sa se mai bucure ingrase si altii domnule! :occasion14:

post-332-0-39276000-1551535684_thumb.jpg

tot muffins, tot cu ciocolata si gem de visine, am schimbat doar consumatorii. am trimis-o pe Yasmine la meditatie la mate cu ei. sa se mai bucure ingrase si altii domnule! :toothy6:

:occasion14:

exact la fel am facut si eu, am fost intr-o vizita si am dus un diplomat, dorinta gazdei.

nu am facut poze ca era mai multa lume si mi-era rusine, ca si-asa l-au laudat de ma cam inrosisem la fata.

Am facut si eu muffins, nu asa faine ca ale Aminei, dar din faina de migdale, sirop de artar si afine.

post-192-0-24397900-1551618029_thumb.jpg

Ah nu stii ce pierzi...Sunt chestii rapide, retete fara brizbrizuri care se executa rapid cand ai pofta de ceva bun si cu inhrediente la indemana.

Sincer nu am timp de chestii mai complicate si nici rabdare. Mai mult de un tiramisù deocamdata nu prestez.

Cu topping deasupra

post-13-0-61763300-1548595162_thumb.jpg

Any, multumesc pentru reteta,excelenta! Am facut-o de doua ori,a doua oara nu am avut pere si am pus mere,taiate bucatele mici. Inca o data, multumesc.

Ah nu stii ce pierzi...Sunt chestii rapide, retete fara brizbrizuri care se executa rapid cand ai pofta de ceva bun si cu inhrediente la indemana.

Sincer nu am timp de chestii mai complicate si nici rabdare. Mai mult de un tiramisù deocamdata nu prestez.

Cu topping deasupra

post-13-0-61763300-1548595162_thumb.jpg

Any, multumesc pentru reteta,excelenta! Am facut-o de doua ori,a doua oara nu am avut pere si am pus mere,taiate bucatele mici. Inca o data, multumesc.

Cu placere Rain si ma bucur sa te vad =))

Noua ne place mult si fara pere, cand nu am pere nu e problema, ca mai pun picaturi de cioco in loc. Sa va fie de bine.

Tort cu nuci

post-9-0-93967500-1551881658_thumb.jpg

3 oua

150 gr zahar

150 gr faina

150 gr nuci macinate

100 ml frisca lichida nebatuta

50 ml ulei

1 plic praf copt

Oua+zahar se bat spuma.

Se adauga uleiul si frisca treptat.La sfarsit faina cu praful de copt si nucile la sfarsit.

180 de grade 20 de minute

Eu restul de frisca l-am topit cu 50 gr ciocolata amaruie si am turnat tot peste tortul cald.

am inca un castron de nuci cu care nu stiu ce sa fac

mucenici, ca se-apropie!

Lili, n-as incadra desertul la decadente, e (aproape) cumintel :tongue7:

Edited by moatza

inafara de faptul ca n-am nici chef nici timp nu mi-au placut niciodata

singurul moment in care ii mincam cind ii facea mama era cind ii scotea din cuptor si erau calzi si crocanti

apoi ea ii dadea prin miere si nuca macinata si gata, nu mai erau pe placul meu

dupa ce am inceput frecventarea forumului romanesc de bucatareala am aflat si despre cei mici in sos sau cum sa-i zic, eram curioasa sa stiu cum sint

am si luat un pachet de la magazinul romanesc dar n-am apucat sa-i fac si pina la urma l-am aruncat

aaa, sa vezi ce zeama se face pe-aici!!!

de-aia mici din aluat de paste proaste intr-o zeama incerta, cu ceva nuca plutind.

ba, io-s cu potential, dar pe-astia nici n-am putut sa-i gust!

moatza cred ca spune de cei muntenesti cu zeama

noo, aia ies din discutie, la de-astia copti ma gandeam.

io mai pierd un pic timpu' cu voi, ca plec la quiz :tongue7:

Edited by moatza