January 15, 201016 yr Author comment_15637 Uleiul de porumb e foarte aromat, la fel cel de susan. Uleiul de simbure de strugure nu are aroma pregnanta, dar e de preferat sa fie consumat crud, in salate sau pus in mincare dupa ce s-a incheiat gatitul.Uleiul de nuca e mai putin aromat, iar daca il vei folosi la ciocolata cind o topesti o sa fie adorabil!Uleiul de floarea soarelui, arahide, rapita, orez, palmier nu au arome si pot fi folosite atit la gatit cu temperaturi mari, cit si crude, si fara probleme si la deserturi. toate cele enumerate mai sus se gasesc si in Ro! Report
January 15, 201016 yr comment_15638 Deci sansa e turta Misha, sansa sunt deseurile maslinelor, bucati de pulpa si simburi striviti dupa ce s-a scos tot uleiul extravirgin, mecanicsi ca sa se mai scoata/stoarca ceva aceste deseuri sunt tratate chimic si iese acest ulei de sansa e cel mai ordinar dintre toate cele care pot iesi din masline Report
January 15, 201016 yr comment_15641 Uleiul de porumb e foarte aromat, la fel cel de susan. Uleiul de simbure de strugure nu are aroma pregnanta, dar e de preferat sa fie consumat crud, in salate sau pus in mincare dupa ce s-a incheiat gatitul.Uleiul de nuca e mai putin aromat, iar daca il vei folosi la ciocolata cind o topesti o sa fie adorabil!Uleiul de floarea soarelui, arahide, rapita, orez, palmier nu au arome si pot fi folosite atit la gatit cu temperaturi mari, cit si crude, si fara probleme si la deserturi. toate cele enumerate mai sus se gasesc si in Ro! Raluca uleiul de rapita ba citesc ca este bun ba ca este nociv , toate in cap se bat ,daca cauti canola imagine iti da rapita ,pana la urma care este adevarul? uite link : http://www.canola-council.org/canola_oil_the_truth.aspx Report
January 16, 201016 yr comment_15677 Ia uite ce-am gasit eu:http://www.ecomagazin.ro/folosit-des-ul ... infarctul/ http://www.biodieselmagazin.ro/revista/ ... la-sinteza Si pentru om si pentru masini.Mama imi povestea ca pe vremea foametei, in '47, prajeau cu ulei de rapita.Era verzuliu, facea muuuulta spuma si era si usor acid.Eu folosesc de palmier, ca cel de masline...ca si Misha.Eu NU mananc masline! Report
January 16, 201016 yr Author comment_15681 Nicoleta, folosesc uleiul d erapita de mai multi ani. Daca o avea ceva toxic cred ca simteam pina acum...Canola este ulei de rapita, initial a fost obtinut in Canada, de unde deriva numele CANadian Oil Low Acid. Report
January 16, 201016 yr comment_15752 fetelor va multumesc de raspunsuriRALUCA am cautat de nuca dar nu am gasito sa caut la naturisteADRIANA zici sa o las moarta cu cel di sansa?am zis ca il folosesc la paine ,cate 2 lg,mai am de vreo 9-10 paini si dupa aia nu mai cumparazi am luat dinala rosiatic de porumb si cand termin cu ala di sansa il folosesc pe astalalt si dupa aia mai vad ce mai iausi eu folosesc la prajit de palmier (mai scap cate o data la dinala de floare)tot am zis ca o sa iau de rapita din pura curiozitate da maicamea tot zicea ca e amar da daca ziceti ca e ok o sa iau si eu sa vad cum emulte si va pt sfaturi %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 16, 201016 yr comment_15753 ...Uleiul de simbure de strugure nu are aroma pregnanta, dar e de preferat sa fie consumat crud, in salate sau pus in mincare dupa ce s-a incheiat gatitul... Uleiul de sîmburi de strugure este unul din cele care suporta cele mai înalte temperaturi. În Franta, traditional, se foloseste pentru fondue bourguignone. Alte materii grase vegetale sanatoase care sufera temperaturi înalte sînt uleiul de avocado, de arahide si cel de masline, bineînteles. Temperaturi critice pentru uleiuri vegetale : Ulei de Avocado : 250° !Arahide 220° Masline 210° Sîmburi de Strugure 200°Floarea Soarelui, Soia 160°Germeni de Porumb : 140° Report
January 16, 201016 yr Author comment_15759 Da Alexandru, asa e, suporta temperaturi mari. Insa, prin incalzirea uleiului care e produs prin presare la rece se distruge mare parte din Vitamina E, care este un antioxidant natural, prezent in multe uleiuri, dar predominant in cel de simbure, el pierzindu-si proprietatile curative. Misha, nici eu nu am gasit ulei de nuca in tara, am gasit la Metro la vecinii si fratii nostri bulgari. E posibil pe la plafar, dar acolo il vei gasi in fiole foarte mici. Report
