Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odiseea fundamentalismului

Featured Replies

Aceeasi poveste am trait-o si eu din septembrie pana in decembrie. Nu a fost de doctorat insa mi-a facut nervii prastie. Si da, borcane cu dulceata, ciocolate, cacaturi, oh, au fost companionii mei de nadejde. :evil:

Da, stiu cum este

Dupa ce a trecut cu bine momentul cu teza, plina de fericire si eliberata , ce crezi ca am facut. M-am pus pe gatit, ca de...suferisera destul ai mei mancand doar cartofi prajiti si paste- ca asta era sotul in stare sa faca singur. Si din octombrie pana alaltaieri, dai cu mancaruri, produse de panificatie, prajituri de casa la greu. Nu m-am putut aptine. Am mancat si eu cot la cot cu ei.

Dar acum am decis sa gatesc separat pentru mine si sa ma abtin.

Azi: m.d. un bol de fulgi de ovaz cu 200 ml lapte

gustare: o cana de suc de legume (morcov, telina, sfecla rosie si o legatura de partunjel)

pranz: o farfurie mare cu supa de legume si o felie ce muschi la gratar

pe parcursul zilei : Ceai verde, apa , o cafea, restul de suc de legume (inca vreo 300 ml)

pt seara am un macrou de vreo 200 g facut la abur si o salata

Mai am de citit in privinta alimentelor si a cantitatilor, dar sper sa recuperez din mers.

Pentru mine acum e important sa iau mana de pe dulciuri - si baiatl meu are gramezi de ciocolata ...iar eu cred ca am devenit dependenta :D si sa ma tin de o alimentatie cat de cat corecta.

• Author

La multi ani dragelor!

Cam slabuta miscarea...cum stati cu fundamentalismul? :roll:

La multi ani si tie luptatoare mica!

Pai slabut aici, ca vad ca fetele astea or dat bir cu fugitii. Oare sa fie proverbu' ala cu lupu si paru adevarat? :roll: Eu am fost mega mega cuminte, nici un abuz nimic. Doar ce m-am rasfatat cu cate o afumatura trimisa de mama, o data la Craciun si apoi de Anul Nou. In seara de revelion am fost vegetariana si fundamentalista, pentru ca am petrecut cu colegi vegetarieni, asa ca mie nu am ce sa imi reprosez :lol: Mai bag eu cate o ciocolata asa dar rar, insa per ansamblu totul bine. Cu alergatul acum pauza ca e o gheata afara si am si uitat sa imi iau ceva semnalizatiare sau luminite ca sa pot alerga mai pe intuneric. Maine am liber dimineata asa ca Lola o sa aiba program.

Ia sa vedem, care mai misca p-aici, ala eu, ala eu? :roll:

la multi ani, gagici! hop si eu pe aici! tot fundamentalista, dar super ocupata. mi-am convins sotul sa mergem la sala si sper sa reusim sa ne reorganizam in asa fel incat sa mergem de 3 ori pe saptamana.

un pic obosita dupa multele nopti nedormite, dar a meritat! m-am distrat super de sarbatori! singurele mele pacate au fost o felie de cozonac cu nuca si destul de multe pahare cu vin rosu!

hai va pup ca tre sa culc maimutele!

Bine ai revenit Pytulice si ma bucur foarte tare ca te-ai distrat. Eu am petrecut lin si mai ales extraordinar de frumos de Craciun, desi am fost singura :thumleft:
  • Author

La multi ani Pyt! :thumleft:

Ma bucur ca te-ai distrat. Maimutele ce-ti fac? :tongue3:

Si eu am petrecut de Revelion, m-am culcat numai spre dimineata vreo 3 zile la rand si acum nu imi pot reveni.

Laponico, nu ai cumva prin masina vesta reflectorizanta? Ca e numai buna de pus peste echipament pentru alergat pe intuneric...

