Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Esti eroina daca pe caldurile astea ai facut gogosi! Sa aveti pofta! Ma batea gandul sa fac o prajitura cu fructe dar am zis pas.

Aseara se racorise la noi (batea vantul din est si asfel intra si la mine in casa,ce miros de tei superb!!),vrusei initial sa fac o placinta cu iaurt si cu branza dar nu sunt chiar atat de curajoasa sa aprind cuptorul =)) ,hunii mei se uitau la meci,mancau seminte si popcorn,eu shomam ca la tv. nexam nu era nimik asa ca lipsa de ocupatie! =))

• 2 weeks later...

Asta e cel mai important ,ca e bun la gust. Ce e ? un cheesecake ?! nu ti s-a batut frisca,sau ce te-a nemultumit?! :)

P.S Ma lamurii ,ca ai pus la dezastre!

Edited by Geany

bai Giani, cum faci, bre, gugosile alea, ca ma destabilizeaza rau de tot! adica stiu asa in teorie, dar cum ai rabdare sa le faci???

am ras si noi scovergi in Dragaica, ca fu targ mare la Buzau

post-100-0-66389600-1561920222_thumb.jpg

Lori, portionata n-ai zice ca-i un dezastru, arata chiar tentant!

cele mai bune tarte cu visine si caise, 2 la numar, una ptr colegi, stiti voi!

post-100-0-71656000-1561919931_thumb.jpg post-100-0-98171900-1561919939_thumb.jpg post-100-0-42701200-1561919946_thumb.jpg

Paii mie imi e drag sa le fac,dar eu am si timp berechet :) fac aluatul(ca de cozonac dar mai saracut asa si mai putin lucrat cu 2 oua intregi,putina sare,o cana de lapte ,1 cub de drojdie,vreo 6 linguri de zahar,esente sau coaja rasa de lamaie sau portocala ce am,faina 000) las la crescut,apoi pe masa unsa cu ulei fac un sul din aluat ,tai bucatele ,le modelez bile si le mai las la crescut iar sa isi dubleze volumul,acum cu caldurile astea imediat se infoaie,le prajesc in ceaunelul cu ulei profund incincins,dar nu-l las sa se afume,dupa fiecare tura de gogosele prajite (pe care le scot cu paleta pe hartie absorbanta) dau ceaunelul deoparte de pe flacara,il las putin apoi pun urmatoarea tura de gogosi la prajit,cand sfaraitul nu mai e asa de tare dau iar ceaunelul pe foc pana se fac si tot asa,pt. cele umplute intind pe masa aluatul cu mainile pun branza si pliez ca la pizza calzone,si sigilez bine marginile intai cu furculita apoi mai presez cu degetele ,asta e tot!! nu-i mare jmen...cand nu am timp sa le mai las sa creasca si pe masa intind foaie mare si tai cu paharul,alea ies goale inauntru sunt bune de umplut,si astea le-am umplut dar le-am taiat in 2 si am pus dulceata sau nutella!
aha, deci daca nu le lasi sa creasca de n ori, ies goale la mijloc :) alea-mi plac mai tare, ca-s crocante si n-au miez :)
  • 3 weeks later...

Din ciclul ''amintiri din copilarie'' :hug:

post-405-0-60441800-1563358486_thumb.jpg

Imi ramasese smantana de la puiul cu smantana,am pus cam o ceasca generoasa,1 ou intreg,sare ,zahar,esenta de vanilie,faina si putin praf de copt.

:appl:

post-405-0-70088600-1563358614_thumb.jpg

Giani, banata ptr poze de-astea!

am ajuns si-aici, stau ditai ciresele nemancate in frigider!!!

post-100-0-74279300-1563360135_thumb.jpg

Hi hi hi! iti arunc ''banul'' inapoi pt. tarta ta superba :appl: ...in fiecare an se glumeste pt. pretul astronomic al cireselor ,acum sunt peste tot si nu trebuie imprumut la banca ,ca sa cumpar :hug:

Buna! Placinta cu branza dulce si stafide.

Eu tot mă întorc la pagina asta de când ai postat, și mă tot uit și iar mă uit. eusa_drool.gifeusa_drool.gifeusa_drool.gif

Voiam ceva cu guleras

post-124-0-17835500-1563894435_thumb.jpg

Va pup cu drag, miha?

Nu stiu despre ce guleras zici dar eu vreau o batistuta. Ma apuca plansul cand vad ce fain arata si gogosile alstea si placinta dinainte

• 3 weeks later...

Prajitura super rapida :P

foi de cremsnit gata facute

crema de vanilie gata facuta

asemblat si decorat cu afine proaspete :P

...gata facute! :P

sa va fie de bine, miturile se spulbera rand pe rand :P

Omaigad ce mi place mie cremsnitul cu fructe!

Eu tot pe un soi de restrictii de dupa operatie, nu vreau sa fac excese.

Placinta cu iaurt

post-124-0-17800500-1565601939_thumb.jpg

Pupicei, miha

• 2 weeks later...

Crumble de pere și de prune, cu topping de brânză slabă de vaci bătută cu frișcă. snorting.gifsnorting.gifsnorting.gif

post-84-0-55820100-1566380272_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Io după mine.rolleyes.gif

Acum, că am prune, fac săptămânal crumble. De data asta cu branza de vaci și smântână în loc de friscă.

post-84-0-26745500-1567674572_thumb.jpg