July 23, 201214 yr comment_158064 Vreau briose de la Ioana , dar nu mai fac nimic acum . Scap de ceea ce am prin casa si altele noi nu mai cumpar . Aduc si eu o dulceata de coacaze negre , pt ca eu cu asta ma ocup acum Report
July 23, 201214 yr comment_158066 Eu din resturi: taietei de soya, iaurt, oua(m-am inspirat de la placinta cu iaurt), zahar, stafide! Report
July 23, 201214 yr comment_158070 Deci super tare Eataly am retinut ideea! Amenintare amenintatoare Vreeauu placinta cu iaurttt!!! ,pun niste lapte la prins vad eu ce combin Report
July 23, 201214 yr comment_158081 Eu din resturi: taietei de soya, iaurt, oua(m-am inspirat de la placinta cu iaurt), zahar, stafide! Ce-mi place cum ies taiteii, parca's niste mustati. Report
July 23, 201214 yr comment_158083 Geany, nu ma asteptam sa iasa ceva asa de bun. Izuk, na-na?!Adica asa: sau asa: ? Aura, Manu s-a uitat stramb la inceput, dar a mancat cu pofta.Si noi! Report
July 23, 201214 yr comment_158090 Am copt si azi, desi ziceam ca nu o voi mai face curand. Am facut o ciocolatoasa cu caise. Dar nu am sectiune, din pacate, nici felie, fiindca i-am dat-o fiicei mele la pachet intreaga, era calda si decat sa o stric, am impachetat-o intr-o cutiuta asa ,la calup! Report
July 23, 201214 yr comment_158100 Geany, nu ma asteptam sa iasa ceva asa de bun. Izuk, na-na?!Adica asa: sau asa: ? Aura, Manu s-a uitat stramb la inceput, dar a mancat cu pofta.Si noi! cred ca la piticii mei le-ar place sa vada pastele iesind din budinca...le-ar place sa traga de ele si sa se ia la intrecere. Report
July 24, 201214 yr comment_158216 Ce de bunatati aici ..cheesecake, galuste, inghetata... Eu zilele astea, un tort (Tortul Sultanului a lui Kiken cu o aditie de pere in sirop si inca un blat alb...saru-mana pentru reteta Andrada..excelent) si o rulada simpla cu crema fiarta de caramel, imbracata in frisca si strat crocant de nuci si zahar caramelizat. Arata incredibil!!! Gasesc undeva retetele la bunatatile astea? Mi-ar placea sa le incerc si eu, ca arata fff bine ! Nimeni nu stie nimic? Report
July 24, 201214 yr comment_158218 Ce de bunatati aici ..cheesecake, galuste, inghetata... Eu zilele astea, un tort (Tortul Sultanului a lui Kiken cu o aditie de pere in sirop si inca un blat alb...saru-mana pentru reteta Andrada..excelent) si o rulada simpla cu crema fiarta de caramel, imbracata in frisca si strat crocant de nuci si zahar caramelizat. Arata incredibil!!! Gasesc undeva retetele la bunatatile astea? Mi-ar placea sa le incerc si eu, ca arata fff bine ! Nimeni nu stie nimic? Ahh...mii de scuze, Nataly, nu am vazut intrebarea... Postez maine retetele ca azi sunt varza Report
July 25, 201214 yr comment_158268 Papanasi cu dulceata fierbinte de caise, smantana si scortisoara. Report
July 25, 201214 yr comment_158312 Tort cu cocaze rosii si negre servit cu inghetata si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negresi mai in detaliu Report
July 25, 201214 yr comment_158362 Tort cu cocaze rosii si negre servit cu inghetat si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negresi mai in detaliu Ioana, te anunt ca mie mi s-au vestejit coacazii cu fructe parguite in ei, asa,ca sa stii ca mor cate putin la fiecare postare a ta in care apar fructe de genul...ce apa-n gura,moarte lenta!Brava! Report
July 25, 201214 yr comment_158363 Papanasi cu dulceata fierbinte de caise, smantana si scortisoara.Woww,ce combinatie letala si la tine, Koral! Report
July 25, 201214 yr comment_158364 Bubuiene (gogosele cu iaurt care in mod normal se pun la prajit cu lingura ) eu le am modelat cu mana. Report
July 25, 201214 yr comment_158368 Bubuiene (gogosele cu iaurt care in mod normal se pun la prajit cu lingura ) eu le am modelat cu mana. Si tu cu bomba...plec de pe topicul asta ca ma omorati de tot! Report
July 25, 201214 yr comment_158372 Si tu cu bomba...plec de pe topicul asta ca ma omorati de tot! Nu te omor dar de astea imi era pofta ) Palesc bubuienele mele pe linga ce bunatati sunt aici dar eu, am mers pe amintirea gustului din copilarie si nu le`am mai facut de mult. Aluatul este unul moale, moale dar cu manutza unsa merg facute bilutele frumos.Acasa se puneau cu lingura direct in uleiul incins. Nu este o noutete ptr ca multa lume le face ptr ca merg repede si raman fragede si 2 zile. Report
