Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Mai , voi ma dati gata cu fursecurile alea cu nuci , trebuie neaparat sa le fac , dar cand merg in Romania , ca aici e 20 euro punga de 800 g de miez de nuca . :occasion14: [...]

Poti sa inlocuiesti nuca cu migdale, nuca de cocos sau alune (eu asa fac, daca nu gasesc miez de nuca la pret bun. :D )

Eu le stiu de "thumbprint cookies", de mai demult, si le-am tot facut, in toate variantele posibile. Is bune oricum! :105:

am intrat si-am lesinat aici. :occasion14:

vreau fursecuri cu lamaie. cat de curand.......

Eu am facut un tort de clatite,de dus la alte case.

post-1267-13230318443676_thumb.jpg

E super mega infrumusetat :) Stiu,dar la ce-am tras cu el,n-am avut de-ales.

Povestea incepu cu faptul ca am dat peste o ciocolata 'nebuna' rau,astfel incat Decopenul meu s-a impotmolit rau.Pana nu i-am pus cate o bucatica de unt,nu am reusit s-o topesc.Si chiar si asa,se bloca mereu gaurica,de curgea cand mai mult cand mai putin si a trebuit sa schimb decorul pe care-l aveam in minte.Asa ca,regula de aur:ciocolata de calitate superioara ramane universal valabila,orice instrument performant folositi.

Vazand asa,a trebuit sa fac carliontii,ca sa pot cumva acoperi minunatiile,ca peste un timp de stat la rece sa descopar ca au aparut multe riduri pe crema.De unde si 'iarba verde'.

Chiar si-asa,se pare ca lumea a ramas foarte impresionata.Dar pe mine ma ia deja cu 'frici' ca mai am de facut un tort saptamana viitoare si daca patesc si cu ala la fel,e ultimul 'de scos din casa' la care ma mai bag.

Eu am facut un tort de clatite,de dus la alte case.

E super mega infrumusetat :D Stiu,dar la ce-am tras cu el,n-am avut de-ales.

Povestea incepu cu faptul ca am dat peste o ciocolata 'nebuna' rau,astfel incat Decopenul meu s-a impotmolit rau.Pana nu i-am pus cate o bucatica de unt,nu am reusit s-o topesc.Si chiar si asa,se bloca mereu gaurica,de curgea cand mai mult cand mai putin si a trebuit sa schimb decorul pe care-l aveam in minte.Asa ca,regula de aur:ciocolata de calitate superioara ramane universal valabila,orice instrument performant folositi.

Vazand asa,a trebuit sa fac carliontii,ca sa pot cumva acoperi minunatiile,ca peste un timp de stat la rece sa descopar ca au aparut multe riduri pe crema.De unde si 'iarba verde'.

Chiar si-asa,se pare ca lumea a ramas foarte impresionata.Dar pe mine ma ia deja cu 'frici' ca mai am de facut un tort saptamana viitoare si daca patesc si cu ala la fel,e ultimul 'de scos din casa' la care ma mai bag.

:) E bestial!!!! :D

Ce riduri, ce incarcat??? As hali din el pan' as exploda!

E bine de stiut ca trebe sa avem grija la materia prima, cand folosim decopenul! :D Iote ca tu l-ai folosit intai! :D

Offf,Foxy,sincer,in mintea mea ar fi trebuit sa arate cu totul si cu totul altfel :) ,dar multumesc de incurajare. :D Nu am,ca s-a taiat la fata locului.Dar numa' vina,ca fac eu altul asa ciuntit cum e.