Maaaama, esti geniala, uite ca la asta nu m-am gandit. Ma duc sa ma uit si poate ies o tura in seara asta, cu toata ca is bagata iar pana peste urechi in materiale si hartoage :love3: . Sper ca diseara sa pun si meniul. Nush ce am dar ma simt teribil de obosita azi, fara vlaga.
  • Author
Lapi, de multe ori nu vedem fix solutiile cele mai simple :love3: . Daca te simti fara vlaga inseamna ca nu mananci suficient. Vitamine si minerale iei?
Nu, nu iau. De mancat am mancat arhisuficient crede-ma. Nu m-am dat in barci, am fost inteleapta insa suficient. In loc sa ies azi, am adormit dupa amiaza. M-am trezit cu dureri groaznice de cap si usturime in gat. Adevarul e ca de ieri ma simt tare rau si nu ma pot concentra la nimic. Desi am avut vacanta, am avut probleme cu somnul si nu m-am putut odihni, trezindu-ma mereu pe la 5 dimineata :love3: . Asa ca azi pas, raman acasa si lucrez si sper ca maine sa fiu mai cu energie. Culmea, am observat ca mi-au revenit crampele in pulpele de jos, cred ca e cazul de o cura de magneziu si calciu.
  • Author
Ar fi bune niste vitamine si minerale, sau macar un calciu, magneziu, d3 si vitamina C ( cam 1-2grame/zi). Daca te incearca o raceala ia vitamina C din 3 in 3 ore cate 2 grame pentru 1-2 zile.

Salutare națiune si noroc! La mulți ani tuturor și un an plin de succese!

Io-te ca mai revin și eu pe-aici.Sper sa fiu mai consecventă anul acesta.

Pyt-ule va felicit pentru decizia in ceea ce priveste sala. Și eu am de gind sa ma intorc la sala incepind de prin Martie.

Pina atunci.... alearga, Lola, alearga! :D

Si, vorbind de Lola.... Laponescule te felicit si ma bucur mult pentru matale ca te-ai intors la alergat. Vezi ca in decathlon se vind niste benzi adezive pentru alergatori/biciclisti, care se pun peste pantalon, in jurul glezenelor sau peste brate. In orice caz, ideea lui Ruxi cu vesta reflectorizanta mi se pare excelenta.

Va pup!

:D Pupesku si eu la Otilesku si tare m-ai mai bucurat tu fata mea. :D Uite asa saream in seara de revelion :D . Eu seara de rev mi-am petrecut-o vegetal, ca am facut-o la colegi care nu ppau carne, am leganat un bebica mic miiiiiiic, am jucat jocuri, am baut ceai, o bere si un pahar de sampanie, pe care nu l-am putut termina, si cam asa mi-am facut eu de cap de revelion. De Craciun am scris si mai sus am fost la fel, foarte cumintica, am mancat produse traditionale in ziua de Craciun. Dar cum stomacul meu protesteaza in ultimul timp la din astea "grele", m-am intors spasita la sfanta pomenire: salate, ton, carne slaba de pui, creveti, ulei puuutiiiin, lactate, seminte de in, wasa. Cam asa arata meniul meu zilnic. Sigur ca e si ciocolata din cand in cand, dar numai din cand in cand. :D So, raportat si gata fete, va doresc un start de saptamana de succes!
am trecut doar sa va pup! saptamana asta am fost cam ocupata. la fel o sa fie si saptamana care vine. as vrea sa ma pot reorganiza si sa-mi postez meniurile zilnic ca sa ma trageti de urechi cand gresesc. oricum am un nou target. pana in martie trebuie sa ma fac "piesa" pt ca merg in Mauritius si asta inseamna aparitie pe plaja in costum de baie. nu-mi pun target de kg, vreau doar sa merg la sala si sa ma "intaresc" pt ca deja se vede cu ochiul liber ca n-am mai tras de mult de fiare. wish me luck. I pup u!
Moooooaaaaaaaa, Mauritius auzi la eaaaaa! :angry: Hai ca-mi dai idei cum sa imi petrec vara. Pupa fata la Pytulice blonda si frumoasa!

:angry: Bravo Pytulicea.... hai ca devin invidioasa! :salut:

Laponicule tu daca n-ai idei de vacanta treci pe la mine ca e plaja si pe-aici :) nu ca in Mauritius.... da' e cu Otilescus! :mrgreen:

• Author

Otilescule, te dadusem disparuta :) .

Pyt, ce vacanta misto. Doar tu si sotul :mrgreen: ?

Eu m-am reapucat de sala dar ma lupt un pic cu foamea :roll: .

À propos de foame, azi m-am gresit cuniste cremwurst -venita pe la 3 dupa ce abia ingerasem o cafea. Atata ete, o sa ramana la "greseala" asta. Ma duc inapoi la treaba, f**** computer work!

Salutare fundamentalistelor.

Un an nou cit mai bun din toate punctele de vedere.

Pe mine disparuta sa nu ma dati , sunt pe aici , cu voi , va citesc dar nu prea am ce spune.

O dau mai mereu in bara , mi-e greu caci in fiece sfirsit de saptamina am oaspeti (si asa va fi pina in vara), dar dau cu capul numai dimineata , in restul zilei sunt cuminte.

Mai nou iau cina pina la 18.00 apoi pe la 20.00 beau un pahar de chefir(facut in casa).(intre 22.00 si 23.00 e timpul de culcare)

In ultima luna am slabit 2 kg si de sarbatori am adaugat unul la loc.

Sport fac la 3 zile, si am o febra in coapse de nu ma pot aseza uneori pe scaun(azi e ok desi am facut aseara , probabil si-au revenit deja muschii) , imi place ca mi s-a intarit fundul si simt ca am si acolo muschi inainte era doar tesut adipos.

Trebuie sa-mi mai fac curaj sa incep a face abdomene, de prin octombrie am renuntat la ele si ar fi timpul sa-mi reanimez si muschii de la burta.

V-am :lol: pe toate, o zi buna.

Otilescule, te dadusem disparuta :floare: .

Pyt, ce vacanta misto. Doar tu si sotul :mrgreen: ?

Eu m-am reapucat de sala dar ma lupt un pic cu foamea :roll: .

sper sa fie misto. este o vacanta castigata de iubitul meu sot ca si bonus pt munca depusa! :pupic: vom merge noi si alti premiati cu perechile lor. partea nasoala e ca inevitabil vor exista discutii despre munca, dar sper ca peisajul sa compenseze. m-am dat un pic pe net sa vad zona (pentru ca initial ne spusesera ca mergem in maldive) si mi-au cam picat plombele. iar cand am vazut cat costa un sejur all inclusive...pai as sta 3 luni in turcia de banii aia! yep, trebuie sa trag tare de fiare ca sa ma incadrez in peisaj.

Am si eu o rugaminte. Tata s-a blocat. Nu stie ce sa mai manance. As vrea sa ii fac un menu orientativ pt o saptamana. E un fel "uite ce ai putea manca" dar eu nu stiu cum sa balansez zilele pt ca nu am tinut regim. M-am insiprat de la voi a iesit si a iesit meniul de mai jos. Ce parere aveti?

Luni

Mic dejun: Cafea, musli+iaurt

Gustare: un fruct

Pranz: peste la gratar cu salata si fasole verde cu usturoi

Gustare: Un pumn de seminte

Cina: salata de rosi, ardei si ou

Marti

Mic dejun: cafea, banana+iaurt ( eu iubesc banana cu iaurt dimineata )

Gustare : portocala

Pranz: Ghiveci de legume( sau mazare) cu piept de pui

Gustare:un morcov mediu

Cina: 2 wasa cu branza de vaci degresata si ceai (asta mi-a zis ca ii place)

Miecuri

Mic dejun: Cafea, omleta cu dovlecel

Gustare:

Pranz: supa de legume cu carne de vita

Gustate: o wasa cu branza de vaci degresata

Cina: Salata verde, rosi si piept de pui

Joi

Mic dejun:Cafea, iaurt cu musli

Gustare: o mana de fructe uscate

Pranz: mazare cu pulpe de pui fara piele si salata rosi

Gustare fructe

Cina: spanac cu ou poached ( cum ii zic in romana? :roll: )

Vineri

Mic dejun: Cafea, ou fiert si telemea

Gustare: castravete si morcov (imi place si mie sa rontai la munca :headbang: dar le mai dau prin hummus)

Pranz: macrou la cuptor cu salata

Gustate: iaurt degresat

Cina: copane de pui la cuptor cu salata de varza

Sambata

Mic dejun: Cafea, kefir + 2 wasa

Gustare: fructe uscate

Pranz: tocana de pastai cu carne de porc slaba si salata

Gustare: portocale :D

Cina: perle de branza cu mamaliga

Duminica

Mic dejun: Cafea, fructe iaur si musli

Gustare: mar bucatele cu stafide si scortisoara (alta manie de a mea la munca)

