June 3, 201214 yr comment_151683 Kremshnit. Carmen, ma imbolnavesti!!! Ai mei au zis ca vor cremes maine, ce ma fac, ca nu stiu sa fac???? Help me cu reteta ta... Report
June 3, 201214 yr comment_151695 Carmen, ma imbolnavesti!!! Ai mei au zis ca vor cremes maine, ce ma fac, ca nu stiu sa fac???? Help me cu reteta ta... Reteta mea...bine zis. Chiar am facut dupa capul meu... 3 foi patrate de foietaj cumparat (crud si apoi copt dupa cum zice pe ambalaj) Crema:1l lapte4 oua intregi8 linguri zahar6 linguri faina1 pachet unt (250 g)2 pachete zahar vanilat (daca vrei si coaja de lamaie...eu am pus ca ne place) Am amestecat laptele, ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina si am fiert pe foc in cratita antiaderenta pana s-a ingrosat.Separat am batut putin untul iar cand s-a racit bine crema am incorporat-o putin cate putin in unt. 2 dintre foi le-am copt deja taiate patratele identice si am asamblat-o asa:blat de patratele ...crema peste ele...alt blat patratit deja aranjat bine, bine apoi crema...iar peste ultimul strat de crema a 3-a foaie faramitata...(arata mai misto )Cu foietajul deja patratit "tai" prajitura fara sa se dezmembreze.. Report
June 3, 201214 yr comment_151698 Eu in graba prajitura cu blat din nuci coapta pe foaie de napolitana si crema de vanilie (seamana cu prajitura pusa de Izuk) difera foarte putin. Glazura am facut`o azi noapte si nu am intins`o drept (eram tare obosita) tava mare 42 cm cred(o masor iarasi ca vesnic uit cat are) 7 oua intregi 300gr zahar 300 gr nuci macinate 3 linguri de faina 1 pachet bicarbonat de amoniu 1 foaie de napolitana Zaharul se amesteca cu ouale spuma, se adauga nuca macinata imbinata cu faina si bicarbonatul de amoniu si se incorporeaza cu lingura apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana. Crema de vanilie dintr`un litru si jumatate de lapte, iar rece 250 gr unt spuma si deasupra glazura de ciocolata sau ciocolata rasa. simplu repede si bun Report
June 3, 201214 yr comment_151699 Carmen, toate ca toate, dar cu fragii aia m-ai lovit!! Ioana, pui si tu reteta de sorbet? Foarte fain a iesit! Geluta, eu am crezut ca sunt visine alea. Report
June 3, 201214 yr comment_151700 Geluta, eu am crezut ca sunt visine alea.Te referi la cele din blat sau cele de deasupra?Cele din blat sunt cirese din acelea carnoase si inchise la culoare, spre maroniu...avem un pomisor care acum a rodit pentru prima data, asa cat sa culegi o strachina, ca a facut si anul trecut vreo cinci! Cele de deasupra sunt niste cirese mai acrisoare, ce-i drept,dar nu sunt coapte bine, de unde visine la ora asta... Report
June 4, 201214 yr comment_151767 Prajitura cu cirese, repetir in alta forma, ca sa-i ducem si mamei diseara.Am ornat-o uscat,ca sa mearga la drum lung:) Jur pe rosu ca sunt cirese, din ciresu' asta... Report
June 4, 201214 yr comment_151769 Bun , tare m-as cocota eu in ciresul tau Si tare as manca o praji cu cirese Report
June 4, 201214 yr comment_151772 Eu am nevoie de ajutor la cocotat pentru ca maine vreau sa fac compot si nu prea le ajung pe cele mai coapte, din prima poza;cele de pe poale sunt mai crudutze, dar si alea-mi plac...si la o portie de prajitura poti veni ca am facut portie dubla sa ma satur si eu fiindca am tot facut, am tot impartit si cand vroiam si eu ceva dulce nu mai era...cel putin pana maine avem acum. Maine fac colarezi cu caise asa cum ni-i facea bunica... de cum vad caise coapte in pom numai la asta ma gandesc printre altele...prea repede se coc fructele unele dupa altele, incepe conservaritul, au viatza mea! Si uite-asa o sa ne mai mutam si la alte topice ca prea le-am asediat numai p'astea! Report
June 4, 201214 yr comment_151786 Gelutzo, cum arata ciresele-alea! La mine n-ar mai fi apucat prajitura! Ma uit pierduta-n ochisorii lor, inchid ochii-vad prajitura!Ooff, viatza mea (citat! ) Report
