January 11, 201214 yr comment_121267 Any, intrebare-intrebatoare: tu ungi tava aia de tarta? Sau cum procedezi cu ea? Ca am si eu una noua, pe care n-am folosit-o niciodata! Da, Zoazo, o ung cu unt.Ma duc sa scriu si la topic ca am uitat, merci mult ! Report
January 11, 201214 yr comment_121311 Multumesc tuturor pentru urari si ma bucur ca v-au placut torturile mele. Retete n-am pus nicaieri ca unele-s luate de pe net. Ioana, cel cu jeleu de portocale poti sa-l cauti pe net, e sub numele de tort Magic moments (sper ca am voie sa-i zic numele), doar ca eu am folosit jeleul de la prajitura Fanta ca n-am mai avut gelatina in casa (nu stiu daca o cunosti-se face o budinca de vanilie cu Fanta in loc de lapte-in cazul meu cu nectar de portocale). La tort am pus si un strat de crema de la aceeasi prajitura iar blatul l-am facut dubland ingredientele.Cel cu ciocolata are ca si creme un ganache de ciocolata si frisca cu sos de visine. Blatul normal de tort.Zoazorel, a avut noroc sotul cu mine dar si eu cu el. Ciocolata, respectiv migdalele de pe tort sunt puse de el, ma ajuta mereu in bucatarie si nu numai. Pana-n februarie ar trebui sa nu mai dau pe aici, ca-mi fac toate cu ochiul. Acum salivez la crostata si la eclerele alea cu portocale. Report
January 12, 201214 yr comment_121660 Ela, desi n-a setat data nasterii, te banuiesc varsatoare, ca si Eataly.Zic bine? Prea esti talentata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Da' si sotul! Report
January 12, 201214 yr comment_121681 Ela, desi n-a setat data nasterii, te banuiesc varsatoare, ca si Eataly.Zic bine? Prea esti talentata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Da' si sotul! De unde atata talent?! Ma straduiesc si eu, mai ales cand vad ce e pe aici...Sotului ii place si lui la bucatarie, cand suntem amandoi cica el e bucatarul sef Sunt berbec, nu varsator. Si ma defineste bine zodia, n-am rabdare sa le fac asa frumos ca voi. Incep bine si la urma ma grabesc. Report
January 12, 201214 yr comment_121709 De unde atata talent?! Ma straduiesc si eu, mai ales cand vad ce e pe aici...Sotului ii place si lui la bucatarie, cand suntem amandoi cica el e bucatarul sef Sunt berbec, nu varsator. Si ma defineste bine zodia, n-am rabdare sa le fac asa frumos ca voi. Incep bine si la urma ma grabesc. Pai voi aveti mare noroc unul cu altul,bravo! La mine nu-i asa,dar sincer nici nu stiu daca as vrea sa-i placa in bucatarie.Uneori nici eu nu mai stiu ce amestec,cum pun,cum fierb, ca-mi vin ideile din senin,si-atunci decat cu 'de ce pui asa si nu altfel'...Daca-l rog,ma ajuta,adevarat ca nici nu-i dau sa faca ceva elaborat(departe de el decoratul tortului),dar mie,daca am timp imi place sa-i fac surprize,si-apoi el sta de ghiceste in bobi ce ingrediente am folosit Lasa ca le faci bine si frumos,iti zice posesoarea unor maini care nu reusesc s-ajunga din urma imaginatia,care ajunge si in China daca trebuie,dar ce folos Report
