Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

Featured Replies

intrebare cam ciudata: pt tortul lu' peste cu ce as putea inlocui somonul si crema de branza sa poata sa fie pregnancy safe? ...am 3 prietene in vizita in vreo 2 saptamani si ma gandeam sa fac asa ceva insa somonul si crema de branza nu e indicata. nu stiu cu ce as putea inlocui. si niste idei de straturi ar fi binevenite :sad4:

mersi mult

Somonul, hai, mai înteleg, dar crema de brînza ce cusur are? =))

Eu nu ma pricep la ce se maninca sau nu in sarcina, ca "pe vremea mea" se minca orice, dar ma gindesc ca brinza de vaci e permisa si daca o inmoi cu niste smintina dulce obtii consistenta cremei de brinza. Stratul de peste afumat in poti face cu peste fiert, dar banuiesc ca va fi insipid, asa ca mai bine introduci o leguma colorata pasata in loc de peste, parca Adriana a folosit sfecla rosie o data. Iar la ornare foloseste multe salate crete de diverse culori, castraveti, masline, ridichi, chivas, etc.

Parerea mea sincera e ca fara somon, peste afumat, creveti si ce are el in varianta originala, nu mai are aceeasi savoare si ca mai bine renunti temporar la el, urmind sa-l faci cind toata lumea poate minca orice :sad4:

intrebare cam ciudata: pt tortul lu' peste cu ce as putea inlocui somonul si crema de branza sa poata sa fie pregnancy safe? ...am 3 prietene in vizita in vreo 2 saptamani si ma gandeam sa fac asa ceva insa somonul si crema de branza nu e indicata. nu stiu cu ce as putea inlocui. si niste idei de straturi ar fi binevenite :sad4:

mersi mult

Somonul, hai, mai înteleg, dar crema de brînza ce cusur are? =))

cica e periculoasa dom'le (desi toata e pasteurizata, nu gasesc proaspata aici) da, ma duc si eu cu valul ce sa fac. :)

ca o paranteza, cand se naste pupaza cheese platter are ordin sa-mi aduca la spital si cold meats :)...nu stau la discutii.

Eu nu ma pricep la ce se maninca sau nu in sarcina, ca "pe vremea mea" se minca orice, dar ma gindesc ca brinza de vaci e permisa si daca o inmoi cu niste smintina dulce obtii consistenta cremei de brinza. Stratul de peste afumat in poti face cu peste fiert, dar banuiesc ca va fi insipid, asa ca mai bine introduci o leguma colorata pasata in loc de peste, parca Adriana a folosit sfecla rosie o data. Iar la ornare foloseste multe salate crete de diverse culori, castraveti, masline, ridichi, chivas, etc.

Parerea mea sincera e ca fara somon, peste afumat, creveti si ce are el in varianta originala, nu mai are aceeasi savoare si ca mai bine renunti temporar la el, urmind sa-l faci cind toata lumea poate minca orice =))

nu a mers sa dau citare multipla asa ca raspund pe rand: ai dreptate, nu ar mai fi tortul lu' peste si eu asta vreau. mai bine mai astept putin si fac ce trebuie.

au vazut pe un site asa ceva si glumeau ca eu as fi in stare sa fac , ele nu. le-am zis ca stiu cum se face si o sa intreb daca se poate inlocui.

mersi oricum :sad4:

Merci Alexandru.

Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?

Si pentru ca de cam juma de an imi e gandul tot la sfecla rosie coapta...PLS...spuneti-mi cum sa o fac =))

Acum si eu ca Angel imi e gandul tot la produsul ....neinterzis deocamdata (in cazul meu)=)).

...Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?...

Nici un condiment. O înfasori în folie de aluminiu si o bagi la cuptor 180°C între 1h si 1h30, în functie de dimensiunile sfeclei.

Dupa ce se raceste poti face salata, supa sau ce alta preparatie doresti.

Sfecla se combina minunat cu hrean, dar si cu chimen proaspat macinat.

Merci Alexandru.

Imi spuneti va rog cum se face sfecla coapta? Ce condimente ii adaug? Cat o tin?

Si pentru ca de cam juma de an imi e gandul tot la sfecla rosie coapta...PLS...spuneti-mi cum sa o fac :occasion15:

Acum si eu ca Angel imi e gandul tot la produsul ....neinterzis deocamdata (in cazul meu):D.

Uite Yoyo https://forum.artaculinara.ro/topic/1538-sfecla-rosie-cu-hrean/ :D

E decis...azi sfecla coapta mancam, fac reteta ta:headbang:.

Merci.

Geany sa stii ca sfecla din reteta respectiva mi-o place tare mult (o primesc de la mama si socrella) dar, acum aveam piticul cu sfecla coapta :occasion15:.

Multam, am pus-o la ctastif si asta.

Avem pe forum o placinta cu ceapa?! Sau am visat eu ,ca nu mai gasesc :((

Geany, placinta nu stiu, dar cred ca a pus Maya reteta de Flamenkuche (tarta flambata cu ceapa - piept afumat - smîntîna).

Daca nu gasesti, îti dau reteta mea de tarta :tongue3:

Avem pe forum o placinta cu ceapa?! Sau am visat eu ,ca nu mai gasesc :scratch:

Geany, placinta nu stiu, dar cred ca a pus Maya reteta de Flamenkuche (tarta flambata cu ceapa - piept afumat - smîntîna).

Daca nu gasesti, îti dau reteta mea de tarta :occasion14:

Nuu cea a lui Maya o stiu prea bine,sunt sigura ca am vazut o placinta cu ceapa sau am discutat la un moment dat dar nu mai stiu unde si cum...Ma gandeam zilele astea dar nu mai gasesc :sad3:

Oare chiar m-am senilizat de tot?! :sad4:

M-am senilizat dar nu de tot sigur am discutat peaici pe forum pe undeva ,am gasit-o pe blogul lui Petunica :occasion14:

Pai avem una aici. S-a mai discutat ceva de placinta cu ceapa, la topicul California Dip.

E bine asa? :occasion14:

Daa!! