Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Slowcooker

Featured Replies

Fetele,dar voi mai folositi slowcookerele?

Adriana,poti detalia te rog olecuta cum sta treaba cu timpii de coacere la sarmale?...si asa în general timpii la ce ai mai facut si nu ai scris pe aici,sau n-am vazut eu...

• Author

Deci acu suntem si sorelle intru slowcooker Kenwood =))

Puiul eu l-am facut cu sos si tarhon, cu vin am facut friptura normala de vita, brasato.

Acu ma faci s-o sterg de praf ca sa incerc si cocoselul asta =))

• Author

Adriana,poti detalia te rog olecuta cum sta treaba cu timpii de coacere la sarmale?..

Sorella mea, am facut asa: Am adaugat sosul de rosii, vinul si apa pina aproape de nivelul sarmalelor, le-am copt pe high pentru 5 ore jumatate, rezultat excelent

Restu tot ce am facut e pe blog, o sa le pun incet incet si aici.

• Author

Rulada din carne de pui cu sos de lapte

Rulada se poate coace si in oala minune sau oala normala pentru cine nu are slowcooker.

Fiecare poate folosi ce fel de carne doreste sau ce fel de lichid pentru a o coace doreste.

Eu va arat ce am facut eu si ce imi place tare.

Am avut 2 piepti de pui dati prin masina de carne, sa fi avut in jur de jumatate de chilogram cred, am adaugat 250 de grame de pasta de cirnati, 2 oua, parmigiano, sare si piper, plus frunze de busuioc maruntite grosolan.

post-4-128980984195_thumb.jpg

Compozitia e foarte moale si lipicioasa, eu i-am dat forma de rulada ajutindu-ma cu hirtia de cuptor. Am facut 3 micute pentru ca le-am congelat, din cantitatile astea iese o rulada prea mare pentru 3 persoane.

post-4-128980988616_thumb.jpg

Se prajeste rulada in ulei pe ambele parti, intr-o tigaie antiaderenta.

post-4-128980995133_thumb.jpg

Desi e foarte moale se intoarce si se prajeste usor si fara probleme, evident trebuie manevrata cu grija si incetisor.

post-4-128980998647_thumb.jpg

In felul asta rulada e bine sigilata si poate sa se continue coacerea.

post-4-128981032495_thumb.jpg

Se muta in slowcooker si se acopera cu lapte pina la jumatatea inaltimii sale

post-4-1289810436_thumb.jpg

Din pacate reteta asta am facut-o cu mult timp in urma si nu-mi amintesc cit am lasat-o la fiert. Depinde si de cit e de mare rulada, in orice caz regula e cea valabila si la fripturi, daca o furculita infipta lasa gauri si nu iese lichid e gata :floare:

In acest moment rulada se poate congela, se poate servi imediat sau se poate raci si servi a doua zi, in aceasta eventualitate eu am taiat-o felii cit era rece si am incalzit-o intr-o tigaie in sosul propriu

post-4-128981171828_thumb.jpg

O garnitura care mi-a placut tare mult a fost cea facuta din legumele pe care le aveam in casa: cartof, morcov, dovlecel si ardei, taiate toate cuburele aproape egale cu masinaria aceea pe care Dana o numeste aligator :pupic: pe care le-am prajit apoi intr-un strop de ulei in wok, conditia esentiala este sa stai linga wok si sa amesteci aproape non stop, in felul asta legumele ramin crocante si exceptional de bune

post-4-128981192139_thumb.jpg

Et voilà, vedere de pe o parte

post-4-128981194366_thumb.jpg

si de pe cealalta parte

post-4-128981196185_thumb.jpg

Am citit amindoua paginile si gata sunt hotarita sa cumpar si eu slow cooker. Tre sa gugalesc sa vad de unde o pot cumpara de aici

Am facut sarmalele!Au iesit minunate!Toata lumea încîntata!

Le-am facut cu varza de asta nasoala ce gasesc la noi.Adica de aia cu frunza groasa,si au iesit bune-bune.Cu toata ca foaia a fost groasa s-a înmuiat!!!Pentru prima data :floare:

Lui Dan si mie ne plac mai mult sarmalele cu din frunze de varza proaspata,Denisei cu murata(si daca se poate acra ca...acra :floare: )As zice,ca astea au fost cele mai reusite sarmale in varza dulce, pe care le-am facut eu vreodata.

Mi-a luat ceva vreme oparitul,dar s-a meritat!

Merci,Adriana :floare:

Adriana,mai ai carticica?E prin casa,dar acum nu o gasesc.Parca era o reteta de budinca de orez.Nu ma ntereseaza reteta în mod special,ci doar timpul de fierbere si daca era High sau Slow/sau combinat.

Daca ai cartea la îndemîna,poate-mi zici si mie ce scrie despre timp si temperatura.

• Author

Ma bucur ca ti-au placut sarmalele, si mie mi-au placut foarte mult, consistenta pe care o aveau era total diferita de cea pe care o au cind fierb in oala, astept sa se intoarca mama de la sora mea si o pun iar sa le faca.