January 12, 201214 yr comment_121721 De unde atata talent?! Ma straduiesc si eu, mai ales cand vad ce e pe aici...Sotului ii place si lui la bucatarie, cand suntem amandoi cica el e bucatarul sef Sunt berbec, nu varsator. Si ma defineste bine zodia, n-am rabdare sa le fac asa frumos ca voi. Incep bine si la urma ma grabesc. Pai voi aveti mare noroc unul cu altul,bravo! La mine nu-i asa,dar sincer nici nu stiu daca as vrea sa-i placa in bucatarie.Uneori nici eu nu mai stiu ce amestec,cum pun,cum fierb, ca-mi vin ideile din senin,si-atunci decat cu 'de ce pui asa si nu altfel'...Daca-l rog,ma ajuta,adevarat ca nici nu-i dau sa faca ceva elaborat(departe de el decoratul tortului),dar mie,daca am timp imi place sa-i fac surprize,si-apoi el sta de ghiceste in bobi ce ingrediente am folosit Lasa ca le faci bine si frumos,iti zice posesoarea unor maini care nu reusesc s-ajunga din urma imaginatia,care ajunge si in China daca trebuie,dar ce folos Si sotul imi zice c-am noroc cu el, iar eu ii raspund ca altfel nu m-as mai fi maritat cu el, daca nu facea. Noi gatim in fiecare zi si datorita serviciului gatim fiecare cate o saptamana. Doar 2 zile pe saptamana gatim impreuna, dar atunci facem eventual ceva mai rapid, sa nu stam prea mult in bucatarie. Report
January 13, 201214 yr comment_121844 Trufele Stellei.Stella, fa bine si deschide un topic cu trufele astea, daca nu vrei sa mai repeti reteta de jdemii de ori la han, ca vad ca sunt fete interesate . Tava mai mare noua, ca avem oaspeti diseara (care cu siguranta vor aduce ceva dulce si ei) si aia mai mica la socrii Report
January 13, 201214 yr comment_121862 Nu am mai facut nimic dulce de un an Astazi , m-am pus pe treaba , choux a la creme , cu crema de portocale si frisca.Izuk, choux-urile tale arata supeeeerb si ar fi pacat sa se piarda printre atitea pagini o asemenea reteta. cind ai timp, poti sa deschizi un topic separat la dulciuri, cu explicatiile de preparare cap-coada? Report
January 13, 201214 yr comment_121896 UTG , o sa pun reteta astazi , la dulciuri , fara pas cu pas. Eu nu prea am timp si liniste sa fac poze la pasi intermediari . Azi am crosetat o prajitura Greta Garbo . Am o reteta luata de la o prietena de mult timp , am facut prajitura acum cativa ani , m-am chinuit groaznic cu foile , am zis ca nu o mai fac veci . Astazi i-am mai dat o sansa . Report
January 13, 201214 yr comment_121901 Azi am crosetat o prajitura Greta Garbo . Am o reteta luata de la o prietena de mult timp , am facut prajitura acum cativa ani , m-am chinuit groaznic cu foile , am zis ca nu o mai fac veci . Astazi i-am mai dat o sansa . vai de cand n-am mai mancat.... pe vremuri, cand nu framantam cozonaci, o facea mama de sarbatorile de iarna... mie mi-e groaza de foi, dar am sa ii amintesc mamei de ea, poate i se face si ei dor https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Report
January 13, 201214 yr comment_121906 Boni , ai idee , care-i reteta buna , cu sau fara drojdie ? Ca eu am reteta de foi fara drojdie , dar cu bicarbonat , dar am vazut pe net alte retete care aveau drojdie . Report
January 13, 201214 yr comment_121939 Boni , ai idee , care-i reteta buna , cu sau fara drojdie ? Ca eu am reteta de foi fara drojdie , dar cu bicarbonat , dar am vazut pe net alte retete care aveau drojdie .cu drojdie, cu drojdie! e un fel de aluat de cozonac, mai simplut asa... de aceea o facea mama de craciun, in loc de cozonac. Report
January 13, 201214 yr comment_122006 acu doua zile vorbeam de prajitura asta cu sefa mea, ea chiar si-a propus s-o faca in we. ea nu face foile cu drojdie.Izuk, da' de ce zici ca te-ai chinuit cu foile, erau prea sfaramicioase? oricum, ti-a iesit f bine! Report
January 13, 201214 yr comment_122010 Phii! Am intrat aici fara ochelari Izuk ce fain arata Greta ta Report
January 13, 201214 yr comment_122044 millefoglie cu crema de portocale a lui Izuk o splendoare de cremaIzuk Report
