January 22, 201115 yr comment_73468 Pai daca asta l-ai primit cadou la celalalt poti visa linistita, sa speram ca se va implini Au iesit foarte bine. A iesit si beigli meu Facea bunica beigli, asta al meu a iesit f. bine , numa' ca ...nu-mi mai place macul..Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place ? Report
January 22, 201115 yr Author comment_73473 Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place ?eu cred ca ne schimbam si ne schimbam si gusturilela mine din pacate e taman invers, ce nu-mi placea imi place Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta Report
January 22, 201115 yr comment_73478 Cum adica imi placea si acum nu-mi mai place ?eu cred ca ne schimbam si ne schimbam si gusturilela mine din pacate e taman invers, ce nu-mi placea imi place Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta Chiar ca e un puiut! Seamana perfect! Report
January 22, 201115 yr Author comment_73491 Si cind te gindesti ca le-am facut pe toate de aceeasi forma Report
January 22, 201115 yr comment_73539 Sa fi vrut si n-as fi reusit sa fac un puiut ca asta Imi place si puiutul. In prima clipa nu am priceput la ce te referi. Acum stiu. Super haios. Report
January 23, 201115 yr Author comment_73616 Aluat de eclereAseara am facut compozitia in Thermomix cu reteta din cartea sa250 gr apa1 strop de sare100 gr unt bucatele150 gr faina 004 oua ( de 60 de gr)Se pun in cana apa, sarea si untul, se amesteca 10 min 100° viteza 2.Se adauga faina, se amesteca aluatul 30 secunde viteza 4Se lasa 10 minute sa se odihneasca aluatul, in acest interval de timp se amesteca la viteza 4 citeva secunde la fiecare 2 minute,Se lasa sa se raceasca compozitia in cana (eu am lasat-o pina ce a ajuns la 37°) si se adauga in timp ce lamele se invirt cite un ou pe rind, la sfirsit se amesteca 30-40 de secunde viteza 5.Cu poshul am facut mini eclere rotunde in tava acoperita cu hirtie de copt lasind intre ele o mica distantahttps://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_01_2011/post-4-12957293891661.jpgSe coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 de minute, depinde foarte mult de dimensiunea lor, in orice caz se desface unul si numai cind interiorul e uscat se scot. Se lasa sa se raceasca pe gratarAm facut crema de vanilie100 gr zahar500 gr lapte2 oua40 gr amidon din griuPun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.Cind s-a racit am pus-o la frigider.Astazi am pregatit “instalatia” pentru a-i umpleE foarte buna siringa asta pentru operatia astaPudrati cu zahar pudrarupti in doua Report
January 24, 201115 yr comment_73747 Aoleo, mortali, ce pofta mi-ai facut, super ideea cu "instalatia", ti-o fur. Eu ma chinuiesc cu lingurita. Felicitari, esti profi! Report
January 24, 201115 yr Author comment_73748 Mersi Eu metoda asta o adopt mereu si-mi place tare, mai ales pentru ca in felul asta se umplu bine si uniform cu crema dar isi mentin forma. Report
January 24, 201115 yr comment_73802 Frumoase bigne-urile Adriana, iar puiul e haios rau.Am facut si eu odata compozitia in Bimby,dar ma misc mai repede cu aluatul normal pe foc, mi se pare ca dureaza prea mult in aparat.In schimb am patit o chestie aiurea(o amica de-a mea zicea ca ea il arunca pe geam la banii care costa si nu face ce tb ), sambata mi s-a rupt paleta de la mixer tocmai cand faceam prajitura cu branza, asa ca am turnat albusurile cu zahar pt bezea in Bimby, ei bine nu s-au batut deloc, erau zaama.M-am enervat si am aruncat si nu e prima data cand mi se intampla asta,pe cand cu mixerul n-am patit-o niciodata, egal ca erau albusurile atunci scoase din frigider sau la temperatura camerei. Report
January 24, 201115 yr Author comment_73808 Presupun ca ai pus paleta aceea neagra de plastic, nu?Eu n-am incercat sa bat spuma nimic in el pentru ca am si Ken-ul, am si mixerul vertical cu tel, n-as vrea sa am traume dintr-astea, dupa mine Thermomixul nu e facut pentru a bate spuma. Mie mi-a placut aluatul asta, da, e lung dar e efort minim din partea mea, faza cu amestecat dupa ce pui faina ma termina pe mine la mina. Plus ca au iesit splendid, crocante, aluat care s-a mentinut minunat in timp ce prima tava s-a copt. Report