Nici sotul nu intelegea ce am cu el,ca nu-s multumita de cum arata,dar eu stiind ce minuni ies din mainile fetelor de-aici...inghit in sec.Dorinta am ,dar mainile nu tin cu ea. :D

Da,uite ca mi-am amintit acum ca ma-ntrebam cine apuca prima sa-l foloseasca si greseala mea a fost ca l-am folosit fara sa-i fac o incercare inainte,fara sa vad care ciocolata se potriveste,deh mintea omului de pe urma :D

A mea cioco-lata,care mi-a iesit o cioco-lunga ciunga pana la urma, cica avea 50 procente cacao nu s-a dat topita neam.Era exta fierbinte Decopenul de la atata incalzit si nimic.Dar si punandu-i bucatica de unt,ala a inceput sa dea pe dinafara,era tot numa' o 'ciucalata' in jurul meu.

Voi incerca cu ciocolata 75 sau chiar 85 procente si daca nici cu aia nu merge,apoi ma declar 'nedezvoltata pentru folosirea Decopenului'.

Sa va mai zic si eu ca tot...4 clatite? Nici nu le mai pozez!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

As manca si eu o clatita , dar mi-e lene sa fac :thumleft:

Astazi am facut fursecuri cu arahide si visine , dupa reteta Laurei Laurentiu

post-780-13230844320553_thumb.jpg

si niste stelute de craciun , ceva specific finlandez , un aluat pufos , ca si foietajul , cu gem de caise

post-780-13230845162737_thumb.jpg

Editat , mancat litere , mi-e foame :)

Prajiturele Any!

Blatul fara oua de aici.Any e rapid, e bun e minunat. :thumleft:

Am taiat in doua am uns cu dulceata de cirese amare.Deasupra ganache ciocolata amara.Daca puneam gem de caise era un Sacher.

:P Arata minunat :) . Il fac si eu cred azi ca il am in plan de o saptamana cred si tot am facut altele.

Il refac si eu asa cum am zis cu gem de caise.E un Sacher la gust.Poate de Revelion.Il facem la Mantova la niste prieteni asa ca o sa-l pregatesc la ei.

E prea simplu, e prea rapid, e prea bun e un pacat sa nu-l incercati. :rolleyes:

Il refac si eu asa cum am zis cu gem de caise.E un Sacher la gust.Poate de Revelion.Il facem la Mantova la niste prieteni asa ca o sa-l pregatesc la ei.

E prea simplu, e prea rapid, e prea bun e un pacat sa nu-l incercati. :)

Exact :rolleyes: !

Lili cum pot sa arate prajiturelele :rolleyes:

Izuk ai scris undeva reteta de la stelute?

Tb sa refac inca odata prajiturelele a la LL, le mai dau o sansa ca anul trecut nu au fost prea prietenoase si nu m-au convins.Da vad ca prea le faceti, aa ca tb sa le refac

Ioana , pe forum nu am scris-o , e pe blogul meu . O sa incerc sa pun maine si pe forum , cand am timp .

Ioana , pe forum nu am scris-o , e pe blogul meu . O sa incerc sa pun maine si pe forum , cand am timp .

mercic. am vazut reteta pe blog, am notat-o.saru-mana

Buna seara! Desi vizitez forumul de mai mult timp, astazi mi-am facut curaj sa si postez ceva!

E un tort cu ciocolata si fructe de padure!

post-271-13231927818747_thumb.jpg

post-271-13231929682977_thumb.jpg

Am facut fursecurile lui Any, bune de tot si pe langa ele si Ghoriba, fursecuri marocane, numai ca am pus in compozitie si coaja de lamaie.

post-65-13232022407934_thumb.jpg

Maneki ma bucur ca ti-au placut, eu chiar azi ma gandeam ca as putea sa fac "chocolate crinkles" si varianta cu ciocolata alba.

De aceea cand am vazut poza ta am facut ochii cat cepele :lol: , zic mai frate ne-am gandit amandoua la acelasi lucru! Seamana bine!

Buna seara! Desi vizitez forumul de mai mult timp, astazi mi-am facut curaj sa si postez ceva!

...care-arata tare imbietor! ce fel e crema aia alba?

Bine-ai venit! Acum zi repede, fara sa te gandesti prea mult: de unde esti, mai ai tort de-ala, unde-l tii si unde-i cheia!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

De rest ma descurc eu!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif