Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Si tarta lui any vazuta la Bris si rotocolalele Cristinei mi-au zapacit papilele si m-au trimis la facut ceva dulce.Nu ma joc de-a cuptorul ca e de belea, dar un desert la pahar cu sorbet de caise, crema de iaurt, migdale si capsune tot am facut si maine in zori fac si ceva copt ca nu se mai poate!

post-1400-13422065620865_thumb.jpg

Wowww, e cald si dupa mine nu a mai postat nimeni...la naiba, ce sa fac, sa postez tot eu?

No, bine, va indulcesc si pe voi, daca v-o place, bineinteles, ce am facut eu pentru astazi fiindca ne-am intalnit cu niste prieteni care au plecat in Franta de 14 ani si s-au frantuzit! :appl:

Prajitura cu mere si afine

post-1400-13422917844645_thumb.jpg

post-1400-13422918093402_thumb.jpg

Si-am mai facut ceva dar vi-l arat mult mai bine maine( ca acum e la cuptor)gem de caise, mult, mult ca sa le dau si prietenilor cand pleaca in Franta.

post-1400-13422922250749_thumb.jpg

Si-am mai facut ceva, :D dar v-arat maine ca nu se papa acum.

Si-am mai facut ceva... am cules caisul! :D

post-1400-13422926985077_thumb.jpg

Cu dedicatie pentru finutza mea, Cerrulina inversata!

Doar am montat-o! Sectiune mai tarziu!

Deci: blat cu praf de capsune si crema de cacao.Cu glazura de capsune!

post-73-13423631843857_thumb.jpg

post-73-13423711389718_thumb.jpg

Poate nu vi se pare la fel de spectaculoasa ca originalul, dar va asigur ca-i la fel de buna!

Am facut aseara o prajitura: crema de mascarpone si crema de ciocolata

Am mai facut si niste cornuri umplute cu nutella, nepozate ,bune dar Cristi mi-a zis ca mai bune sunt cu mere, :thumleft:

post-1233-13423720727609_thumb.jpg

Cu dedicatie pentru finutza mea, Cerrulina inversata!

Multumesc frumos nasico!

Arata delicios cerulina cu noua fata :) :thumleft:

Inghetata de banane si caise, mai mult caise, :-*) facuta aseara,v-am spus ca am mai facut ceva si va arat azi!

post-1400-13423887200226_thumb.jpg

post-1400-13423888886925_thumb.jpg

Cristina, banutii tai spiralati sunt mai complicati decat ce fac eu, asa ca meriti aplauze!!!! :appl: :appl: :appl:

Azi , gombotzi cu prune, zahar brun si scortisoara. Maine fac varianta cu caise, daca e la fel ca azi vremea, daca e cald, fac inghetata ca Gelutza :appl: :appl: :appl:

post-508-13424420516907_thumb.jpg

post-508-13424420638213_thumb.jpg

Azi , gombotzi cu prune, zahar brun si scortisoara. Maine fac varianta cu caise, daca e la fel ca azi vremea, daca e cald, fac inghetata ca Gelutza :( :( :(

IHI, plang langa monitor, asa de mult imi plac galustile cu prune!!!! :(

"Doamna profesoara"! :(

Fix 3 bucati mai am: una pentru Izabella, una pentru Alex ( cu felicitarile aferente pentru intrarea la liceu ) si una se imparte intre Dorina si Giorgiana. :( :(

Azi aveam de gand sa fac varianta cu umplutura de caise, la 8 cand am mers in piata nu era nici un anunt pe usa de la bloc, cand ne-am intors, era anunt ca azi nu avem apa toata ziua! :( Evident ca nu mai era apa, ca le era greu sa anunte de ieri...

Asa ca fierb porumb cu apa din fantana arteziana din fata blocului, daca tot l-am cumparat- sper sa nu patim nica' :( Caisele pe maine.

Merci Koral , e suficient si jumatate :tongue3:

Cheesecake cu afine , nu e de azi , e de duminica seara , dar am mai salvat o felie si pentru azi

post-780-13425239921927_thumb.jpg

Cheesecake cu afine , nu e de azi , e de duminica seara , dar am mai salvat o felie si pentru azi

Iuuuui, cat de bine poate sa arate! Ce branza folosesti de iese asa fina si cremoasa? (si o reteta, daca ai timp, te rog, ca m-ai lovit rau de tot cu cheesecake-ul asta).

Folosesc quark .

Blatul il fac de obicei din 200 g biscuiti macinati , 100 g unt topit , zahar pudra daca nu-s prea dulci biscuitii, extract de vanilie , amestecate bine si presat pe fundul formei cu peretii detasabili .

Crema : 500 g quark mixat cu zahar pudra dupa gust si 1 lingura extract de vanilie

250 ml frisca lichida batuta tare

15 g gelatina hidratata si topita

Gelatina se adauga la branza , apoi se incorporeaza frisca , se omogenizeaza si se toarna peste blat . Se da la rece 3-4 ore .

Deasupra am facut un sos de afine , prin fierberea afinelor cu o cantitate egala de zahar si putina apa , cca. 15 minute . Apoi am adaugat o lingurita de amidon de porumb dizovat in putina apa rece si am mai dat un clocot .Am lasat la racit si am turnat deasupra tartei .

Sper ca-s coerenta , zilele astea sunt cam cu capu-n nori :tongue3:

Folosesc quark .

Blatul il fac de obicei din 200 g biscuiti macinati , 100 g unt topit , zahar pudra daca nu-s prea dulci biscuitii, extract de vanilie , amestecate bine si presat pe fundul formei cu peretii detasabili .

Crema : 500 g quark mixat cu zahar pudra dupa gust si 1 lingura extract de vanilie

250 ml frisca lichida batuta tare

15 g gelatina hidratata si topita

Gelatina se adauga la branza , apoi se incorporeaza frisca , se omogenizeaza si se toarna peste blat . Se da la rece 3-4 ore .

Deasupra am facut un sos de afine , prin fierberea afinelor cu o cantitate egala de zahar si putina apa , cca. 15 minute . Apoi am adaugat o lingurita de amidon de porumb dizovat in putina apa rece si am mai dat un clocot .Am lasat la racit si am turnat deasupra tartei .

Sper ca-s coerenta , zilele astea sunt cam cu capu-n nori :tongue3:

Esi foarte coerenta, multumesc mult de tot, cat de curand il fac.

Pai, da, noua ne da numai jumatate!!! :lol:

Dar lasa ca iau si de la tine jumatate si gata, ma satur de dulce!

Ce de bunatati aici =)) ..cheesecake, galuste, inghetata... :P

Eu zilele astea, un tort (Tortul Sultanului a lui Kiken cu o aditie de pere in sirop si inca un blat alb...saru-mana pentru reteta Andrada..excelent) si o rulada simpla cu crema fiarta de caramel, imbracata in frisca si strat crocant de nuci si zahar caramelizat.

post-90-1342610140683_thumb.jpg

E o crima sa intri aici si sa studiezi paginile din urma, aduceti-mi lumanarea... si de-o fi sa mor, barem sa mor impacata! =))

Da , normal , trebuia sa ma lovesti si aici cu "crantul" :)

Nu a fost intentionat, pe cuvant de muschetar :D

Wuainleeii! Olguto,arata bestial! :hug:

Saru'mana, Geany!!

Olguta, tocmai ce mi-am amintit de personajul din La Medeleni, si iaca ce ne faci tu noua... :hug:

Eu din nou gombotzi, de data asta cu caise, am facut mai multi, sa nu-i mai impart in jumatati. :)

post-508-13426166534897_thumb.jpg

post-508-13426166663803_thumb.jpg

Mie nu-mi trebuie , nu-mi plac, nu-s buni ...zise vulpea ce nu ajungea la struguri :hug:

[i]

Edit pt ca mi-am facut de cap , sa-mi treaca poftele[/i]

post-780-13426222860228_thumb.jpg

clafoutis cu agrise si coacaze negre

Olguta, tocmai ce mi-am amintit de personajul din La Medeleni, si iaca ce ne faci tu noua... :)

Multumesc, Koral!!

Numele meu chiar din carte e si e numele trecut si in buletin :D..desi mai toata lumea crede ca de fapt ma cheama Olga si Olguta e doar un nume de alint :hug:

Olguta, tocmai ce mi-am amintit de personajul din La Medeleni, si iaca ce ne faci tu noua... :D

Multumesc, Koral!!

Numele meu chiar din carte e si e numele trecut si in buletin :D..desi mai toata lumea crede ca de fapt ma cheama Olga si Olguta e doar un nume de alint :hug:

Ce frumoooooos :))))) era personajul meu preferat, si cand ti-am vazut prima data nick-ul, direct la asta m-am gandit. :D

Edit, ca am uitat ce vroiam sa scriu: m-am gandit la Olguta pentru ca am cumparat caise si mi-am amintit de zarzarii bunicii mele paterne.