May 20, 201214 yr comment_149357 Prajitura cu aluat frecat (fraged) cu visine (partea de deasupra pus aluatul ras). Cerra, ne dai reteta? Am vazut asa ceva la tv la o emisiunea dar nu am apucat sa scriu reteta.Stiu si eu de mult de prajitura asta insa nu am mancat-o decat de la altii cand mergeam prin vizite. As vrea si eu sa o fac candva, deci nu e graba cu reteta.Cand ai timp. Report
May 20, 201214 yr comment_149373 Cornuri cu nuca si gem si prajitura creme a la creme .Poze urate ca" un hot" a tot furat din glazura de la prajitura Report
May 20, 201214 yr comment_149377 Shrikhand cheesecake https://forum.artaculinara.ro/topic/3831-shrikhand-cheesecake/page__pid__149374__st__0entry149374 Foarte bun!! Report
May 20, 201214 yr comment_149379 Clatite cu : gem de capsuni home made, gem de visine si de gutui facut de mama Panna cotta dupa reteta Adrianei Report
May 20, 201214 yr comment_149386 Bun , dupa atatea bunatati , aduc si eu o felie de tort ...blatul de la Any de la "mimoza" , mousse de dulce de leche Report
May 20, 201214 yr comment_149387 A crescut nu? Asa mi se pare!Dar nu ne-arati si tortul intreg? Cred ca e tare fain. Report
May 20, 201214 yr comment_149416 Cerra , m-ai omorat Cerra mi-ai starnit amintiri cu prajitura ta!Bunica mea facea asa o prajitura cu aluat ras deasupra, doar ca umplutura era cu magiun de prune.Era foarte buna. Faina praji cerra. eu una de cioco a casei ( reteta) si o tarta cu rabarbara si migdale...pozele mai tarziu. Prajitura cu aluat frecat (fraged) cu visine (partea de deasupra pus aluatul ras). Cerra, ne dai reteta? Am vazut asa ceva la tv la o emisiunea dar nu am apucat sa scriu reteta.Stiu si eu de mult de prajitura asta insa nu am mancat-o decat de la altii cand mergeam prin vizite. As vrea si eu sa o fac candva, deci nu e graba cu reteta.Cand ai timp. Ma bucur mult fetelor ca v`am starnit amintiri cu prajiturica mea. Este o prajiturica din copilarie simplu de facut, iar umplutura poate fi diversa: nuci, mac,visine,mere, pecmez de prune, (magiun/povirla)dovleac, branza dulce/urda etc. retete am mai multe de aluat frecat dar scriu una dintre ele cea de acum. De obicei le cam fac la ochi (stiti voi chestia enervanta cu cat cuprinde) Prajitura cu aluat frecat 100gr de unt,100gr zahar,100gr smantana, 2 galbenusuri, putina sare faina cat cuprinde (cam 500gr) 1 praf de copt stins cu putina zeama de lamaie. Faina se pune in castron, se adauga praful de copt , zeama de lamaie si untul. Se freaca intre palme faina cu untul pina devine nisipos amestecul , apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pina se leaga un aluat frumos. Se imparte compozitia in doua. O parte din aluat se intinde intr`o tava, se pune umplutura si se acopera cu a`doua foaie sau se rade aluatul pe razatorul de mere , se imprastie frumos sa nu se lipeasca si se pune deasupra umpluturii in loc de foaie intreaga. Se pune la copt la 180 gr cam 35 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Aluatul ras devine usor crocant. Umplutura de visine Cam 1 kg de visine puse pe foc cu zahar dupa gust (200gr) cand se infierbanta in cratita se adauga 2 linguri pline de amidon dizolvat in apa rece/zeama de la visine rece atat cat sa curga ca si o smantana si se adauga in cratita cu visine, se amesteca se da cateva clocote si se lasa la racit. Sau si mai simplu: se pun in castron visinile cu zahar, stoarse apoi bine, adaugat gris si puse pe foaie. Report
May 21, 201214 yr comment_149439 A crescut nu? Asa mi se pare!Dar nu ne-arati si tortul intreg? Cred ca e tare fain. Nu stiu daca e ok sa-l postez aici , dar o fac ( la torturi nu e de nasul meu , acolo sunt prea mic copil) Blatul a crescut super , am folosit doar 2 parti ,desi il taiasem in 3 . Nu a avut loc sa-l ansamblez in forma , asa ca am renuntat la o parte de blat . Report
May 21, 201214 yr comment_149445 Ce de bunatati!Izuk, arata foarte bine tortul (mi-am notat si eu reteta de la blatul lui Any, cu prima ocazie vreau sa-l fac).Any, super prajiturica, cred ca e si foarte gustoasa.La noi, prajitura zebra (multumesc Pitt), preferata sotului meu Si chocolate chunk cookies (reteta Dorei), pe care le-am facut de 2 ori in week-endul asta si tot n-au mai ramas pe azi Report
