May 16, 201214 yr comment_148842 Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).La noi, placinta cu iaurt a la Geany Report
May 16, 201214 yr comment_148850 Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).nu, Bia, nu sunt monti. le fac "normale" pentru la le haleste casa cu viteza uimitoare mai ales cele cu fructe ii plac Maiei foarte mult. si sunt bucuroasa ca inlocuiesc cu succes prajiturica "Barni".dupa cateva incercari nereusite de muffins mi-am adaptat reteta si imi ies acum de fiecare data. am mai invatat si cat sa umplu hartiutele ca sa creasca cum trebuie. asa ca, deocamdata, pana se satura casa, vom avea mereu muffins la sfarsit de saptamana. pentru mine am facut, tot cu rababar, o prajitura cu spuma deasupra. mi-am adaptat reteta mamei mele: aluat ca de tarta, rabarbar, iar deasupra albusele ramase batute spuma. n-am pozat-o ca era urata Giorgi, parjitura ta imi aminteste de o prajitura de-a mamei, dupa cum arata. doar ca a ei e cu foi. face 3 foi, din care una o sfarama si o pune in crema. deasupra are spuma de albuse batute pe aburi. da-ne, te rog, niste amanunte Report
May 16, 201214 yr comment_148851 Boni, imi dai si mie, te rog, reteta dupa care le faci, ca si ai mei sunt fani muffins? Report
May 16, 201214 yr comment_148855 Boni, imi dai si mie, te rog, reteta dupa care le faci, ca si ai mei sunt fani muffins?asta e reteta la care am ajuns intr-un final:- 1 ou- 100 gr. kefir/iaurt/smantana- 100 gr. unt topit - 100 gr. fructoza (eu nu am zahar in casa. daca vrei sa faci cu zahar cred ca trebuie mai mult, aprox 150 gr.)- 50 gr. cocos (fulgi, cu cat mai fini cu atat mai bine)- 1 zahar vanilat- 1 praf de copt- 125-150 gr. faina (aici depinde de marimea oului si de cat de lichid e kefirul/iaurtul) amestec lichidele intre ele, apoi solidele intre ele iar la final unele cu altele. trebuie sa iasa un aluat ca de chec, dar mai vartos. adica nu imi curge din lingura cu care pun in forme. dar nu e nici ca aluatul de fursecuri. e ceva intre. din cantitatile de mai sus ies 12 muffinsi mari. eu acum am niste hartiute mai mici si imi ies in jur de 14-16. eu le coc aprox. 15 minute in cuptorul preincalzit.daca am fructe pun bucatele de fructe deasupra. daca pun gem tot asa il pun, motz deasupra, ca se "scufunda". poti sa aplici si tehnica de la tarta cu dulceata a lui any. Report
May 16, 201214 yr comment_148886 Am mai facut si clatite cu flori de salcam, de astea uitasem: Report
May 16, 201214 yr comment_148889 Boni am pus reteta toata aici. Reteta o am dintr-un numar al revistei Libertatea pentru femei.Prăjitură EugeniaIngrediente: • 6 oua intregi • 6 linguri apa fiarta• 12 linguri zahar• 12 linguri faina• 1 praf de copt• pentru crema:• 15 (30 buc.) pachete de biscuiti (Eugenii) lunguieti cu crema• 8 linguri zahar• 1 pachet unt• 2 linguri cacao• 1 si 1/2 pahar (o cana mare de ceai) lapte fierbinte• o esenta de rom Mod de preparare:Se separa albuşurile de gălbenuşuri. Se freaca gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr până se fac spumă, apoi se adauga lingurile de apă fiartă pe rând, amestecând mereu. Se bat albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, până se întăreşte, astfel încât, dacă se intoarce vasul în care se bat albuşurile, compoziţia să nu cadă.Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile bătute spumă şi se adauga în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se introduce tava în cuptorul încins. Când se desprinde de marginile tăvii, înseamnă că blatul este copt.Pregatire crema: Se pune laptele fierbinte peste cele 15 pachete (30 buc.) eugenii fărâmiţate şi se omogenizeaza amestecul. Se freaca pachetul de unt cu zahăr, până se topeşte zahărul. Se adauga în castronul cu eugenii untul frecat cu zahărul, cele 2 linguri de cacao şi esenţa de rom.Se amesteca bine şi se intinde crema peste blatul uşor însiropat si taiat in doua. Se orneaza prăjitura cu frisca si ciocolată de menaj rasa sau cu glazura de ciocolata. Report
May 17, 201214 yr comment_149101 Boni am pus reteta toata aici. Reteta o am dintr-un numar al revistei Libertatea pentru femei.Prăjitură EugeniaSa traiesti, Giorgi ca si eu o doream, arata bine si trebuie incercata. Report
May 18, 201214 yr comment_149127 eram convinsa ca am multumit pentru reteta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gifimi amintesc ca am si comentat ceva pe marginea ei.... of, tante roza... mai bine mai tarziu decat niciodata: multumesc Giorgi Report
May 18, 201214 yr comment_149128 Boni, am facut muffinsii tai, au fost foarte buni la gust, dar n-au prea crescut si au fost foarte sfaramiciosi (am ramas cu "capacul" in mana). Musai vreau sa-i mai fac ca le-au placut tare mult fetelor, dar ai ceva sugestii, trebuia sa mai pun ceva sau sa mai iau ceva?Si ca sa fiu on-topic, cornetti cu iaurt (reteta Laura Adamache), umpluti cu nutella. Report