January 16, 201016 yr comment_15772 ADRIANA zici sa o las moarta cu cel di sansa?Foloseste-l pentru masca de par, iar daca nu-ti place gustul celui de masline foloseste altul de seminte, dar pe sansa nu mai da bani. Report
January 17, 201016 yr comment_15783 Temperaturi critice pentru uleiuri vegetale : Ulei de Avocado : 250° !Arahide 220° Masline 210° Sîmburi de Strugure 200°Floarea Soarelui, Soia 160°Germeni de Porumb : 140° Da' ala de palmier?Da' ala se cocos? Report
January 17, 201016 yr comment_15788 Da' ala se cocos?180°C dar'l foloseşti la temperatura camerei ca să te machezi Am două borcane gigant, cred că'i ajunge lu'nevastă-mea pînă la pensie că la gătit cam... cum să spun mai frumos.... pute! Report
January 17, 201016 yr Author comment_15799 Bebe, la noi, in ro, nu se gaseste ulei de cocos, insa unt de cocos da. Eu pun la prajituri si nu miroase a nimic. Report
January 17, 201016 yr comment_15868 Temperaturi critice pentru uleiuri vegetale : Ulei de Avocado : 250° !Arahide 220° Masline 210° Sîmburi de Strugure 200°Floarea Soarelui, Soia 160°Germeni de Porumb : 140° Da' ala de palmier?Da' ala se cocos? Si alea au temperaturi critice ridicate, dar sînt compuse majoritar din colesterol LDL, cam ca untura de porc, seul sau untul. Deci de evitat, pe cît posibil. Report
January 17, 201016 yr comment_15875 Dr.Mecinicopschi zicea ce scrie si pe bidonul meu de ulei de palmier: fara colesterol LDL. Chiar il recomanda! Report
January 17, 201016 yr comment_15957 ....nu se gaseste ulei de cocos, insa unt de cocos da. Eu pun la prajituri si nu miroase a nimic.pai acela este, solid - se lichefiaza peste 25 Celsius. Daca nu se miroase inseamna ca a fost procesat, nu este crud (sau 'virgin'). Se pare ca este foarte bun dar eu nu ma inteleg cu mirosul lui... Report
January 18, 201016 yr comment_16029 Dr.Mecinicopschi zicea ce scrie si pe bidonul meu de ulei de palmier: fara colesterol LDL. Chiar il recomanda! Dl. doctor recunoaste ca uleiul de palmier contine 50% acizi grasi saturati dar sustine ca nu dauneaza sanatatii. Pe ce baze face afirmatia, asta numai el poate sa stie. Sau cei care îl platesc ca sa o faca.E foarte interesant ca numai sursele românesti îl lauda, prin occident toata lumea se fereste de el ca dracul de tamîie. Report
January 18, 201016 yr comment_16046 Grasime de cocos si palmier,niciuna foarte sanatoase,si din pacate le întîlnim în multe produse ca dulciuri...Nu numai ca nu e sanatosa grasimea de palmier,dar pentru asta se distrude si rainforest! Report
February 7, 201016 yr Author comment_19427 Acum nu vin sa va intreb, ci sa va laud ceva: un curatator de legume. sa fiu sincera, am avut mai multe modele, de la diferite firme, nimic nu m-a dat pe spate. Cineva mi-a auzit acest comentariu si mi-a facut o bucurie: Ce sa va zic...a fost dragoste la prima vedere Nu cunosc firma, dar am cautat-o pe net, in Ro nu au inca decit aparate de cafea, dar daca cumva dati peste ei, va rog eu mult anuntati aici, ca tare as vrea sa vad ce alte chestii mi s-or lipii de deshte! Report
February 7, 201016 yr comment_19446 E firma foarte buna Ralu, costa destul, adica nu e cea mai ieftina. Mi se pare ca e nemteascahttp://www.wmf.it/wmf-per-la-casa/cucina_82510993.html?sid={1935E92E-DDF8-4579-B28A-8CCA192D3C42} Report
March 6, 201016 yr comment_24791 Am nevoie de ajutorul vostru. Zilele astea era prezentata o reteta de placinta cu piept de pui si 3 feluri de branza la tv. Aluatul folosit a fost unul cumparat din comert si anume nu era ca cel brisee (care e facut din n foi) ci era unul ca un fel de aluat. Stiu ca exista brisee si inca unul da ma lasa memoria. Si vreau sa fac tarta, placinta da nu stiu ce fel de aluat sa fac. Oare aluatul de pasta frolla se apropie de cel de tarta-placinta mai bine? Am gasit pe net ceva reteta de pasta frolla insa nu stiu daca pasta frolla are aceasi consistenta cu cea a pacintei care nu arata ca brisee.Reteta aluatului de tarta cu vin a Adrianei se apropie de cea cumparata din magazin? Cer ajutorul vostru pentru ca nu am reusit sa vad ce denumire avea denumirea aluatului folosit de bucatarul respectiv si as vrea sa fac tarta sau placinta respectiva. Apelez la voi ca stiti si ce consistenta are celalat aluat existent in magazine care arata ca un aluatul de la taitei si nu se desface in n foi. Eu cred ca am folosit de 2 ori pana acum aluat cumparat si era doar brisee. Report
