Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Nu ma tin numai de facut unghii, mai fac si cate ceva dulce, dar incerc sa scap repede de ele, sa le duc la serviciu, ce ramane acasa ascund sa nu le vad :-*

fursecuri cocos

post-332-0-36080000-1571821684_thumb.jpg

cremsnit

post-332-0-57473800-1571821692_thumb.jpg

Din astea doua am taiat astazi doua portii generoase pt. Yasmine si colegul de banca. Sa vad restul pe unde le plasez.

post-332-0-93641200-1571821714_thumb.jpg

baclava fistic

post-332-0-10141900-1571821743_thumb.jpg

Prajitura cu morcovi, reteta descoperita de curand si pe care o fac o data pe saptamana macar.

De data asta am pus si picaturi de ciocolata, dar fiindca aluatul e super fraged s-au dus toate la fund. A fost buna si asa.

post-13-0-83643800-1572184483_thumb.jpg

post-13-0-41533000-1572184496_thumb.jpg

Vai! Îmi pare rău!!! E cu zahăr! Am omis când am scris- are 80g zahăr!

Editez pentru ca vreau sa spun ca este posibil sa iasă bine și fără zahăr. La cantitățile pe care le-am folosit eu, nu a ieșit foarte dulce- am avut 3 mere destul de mari. Dacă folosești mere dulci- golden sau un soi mai dulce, e posibil sa iasă bun.

Îmi pare tare rău ca te-am indus in eroare :toothy9;

Ba sa nu-ti para rau! cum mi se pusese deja piticu pe creier, am facut fara zahar. Am folosit intr-adevar mere golden gala, nu a iesit dulce ca o prajitura, a iesit mai degraba ca niste scones, la gust ma refer, nu la textura.

Foarte bun, nu simt ca ar trebui zahar, dar daca vrea cineva poate sa presare deasupra.

Ma gandeam eu ca rau nu are cum sa fie la gust, imi aduc aminte de cand eram copil ca atunci cand se facea paine la cuptor afara, unele femei faceau din aluat de paine un fel de strudel, care nu era dulce, atunci nu-mi placea dar imi aduc aminte gustul, iar acum as manca...

Ma bucur ca a ieșit pe placul tău adi :toothy9;

Eu azi am făcut Kurabiye elmali - un fel de cornulețele cu mar. E desert turcesc. Are soțul potluck internațional la serviciu și a tras la sorți desert turcesc. In mod normal, el ar fi trebuit sa facă, dar o sa îl las data viitoare.

Mie nu mi-au ieșit foarte ochioase, dar sun bune.

E sezonul merelor la mine acasă.

post-1728-0-01254200-1572219707_thumb.jpeg

Edited by Wowerful

Any, îmi place tare consistența prăjiturii cu morcovi, din ce văd în poză. Am remarcat-o de data trecută. Musai să o încerc și eu.icon_thumleft.gif

Eu, de când s-a terminat sezonul de crumble, n-am mai prestat nimic în casă, am avut doar prăjituri cumpărate. Vineri mi-am scos pârleala cu un tort cu cremă de brânză, pișcoturi și jeleu de (gem) de căpșuni:

post-84-0-05957900-1572247025_thumb.jpg

Edited by boni

Any, îmi place tare consistența prăjiturii cu morcovi, din ce văd în poză. Am remarcat-o de data trecută. Musai să o încerc și eu.icon_thumleft.gif

Eu, de când s-a terminat sezonul de crumble, n-am mai prestat nimic în casă, am avut doar prăjituri cumpărate. Vineri mi-am scos pârleala cu un tort cu cremă de brânză, pișcoturi și jeleu de (gem) de căpșuni:

tort.jpg

Prăjitura ta are ochi :lol: :love7: PS: Și gură și pălărie sau șapcă, eu așa văd.

Edited by Carmella

Ma bucur ca a ieșit pe placul tău adi :)

Eu azi am făcut Kurabiye elmali - un fel de cornulețele cu mar. E desert turcesc. Are soțul potluck internațional la serviciu și a tras la sorți desert turcesc. In mod normal, el ar fi trebuit sa facă, dar o sa îl las data viitoare.

Mie nu mi-au ieșit foarte ochioase, dar sun bune.

E sezonul merelor la mine acasă.

Eu pentru cornuletele astea ma dau in vant. :love7: :lol: :)

Tu cum le faci?

Eu azi am făcut Kurabiye elmali - un fel de cornulețele cu mar.

Eu pentru cornuletele astea ma dau in vant. :love7: :lol: :)

Tu cum le faci?

Rețeta o am de la turcoaica:

- 113g de unt la temperatura camerei, un pahar mic de ulei vegetal, un pahar mic de iaurt, 3 linguri de zahar pudra, un plic praf de copt și faina cât cuprinde pana se obține un aliat nelipicios.

Eu am probleme cu aluatul asta mai tot timpul și tocmai ce am citit ca e bine sa fie ținut la frigider cam o jumătate de ora pana la 1 ora înainte de a începe lucrul.

Umplutura- am călit 3 mere rase amestecate cu scortisoara și un pahar de zahar. Când merele au fost gata am pus nuca măcinată.

Bravo Lili! Foarte misto a iesit prajitura! Mie dor de vremurile cand faceam prajituri. Acum am interdictie sau daca fac trebuie sa caut ceva ce merge la diete, desi mie prajitura imi place sa fie prajitura nu inlocuitor.

Bravo Lili! Foarte misto a iesit prajitura! Mie dor de vremurile cand faceam prajituri. Acum am interdictie sau daca fac trebuie sa caut ceva ce merge la diete, desi mie prajitura imi place sa fie prajitura nu inlocuitor.

I-dem! Si la fel ! smile.gif Pai...ori ca ca, ori ca ca, nu?

Eu o consider ceva dulce! O ghiciti?

P.s. inca nu e rece dar e bunaaaaa!

post-343-0-12405200-1572713172_thumb.jpg

coliva

:sad3: , plina cu rom si nuci prajite putin!

Edited by mino

Buna tuturor! Va citesc de mult timp si va indragesc si mai mult :sad3:.

Ce pofta mi-ai facut de coliva, Mino! Arata delicios! Trebuie sa cumpar arpacas si o fac si eu cit de curind.

Adriana, in Italia farro este acelasi lucru cu arpacasul? In America de Nord cred ca se numeste pearl wheat, dar imi apare si farro cind il caut pe Google.

Adriana, in Italia farro este acelasi lucru cu arpacasul? In America de Nord cred ca se numeste pearl wheat, dar imi apare si farro cind il caut pe Google.

Giulia, habar n-am. :sad3: am cautat si eu acum si mi-l da ca ar fi orzo pelato