Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Gem de portocale.Fruct +coaja.Reteta e aproape inventie proprie.Dupa ce am citit o multime de retete pe net, am combinat ce mi-am amintit din toate.

Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.

E super buna si aromata:

post-73-13258733079346_thumb.jpg

zorzorico....si reteta nu ne-o dai? ca taaaare-mi vine sa vin la tine pentru o linguritza.

Si eu astept reteta fiindca a mirosit pana la mine, Viorica!

Gem de portocale.Fruct +coaja.Reteta e aproape inventie proprie.Dupa ce am citit o multime de retete pe net, am combinat ce mi-am amintit din toate.

Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.

E super buna si aromata:

post-73-13258733079346_thumb.jpg

Si cum ai taiat cu tot cu coaja,sau ai dat coaja pe razatoare?! si miezul ai pus felii sau cuburi?!,ca nu se vad bucati acolo' :)

Dau si reteta, dar n-am "pasii".Daca vreti asa.Doar ca n-am cantarit portocalele.Oricum, 1 kg sigur aveau.Toate trei.

Le-am spalat bine, le-am intepat cu furculita si le-am lasat acoperite cu apa de-aseara pana azi (24 ore).

Le-am scos azi, le-am sters bine si le-am ras coaja cu razatoarea mica.

Fructele le-am curatat de coaja alba si de vinisoarele albe, le-am taiat cum mi-a venit si le-am pus cu 500 gr zahar, cam o ora Apoi am pus 500 ml apa de la robinet si restul de zahar=500 gr si-am pus la foc ff mic, amestecand din cand in cand.

Coaja rasa am pus-o in filtrul de cafea si-am trecut 500 ml apa peste ea.Am scos-o, apa clocotita am turnat-o iar peste coji si-am aruncat-o.Le-am oparit ca sa scot amareala.

La 45 de min de la inceperea clocotirii dulcetii, am pus si coaja rasa si oparita si zeama de la o jumatate de lamaie.Am mai fiert-o pana s-a legat cat am vrut eu de mult.Cam inca 15 min.

Gata. Mi-au iesit doua borcanele si ce-ati vazut in farfurie.Am pus-o calda in borcane si le-am pus cu capacul in jos.

post-73-13258775182267_thumb.jpg

Eu o leg bine, ca sa nu mucegaiasca

Arata tare fain ...Pui de clatite?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Taci, ca ti-o iei! Aaaa, e sarbatoare si nu fac nimic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Arata tare fain ...Pui de clatite?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Taci, ca ti-o iei! Aaaa, e sarbatoare si nu fac nimic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Hi, hi, hi, pai omu cand e sarbatoare face ce-i mai bun! Hai, zi ca da si eu poftesc!

Maaa, va mananca chielea? Pupa-v-as io pe voi!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Las-ca vine maine mama lui p-aici.Sarmale, carnati, racitura, fursecuri (pe care le stit!) Deci...nema clatite.Poate maine, mai pe seara, daca-i cuminte!

Tortul meu de Revelion - tort de nuca, reteta mamei mele

post-88-13255806761821_thumb.jpg

post-88-13255807003211_thumb.jpg

Georgi, poti sa-mi dai reteta te rog. Mie imi plac deserturile cu nuci, am si eu de la mama un tort de nuci foarte bun si mi-ar place sa am cat mai multe...

Zorzorele....cand faci clatite cu dulceatza asta tare tipa mai tare sa s-auda si pan-la mine ca viiiiiiuuuuu.

Zorzorele....cand faci clatite cu dulceatza asta tare tipa mai tare sa s-auda si pan-la mine ca viiiiiiuuuuu.

Numa sa faca, Vio, draga si sa vedem cine fuge mai repede...nu pune la socoteala ca vin din provincie, am caii buni si asigurati! :occasion14:

Tortul meu de Revelion - tort de nuca, reteta mamei mele

Mi-ai amintit de reteta mea de tort din rulada cu crema de nuci-un deliciu de care am uitat :occasion14: si am decis-asta va fi tortul de la ziua sotului+ziua casatoriei de saptamana viitore, te pup, muza mea! :hug:

Numa sa faca, Vio, draga si sa vedem cine fuge mai repede...nu pune la socoteala ca vin din provincie, am caii buni si asigurati! :occasion14:

Gelutzo...eu stau la 5 minute departare de blocul ei, o aud si daca tzipa in baie nu la balcon...dar stai fara grija ca daca face iau si pt tine una.

Bai, potoliti-va-ti ca va bat! N-am timp de el acum! Sa va vad pe voi cand o veti face!

Clatite chiar voi face, dar va zic io cand!

De la biscuiti si torturi trecem lent spre lucruri mai simple,clasice:tarta cu mere si scortisoara.

post-1267-1325969284488_thumb.jpg

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:

post-1233-13259804129769_thumb.jpg

post-1233-13259804314394_thumb.jpg

post-1233-132598135208_thumb.jpg

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:

Super ti-au iesit ciocolatosii :-* !

Cum e musuroiul ?

Cum e musuroiul ?

E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantul

Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare.

Cum e musuroiul ?

E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantul

Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare.

Foarte clar, merci ;)

Super ti-au iesit ciocolatosii ;) !

Cum e musuroiul ?

Foarte clar, merci :-*

;)

Dupa o idee de-a lui Geany, tort din piscoturi cu crema de lamaie si frisca!

post-73-13260381245605_thumb.jpg