December 15, 201114 yr comment_116049 Multumesc Geany. Am decorat doar cateva, pentru niste prieteni, restul le tin in cutie si am sa le decorez saptamana viitoare. Trebuie sa spun cva m-a ajutat si Stefania, mai ales la mancat Report
December 15, 201114 yr comment_116060 M-ati terminat cu decoratiile voastre pe turta dulce Eataly, Ramy si Aura ! Report
December 15, 201114 yr comment_116102 si eu tot turta dulce, reteta un pic diferita de cea a lui Eataly.pai si ne lasi cu ochii in ceata si nu ne zici reteta? Report
December 15, 201114 yr comment_116133 Soacra-mea mi-a zis ca seamana la gust cu turta dulce din romania, chiar mai buna . Sa nu va speriati ca sunt prea multe arome, sunt necesare toate, chiar daca unele par ciudate. Turta dulce 100 g zahar, 125 ml melasa, 2 lte ghimbir praf, 1 1/2 lta scortisoara, 1/2 lta cuisoare, 1/2 lta nucsoara, 1/4 lta piper negru, 2 lta praf de copt, 110 g unt, 1 ou mare, 420 g faina. Intr-o cratita se incalzesc primele 7 ingrediente, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc, se adauga praful de copt (va face spuma!), apoi adauga untul si amesteca pana se topeste. Se adauga si oul si faina, amestecand pana se omogenizeaza. Daca e aluatul e prea lipicios se mai adauga faina, cate putin pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Pe masa infainata se aseaza aluatul si se imparte in 2. Se intind pe rand jumatatile de aluat, cu sucitorul cam de 1 cm grosime. Se taie in diverse forme, se aseaza in tava si se coc la 325F, timp de 12 min. Adaug inca o data poza ca sa se inteleaga despre ce e vorba Report
December 16, 201114 yr comment_116151 Soacra-mea mi-a zis ca seamana la gust cu turta dulce din romania, chiar mai buna . Sa nu va speriati ca sunt prea multe arome, sunt necesare toate, chiar daca unele par ciudate. Foarte frumoase Aura.Eu am pus putine condimente ca lui Manu nu-i plac.Reteta mea e fara ou, in rest, melasa, miere, malt nu conteaza. Report
December 16, 201114 yr comment_116169 Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:torta della nonna Report
December 16, 201114 yr comment_116172 Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:torta della nonna Mama ce bine arata! Poate ne impartasesti si reteta! Report
December 16, 201114 yr comment_116179 Al meu iubit isi dorea ceva dulce asa ca:torta della nonna Mama ce bine arata! Poate ne impartasesti si reteta!Cu drag!(mi-era teama sa nu fie pusa deja de cineva pe aici si sa nu se supere)Am facut pasta din 400gr faina pe care am amestecat-o cu 200gr unt rece, taiat cubulete. Mi-a iesit o gramada nisipoasa peste care am pus 150gr zahar pudra, si apoi 4 galbenusuri de ou. Am framantat-o un pic, pana se leaga si incepe sa arate "decent"(ca o coca nu ca niste firimituri),am impachetat-o in folie si lasat in frigider pentru o ora. Intre timp am pregatit 2 plicuri de budinca de vanilie cu 800 ml lapte nu un litru, am asteptat sa se raceasca si apoi am scos pasta din frigider, am impartit-o in doua si am intins prima jumatate, asezat in tava rotunda, acoperind si marginea, pus crema, nivelat, intins a doua jumatate, taiat in sferturi, asezat usor peste crema. Am stropit usor cu apa pentru aderenta apoi am aruncat cateva seminte de pin deasupra.Am copt-o la 180-190 grade, pentru 50 min. Scoasa si pudrata cu zahar asteapta cuminte sa fie mancata! Report
December 16, 201114 yr comment_116210 Soacra-mea mi-a zis ca seamana la gust cu turta dulce din romania, chiar mai buna . Sa nu va speriati ca sunt prea multe arome, sunt necesare toate, chiar daca unele par ciudate. Foarte frumoase Aura.Eu am pus putine condimente ca lui Manu nu-i plac.Reteta mea e fara ou, in rest, melasa, miere, malt nu conteaza. Eataly, chiar daca sunt multe condimente sa stii ca nu se simt pregnant, se armoniaza toate ca la cor si iese ceva bun. Reteta "mea" e o varianta si difera doar un pic de a ta. Eu iubesc aromele si reteta asta m-a atras din 2 motive: are multe arome si mi-a placut cum se umfla bicarbonatul in crema Si inca oprecizare, pentru glazura am folosit reteta pusa de tine. Report
December 16, 201114 yr comment_116291 Fursecuri spritate,cu ciocolata si fara,ca nu mai aveam rabdare sa-i dau pe toti prin ciocolata.Dar poate apuc pana la Craciun,asta daca mai raman in viata biscuitii pan-atunci. Moatza,zici ca te bantui,ca tot dupa tine-apuc sa pun poze azi Briosele sunt repetitie pentru Craciun,sau sunt asa,fara ocazie? Report