June 4, 201214 yr comment_151791 Cirese, capsuni, cirese, capsuni...fructe, kiwi, fructe, mandarine...doamne ce rasfat aiciiii Iar Kremshnit- ul alaaaa l-as infuleca rapid! Report
June 4, 201214 yr comment_151795 Gelutzo, cum arata ciresele-alea! La mine n-ar mai fi apucat prajitura! Ma uit pierduta-n ochisorii lor, inchid ochii-vad prajitura!Ooff, viatza mea (citat! )Sa vad cum fac sa le culeg fiindca sunt prea sus cele mai multe dintre ele si daca da DD. iti trimit si tie ca sa-ti mai prelungesc viatza. Report
June 4, 201214 yr comment_151804 Carmen, toate ca toate, dar cu fragii aia m-ai lovit!! Ioana, pui si tu reteta de sorbet? Foarte fain a iesit! Geluta, eu am crezut ca sunt visine alea. Lapo, te referi la cel alcoolos? Carmen cat de bine arata Kremshnit-ul, n-am mai mancat de ani.Aveam o prietena de familie la care mergeam in vacanta la munte si facea cel mai bun Kremshnit de pe fata pamantului.Vai ce amintiri mi-am rascolit acum. Report
June 5, 201214 yr comment_151857 Cerra, o reteta ceva plizzzz?Arata intr-un mare fel Multumesc! Cel mai simplu pandispan:) am folosit o tava mare cred ca are 42 cm si din cauza asta nu este asa de inalt. 8 oua8 linguri zahar8 linguri ulei8 linguri faina pline bine1 plic praf de copt coaja de lamaie rasa 500-600 gr visine stoarse bine si imbinate cu amidon Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile se spumeaza bine apoi se adauga faina imbinata cu praful de copt si coaja de lamaie se amesteca incet cu lingura, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se aranjeaza visinele si se imping usor in blat. Am copt vreo 35 de minute la 180 gr (proba cu scobitoarea se coace repede ptr ca este un pandispan usor si pufos. Deasupra cand este rece se pudeaza cu zahar praf cu vanilie. Nu il laud dar sa sti ca este chiar foarte pufos. Deasupra mai obisnuiesc in loc de zaharul pudra sa pun spuma de visine este bun si asa si asa. Report
June 5, 201214 yr comment_151869 Multumesc mult Cerra Cu prima ocazie cand gasesc visine o sa il fac .Desi cred ca merge si cu capsuni sau rabarbura.Stiu ca e bun ,am mai macat la o prietena si mi-a placut mult Report
June 5, 201214 yr comment_151874 Multumesc mult Cerra Cu prima ocazie cand gasesc visine o sa il fac .Desi cred ca merge si cu capsuni sau rabarbura.Stiu ca e bun ,am mai macat la o prietena si mi-a placut multMie cu capsuni imi plac cele fresh in pandispan se decoloreaza capsunicile si asa parca... Acum sti cum e, fiecare cu piticul lui. Report
June 6, 201214 yr comment_152049 Fursecuri( Elaida de pe celalalt forum),din nou,tare-mi plac ,ca-s economice se fac rapid si bub' e inebunit dupa ele Sotul vrea clatite Sa-i fac,sa nu-i fac?! P.S Dispar fierbinti asa ca nu apuc sa le pozez Umplute cu gem de caise cumparat ,bub' cu nutella.. Report
June 6, 201214 yr comment_152050 Eu am nevoie de ajutor la cocotatUn' tre' sa ma prezentesc la apel pentru cocotat in cires???? Am inghitit in sec vazand pozele postate... Sunt la munci si (ca o sadica ce sunt), in loc sa-mi vad de treburi, vizualizez topice cu dulciuri... Poate fac si eu un chec zilele astea, ca prea imi faceti pofta cu bunataturi! Report
June 6, 201214 yr comment_152170 Tort de ciocolata cu gem de capsuni. Blat -tort cafea si zmeura - Eataly, crema - tort de ciocolata - Moatza. Report
June 7, 201214 yr comment_152173 Tort de ciocolata cu gem de capsuni. Blat -tort cafea si zmeura - Eataly, crema - tort de ciocolata - Moatza. :D :D Cum poate arata........... Report
June 7, 201214 yr comment_152208 Auraaaa!Sadico! De revista-i!Eu am o scurta pauza la dulciuri.Si-asa nu va pot pune poze!Oooffff!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
June 7, 201214 yr comment_152225 Aura, ce pofta mi s-a facut de o feliuta de tort cu ciocolata. Fac si eu ca Foxyy ieri, sunt la munca si in loc sa-mi vad de treburile de aici, ma gandesc ce-as mai manca. Pana acum ma gandeam la un parfait, acum vad numai ciocolata. Eu un desert simplu la pahar, cu mango si ananas. Report