Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Fromage de vanilie desi nu stiu de ce-i zice asa,pentru ca nu-i nici urma de branza prin el.

post-1267-1321885029279_thumb.jpg

Fromage de vanilie desi nu stiu de ce-i zice asa,pentru ca nu-i nici urma de branza prin el.

Pai zi-ne reteta, poate aflam noi de ce-i zice asa! :notworthy:

Desi, la cum arata, cred ca e din pricina formei si culorii. Din ce vad eu, aduce cu un cascaval. :) Si taaaaare m-as infige-n el! :D

Nu,nuuuuuuu, nu e cascaval :notworthy: Dar ti-as da,dac-ai dori si daca as putea,cu mare placere!

Eu as zice ca e ceva intre panna cotta si sufleu,desi mie sufleurile nu-mi prea plac in mod normal.Asta da si e si simplu de facut.Dau reteta originala iar in paranteze ce m-am gandit eu c-ar putea merge.

Avem nevoie de 100gr zahar( dupa gustul meu e suficient si 80 daca nu vreti foarte dulce),100 ml apa (sau lapte),2 galbenuse de oua,2oua intregi, 8 foite gelatina(sau echivalentul in praf 14 grame,daca nu gresesc)500 ml frisca,un varf de cutit de vanilie praf.Se mai poate adauga si 100ml suc de fructe,dar eu am ales varianta cu vanilie.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil cu putin lapte rece timp de 5min.Se amesteca foarte bine.Intr-un castron se mixeaza ouale si galbenusele cu telul si sa adauga 'in fir' 'siropul' nici fierbinte nici rece, amestecand energic,incat sa nu se coaguleze ouale.Se lasa la racit si se toarna apoi tot maglavaisul in frisca batuta in prealabil,dupa care intr-o tava si se da la frigider pentru cateva ore. Reteta spune ca daca-l torni intr-un recipient care a fost plin cu apa rece,se dezlipeste foarte usor.Ei,eu a trebuit sa pun vreo 2 secunde tava in apa fierbine,atunci cand l-am scos din frigider,pentru ca nu se dezlipea deloc.

I-am pus banane si migdale, pentru ca asa-mi veni gustul,dar de fapt se serveste cu sos de fructe.

Nu,nuuuuuuu, nu e cascaval :) Dar ti-as da,dac-ai dori si daca as putea,cu mare placere!

Eu as zice ca e ceva intre panna cotta si sufleu,desi mie sufleurile nu-mi prea plac in mod normal.Asta da si e si simplu de facut.Dau reteta originala iar in paranteze ce m-am gandit eu c-ar putea merge.

Avem nevoie de 100gr zahar( dupa gustul meu e suficient si 80 daca nu vreti foarte dulce),100 ml apa (sau lapte),2 galbenuse de oua,2oua intregi, 8 foite gelatina(sau echivalentul in praf 14 grame,daca nu gresesc)500 ml frisca,un varf de cutit de vanilie praf.Se mai poate adauga si 100ml suc de fructe,dar eu am ales varianta cu vanilie.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil cu putin lapte rece timp de 5min.Se amesteca foarte bine.Intr-un castron se mixeaza ouale si galbenusele cu telul si sa adauga 'in fir' 'siropul' nici fierbinte nici rece, amestecand energic,incat sa nu se coaguleze ouale.Se lasa la racit si se toarna apoi tot maglavaisul in frisca batuta in prealabil,dupa care intr-o tava si se da la frigider pentru cateva ore. Reteta spune ca daca-l torni intr-un recipient care a fost plin cu apa rece,se dezlipeste foarte usor.Ei,eu a trebuit sa pun vreo 2 secunde tava in apa fierbine,atunci cand l-am scos din frigider,pentru ca nu se dezlipea deloc.

I-am pus banane si migdale, pentru ca asa-mi veni gustul,dar de fapt se serveste cu sos de fructe.

