Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Gogoșele cu iaurt turnate cu lingura. Nu mi-au ieșit extraordinar formele, trebuia să fie biluțe, dar e acceptabil pentru primele mele gogoși, zic eu.

post-2240-0-45266800-1579460621_thumb.jpg

Mino' ce culoare,ce stralucire are pelteaua ta de gutui ;) spui ca-s lampadare! :lol:

Eataly ',ce m-asi infinge in ele !! :pupic: vad bucatele de ciocolata,nuci ... :beer2:

O pot pune la dulciuri? :pupic: Facuta ieri! Peltea de gutui!

Atat de fain poate sa arateeee!!!

Babana bread Adi Edi, un must la mine in familie

20200124_102407.jpg

Lilly, ma tot tin sa o fac si eu, mai ales ca merge stas la disciplina. Esti buna sa pui linkul la reteta, te rog? Multumesc mult!

In ultimul timp m-am lenevit, fac doar retete rapide de dulciuri, unde nu trebuie sa folosesti prea multe ustensile - banana bread

post-192-0-79969100-1550879010.jpg

adi asta e banana bread?

e aici reteta? mi-o zici?

Cu placere :pupic: ! Cauti retete cu nuca? Ai facut-o pe a lui Eataly :beer2: ?

Cred ca e pe undeva si banana bread - reteta spune ca se coace in tava de chec, dar mie imi place asa plata.

1 1/4 cana faina

1 lingurita bicarbonat

se cern impreuna

2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)

1/2 cana ulei

1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)

2 oua

se amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat

1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai mult

mai poti pune picaturi de ciocolata

Se coace la 180 C (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute)

Cana poate fi de 225-250 g.

Uite Lore!

Ce pofta mi-ai facut Mino! Pot doar sa-mi imaginez parfumul...

Aici am vazut gutui foarte rar, in magazinele poloneze...

Trio de ciocolata! Desi am pus cantitati egale, am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile....atata necaz sa fie!

post-343-0-99700800-1579948444_thumb.jpg

Mino, la ce se foloseste pelteaua de gutui? Am un borcanel si nu stiu la ce se foloseste...

Poti sa o folosesti ca pe orice gem sau dulceata, pe lapte cu gris sau orez, pe o felie de paine cu unt si cu o cana de ceai sau lapte! Odata am folosit-o intr-un tort, pe post de jeleu,

am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile...

nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.

tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei :rolleyes:

Parerea mea e ca,chiar e si mai mishto' asa

+1

io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!

post-100-0-38661300-1580105760_thumb.jpg post-100-0-08256700-1580105770_thumb.jpg

am ales vasul prost si nu mai sunt egale straturile...

nuu, chiar e o idee f misto, am sa fac si eu si voi regandi putin proportiile.

tu ai avut si o tentativa de blat? cred ca ar merge bine niste piscoturi taiate pe masura si dispuse radial. mda, mi-ai dat idei :rolleyes:

Da, am facut un blat din albusurile ramase de la crema de oua, dar vasul in care am facut blatul a fost mai mic decat vasul in care am montat tortuletul, asa ca a ieșit cu model =)) . A fost succes maxim, au uitat copiii de dieta!

Parerea mea e ca,chiar e si mai mishto' asa

+1

io, simplut si rapid. ar fi fost buna pelteaua Minodorei, cu un pic de gelatina...m-am descurcat cu ce-am avut!

post-100-0-38661300-1580105760_thumb.jpg post-100-0-08256700-1580105770_thumb.jpg

Da, uite inca o idee de a folosi pelteaua! :rolleyes:

Mino excelent arata tortul. Eu am facut o dara, nu mai stiu ce am gresit sau ce nu m-a convins ca nu am mai facut.

Sunt multe retete, dar cea mai buna este reteta in care se face crema de ou + lapte, amestecata cu ciocolata, gelatina si apoi cu frisca, astfel crema este aerata, nu cauciucoasa si se intareste perfect. Daca as fi avut un vas de silicon ar fi iesit perfect, asa am improvizat. Asa o forma caut, de altfel asta e si reteta facuta de mine doar ca am micsorat cantitatile la jumatate!

https://savoriurbane.com/tort-trio-de-ciocolata-reteta-autentica-pas-cu-pas/

Nu am timp sa citesc acum reteta de pa savori, dar , Any, reteta originala e aia a Nadiei S, tort cu trei feluri de ciocolata, asa ii zice , e forumul raposat. Si cred ca e si aici pe forum, daca nu ma insel. Aia iese maxim! Poate o incerci iar :rolleyes:

https://forum.artaculinara.ro/topic/3997-tort-cu-3-feluri-de-ciocolata/page__p__158144__hl__%2Btrei+%2Bfeluri+%2Bciocolata__fromsearch__1#entry158144

Exact asta voiam sa diferentiez Lori! In retetele din linkul tau crema de la tortul trio este de fapt ganache (facut de mine prima oara dupa reteta Laurei Sava cum este si in linkul tau), care este bun dar nu asa aerat si pufos ca in reteta facuta de Savori si Laura Laurentiu. Diferenta dintre ele este tocmai crema de ou, sau sosul de bavareza cum este numit pe Savori. Am facut ambele retete si mie personal (poate e chestie de gust) imi place mai mult crema aerata si pufoasa de pe Savori. Sa o incerci si tu!

Edited by mino

Aaaaaaaa, acum am citit ca ai pus si ou, aaaaaa! Mmmmmm, ia sa trecem noi la catstif! Ia sa facem si noi (aici folosesc pluralul majestatii, da? tongue.gif) , zic!
Portokalopita (reteta greceasca, prajitura cu foi filo si portocale) - trebuia sa iasa insiropata ca o savarina, dar am pus cam multe foi; mi-am dat seama ca o sa fie asa, insa mi-a fost lene sa mai modific proportiile. La gust este minunata!

post-192-0-44712000-1580680799_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Ca de Ballentines asta...Valentine : shiucalatäh si alcazale.

post-12-0-22730400-1581910773_thumb.jpgpost-12-0-58363300-1581910787_thumb.jpgpost-12-0-88583400-1581910803_thumb.jpgpost-12-0-78954600-1581910820_thumb.jpg

Ce-s alea? Avem reteta aici? tare bine arata!

Sa stii ca am vrut sa fac si eu ciucalata de Valentinu' ca-i place sotului, dar m-am hotarat in ultima clipa si n-am avut de unde sa iau lapte praf in drum spre casa.