March 6, 201016 yr comment_24801 Brisè-ul e un aluat fraged, adica ca si frolla, care se foloseste la tarte, nu la dulciuri, deci nu are zahar, seamana cu aluatul pus de mine cu vin. Deci e aluat de tarta care nu se desprinde ca cel de placinta. Report
March 6, 201016 yr comment_24834 Brisè-ul e un aluat fraged, adica ca si frolla, care se foloseste la tarte, nu la dulciuri, deci nu are zahar, seamana cu aluatul pus de mine cu vin. Deci e aluat de tarta care nu se desprinde ca cel de placinta. Multumesc tare mult de explicatie si de ajutor. Ma pot pune sa fac tarta pentru ca aluatul acela cu vin postat de tine ecel mai bestiiiiiiiiiiiiiii ca il faci si il si folosesti si e si delicios.Am gasit pe net de pe situ-ul ricettedisicilia un aluat de pasta frolla care era cam ca si al tau cu vin insa acum ca stiu ca cel postat de tine e la fel atunci ma apuc de treaba ca al tau l-am mai incercat si au fost foarte in extaz pailele gustative . O sa te mai rog sa imi spui totusi sa stiu pe viitor exista in comert la voi de ex brise si inca unul (cel de palcinta)care se numeste cum :-?? (cred ca are tot un nume frantuz dar nu imi aduc aminte azi de el nici de ma bate cineva:d) ? Report
March 6, 201016 yr comment_24835 Daca vrei sa faci tarta de care ziceai si daca deja ai incercat aluatul cu vin si ti-a placut mergi inainte fara frica Aici se gaseste pasta frolla care e aluatul fraged, ori intinsa rotunda ori in bloc pe care sa o intinzi apoi tu, de regula sunt marca Buitoni dar si altele, marci de supermarket, cea asa in bloc se gaseste si congelata, se foloseste pentru dulciuri, deci tarte dulci, crostate sau biscuiti.Apoi este pasta brisè care e o frolla fara zahar deci pentru tarte sarate, e tot un aluat fraged si ea.Apoi este pasta sfoglia care e aluatul frantuzesc si cu care se pot face si tarte sarate dar si cremsnit.Si mai rar din pacate se gaseste si foaie de placinta care se numeste pasta phillo sau phyllo.Cre ca mi le-am amintit pe toate Report
March 6, 201016 yr comment_24844 Acum nu vin sa va intreb, ci sa va laud ceva: un curatator de legume. sa fiu sincera, am avut mai multe modele, de la diferite firme, nimic nu m-a dat pe spate. Cineva mi-a auzit acest comentariu si mi-a facut o bucurie:Ce sa va zic...a fost dragoste la prima vedere Nu cunosc firma, dar am cautat-o pe net, in Ro nu au inca decit aparate de cafea, dar daca cumva dati peste ei, va rog eu mult anuntati aici, ca tare as vrea sa vad ce alte chestii mi s-or lipii de deshte! Sînt copiate după cele Elveţiene - care, într'adevăr, sînt uşor de folosit şi foarte bune (cred că cele mai bune!).... Vin în două modele, de inox sau aluminium, dar arată la fel, au acelaşi cuţit (pentru ~$3 sau $5 bucata, mai ieftine dacă cumperi pachete de 4) [i]"The SWISS MADE Economy peeler was invented in 1947 by Alfred Neweczeral and became a symbol for functional Swiss design. It is still produced at the old factory at 8910 Affoltern am Albis nearby Zurich."[/i] WMF este nemţească, au produse bune, în general, şi preţurile sînt decente... Report
March 6, 201016 yr comment_24855 Daca vrei sa faci tarta de care ziceai si daca deja ai incercat aluatul cu vin si ti-a placut mergi inainte fara frica Aici se gaseste pasta frolla care e aluatul fraged, ori intinsa rotunda ori in bloc pe care sa o intinzi apoi tu, de regula sunt marca Buitoni dar si altele, marci de supermarket, cea asa in bloc se gaseste si congelata, se foloseste pentru dulciuri, deci tarte dulci, crostate sau biscuiti.Apoi este pasta brisè care e o frolla fara zahar deci pentru tarte sarate, e tot un aluat fraged si ea.Apoi este pasta sfoglia care e aluatul frantuzesc si cu care se pot face si tarte sarate dar si cremsnit.Si mai rar din pacate se gaseste si foaie de placinta care se numeste pasta phillo sau phyllo.Cre ca mi le-am amintit pe toate Multumesc tare mult de explicatii asa oi sti si eu ce e fiecare oricum salvez raspunsurile tale ca sa gasesc repede explicatii daca mai am nevoie nu de alta dar mai un singur neuron care saracul e cam ratacit si cand il intreb ceva deja intra in panica si se blocheaza cum de altfel a facut azi pentru ca stiu ca am citit candva pe celalat site cand tu si Maya spuneati de aceste aluaturi . Report