Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cartofi glazurati cu mustar

Featured Replies

[indent]

Este o reteta atat de simpla, care necesita un timp de preparare atat de scurt, dar in acelasi timp este atat de gustoasa, incat este pacat sa nu o incercati.

[font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]Reteta a fost postata de Ina pe blogurile ei: Lifestyle blog si Retete vegane si, desi nu-mi place mustarul, combinatia de ingrediente si simplitatea retetei m-a determinat sa o incerc. [/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

Pentru prepararea cartofilor am folosit: o jumatate de kilogram de cartofi, o lingura de ulei masline, o lingura si jumatate de mustar, 1 lingurita de oregano uscat, 2 catei mici de usuroi , sare, piper.

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete de marime potrivita, i-am spalat si i-am uscat usor cu un prosop curat.

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

Am pisat usturoiul si l-am amestecat cu restul ingredientelor, obtinand un sos grosut.

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]http://lh3.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/S3Cm1izAlDI/AAAAAAAACfI/t0qqtEIL58k/DSCF8366s_wm%20%28Medium%29_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

Am tavalit cartofii prin sosul respectiv, apoi i-am pus intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]I-am copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, timp de 30 minute. I-am servit alaturi de frigarui de pui. Sunt deosebiti, foarte fragezi si aromati, fara sa dea insa respiratiei aroma de usturoi. O sa ii refac destul de des, sunt de preferat cartofilor prajiti si au cu siguranta mai putine calorii.[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]http://lh6.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/S3Cm2jPPnQI/AAAAAAAACfM/CaIHRSA9020/DSCF8371s_wm%20%28Medium%29_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

[left]

[/left]

[/font][font=Trebuchet,]

Multumim frumos pentru reteta, draga Ina. Au fost minunati.

[/font][/indent][font=Trebuchet,]

[right]

[/right]

[/font]

Am citit reteta ta,am plecat repede acasa (am firma si casa in acelasi loc!),am pregatit cartofii,cuptorul si ...surpriza...nu mai aveam mustar,asa ca l-am inlocuit cu doua linguri de smantana dulce....au iesit super deliciosi:

post-264-126580200878_thumb.jpg

• Author

Am citit reteta ta,am plecat repede acasa (am firma si casa in acelasi loc!),am pregatit cartofii,cuptorul si ...surpriza...nu mai aveam mustar,asa ca l-am inlocuit cu doua linguri de smantana dulce....au iesit super deliciosi:

Multumesc pentru ca i-ai incercat, Mariette, ma bucur ca ti-au placut. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Eu i-am facut alaltaieri prima data, dar ieri a trebuit sa-i refac in cantitate dubla. Pana seara n-a mai ramas nimic. Va trebui sa merg sa cumpar mustar, nici eu nu mai am si parca vad ca am iar cerere. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

I-am facut și eu azi, alături de aripioare. Buni tare, mersihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

post-44-126616377846_thumb.jpg

• Author

Narnia, intr-adevar e o reteta de nota 10++. :) E prima oara cind fac cartofii astia, dar nu ultima pt. ca sint extremi de buni si-au mers perfect ca garnitura linga un cirnacior la gratar. :lol: Merci mult pt. reteta. :lol:

Si eu i-am facut pentru prima data saptamana trecuta, dar de atunci copilul mi-a cerut aproape in fiecare zi. Acum tocmai am mancat o portie langa un snitel din piept de pui. Cu multa placere,si eu multumesc ca ai incercat reteta. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

I-am facut și eu azi, alături de aripioare. Buni tare, mersihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Sa va fie de bine , Hana! Mi-au facut cu ochiul aripioarele tale, cred ca sunt vreo 2 sau 3 ani de cand n-am mai mancat. Ai mei nu mananca decat piept si, acum imi dau seama, n-am mai cumparat nici pentru mine. Mi-ai dat o idee ce sa mai cumpar data viitoare cand merg la supermaket. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• 3 weeks later...

Am tavalit cartofii prin sosul respectiv, apoi i-am pus intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt

Se poate elimina hartia de copt , iar sosul sa fie turnat pur si simplu peste cartofii din tava ?

Am tavalit cartofii prin sosul respectiv, apoi i-am pus intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt

Se poate elimina hartia de copt , iar sosul sa fie turnat pur si simplu peste cartofii din tava ?

Irina, se poate, dar cred ca se desprind mai greu cartofii copti de pe tava. In plus ai de frecat sosul caramelizat de pe tava. :biggrin:

Eu am pus cartofii intr-o punga de unica folosinta si am turnat sosul peste ei. Am facut un nod si apoi am "agitat" un pic punga sa cuprinda sosul toti cartofii, dupa care i-am dat la cuptor.

[center]http://img31.imageshack.us/img31/1879/cartofi1.jpg

(uite sa-ti faci o idee cam ce-ai de frecat mai apoi ... =)) )

http://img532.imageshack.us/img532/2342/cartofi2.jpg[/center]

Irina, se poate, dar cred ca se desprind mai greu cartofii copti de pe tava. In plus ai de frecat sosul caramelizat de pe tava. :floare:

Eu am pus cartofii intr-o punga de unica folosinta si am turnat sosul peste ei. Am facut un nod si apoi am "agitat" un pic punga sa cuprinda sosul toti cartofii, dupa care i-am dat la cuptor.