July 25, 201214 yr comment_158374 si cheesecake-ul lui Izuk ca numai la el imi e gandul de cand l-am vazut.Diferenta e ca eu am pus juma quark, juma iaurt grecesc, n-am pus gelatita si deasupra nema afine,asa ca am pus tot coacaze negre[ cum poa' sa arate !'mac s-o caut pe izuk ca m-am intors cu niste afine de la munte.... Report
July 26, 201214 yr comment_158389 Uite aici am spus cum fac eu cheesecake-ulhttps://forum.artaculinara.ro/topic/56-ce-dulciuri-ati-facut-azi/page__st__3320 postul 3339 Mi-e dor de papanasi , infulec repede de la Koral Report
July 27, 201214 yr comment_158579 Refacut inca odata praji cu struguri a lui Izuk, cadou pentru cineva si negresa cu caise dupa reteta lui Edith,da din pacate mi s-a stricat forma ca am muta-o din tava in alta ca sa incapa in microunde ca taman cand sa o coc m-a lasat cuptorul Report
July 27, 201214 yr comment_158581 Refacut inca odata praji cu struguri a lui Izuk, cadou pentru cineva si negresa cu caise dupa reteta lui Edith,da din pacate mi s-a stricat forma ca am muta-o din tava in alta ca sa incapa in microunde ca taman cand sa o coc m-a lasat cuptorul Prajitura Izukai o voi face si eu cu prima ocazie cand voi avea struguri, tare frumos arata, brava!Am facut si eu negresa cu caise saptamana trecuta, dar n-am gustat din ea.Eu am folosit caise mai parguite, nu coapte rau si in golul unde a fost samburele pusesem visina, arata foarte bine, dar la gust nu stiu, am maritat-o intreaga dar stiu ca era ciocolatoasa! Report
July 28, 201214 yr comment_158647 Vin cu tura a doua, cred ca mai e o runda, fiindca la ora asta am placinta cu mere si cu branza la cuptor. Am fata acasa si o rasfat total, desi ea ciuguleste ca o vrabiuta!Crema de zahar. Gelutza,e pe undeva reteta de la crema de zahar ?Arata mai mult decat perfect https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
July 28, 201214 yr comment_158659 Tarta umpluta cu crema de vanilie a Adrianei. Eu i-am adaugat doar un sos de fructe deasupra. Azi a iesit si mai buna decat data trecuta. Edit: mi-a iesit mai bine pentru ca am facut blatul exact dupa instructiunile Adrianei. In plus, am lasat-o si mai mult in cuptor, ca sa iasa uscata. Imi place mult tarta asta. Report
July 29, 201214 yr comment_158673 Vin cu tura a doua, cred ca mai e o runda, fiindca la ora asta am placinta cu mere si cu branza la cuptor. Am fata acasa si o rasfat total, desi ea ciuguleste ca o vrabiuta!Crema de zahar. Gelutza,e pe undeva reteta de la crema de zahar ?Arata mai mult decat perfect https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gifNu am pus aici reteta gandindu-ma ca se face de cand lumea (si tot buna) !Eu o am pe blog, dar o sa caut si aici si daca nu este o scriu, fiindca nu stiu de ce naiba, ce scriu acolo nu pot sa copii si aici, imi apare scrisul f. imprastiat si niciodata nu am timp sa o scriu de doua ori! Dar ce nu fac eu pentru tine!Ingrediente:1 litru lapte400 gr. zahar tos coaja de la o lamaie 10 oua mari 3 linguri zahar vanilat, sau trei plicuri vanilie un varf de cutit de sare Se fierbe laptele impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, vanilie si coaja de lamaie si se lasa sa se racoreasca. In acest timp se pune restul de zahar la caramelizat in cratita in care doriti sa coaceti crema. Se caramelizeaza, dar nu foarte tare, aveti grija sa-l paziti, altfel se arde! Dupa ce s-a caramelizat tot zaharul, se ia cratita cu multa grija , se inclina ceremonios in toate partile si directiile, imbracandu-se peretii vasului in caramel. Se bat bine ouale cu restul de zahar pana se omogenizeaza si nu se mai simt cristalele zaharului. Eu am mai adaugat si niste coaja de lamaie in plus si o vanilie, mi se parea ca laptele nu e asa de aromat.Dupa ce s-au spumat bine ouale se va turna peste ele laptele, amestecandu-se bine, pana se omogenizeaza totul.Toata compozitia se toarna in tava imbracata in caramel si se introduce la cuptorul preincalzit la 170 grade. Cuptorul dureaza cam 30 de minute. Sper sa nu fi raspuns tarziu si sa-ti iasa buna daca o faci, asta nu da gres niciodata.Altadata punem cratita in cuptor in alta mai larga in care puneam apa, un fel de BM...prea cald acum sa fi facut astfel si mi-a iesit de numa...cocoseii mei sunt de vina ca am oua bune! P.S.Daca-mi spune cineva mai informat( eu nu pot sta mult pe scaun la pC.) ca nu e topic cu crema asta o postez cu pasii din doatare si pozele si daca etopic, ma lipesc acolo sa imbogatesc topicul... Report