January 6, 201214 yr comment_120165 Gem de portocale.Fruct +coaja.Reteta e aproape inventie proprie.Dupa ce am citit o multime de retete pe net, am combinat ce mi-am amintit din toate.Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.E super buna si aromata: Report
January 6, 201214 yr comment_120172 zorzorico....si reteta nu ne-o dai? ca taaaare-mi vine sa vin la tine pentru o linguritza. Report
January 6, 201214 yr comment_120177 zorzorico....si reteta nu ne-o dai? ca taaaare-mi vine sa vin la tine pentru o linguritza.Si eu astept reteta fiindca a mirosit pana la mine, Viorica! Report
January 6, 201214 yr comment_120178 Gem de portocale.Fruct +coaja.Reteta e aproape inventie proprie.Dupa ce am citit o multime de retete pe net, am combinat ce mi-am amintit din toate.Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.E super buna si aromata: Si cum ai taiat cu tot cu coaja,sau ai dat coaja pe razatoare?! si miezul ai pus felii sau cuburi?!,ca nu se vad bucati acolo' Report
January 6, 201214 yr comment_120179 Dau si reteta, dar n-am "pasii".Daca vreti asa.Doar ca n-am cantarit portocalele.Oricum, 1 kg sigur aveau.Toate trei.Le-am spalat bine, le-am intepat cu furculita si le-am lasat acoperite cu apa de-aseara pana azi (24 ore).Le-am scos azi, le-am sters bine si le-am ras coaja cu razatoarea mica.Fructele le-am curatat de coaja alba si de vinisoarele albe, le-am taiat cum mi-a venit si le-am pus cu 500 gr zahar, cam o ora Apoi am pus 500 ml apa de la robinet si restul de zahar=500 gr si-am pus la foc ff mic, amestecand din cand in cand.Coaja rasa am pus-o in filtrul de cafea si-am trecut 500 ml apa peste ea.Am scos-o, apa clocotita am turnat-o iar peste coji si-am aruncat-o.Le-am oparit ca sa scot amareala.La 45 de min de la inceperea clocotirii dulcetii, am pus si coaja rasa si oparita si zeama de la o jumatate de lamaie.Am mai fiert-o pana s-a legat cat am vrut eu de mult.Cam inca 15 min.Gata. Mi-au iesit doua borcanele si ce-ati vazut in farfurie.Am pus-o calda in borcane si le-am pus cu capacul in jos. Eu o leg bine, ca sa nu mucegaiasca Report
January 6, 201214 yr comment_120187 Arata tare fain ...Pui de clatite?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Taci, ca ti-o iei! Aaaa, e sarbatoare si nu fac nimic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
January 6, 201214 yr comment_120195 Arata tare fain ...Pui de clatite?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Taci, ca ti-o iei! Aaaa, e sarbatoare si nu fac nimic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifHi, hi, hi, pai omu cand e sarbatoare face ce-i mai bun! Hai, zi ca da si eu poftesc! Report
January 6, 201214 yr comment_120197 Pai cum sa rezisti la asa minunatie fara clatite?! Stefan ce zice?! Report
January 6, 201214 yr comment_120199 Maaa, va mananca chielea? Pupa-v-as io pe voi!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Las-ca vine maine mama lui p-aici.Sarmale, carnati, racitura, fursecuri (pe care le stit!) Deci...nema clatite.Poate maine, mai pe seara, daca-i cuminte! Report
January 6, 201214 yr comment_120200 Tortul meu de Revelion - tort de nuca, reteta mamei mele Georgi, poti sa-mi dai reteta te rog. Mie imi plac deserturile cu nuci, am si eu de la mama un tort de nuci foarte bun si mi-ar place sa am cat mai multe... Report
January 7, 201214 yr comment_120290 Zorzorele....cand faci clatite cu dulceatza asta tare tipa mai tare sa s-auda si pan-la mine ca viiiiiiuuuuu. Report
January 7, 201214 yr comment_120291 Zorzorele....cand faci clatite cu dulceatza asta tare tipa mai tare sa s-auda si pan-la mine ca viiiiiiuuuuu.Numa sa faca, Vio, draga si sa vedem cine fuge mai repede...nu pune la socoteala ca vin din provincie, am caii buni si asigurati! Report
January 7, 201214 yr comment_120292 Tortul meu de Revelion - tort de nuca, reteta mamei mele Mi-ai amintit de reteta mea de tort din rulada cu crema de nuci-un deliciu de care am uitat si am decis-asta va fi tortul de la ziua sotului+ziua casatoriei de saptamana viitore, te pup, muza mea! Report
January 7, 201214 yr comment_120294 Numa sa faca, Vio, draga si sa vedem cine fuge mai repede...nu pune la socoteala ca vin din provincie, am caii buni si asigurati! Gelutzo...eu stau la 5 minute departare de blocul ei, o aud si daca tzipa in baie nu la balcon...dar stai fara grija ca daca face iau si pt tine una. Report
January 7, 201214 yr comment_120309 Bai, potoliti-va-ti ca va bat! N-am timp de el acum! Sa va vad pe voi cand o veti face! Clatite chiar voi face, dar va zic io cand! Report
January 7, 201214 yr comment_120363 De la biscuiti si torturi trecem lent spre lucruri mai simple,clasice:tarta cu mere si scortisoara. Report
January 7, 201214 yr comment_120382 Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any Report
January 8, 201214 yr comment_120384 Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any Super ti-au iesit ciocolatosii !Cum e musuroiul ? Report
January 8, 201214 yr comment_120387 Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any Super ti-au iesit ciocolatosii !Cum e musuroiul ?E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantulSper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare. Report
January 8, 201214 yr comment_120388 Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any Super ti-au iesit ciocolatosii !Cum e musuroiul ?E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantulSper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare. Foarte clar, merci Report
January 8, 201214 yr comment_120413 Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any Super ti-au iesit ciocolatosii !Cum e musuroiul ?E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantulSper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare. Foarte clar, merci Report
January 8, 201214 yr comment_120484 Dupa o idee de-a lui Geany, tort din piscoturi cu crema de lamaie si frisca! Report
January 8, 201214 yr comment_120493 Fetelor ce de bunatati ati pregatit Zoazo eu ador praji' deastea acrisoare si racoroase Report