Aha, am inteles "smecheria"! :D

Ai tai au iesit foarte apetisanti :D

Daca nu am mustar ( ca pe aici nu gasesc sa cumpar, si nici nu sunt fan) si nu vreau smantana ( sa fie de post) , s-ar putea face aceasta reteta, doar adaugand vreo 2 linguri de ulei suplimentar?

Daca nu am mustar ( ca pe aici nu gasesc sa cumpar, si nici nu sunt fan) si nu vreau smantana ( sa fie de post) , s-ar putea face aceasta reteta, doar adaugand vreo 2 linguri de ulei suplimentar?

Evident, dar atunci faci cartofi la cuptor clasici.

Ai putea incerca sa razi niste hrean, sa pui putin ulei si putin otet si sa bagi la blender si sa blenderuiesti binebine. Sau sa mojarezi binebine ca sa iasa o pasta. Si folosesti asta. Si daca vrei adaugi si putin usturoi si ceva piper.

Apropos, da' tu unde stai de nu se gaseste mustar la voi? Pana si in desert se gaseste la bacanul din colt.

Tocma i-am bagat la cuptor. Sunt tare curioasa cum or iesi :bounce: :sleepy3:

Mai ales ca m-am duelat ca sa alegem intre pilaf si cartofii astia. Am invins in duel :pupic:

Tocma i-am bagat la cuptor. Sunt tare curioasa cum or iesi :floare: :)

Mai ales ca m-am duelat ca sa alegem intre pilaf si cartofii astia. Am invins in duel :)

Cine tasta aici: Dragos sau junioara ? :headbang: Sa stiu pe cine felicit pt. izbinda in duel. ;)

Eu am vrut astazi sa fac niste cartofi la cuptor(simpli) alaturi de carnati afumati,dar nu uscati;oare se potrivesc cartofii dupa reteta asta?Tare imi trage cu ochiul :floare:
Am facut aseara si eu! Nu am dovezi, ca s-au evaporat practic din tava! Eu am pus ceva mai mult usturoi, ne place noua mai usturoiat! Sunt foarte buni! Multumim!

Eu am vrut astazi sa fac niste cartofi la cuptor(simpli) alaturi de carnati afumati,dar nu uscati;oare se potrivesc cartofii dupa reteta asta?Tare imi trage cu ochiul :floare:

Petu, eu cred ca ar merge cartofii facuti astfel la orice carnita. Noi am mancat aseara cartofii alaturi de leberkäse (parpolit nitel in tigaie, fara ulei)... :floare:

Tocma i-am bagat la cuptor. Sunt tare curioasa cum or iesi :wasted: :hungry:

Mai ales ca m-am duelat ca sa alegem intre pilaf si cartofii astia. Am invins in duel :beer2:

Cine tasta aici: Dragos sau junioara ? :scratch: Sa stiu pe cine felicit pt. izbinda in duel. :lol:

M-am duelat cu senioara si cu supersenioara :) Chifteaua a fost total indiferenta, chiar daca ar fi mers la cartofii astia :rolleyes:

Si ai mei sunt gata!N-am pus usturoi,ca nu prea imi merge bine dupa ce mananc.Eu am mancat cu branza Feta :rolleyes: ,sotul o sa manance cu carnat.Data viitoare o sa pun mai mult mustar,in rest...deliciosi,atata timp cat exista o data viitoare,e de fapt clar ca-s deliciosi.Am vrut sa fac o combinatie intre reteta asta si cea a Hanei(cartofii cu pesmet),dar n-am avut pesmet.Maine revin cu combinatia :scratch:

Multumesc pt reteta! :hungry:

Ai putea incerca sa razi niste hrean, sa pui putin ulei si putin otet si sa bagi la blender si sa blenderuiesti binebine. Sau sa mojarezi binebine ca sa iasa o pasta. Si folosesti asta. Si daca vrei adaugi si putin usturoi si ceva piper.

Apropos, da' tu unde stai de nu se gaseste mustar la voi? Pana si in desert se gaseste la bacanul din colt.

Mersi de idei, am sa tin cont de ele :hello:

Stau in Spania =))

Mersi de idei, am sa tin cont de ele :?:

Stau in Spania =))

Irina, ceva tre' sa fie putred prin zona in care stai; ca numai sa nu vrei, nu gasesti mostaza la mercadona ! :idea:

Cel putin in Marbella e servit chiar si pe la restaurante. :D Sau te pomeni ca il pun spaniolii pe masa numai cind merg eu in concediu ? =))

... Sunt tare curioasa cum or iesi :wasted: :hungry:

:scratch: :scratch: :scratch: :scratch:

Si eu sunt curioasă la fel ca anti-vorbitorul , vorbitoarea ...

Si de reteta, dar de ea ma lamuresc in curand si daca lui Dragos trebuie sa-i spun duduie.

Il / o rog sa aleaga:

a. :floare:

b. :beer2: