Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

Featured Replies

Perfecta :rolleyes:

Ok, merci, am vrut sa fac dar m-am razgandit pentru ca devenea prea greoi cu ce aveam in seara asta.

Am mancat cu paine.

Kresse se poate inlocui, zic eu, cu o verdeatza care iti place sau cu un amestec de verdeturi.

Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.

Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.

Kresse se poate inlocui, zic eu, cu o verdeatza care iti place sau cu un amestec de verdeturi.

Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.

Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.

Ce fel de verdeturi, ca mie nu imi trece nimic prin cap care ar putea sa se combine bine :lol: .

• 4 weeks later...
  • Author

Bilute din naut si speck

care evident se pot face cu orice alt robot :hungry: prietena mea Barbara le-a facut cu prosciutto crudo, eu neavindu-l in casa am pus speck

Ingrediente

[u]- 250 gr de naut fiert la cutie

- 100 gr speck

- 100 gr parmigiano ras

- 1 lingurita de ulei

- piper roz[/u]

Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix si l-am pus deoparte, apoi am taiat cu cutitul speck-ul, in Thermomix am amestecat nautul dupa care am adaugat parmigiano, speck, ulei si boabele de piper, am amestecat si facut bilutele, le-am servit cu rosii micute

post-4-13262671084919_thumb.jpg

Aseara am facut mamaliga, a iesit foarte buna, numai ca eu prefer faina aia grunjoasa, nu aia macinata fin.

Mi-e dor de mamaliga pe care o facea bunica mea, o taia cu ata si mancam cu tochitura sau cu oua proaspete de la gaini, of of.

• Author
Pai eu n-o fac cu faina fina, o fac cu cea gen integrala ca nu's cum sa-i zic, care tre sa fiarba 45 de minute. Si iese destul de uscata ca sa poata fi taiata cu ata, tre sa jonglezi apoi cantitatea de apa/faina ca sa iasa tare.

Tare interesante bilutzele astea cu naut. Trebuie sa le incerc si eu.

Eu am facut azi cu Thermo' un aluat de pizza (e la dospit va anuntz dupa cum a iesit) si un Ciambellone marmorato (care e inca in cuptor in acest moment) din cartea de retete in limba italiana.

Pai eu n-o fac cu faina fina, o fac cu cea gen integrala ca nu's cum sa-i zic, care tre sa fiarba 45 de minute. Si iese destul de uscata ca sa poata fi taiata cu ata, tre sa jonglezi apoi cantitatea de apa/faina ca sa iasa tare.

Exact! Aia imi place mie.

Zi-mi te rog, bilutele astea frumusele, le-ai mancat ca aperitiv?

• Author

Da, le-am mincat ca aperitiv bilutele, cele care au ramas i le-am arunca lui Stefano in cutiuta cu prinzul de azi care continea rosioare si mozzarelline :crying:

Sunt de tinut minte pentru la vara pentru ca n-au nevoie de copt, se maninca reci, pentru momentele cind e cald de nu poti aprinde aragazul :)

Sunt de tinut minte pentru la vara pentru ca n-au nevoie de copt, se maninca reci, pentru momentele cind e cald de nu poti aprinde aragazul :)

Exact :thumleft: !

• 2 weeks later...

Pasta e fagioli mai improvizat asa, n-am avut pancetta deci am inlocuit cu salam finocchiona. Mult mai bun.

Apoi fasole am avut de 2 feluri.

post-13-13269821298373_thumb.jpg

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...

Da, de la conserva.

Ai reteta-n carte?

nu cred,da parca o pusese adriana

edit: am gasit-o e la incept, da n-am fasole la conserva :(

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...

Da, de la conserva.

Ai reteta-n carte?

nu cred,da parca o pusese adriana

edit: am gasit-o e la incept, da n-am fasole la conserva :(

Ia sa iei tu data viitoare cand faci cumparaturi si le pui in dulap sa fie acolo, ca uite de multe ori te salveaza.

trec pe lista.uneori am,da cum nu mancam asa des dupa ce o termin uit sa cumpar alta conserva :()

trec pe lista.uneori am,da cum nu mancam asa des dupa ce o termin uit sa cumpar alta conserva :()

Nici noi nu mancam des, dar ca si tonul, vreo 2 conserve tin tot timpul in casa.

Io nu vreau s-o refac ca prea a iesit buna :(

Si eu tre sa tin am mereu cel putin o cutie din toate fasolile :( si naut si mazare

Eu cana de la termomix o fac aproape plina pentru noi :(

Noi aseara tarziu, crema bimby din carte. De fapt jumatatea mea a facut tot.

Crema jumi juma. Sau ma rog, aproape :occasion14: . Eu am impartit-o in castronase, el e prea precis.

post-13-13273965531602_thumb.jpg

Plus pireu de pere a iesit asa

post-13-13273966047984_thumb.jpg

• 3 weeks later...