November 3, 20196 yr comment_256986 Giulia, bine ai venit printre pofticiosii de ceva bun! Any, cum arata tiramisu......trebuie sa-l fac si eu cand imi vin copiii. Report
November 4, 20196 yr comment_257008 Multumesc mult, Any_Annete, Bristena si Mino . Adriana, mii de multumiri pentru cautare - apreciez foarte mult. Se pare ca farro este intr-adevar spelta. Poate data viitoare incerc cu ea sa vad daca iese different, dar deocamdata am facut comanda la arpacas. Report
November 4, 20196 yr comment_257009 Tiramisù, nu e el foarte aratos dar a iesit foarte bun ca de obicei. Arata foarte bine. Am sa-o pun pe lista Repetir- astazi sunt mai mulțumită de rezultatul final: Wowerful, par foarte fragede si reusite.Reteta este pe forum? Report
November 4, 20196 yr comment_257017 Foarte misto arata cornuletele alea!Tiramisu nu am facut de multa vreme... Eu o consider ceva dulce! O ghiciti? P.s. inca nu e rece dar e bunaaaaa! Mamaia mea, fie-i ei bine acolo unde e, era maestra la colive...dar nu m-a convins neam sa mananc Cand eram mici ne lua cu ea la biserica duminica. Highlight-ul zilei era sa ne holbam la masa cu pomeni: ce mai colive, care mai de care mai fistichii, arienjati, aromate, colaci, cozonaci, nebunii... Report
November 4, 20196 yr comment_257018 Bine ai venit, Giulia! Tiramisù, nu e el foarte aratos dar a iesit foarte bun ca de obicei. Any, ce reteta ai folosit la tiramisu? Report
November 4, 20196 yr comment_257023 Bine ai venit, Giulia! Tiramisù, nu e el foarte aratos dar a iesit foarte bun ca de obicei. Any, ce reteta ai folosit la tiramisu? 5 galbenusuri mixate bine de tot cu 5 linguri de zahar, pana ce nu se mai simte zaharul.Am adaugat pe rand cate o lingura de mascarpone si am mixat, pana ce am pus toata cutia de 500 de gr.Am pus crema asta intr-un castron, apoi am mixat 5 albusuri de ou cu un praf de sare. Nu mixez drept bat albusurile.Am amestecat crema cu albusurile batute, de jos un sus.Eu fac 2 randuri de savoiardi balaciti in cafea amestecata cu apa. Prima data fac proba sa vad un piscot cata cafea absoarbe ca sa stiu cat sa-i balacesc acolo. Deci un rand de piscoturi, crema, alt rand de piscoturi si iar crema. La urma presar cacao data prin sita.Cam atat. Edited November 4, 20196 yr by any_annette Report
November 4, 20196 yr comment_257027 Repetir- astazi sunt mai mulțumită de rezultatul final: Demult voiam sa ma joc si eu cu forma asta de taietura,(pusesem mai demult la decoratii de salata beof si nu numai) dar nu puteam eu sa respect vreo reteta am preluat doar ideea, eu am facut prajit un aluat ca de uscatele Va povestesc in amanunt la prajitura simpla alla Je'... Woaw' arata super si cornuletele tale!! Report
November 4, 20196 yr comment_257030 Giani, tu daca mai vii cu de-astea prajite, io-ti dau ban, sa stii!nu conteaza ca nu pot! nimic nu ma tenteaza mai mult decat prajitele astea subtirele si crocante bine ca-s migaloase si nu ma hotarasc deloc sa fac asa ceva! Report
November 4, 20196 yr comment_257031 Giani, tu daca mai vii cu de-astea prajite, io-ti dau ban, sa stii!nu conteaza ca nu pot! nimic nu ma tenteaza mai mult decat prajitele astea subtirele si crocante bine ca-s migaloase si nu ma hotarasc deloc sa fac asa ceva!Simpatizez' cu tine draga Motzulin',zau ashea' ...si mie imi plac astea crocante,si!!! prajita si o talpa e buna ,dar acum ca am facut mi-am luat gandul ,gata,stau cuminte iar,capu' la cutie' ...daca cineva mai e totusi amator de uscatele / minciunele,sa le mai reamintim si aici https://forum.artaculinara.ro/topic/992-minciunele/ Pishco' te puuupp!!! Report
November 4, 20196 yr comment_257032 Wowerful, par foarte fragede si reusite.Reteta este pe forum? Buna Giulia- reteta nu este de pe forum, o am de la o amica de a mea si am mentionat-o aici pe topic:- aproximativ 113g de unt la temperatura camerei,- un pahar mic de ulei vegetal,- un pahar mic de iaurt,- 3 linguri de zahar pudra, - un plic praf de copt, - faina cât cuprinde pana se obține un aluat nelipicios.Ziceam ca aluatul asta imi dadea dureri de cap și de data asta al-am dat la frigider o vreme. S-a modelat usor si cornuletele au avut o forma mai finisata Umplutura- am călit 3 mere rase amestecate cu scortisoara și un pahar de zahar. Când merele au scazut am pus nuca măcinată- la oci- dar se poate si fara nuca. Demult voiam sa ma joc si eu cu forma asta de taietura,(pusesem mai demult la decoratii de salata beof si nu numai) dar nu puteam eu sa respect vreo reteta am preluat doar ideea, eu am facut prajit un aluat ca de uscatele Woaw' arata super si cornuletele tale!! Saru- mana! M-am uita si eu pe interneti sa vad ce forme as mai putea face sa ies din monotonie. Modelul asta mi-a atras atentia si mai era si un model de dovleci, dar trebuie sa legi cu ate, treburi de detaliu ... Daca dai cautare Kurabiye elmali si te uiti pe poze, vezi multe variante... Edited November 4, 20196 yr by Wowerful Report