Daca poti sa ma astepti pina miine caut cartea, in computer mi-am salvat-o dar doar citeva pagini in franceza si e reteta de pui cu vin dar cea de budinca nu :pupic: Sau daca vrei si vrei sa o faci uita-te in urma cum am fiert crema de zahar ars, nu tre sa fie foarte diferit :scratch:

• Author

Tocanita de mistret

Am pus la marinat carnea pentru 48 de ore cu vin rosu, boabe de ienibahar, condimente, morcovi si usturoi. Am dat prin faina bucatile de carne si le-am prajit apoi in putin ulei

post-4-129028990773_thumb.jpg

Pe linga morcovi si usturoi am adaugat un pic de ceapa pe care le-am prajit rapid in uleiul ramas de la carne. Le-am pus in slow impreuna cu carnea

post-4-129029072791_thumb.jpg

Am adaugat supa si vin rosu, sare, piper, paprika afumata

post-4-129029078682_thumb.jpg

Am lasat la fiert in slowcooker 6 ore pe slow

post-4-129029132887_thumb.jpg

Am scos carnea si am mixat sosuletul, apoi am repus carnea inauntru.

post-4-129029136342_thumb.jpg

Am servit cu mamaliga si cartofi fierti

post-4-129029144113_thumb.jpg

• Author

Uite ca am gasit carticica:

Reispudding

7[i]5 g / 3 oz Rundkom - oder Milchreis

50 g / 2 oz feiner Zucker

1 Liter / 1 3/4 Pint Milch

25 g / 1 oz Butter

geriebene Muskatnuss[/i]

Geben Sie den Reis, den Zucker und die Milch in den Gareinsatz und mischen Sie das Ganze gut durch. Geben Sie Butterflöckchen darauf und streuen Sie geriebene Muskatnuss darüber. Setzen Sie den Deckel auf und garen Sie das Ganze für 4 stunden bei hoher (High) Hitze oder 5 stunden bei niedriger (Low) Hitze. Nach einer Stunde rühren Sie den Inhalt um und später dann noch ein weiteres Mal.

Atunci tre redus timpul, nu?

Da,în cazul orezului folosit de mine,care e oricum mai "moale"...adica orez de lapte,care fierbe mai usor.Banuiesc ca daca folosesti un arborio,se schimba treaba cu timpul.De aceea,cînd faci chestii de astea pentru prima data e bine sa fii prin apropiere sa verifici.

dupa carticica iese lapte "praf" :lol:

Eh, Maya, nu mai bine il faceai intr-un ceaun ca bunica ? :pupic: (ma rog, in oala creuset ! =)) )

Nu-mi vine sa cred ca l-ai tradat pe dl. steamer cu un slow cooker. Asta ucide toate vitaminele si substantele nutritive din legume si din carne dupa atitea ore de fierbere. :rolleyes:

Ma'c sa-mi incerc norocul cu un risotto. Sper sa nu-l fac si eu ... praf ! :lol:

dupa carticica iese lapte "praf" =))

Eh, Maya, nu mai bine il faceai intr-un ceaun ca bunica ? :lol: (ma rog, in oala creuset ! :D )

Nu-mi vine sa cred ca l-ai tradat pe dl. steamer cu un slow cooker. Asta ucide toate vitaminele si substantele nutritive din legume si din carne dupa atitea ore de fierbere. :floare:

Ma'c sa-mi incerc norocul cu un risotto. Sper sa nu-l fac si eu ... praf ! =))

Am vrut sa vad cum iese...si am vazut :D (sper ca orezul nu are prea multe vitamine :D )

Nu l-am tradat pe dl. steamer deloc,el are loc de onoare în "apropiere directa",si-l folosesc cu placere la aburit ...de toate.

Slowcookerul nu l-am luat pentru chestii cu multe vitamine/ma refer în general la legumaraie..alea de obicei le halesc crude,sau aburite.Asta e interesant pentru carnuri moi,sarmale(ca la noi gasesc numai varza de aia beton...si in LC tot 7 ceasuri tre sa fierb pîna se înmoaie =)) )...si daca le piere vitamina,iaca scîrt :P ....pe lînga carne rod si doi morcovi si ma vitaminizez.

Chiar asa mult distruge vitaminele?Ma gîndeam ca din moment ce fierbe la doar 80-90 °C,nu e chiar asa nasol.

Sa stii ca si eu vreau azi un risotto simplu,doar cu olecuta de pecorino.Si-l fac în LC nu SC :D

Sper ca nu va apucati sa faceti risotto in slowcooker ca nu va mai fac prietene :occasion14:

Da,ca parca merge dupa tine.Tu crezi ca noi îti spunem tot? :tongue3:

Normal ca nu facem risotto la Slow.Mie îmi place sa aiba Biss/adica al dente,deci sub nicio forma nu iese la SC asa ceva.