April 15, 201313 yr comment_193993 Salut Am mai gasit o informatie pe un site, un user, Vegimator parca ii spunea, cum ca se poate face tofu prin coagulare din seminte de dovleac; avand in vedere ca nu e scump, incerc si va spun. Nu sunt scumpe? dar nici ieftine nu mi se par semintele de dovleac decojite (6,5 lei 150gr parca)si la dovlec cand il blenduiesti ramai cu o mina nu`i ca soia. salut avand in vedere ca cea ai buna 'branza' de seminte iese din nucile de macadamia (asa spun cei care fac), iar nucile de macadamia sunt 100 ron kg, semintele de dovleac mi s-au parut mai ieftine. Report
April 15, 201313 yr comment_194013 avand in vedere ca cea ai buna 'branza' de seminte iese din nucile de macadamia (asa spun cei care fac), iar nucile de macadamia sunt 100 ron kg, semintele de dovleac mi s-au parut mai ieftine. Ma referea ca iese cantitate mica si iese scump.Daca te hotarasti si faci din semintele de dovleac, te rog sa pui poza sa vedem cum este si sa ne zici bineinteles si gustul.Ai dreptate, ca se poate face din mai multe feluri branza dar eu zic ca si gustul este altfel decat tofu din soia. Report
April 16, 201313 yr comment_194086 salut Cerra, am facut, am postat vineri parca, poze nu am ca oricum a fost 'la borcan', in nici un caz ferm ca tofu din soia. Gustul insa e foarte bun, l-am folosit uns pe paine pe post de branza de vaci. Partea proasta la branzeturile din seminte e ca majoritatea, in afara de soia cred, isi pastreaza puternic gustul de seminte. Am facut o rotita mica de branza de caju si nuci braziliene parca cu doua capsule de bifidus si e tare (ferm) mai ceva ca un tofu, insa parca mananci nuci verzi. Deocamdata e la invechit in frigider, sa se faca parmezan Report
April 16, 201313 yr comment_194093 salut Cerra, am facut, am postat vineri parca, poze nu am ca oricum a fost 'la borcan', in nici un caz ferm ca tofu din soia. Gustul insa e foarte bun, l-am folosit uns pe paine pe post de branza de vaci. Partea proasta la branzeturile din seminte e ca majoritatea, in afara de soia cred, isi pastreaza puternic gustul de seminte. Am facut o rotita mica de branza de caju si nuci braziliene parca cu doua capsule de bifidus si e tare (ferm) mai ceva ca un tofu, insa parca mananci nuci verzi. Deocamdata e la invechit in frigider, sa se faca parmezan Multumesc! Eu cred ca raman la tofu din soia ptr ca eu vreau sa il si pot prajii. Report
April 19, 201313 yr comment_194399 Arde tare. Daca vedeti postul puteti sa imi raspundeti si mie? Aici http://www.youtube.com/watch?v=O6W76QnEiIA boabele se macina si doar laptele se fierbe, eu asa vad. Simo, ai scris ca se pune la fiert laptele nestrecurat. daca il pun strecurat ce se intampla? Nu de alta, dar daca tot am in casa scula asta de ce sa muncesc in plus? Report
April 19, 201313 yr comment_194446 Arde tare. Daca vedeti postul puteti sa imi raspundeti si mie? Aici http://www.youtube.com/watch?v=O6W76QnEiIA boabele se macina si doar laptele se fierbe, eu asa vad. Simo, ai scris ca se pune la fiert laptele nestrecurat. daca il pun strecurat ce se intampla? Nu de alta, dar daca tot am in casa scula asta de ce sa muncesc in plus? poi uite asta nu il strecoara pune cu tot la fiert si strecoara dupa fierbere.Poate ca este imp si coaja sa fiarba nu stiu. Report
April 19, 201313 yr comment_194459 L-am comis. L-am facut asa ca in primul post. Am de gand sa incerc si varianta cu huromul. Sa vad daca economisesc timp. Ma gandesc ca in varianta cu storcatorul nu mai obtin ocara.(care fie vorba intre noi e o bunaciune. Daca aveti retete de ceva preparate cu ea, plizzzz directionati-ma catre ele. Am mancat asa goala o gramada )))Cred ca am pus cam putina apa, pe boabe. Oare o sa imi iasa mai putina branza? Nu prea cred ca imi vor iesi 800 g. in schimb am ocara o galeata )))Revin maine cu poze ca acum is cheauna. noapte buna si multumesc! Report