November 4, 20196 yr comment_257035 Daa,Wow',o sa ma uit,poate-mi mai vin idei (eu vad multe distribuite pe facebook ) Report
November 5, 20196 yr comment_257054 Buna Giulia- reteta nu este de pe forum, o am de la o amica de a mea si am mentionat-o aici pe topic:- aproximativ 113g de unt la temperatura camerei,- un pahar mic de ulei vegetal,- un pahar mic de iaurt,- 3 linguri de zahar pudra, - un plic praf de copt, - faina cât cuprinde pana se obține un aluat nelipicios.Ziceam ca aluatul asta imi dadea dureri de cap și de data asta al-am dat la frigider o vreme. S-a modelat usor si cornuletele au avut o forma mai finisata Umplutura- am călit 3 mere rase amestecate cu scortisoara și un pahar de zahar. Când merele au scazut am pus nuca măcinată- la oci- dar se poate si fara nuca. Multumesc mult, Wowerful. Imi cer scuze ca nu m-am gindit sa ma uit pe paginile anterioare inainte sa te intreb si a trebuit s-o scrii din nou Report
November 8, 20196 yr comment_257186 In ultimul timp m-am lenevit, fac doar retete rapide de dulciuri, unde nu trebuie sa folosesti prea multe ustensile - banana bread adi asta e banana bread?e aici reteta? mi-o zici? Cu placere ! Cauti retete cu nuca? Ai facut-o pe a lui Eataly ?Cred ca e pe undeva si banana bread - reteta spune ca se coace in tava de chec, dar mie imi place asa plata.1 1/4 cana faina1 lingurita bicarbonatse cern impreuna 2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)1/2 cana ulei 1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)2 ouase amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai multmai poti pune picaturi de ciocolata Se coace la 180 C (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute) Cana poate fi de 225-250 g. Vad ca nu pot edita de pe telefon, reteta de banana bread semnata Adi-edi, facuta in cantitate dubla. Edited November 8, 20196 yr by Adriana Report
November 8, 20196 yr comment_257199 Trebuia sa arate ca o banana bread, dar eu facand portie dubla(aveam banane sinucigase), am facut in tava lata. Aveam ciocolata amaruie am topit-o si pusa pe prajitura fierbinte in strat subtire.Am pus si nuci si fistic prajit. Report
November 8, 20196 yr comment_257208 nu, eu ziceam de mesaj ca ti l-am modificat Ah, da, acu' intelesei. Multumesc, vroiam sa se vada ca am preluat reteta de la adi-edi.Telefonul nu imi da mereu butoanele. Report
November 9, 20196 yr comment_257214 nu, eu ziceam de mesaj ca ti l-am modificat Ah, da, acu' intelesei. Multumesc, vroiam sa se vada ca am preluat reteta de la adi-edi.Telefonul nu imi da mereu butoanele. Aaaa, nu trebuia sa-ti faci probleme, nu detin dreptul de autor ! Asa-i ca e foarte... adaptabila? Am si eu o banana foarte coapta, ma gandesc ce sa mai pun pe langa ea sa o fac si eu maine.Eu am facut-o de cateva ori si cu Nutella, am pus gramajoare de crema peste blat si am facut vartejuri. Report
November 10, 20196 yr comment_257232 demonstratie la cererea Ralucai Mmm!! Trebuie să încerc și eu asta! După ce slăbesc 10 kile, că sigur le-aș mînca pe toate-odată Report
November 10, 20196 yr comment_257267 Iar eu am pregatit desertul lui St. Martin, Risalamande, care e un orez cu lapte ca ala pe care stim sa-l facem toate pe-aici, datorita Stellei, daca ini amintesc eu bine, doar ca, danezii mai adauga migdale decojite la final si tocate marunt si cand e rece, il amesteca cu frisca batuta si il servesc cu sos de cirese. Report
November 15, 20196 yr comment_257388 M-am jucat cu o rețetă "antică" englezească am văzut pe Paprika un inventar al plăcintelor și pudding-urilor englezești de acum zeci sau sute de ani, și era și asta printre ele, mi s-a părut interesantă. Aluat din făină, unt și apă, (original era cu seu de vită), o lămîie întreagă înțepată cu cuțitul pusă în interior, zahăr și unt împrejur, capac de aluat și pusă la copt la abur timp de 5 ore. Foarte, foarte dulce, dar foarte aromată, siropul ăla cu aluat e bun rău, dacă îți plac dulciurile dulci, așa ca mie. Probabil că ar merge și mai bine combinată și cu altceva, gen înghețată. Report