June 22, 201214 yr comment_154745 Ca sa stiu cu ce se mananca cu mare pofta! Dorina, f colorat tortul tau, parca-i special ptr copii. Any, tb sa incerc si eu genul asta de tarta, cu aluatul sfaramicios, ca m-a destabilizat complet. macar sa-mi iau de-o grija. Felicitari ptr toate cate faci! Report
June 22, 201214 yr comment_154754 Abia acum am vazut c-am pierdut din urma,dar dat fiind faptul ca sunt multe 'destabilizatoare' pe-aici,cum bine zice Pusa,e foarte periculos sa vezi tot. Ellani , esti acasa? Ca dau o fuga acusica pt o felie de chec Acuma sunt Chec nu mai e,caci l-a dat gata jumatatea mea,cu lapte,caci asa ii place.Dar tu numai da fuga,ca facem noi altul cu o asemenea ocazie. Waw Ioana, ce bine arata inghetata ta si vorba surorii mele, hartiutele alea sunt asa de dragalaseeee... Acum sa-mi iertati curiozitatea,dar voi chiar sunteti surori cu Dorina? Tortul facut ieri , sectiune abia azi Blatul de la prajitura Tosca , crema de fructe de padure A trebit sa merg sa caut tortul intreg.Suuuuuuuper ti-a iesit.Bravo pentru fantezie,indemanare si rabdare. :P Eu n-am curaj sa-ncerc nici ceva mai simplu,daramite complicatii...Ca tot ai zis de Tosca,care iti pare mai gustos,cel original sau cel cu fructe de padure? Report
June 23, 201214 yr comment_154833 Acum sa-mi iertati curiozitatea,dar voi chiar sunteti surori cu Dorina? Ti-o iertam Da , suntem surori pe bune Mie imi place mai mult Tosca originala , daca e sa o mananc ca atare , dar ar fi fost mult prea dulce si gretoasa in tortul acesta acoperit cu fondant. Asa ca am preferat o crema acrisoara , care sa-i mai taie din dulceata . Report
June 24, 201214 yr comment_154966 ...din seria facut pentru *pretini* si coleji...acealeasi doua zile la rand...una cu strat de migdale, a2a decorata cu zahar pudra ( ciocolatoasa casei )lamaiata , asa cum e in tava, sau taiata, gata de dus.... Report
June 24, 201214 yr comment_154973 Ti-o iertam Da , suntem surori pe bune Mie imi place mai mult Tosca originala , daca e sa o mananc ca atare , dar ar fi fost mult prea dulce si gretoasa in tortul acesta acoperit cu fondant. Asa ca am preferat o crema acrisoara , care sa-i mai taie din dulceata . Surori pe bune si artiste culinare tot pe bune. Nu stiu care pe cine-a invatat,dar talent aveti ambele.Am inteles,deci eu raman la Tosca originala,caci cu fondant oricum nu am sanse s-acopar.In schimb,sectiunea e mai de efect la asta 'neoriginal'. Stella,tare-mi plac notele muzicale de pe ultimul tort-prajitura.N-am vazut pe nicaieri asa elemente de decor,care banuiesc ca se mananca. Report
June 24, 201214 yr comment_154976 Ellani, nu se manaca , le-am gasit in Irlanda la Cork, intr-un magazin cu fel de fel de minuni. Report
June 24, 201214 yr comment_154983 Prajitura cu capsuni si ciocolata si checul Marlene al lui Geany cu cirese.Aveam un pumn de cirese care erau ratacite prin figider si ca sa nu se strice le-am pus in chec.Am mai facut si strudele dar nu le-am mai pozat Report
June 25, 201214 yr comment_155160 Lilli , fain ti-au iesit.Ioana , le-am vazut si pe blog , superbe Cerra , desi e frig ca naiba la mine , tot as manca o ingheatata de-a ta Report
June 25, 201214 yr comment_155163 Inghetata de visine si dulce de leche Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot. Report
June 25, 201214 yr comment_155168 Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! Report
June 25, 201214 yr comment_155172 Mama, ce v-ati facut de cap cu dulcele, wowww, unde sa ma uit mai intai?Toate sunt de expozitie si ma mandresc cu gasca dulce:))))))))))Eu prea obosita dupa week. da cu pofta de ceva bun non stop.Atat m-au tinut energiile dupa ce am venit de la munci, sa fac si eu un desert rapid la pahar cu iaurt si ce fructe aveam in frigi. Nu va spun cat e de bun! Report
June 25, 201214 yr comment_155173 Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! reteta, reteta, vreau reteta Report
June 25, 201214 yr comment_155176 Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot. Simplu de facut si foarte buna. 3 albusuri se fac zapada simple apoi se adauga 1 cana de zahar, mixam bine apoi adaugam visinele fara samburi si stoarse bine (am cumparat 1/2 kg curatate nu le am cantarit) si mixam pina sta teapana spuma. Se parat 500ml smantana dulce ptr frisca o batem zapada (puf) si imbinam cu spuma si mixam usor(se va face mai ferma compozitia). Gata punem in recipiente (eu am pus de data asta in galetuse de plastic de 1kg ca asa incapeau in congelator). Cea din dulce de leche la fel de simplu: 1 conserva 400ml de lapte condensat gros o desfacem , turnam continutul intr`un bol , punem folie sau capacul special ptr MO, si cate 1 minut pe 700 watt si verificam si iarasi inca un minut, apoi cate doua minute (vezi in galeria mea de aici dupa forum cred ca am pus acolo dulcele de leche la MO ) tre sa ai grija sa fi cu ochiul pe MO ptr ca se umfla laptele condensat.Dureaza cateva minute pina este gros si caramelizat (sa amesteci in el cu o lingura periodic intre pauzele de Mo) Cand sa facut dulcele de leche racim la temperatura camerei amestecand in el si adaugam 5ooml frisca batuta si la congelat. Iese o crema foarte fina. Nu fac ace de gheata nici una nici alta dintre inghetate. Report