December 16, 201114 yr comment_116293 Briosele sunt repetitie pentru Craciun,sau sunt asa,fara ocazie? daca-ti zic...poate nu ma crezi. am facut pulpele, stii, si cum nu-mi place sa mearga ditai cuptorul doar c-o tava ,am mozolit repede niste ceva. la astea n-am nevoie de repetitie, le fac cand n-am ce face, zau! ps: daca vrei sa stii si parerea mea, nu c-ar fi neaparat necesar, biscuitii aia spritati nu au viata pana la Craciun. Report
December 16, 201114 yr comment_116296 Cer iertare ca-ti fur cuvintele,dar daca-ti zic.....poate nu ma crezi dar si eu imi gasesc mereu sa fac cate ceva,ca sa nu pun in cuptor doar o tava.Daca n-am timp,nici nu gatesc la cuptor.Si uite-asa apar chifle,prajituri,checuri pe langa program Ba e importanta parerea ta,asa imi vine-n cap sa-i pun sub cheie,nu-i frumos sa-i tin ascunsi ,dar daca mai trebuie sa mai coc din astia o data,nu mai am timp de altii. Report
December 17, 201114 yr comment_116379 Zău aşa , fetelor, fursecurile şi biscuiţii şi turta dulce şi altele de acest gen se pun frumos în cutie şi le exilaţi pe balcon, pivniţă , garaj, ce vă vine la îndemână şi e cât mai departe... Eu aşa am făcut cu fursecurile de azi, cele cu nuci şi vişine ale Laurei Laurenţiu. De fapt, a fost o combinaţie cu reţeta lui Eataly ... şi da, mânuţa aia din poză tocmai a profitat şi a mai furat unul până am făcut eu poza... Report
December 17, 201114 yr comment_116380 Trebuie sa intreb si eu... ma roade rau. Am facut biscuitii Laurei Laurentiu... astia cu nuci, aparte faptul ca i-am facut cu alune de padure, ceea ce nu cred ca are prea mare relevanta... si anul trecut si anul asta.. s-au labartat la copt... nu si-au pastrat forma initiala... micutica si dragutica... de ce oare? Report
December 17, 201114 yr comment_116382 Alina, mie mi-au ieşit chiar bine , dar e adevărat că nu respect întotdeauna cu stricteţe reţeta... cred că ştii că făina diferă , aşa că eu am pus 200 g de făină în loc de 150-160 , că aşa mi s-a părut mie la mână mai bine coca... în plus, eu am lăsat coca la frigider, în peliculă transparentă , cam 1 oră. Iar când am pregătit biluţele , îmi luam exact de-o tavă ( cam 15-16) iar restul rămânea în frigi. Încearcă şi aşa , eu am fost foarte mulţumită... Ceea ce mai am de zis este că sunt muuuuuuult mai bune dacă stau câteva zile înainte de a fi mâncate. Sunt foarte fragede după 5-6 zile de stat în cutie metalică. Report
December 18, 201114 yr comment_116486 Din nou eu... ciocolătoşii lui Any, 45 de bucăţi. După cum spuneam puşi rapid în cutie. Nu ştiu cum , dar în cutie mi-au ieşit la numărătoare doar 40. Report
December 18, 201114 yr comment_116490 Din nou eu... ciocolătoşii lui Any, 45 de bucăţi. După cum spuneam puşi rapid în cutie. Nu ştiu cum , dar în cutie mi-au ieşit la numărătoare doar 40. Aia 5 ce-au facut? S-au evaporat ? Report
December 18, 201114 yr comment_116492 Ieri am comis o prajitura cu cacao,nuca si glazura de bezea.Bezeaua a fost mai spumoasa ,dar atata am decorat-o cu furculita,pana s-a lasat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Pana la urma i-am tras niste carlionti de ciocolata si gata decoratiunea.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Report
December 19, 201114 yr comment_116715 Trebuie sa intreb si eu... ma roade rau. Am facut biscuitii Laurei Laurentiu... astia cu nuci, aparte faptul ca i-am facut cu alune de padure, ceea ce nu cred ca are prea mare relevanta... si anul trecut si anul asta.. s-au labartat la copt... nu si-au pastrat forma initiala... micutica si dragutica... de ce oare? Alina, mie intotdeauna mi-au iesit mai labartate.Si le fac de 2 ani.Singura vchestie, cred eu, e ca pun un pic mai mult praf de copt, adica un varf bun de cutit, in loc de 1/2 varf de cutit cat zice in reteta. Report
December 19, 201114 yr comment_116723 o combinatie intre turta dulce a lui Lili si cea a Aurei.figurinele sunt mai crocante, bilutele molcute precum turta dulce de pe vremuri(nu aia de aruncai cu ea si spargeau geamu:).Diferenta la mirodenii e ca eu am pus amestec special pt turta dulce Report
December 23, 201114 yr comment_117551 cozonacul lui Geany, sa traiesti, fata! eclere cu crema de vanilie+frisca, eclere cu spuma de ciocolata, glazura caramel. cojile de eclere le-am facut cu faina integrala, de-aia-s pistruiate un chec vienez cu martzipan, reteta dintr-un practic. l-am facut cu gandul la kekurile alea indesate care se vand in magazine. a iesit f bun, dar nu-i chiar asa de indesat. trufe, reteta Stellutzei, careia-i multumesc! maine mai am in program 3 torturi cu biscuiti si crema ganache imbunatatita. lejer! Report