April 19, 201313 yr comment_194460 L-am comis. L-am facut asa ca in primul post. Am de gand sa incerc si varianta cu huromul. Sa vad daca economisesc timp. Ma gandesc ca in varianta cu storcatorul nu mai obtin ocara.(care fie vorba intre noi e o bunaciune. Daca aveti retete de ceva preparate cu ea, plizzzz directionati-ma catre ele. Am mancat asa goala o gramada )))Cred ca am pus cam putina apa, pe boabe. Oare o sa imi iasa mai putina branza? Nu prea cred ca imi vor iesi 800 g. in schimb am ocara o galeata )))Revin maine cu poze ca acum is cheauna. noapte buna si multumesc! Retete nu stiu daca sunt, dar tot aici pe topic zice shefu ce a facut cu ocara. Sa imi zici daca o poti si prajii(sti tu asa ca la mincarea chinezeasca cu feliutele de tofu prajite/gratarite si apoi date prin sos de soya). Report
April 20, 201313 yr comment_194475 Asta e toful meu: (380g) E bunut, poate putin amar ))) Cele 2 linguri de sare amara trebuiau sa fie rase probabil nu cu varf )))Am sa incerc cat de curand si o alta metoda, oricum sunt multumita de rezultat, e mult mai bun ca cel cumparat In schimb ocara e dulce si buuuuuuna. Cerra, eu sunt mai de la tzara, nu stiu cum is mancarurile chinezesti pentru ca n-am avut ocazia veci sa le incerc. Deci tofu il vom manca simplu cu ridichi de sezon Report
April 20, 201313 yr comment_194495 Cerra, eu sunt mai de la tzara, nu stiu cum is mancarurile chinezesti pentru ca n-am avut ocazia veci sa le incerc. Deci tofu il vom manca simplu cu ridichi de sezon Foarte aratos tofu tau! Te rog frumos sa faci un pustiu de bine si sa incerci sa tai 2 patratele subtirele din el si sa il pui in tigaia incinsa cu ulei sa il prajesti. Trebuie si prajit sa isi mentina forma.Tofu prajit asa, se poate include in multe mancarici/ou prajit, aperitive/pane, cu legume etc. Eu am incercat cu tofu care se gaseste la magazin aici, dar nu am facut nici o treaba ptr ca sa desirat tot la prajit. Multumesc anticipat ptr prajit tofu! Report
April 20, 201313 yr comment_194517 Il pot praji daca e deja la marinat in ulei de masline, nu? Incerc maine dimi. Report
April 21, 201313 yr comment_194598 Il pot praji daca e deja la marinat in ulei de masline, nu? Incerc maine dimi. Eu zic ca poti! Important este consistenta sa nu se desire la prajit. Prajeste 1-2 cubulete sa se rumeneasca. Multumesc! Report
April 29, 201313 yr comment_195989 Sorry de intarziere Am prajit tofu asa cum ai spus si a ramas la fel. L-am tinut in tigaie pana s-a facut maro si nu s-a topit.Azi am facut o tura cu huromul si mi-a iesit 855 g branza. Nu am mai fiert okara deoarece robotul asta separa foarte bine partea uscata de cea lichida. Sunt multumita. Branza e dubla fata de data trecuta. Jumate e la marinat in ulei de masline si arome. Jumate in frigider. Poate fac pane maine dimi cu ea, sa vad cum se comporta. Multumesc de retata si idei! Report
May 1, 201313 yr comment_196203 ...(care fie vorba intre noi e o bunaciune. Daca aveti retete de ceva preparate cu ea, plizzzz directionati-ma catre ele. Am mancat asa goala o gramada ))) Cel mai simplu si mai simplu am facut un sos rece din sos de soya, miere, otet, ghimir dat pe razatoarea fina cu un catel de ustuoi. L-am turnat peste okara si am luat bolul cu mine la televizor. Buna e si in stilul cus-cus inlocuindu-l. Cateva stafide rehidratate, morcovi rasi pe razatoarea fina, ceapa verde sau chives, suc de lamaie, sare, iuteli si ierburi aromatice (patrunjel) cat de multe Ciuperci sotate (+ ceapa, usturoi) un pic de vin, okara, supa de legume, asezonat, condimentat si gata "risotto-ul" Facem un ghiveci de legume? Il putem ingrosa cu o cana de okara. Chiftele (burgers) vegetali etc. etc. Report