June 25, 201214 yr comment_155177 Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! reteta, reteta, vreau reteta Stau si eu frumos la coada desi la mine nu se gasesc MM. nici daca dai cu tunu' Report
June 25, 201214 yr comment_155189 Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot. Simplu de facut si foarte buna. 3 albusuri se fac zapada simple apoi se adauga 1 cana de zahar, mixam bine apoi adaugam visinele fara samburi si stoarse bine (am cumparat 1/2 kg curatate nu le am cantarit) si mixam pina sta teapana spuma. Se parat 500ml smantana dulce ptr frisca o batem zapada (puf) si imbinam cu spuma si mixam usor(se va face mai ferma compozitia). Gata punem in recipiente (eu am pus de data asta in galetuse de plastic de 1kg ca asa incapeau in congelator). Cea din dulce de leche la fel de simplu: 1 conserva 400ml de lapte condensat gros o desfacem , turnam continutul intr`un bol , punem folie sau capacul special ptr MO, si cate 1 minut pe 700 watt si verificam si iarasi inca un minut, apoi cate doua minute (vezi in galeria mea de aici dupa forum cred ca am pus acolo dulcele de leche la MO ) tre sa ai grija sa fi cu ochiul pe MO ptr ca se umfla laptele condensat.Dureaza cateva minute pina este gros si caramelizat (sa amesteci in el cu o lingura periodic intre pauzele de Mo) Cand sa facut dulcele de leche racim la temperatura camerei amestecand in el si adaugam 5ooml frisca batuta si la congelat. Iese o crema foarte fina. Nu fac ace de gheata nici una nici alta dintre inghetate. Mercic, cerra.O sa incerc MO,desi nu l-am mai folosit de ani,il tin in camara pt cand am pofta de pop corn. Am postat-o aici.. Spor la mixat :)Merci, simplu de facut.Am sa incerc si cu menta ca-mi place Report
June 25, 201214 yr comment_155199 Nu va spun cat e de bun! Nici nu trebuie sa zici ptr ca se vede dupa cum arata cat de bun este. Din partea ta nici nu ma gandesc sa faci ceva si sa nu fie bun. Aici mentionez si pe anny, Ioana, Olguta, Izuk si pe toate celelalte gospodine de aici. ptr toate. Report
June 25, 201214 yr comment_155202 Am descarcat pozele dupa tel. sambata ptr ieri la prieteni Din reteta pe care o am eu de Harisi, am facut niste fursecuri arabesti umplute cu smochine, altele cu umplutura de curmale si altele cu caise uscate. Spre deosebire de harisi , fursecurile se pot servii abia a doua zi ptr ca tre sa stea in sirop. Report
June 26, 201214 yr comment_155300 cerra, nu cred ca am mancat vre-odata fursecuri "insiropate". se inmoaie tare? cam cum sunt? si eu am descarcat azi poze din aparat. sunt mai vechi, dar am zis sa mai pun si eu poze pe aici: inghetata lui Dex si o terina Report
June 27, 201214 yr comment_155352 cerra, nu cred ca am mancat vre-odata fursecuri "insiropate". se inmoaie tare? cam cum sunt? Harisi ai mancat? este aceiasi chestie doar ca astea le`am facut individuale si umplute. Sunt bune. asta este reteta de harisi (normal se face in tava mare)eu am facut umplute. Report
June 27, 201214 yr comment_155363 Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! ))))))))))M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine ! Report
June 27, 201214 yr comment_155366 Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! ))))))))))M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine ! O gogosica fur si eu de la tine, ca arata apetisant!Sper ca nu i s-a aplecat pofticiosului de la atatea gogosi! Report
June 27, 201214 yr comment_155371 Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! ))))))))))M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine ! O gogosica fur si eu de la tine, ca arata apetisant!Sper ca nu i s-a aplecat pofticiosului de la atatea gogosi!De teama ca i se apleaca a chemat si ajutoare la mancat si pe urma au dat-o pe carnaciori in aluat, facusem si cativa dintr-aia si apoi au dat-o pe bere pana la miezul noptii...a plouat ieri la noi si a fost o seara faina, ne-am bucurat de ea la o tabla si-o gogoasa!Si gogosicile le-am facut fara gramaj, la ochi si cu lapte aproape acrit, dar au iesit faine, altadata le bibilesc de numa si tot nu ies asa! Report