January 14, 201214 yr comment_122115 UTG , o sa pun reteta astazi , la dulciuri , fara pas cu pas. Eu nu prea am timp si liniste sa fac poze la pasi intermediari . Azi am crosetat o prajitura Greta Garbo . Am o reteta luata de la o prietena de mult timp , am facut prajitura acum cativa ani , m-am chinuit groaznic cu foile , am zis ca nu o mai fac veci . Astazi i-am mai dat o sansa . Ai crosetat frumos, ti-au iesit bine randurile ! Report
January 14, 201214 yr comment_122255 Eu cornulete ,umplute cu gem de fructe si nuci si altele cu rahat Report
January 14, 201214 yr comment_122261 Multumesc tuturor pentru urari si ma bucur ca v-au placut torturile mele. Retete n-am pus nicaieri ca unele-s luate de pe net. Ioana, cel cu jeleu de portocale poti sa-l cauti pe net, e sub numele de tort Magic moments (sper ca am voie sa-i zic numele), doar ca eu am folosit jeleul de la prajitura Fanta ca n-am mai avut gelatina in casa (nu stiu daca o cunosti-se face o budinca de vanilie cu Fanta in loc de lapte-in cazul meu cu nectar de portocale). La tort am pus si un strat de crema de la aceeasi prajitura iar blatul l-am facut dubland ingredientele.Cel cu ciocolata are ca si creme un ganache de ciocolata si frisca cu sos de visine. Blatul normal de tort.Zoazorel, a avut noroc sotul cu mine dar si eu cu el. Ciocolata, respectiv migdalele de pe tort sunt puse de el, ma ajuta mereu in bucatarie si nu numai. Pana-n februarie ar trebui sa nu mai dau pe aici, ca-mi fac toate cu ochiul. Acum salivez la crostata si la eclerele alea cu portocale. Ela, merci, nu cunosc nici unul din torturi, caut si eu sa vad retetele. Report
January 14, 201214 yr comment_122289 Am facut iar ciocolatosii lui Any la cerere, de data asta portie dublaLe-am zis ca acum sper sa fie indeajuns ca daca nu mau zapacit de cap , parca ar fi copii mici, asa de mult le-au placut alor mei Am mai facut si un cremsnit dar poza maine .Poza inainte si dupa , am pozat doar un platou, mi-au iesit 2 platouri mari Report
January 15, 201214 yr comment_122340 Am facut iar ciocolatosii lui Any la cerere, de data asta portie dublaLe-am zis ca acum sper sa fie indeajuns ca daca nu mau zapacit de cap , parca ar fi copii mici, asa de mult le-au placut alor mei Am mai facut si un cremsnit dar poza maine .Poza inainte si dupa , am pozat doar un platou, mi-au iesit 2 platouri mari Bravo, sa va fie de bine ! Report
January 15, 201214 yr comment_122348 Am facut iar ciocolatosii lui Any la cerere, de data asta portie dublaLe-am zis ca acum sper sa fie indeajuns ca daca nu mau zapacit de cap , parca ar fi copii mici, asa de mult le-au placut alor mei Am mai facut si un cremsnit dar poza maine .Poza inainte si dupa , am pozat doar un platou, mi-au iesit 2 platouri mari Bravo, sa va fie de bine !Mersi mult de tot Ai mei sunt niste mari amatori de dulciuri Report
January 15, 201214 yr comment_122375 Azi am imprietenit-o pe mama cu mama lui Lilly .Cum ? Pai am facut budinca mamei si am plasat-o pe servetelul facut de mama lui Lilly .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
January 15, 201214 yr comment_122427 Si-acu', multasteptatul moment al clatitelor cu gem de portocale.Am comis cele 4 clatite regulamentare, din care doua mi-au revenit mie. Una cu gem si una cu marmelada de caise: Report
January 15, 201214 yr comment_122438 Wuooainlei! Zoazo ca asi hali o clatita cu dulceata de portocale,facuta de tine Report