May 21, 201214 yr comment_149453 . Arata foarteeeeeeeeee bine tortul tau! dragutz, elegant dc sa nu il postezi la torturi? Report
May 21, 201214 yr comment_149465 Cerra , Lily , multumesc . Are ceva defecte , mi-a crapat putin pasta cand am asezat-o pe tort .Dar fiind pentru casa , nu mi-am batut capul prea mult . Report
May 21, 201214 yr comment_149470 Cerra , Lily , multumesc . Are ceva defecte , mi-a crapat putin pasta cand am asezat-o pe tort .Dar fiind pentru casa , nu mi-am batut capul prea mult . Foarte mic defectul:) cu o bucata de hartie si cu spaclu se rezolva problema. Atata rau sa fie ca tortul ala. Inca odata iti zic ca arata super bine. Si binenteles ptr toate fetele gospodine :o :wacko: imi plac toate dulciurile care le vad dar sa nu scriu la fiecare in parte scriu aici in mesajul tau. Report
May 21, 201214 yr comment_149472 A crescut nu? Asa mi se pare!Dar nu ne-arati si tortul intreg? Cred ca e tare fain. Nu stiu daca e ok sa-l postez aici , dar o fac ( la torturi nu e de nasul meu , acolo sunt prea mic copil) Blatul a crescut super , am folosit doar 2 parti ,desi il taiasem in 3 . Nu a avut loc sa-l ansamblez in forma , asa ca am renuntat la o parte de blat . Arata super, ce pasta ai folosit ca sa-l imbraci?Degeaba spui tu ca nu ai ce cauta la toruturi , am mai vazut creatiila tale, imi plac tare mult. Report
May 21, 201214 yr comment_149474 Multumesc pentru sfat Cerra , puteam sa-l dreg , puteam sa ascund crapaturile pentru ca erau mici , dar cum am zis , nu am avut chef sa-mi bat capul . Ioana , eu folosesc in ultimul timp doar pasta din marshmallows , nu am dat gres niciodata cu ea . Report
May 21, 201214 yr comment_149477 Multumesc pentru sfat Cerra , puteam sa-l dreg , puteam sa ascund crapaturile pentru ca erau mici , dar cum am zis , nu am avut chef sa-mi bat capul . Ioana , eu folosesc in ultimul timp doar pasta din marshmallows , nu am dat gres niciodata cu ea . aha, merci, pe asta o folosesc si eu, mai citisem de pasta de zahar ,dar n-am incercat-o.Tu ai ceva instrumeste pt ornat , nu?sau cum faci personajele si florile? Report
May 21, 201214 yr comment_149482 Pentru flori am un set de decupat , iar personajele le modelez manual Report
May 21, 201214 yr comment_149487 Izuk, superb tortul! Cu a treia parte de blat poti face pachetele de foietaj .Bia, merci, shrikhandul lui Eataly e foarte bun ! Report
May 21, 201214 yr comment_149512 Azi este sarbatoare si nu se poate coace prajituri da? Eu sa nu coc m`am gandit la un desert usor si bun. Spuma de capsuni am vrut o poza mai frumusica, dar sa ascuns soarele Report
May 21, 201214 yr comment_149514 Izuk, arat minunat tortul tau. eu nici intr-o vesnicie nu pot face asa ceva,Cerra, faina spuma de capsuni, nu-i bai ca s-a ascuns soarele, ca se vede cat e de buna oricum, chiar si din avion Report
May 21, 201214 yr comment_149515 Izuk, arat minunat tortul tau. eu nici intr-o vesnicie nu pot face asa ceva,Cerra, faina spuma de capsuni, nu-i bai ca s-a ascuns soarele, ca se vede cat e de buna oricum, chiar si din avion Multumesc! Acu m`am gandit ca totusi a iesit prea multa si astept sa vina d-nul acasa sa vedem daca doreste sa insiropam niste piscoturi si sa o varam colo (mie imi venea sa fac tot asa cum papam la mamuca mea dar azi nu se poate (adik facuta o rulada si umpluta cu spuma). Mai umpleam altadata rulouri din foietaj dar nu avem si lene sa mergem sa cumparam cateva:)) Report
May 21, 201214 yr comment_149521 Spuma cerrei arata de numa, dar intrucat doar am terminat-o si eu, ma infig la tortul Dorinei intrebandu-ma de ce se subestimeaza atat.E simplu si foarte frumos, nu ma indoiesc de gradul de deliciozitate. Report
May 21, 201214 yr comment_149530 Spuma cerrei arata de numa, dar intrucat doar am terminat-o si eu, ma infig la tortul Dorinei intrebandu-ma de ce se subestimeaza atat.E simplu si foarte frumos, nu ma indoiesc de gradul de deliciozitate. Gela draga , nu ma subestimez , doar ca nu cred ca ma pot compara cu fetele care fac torturi pe banda rulanta . Stiu ca daca as avea si eu ritmul lor , as merge catre perfectiune pentru ca-mi place . Dar asa , un tort din an in Pasti , imi pierd indemanarea . Report