January 24, 201115 yr comment_73813 Da. am pus paleta, normal .Daca nu era sa fie pb cu paleta nu puneam in el.Asta e,maine sper sa ajung sa-mi cumpar alt mixer. Eu n-am nicio o pb cu amestecatul in aluat. Report
January 24, 201115 yr Author comment_73815 Nu esti prima care se plinge, probabil trebuie indeplinite numai anumite conditii. Eu de exemplu am facut piureul de cartofi de 3 ori si doar o data a iesit splendid, acelasi procedeu dar cartofi diferiti Report
January 25, 201115 yr Author comment_73856 Cu gogoselele de ecler facute duminica, umplute cu crema de vanile am facut aseara profiterol, am varsat doar deasupra un pic de ciocolata topita cu un strop de lapte. Report
January 25, 201115 yr comment_73906 Sigur imi iau si eu seringa de umplut, prea faine ti-au iesit !Eu le visez deja umplute cu o crema de fistic ! Report
January 25, 201115 yr Author comment_73925 numa crema de fistic n-ar fi prea mult?eventual crema de vanilie amestecata cu un pic de fistic? Report
January 25, 201115 yr comment_73978 numa crema de fistic n-ar fi prea mult?eventual crema de vanilie amestecata cu un pic de fistic? Da, ceva in genul cremei de patiserie, cu gust de fistic. Report
February 2, 201115 yr Author comment_75397 Aseara am facut gnocchi alla romana in Thermomix.Foarte buni.Ingrediente:[u]- 1 litru de lapte- o lingurita de sare- putina nucsoara- 60 gr unt- 70 gr parmigiano reggiano ras- 250 gr gris[/u]Se varsa in cana laptele, sarea si nucsoara, 20 de gr de unt si se fierbe: 12 minuti, 100°C, viteza 3. (mie in ultimul minut mi-a iesit tot prin gaura din capac asa ca l-am oprit, deci cred ca cel mult 10 min sunt suficiente)Se adauga varsind prin gaura din capac cu lamele mergind la viteza 3, 40 de gr de parmigiano reggiano si grisul, se coace: 8 minute, 90°C, viteza 2.Apoi am scos tot amestecul si l-am pus pe o bucata de aluminiu si am incercat pe cit posibil sa fac un sul din compozitie.Dupa ce s-a racit aproape de tot am taiat sulul felii, am pus deasupra citeva picaturi de unt si abundent parmigiano reggiano si am pus in cuptor pina cind s-a rumenit un picut brinza.Foarte foarte buni, reteta din carte prevedea si 2 galbenusuri dar nu le aveam asa ca nu le-am pus. Report
February 7, 201115 yr comment_76150 Eu am refacut ieri focaccia dupa aceeasi reteta din carte.Data trecuta facusem jumatate de portie si n-a crescut deloc.Ieri am facut portie intreaga, m-am speriat cand m-am uitat in cuptor s-o controlez !Raman fidela acestei retete. Report
February 7, 201115 yr Author comment_76151 Ai vazut ca e bun Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata. Report
February 7, 201115 yr comment_76155 Ai vazut ca e bun Eu simbata si duminica l-am folosit masiv, besciamella, amestecul umpluturii si aluatul pentru tarta sarata. Eu cred ca a mirosit ca l-am abandonat, asa ca ieri a dat la maxim !Ce mi-a ramas, am pus intr-o punga si avem pe diseara.Eu inca nu-l folosesc atat de mult, dar ii vine randul. Report
February 19, 201115 yr Author comment_78088 Crema de cartofi si conopidaAveam cartofi fierti de aseara, am pus si frunzele conopidei pe care am fiert-o acum si citeva buchetele, am acoperit cu laptesi fiert la 100°C pentru 15 minute in Thermomix, la sfirsit am adaugat un unt mic aromatizat cu usturoi si ierburi aromatice si am mixat la viteza maxima Report
March 22, 201115 yr comment_83007 Am facut tortuletele cu ciocolata lichida in interior, reteta din cartea de baza, excelente! Report
March 23, 201115 yr Author comment_83020 Frumoase, acu citiva ani erau tare la moda tortuletele astea, dar eu nu le-am facut niciodata. Report
March 23, 201115 yr comment_83066 Frumoase, acu citiva ani erau tare la moda tortuletele astea, dar eu nu le-am facut niciodata. Coaja de portocala le da un gust minunat . Report