Pranz: Legume inabusite si piept de pui

Gustare: iaurt

Cina: cotlet de porc slab cu salata de varza

Tata are 172cm si 95 kg (a pus 3 kg de sarbatori ;) ) . Avea mai putin asta vara dar s-a ingrasat in toamna, apoi iar a slabit si mai departe ...asa se intampla daca ai partener de mancat. Acum s-au hotarat sa slabeasca. Sa vedem! Au colaborarea mea si experienta voastra :D

• Author

Luanda, arata binisor meniurile. As mai schimba pe ici pe colo la micul dejun. Cerealele nu tin de foame, proteinele si grasimile da. Seara sa evite wasa si mamaliga, le poate manca in schimb la pranz. Fructe 1-2 maxim/zi, nu seara.

In rest: carne, branza, oua, peste, legume si seminte de tot felul, iaurt, kefir.

Grija la fructele uscate, posibil sa aiba zahar.

• Author

sper sa fie misto. este o vacanta castigata de iubitul meu sot ca si bonus pt munca depusa! :appl: vom merge noi si alti premiati cu perechile lor. partea nasoala e ca inevitabil vor exista discutii despre munca, dar sper ca peisajul sa compenseze. m-am dat un pic pe net sa vad zona (pentru ca initial ne spusesera ca mergem in maldive) si mi-au cam picat plombele. iar cand am vazut cat costa un sejur all inclusive...pai as sta 3 luni in turcia de banii aia! yep, trebuie sa trag tare de fiare ca sa ma incadrez in peisaj.

Sigur o sa fie misto. Norocoaso care esti ( cu asa sot adica :o ), da' nici pe el nu-l plang :o .

la brasov ne-a luat iarna prin surprindere! :toothy9; adica pe aia cu dezapezirea. deci pot sa ma dau cu sania pe orice drum vreau eu acum!!!!

mare atentie soferilor, se pare ca exista tendinte sinucigase la categoria pietoni. eu am reusit in decurs de 5 minute sa ma cert cu 2 "pietonite" destepte care s-au gandit ca "ce daca e zapada pe sosea" si au sarit sa traverseze strada fara sa se gandeasca. am mentionat ca erau pe langa trecere, asa cam pe la 1-2 m, ca de ce s-ar deplasa? pe bune, a inebunit lumea! noroc ca mergeam cu uimitoare viteza de vreo 20km la ora si desi s-a facut masina saniuta am reusit sa opresc la vreo 20 de cm de prima iar dupa 5 minute , la urmatoarea trecere de pietoni domnisoara a pus mainile preventiv pe capota ca sa-mi opreasca masina dupa ce mi-a sarit in fata. mai sa fie, ce reflexe. ah, si v-am spus ca pe ambele le-am claxonat disperata vazand ca sunt sanse sa le "imping"un pic cu masina, si nici una nu s-a sinchisit macar sa se uite inspre mine?!?!? deci sunt un pachet de nervi si cu toate astea am reusit sa ma abtin sa nu-mi aprind nici o tigara.

s-au schimbat regulile de traversare: stai pe trotuar pana masina e la vreo 10 m de trecere si sariti-i in fata in ultima secunda! important, nu calcati pe zebra, treceti pe langa pt ca e mai palpitant! dap, inca tremur de draci desi ambele incidente s-au intamplat dimineata.

hai va pup ca v-am stresat destul. ma duc sa ma culc. sper sa reusesc sa adorm.

Luanda, arata binisor meniurile. As mai schimba pe ici pe colo la micul dejun. Cerealele nu tin de foame, proteinele si grasimile da. Seara sa evite wasa si mamaliga, le poate manca in schimb la pranz. Fructe 1-2 maxim/zi, nu seara.

In rest: carne, branza, oua, peste, legume si seminte de tot felul, iaurt, kefir.

Grija la fructele uscate, posibil sa aiba zahar.

Multumesc pt raspuns! Il modific si il trimit :toothy9;!!!

• Author

Pytule, lasa nervii ca fac rau la ten :floare: .

Luanda, cu placere.