May 18, 201214 yr comment_149135 Boni, am facut muffinsii tai, au fost foarte buni la gust, dar n-au prea crescut si au fost foarte sfaramiciosi (am ramas cu "capacul" in mana). Musai vreau sa-i mai fac ca le-au placut tare mult fetelor, dar ai ceva sugestii, trebuia sa mai pun ceva sau sa mai iau ceva?nu pot sa-ti spun exact de cantitati, cum spuneam si in reteta, depinde de marimea oului, de cat de lichid e iaurtul/kefirul, etc. eu am ajuns sa capat ceva experienta prin incercari si rateuri dar, din ce spui, tind sa cred ca ai umplut prea mult formele. asa am patit si eu de vre-o 2 ori, nu au crescut in sus, in schimb s-au "latit" pe margini si se rupea "capacul". daca umpli doar aproximativ de jumate formele apuca sa creasca in sus, are "sprijiin" in pereti si nu se lateste. nu stiu cum sa explic, of https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif. incerc, da' sa nu radeti:- cand bagi la cuptor tava, de la caldura se "lichefiaza" aluatul. atunci se intampla si "scufundarea" daca ai pus ceva deasupra- dupa ce s-a inmuiat aluatul incepe sa creasca frumos- daca are sustinere creste in sus, apoi, pe masura ce se coace prinde "putere", devine mai ferm si nu se mai "imprastie" pe langa- daca nu are sustinere la inceput si atunci cand creste iese din forma, se va "lati" pe margine, va lua forma de floare si va avea capac acu' ca am facut teoria cibritului (muffinsului) sper sa fi reusit sa explic mai bine. iti tin pumnii sa iti iasa si sa fii asa de incantata de ei ca si trupa mea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif Report
May 18, 201214 yr comment_149212 Eu abia am asteptat sa apara capsunele sa-mi indeplinesc visul de a umple niste clatite cu un sos la care m-am gandit toata iarna...deci, clatite cu sos de pere si scortisoara (made Gela) si capsune pe deasupra.Le-am botezat "clatitele mele divine" fiindca noua asa ni s-au parut. Report
May 19, 201214 yr comment_149284 Black bottom cupcakes ale Cosminei, nedecorate inca, se duc la congelator pt. miercuri Moatzo, nu ma certa Am mai pus tot azi briosele cu cioco si banane ale Ioanei, o sa vi le arat decorate, deocamdata doar dau raportul, sa nu credeti ca mi-am luat vacanta... Report
May 19, 201214 yr comment_149289 Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).La noi, placinta cu iaurt a la Geany eu am ratacit reteta asta formidabila - ai putea sa-mi dai un link ? multumesc mult Report
May 19, 201214 yr comment_149298 Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).La noi, placinta cu iaurt a la Geany eu am ratacit reteta asta formidabila - ai putea sa-mi dai un link ? multumesc mult https://forum.artaculinara.ro/topic/1914-placinta-cu-iaurt-geany/ Report
May 19, 201214 yr comment_149313 Eu iar placinta de mere cu foaie de post Boni. Si un desert inspirat de cheesecake Shrikhand al lui Eataly. Report
May 19, 201214 yr comment_149324 Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).La noi, placinta cu iaurt a la Geany eu am ratacit reteta asta formidabila - ai putea sa-mi dai un link ? multumesc mult https://forum.artaculinara.ro/topic/1914-placinta-cu-iaurt-geany/Geany, multumesc mult Report
May 19, 201214 yr comment_149325 Si eu am facut ceva cu mere, rulada! http://img256.imageshack.us/img256/8796/p1110935.jpg Report
May 20, 201214 yr comment_149341 Prajitura cu aluat frecat (fraged) cu visine (partea de deasupra pus aluatul ras). Report
May 20, 201214 yr comment_149343 Cerra , m-ai omorat Aduc si eu mai tarziu din tortuletul meu , ca inca nu am facut poze Edit ca am uitat sa felicit surioara ...fain arata rulada Nataly Report
May 20, 201214 yr comment_149344 Si eu am facut ceva cu mere, rulada! Nataly, grozav arata rulada, poti sa dai cateva detalii despre umplutura de mere?Multumesc! Report
May 20, 201214 yr comment_149346 Prajitura cu aluat frecat (fraged) cu visine (partea de deasupra pus aluatul ras). Cerra mi-ai starnit amintiri cu prajitura ta!Bunica mea facea asa o prajitura cu aluat ras deasupra, doar ca umplutura era cu magiun de prune.Era foarte buna. Report
May 20, 201214 yr comment_149348 Faina praji cerra. eu una de cioco a casei ( reteta) si o tarta cu rabarbara si migdale...pozele mai tarziu. Report
May 20, 201214 yr comment_149349 Cristina, blatul e cel clasic (ouale separate, galbenusuri frecate cu ulei, albusuri batute spuma, faina cernuta).Umplutura e de fapt doua mere taiate cuburi (sau le poti da pe razatoare, asa cum voi face si eu data viitoare), fripte in tigaie cu zahar, scortisoara si la sfarsit putin gris.In reteta originala se frigeau intr-o lgta de unt, eu nu am vrut asa.Dupa ce ai intins compozitia blatului in tava, pui cuburile de mere din loc in loc, pe toata suprafata si dai la cuptor. Dupa ce e coapta se procedeaza la ca la orice rulada. Mersi mult sis ! Report