Nu stiu de ce se numeste asa, poate din pricina consistentei??? :notworthy: Da' suna taaaaare bine! :D Multumesc pentru informatii! :D

buna ziua:::)am o intrebare ...am gasit o prajitura si vreau f mult sa stiu daca aveti reteta.... PRAJITURA AMARIGE

foi de miere, crema de ness cu nuca, nuca caramelizata, foi de rulada, crema de ciocolata..as incerca foile de la praj cu foi cu miere,crema de la alta si tot asa,dar poate o stiti ,multumesc

Ce de bunatati felicitari fetelor.

Tort de inghetata.

Imi cer scuze dar nu am putut micsora pozele.

post-1067-13220706257634_thumb.jpgpost-1067-13220706375657_thumb.jpg

Imi place dulceata de gutui , face si soacra mea una de vis , dar anul acesta nu am apucat sa gust .

Eu am facut un chec cu merisoare.

post-780-13221407537067_thumb.jpg

Nu stiu de ce , mie mereu checul imi plezneste la suprafata. Sa fie din cauza prafului de copt?

Imi place dulceata de gutui , face si soacra mea una de vis , dar anul acesta nu am apucat sa gust .

Eu am facut un chec cu merisoare.

Nu stiu de ce , mie mereu checul imi plezneste la suprafata. Sa fie din cauza prafului de copt?

Foarte bine arata checul si cred ca merge cu orice. Ai pus undeva reteta?!?!

Si checul meu plezneste la suprafata si nici eu nu stiu de ce.

Uite:

post-88-13221411050737_thumb.jpg

Nu Georgi , nu am pus inca reteta niciunde .

E un chec din : 3 oua , 125 g unt , 280 g faina , 30 g miere , 125 g zahar ( dar mergea mai mult din cauza merisoarelor acre-amarui ) , 1 lingurita praf de copt , 100 ml lapte , esenta de vanilie , merisoare . Untul topit se amesteca cu zaharul si mierea , se adauga pe rand ouale , laptele ,esenta , faina amestecata cu praful de copt . Se omogenizeaza si se adauga merisoarele . Se maesteca usor pentru a nu le zdrobi . Se toarna in forma tapeteta si se coace , cam 30 minute , la 170 grade .

Tava mea este una mai micuta , nu stiu exact ce dimensiuni are , dar o s-o masor ca-s curioasa.

Any , ce ma bucur ca ai incercat reteta de rafaello ...sper ca iti plac.

Da, am scris si la topic, buni raffaello astia!

Biscuitii i-am vazut deja si mi-au facut cu ochiul, am salvat reteta si de abia astept sa o fac, ii plac lui Alex f.mult biscuitii ciocolatosi.

Si mie imi fac cu ochiul de mult timp, ar fi trebuit sa-i fac imediat pentru ca sunt de-a dreptul super mega buni!

O sa-i placa sigur lui Alex!

Prajitura cu gem si bezea.Originalul avea nuci, eu...nu!

post-73-13223343075942_thumb.jpg

Sectiunea (e inca fierbinte!)

post-73-13223343380324_thumb.jpg

Cornulete fragede (1/3 cub de drojdie deci 8 gr.,120 gr. unt moale,4 linguri de lapte,4 linguri de smantana,3 linguri de vin alb,1 galbenus,un praf de sare,esenta de rom,coaja de portocala,faina cat cuprinde pe care am amestecat-o cu 1 lingurita de praf de copt).

F. fragede,le-am umplut o parte cu rahat ,o parte cu gem de fructe (cumparat sau magiun )

post-405-13223948126006_thumb.jpg

Sexiuni...

post-405-13223948327971_thumb.jpg

Bunatati, bunatati!!! :71:

Zoazo, seamana cu Figaro al meu?!?!

De la mine scovergi si biscuitii ciocolatosi a lui any_annette.

post-88-13224656748733_thumb.jpg

post-88-13224658024838_thumb.jpg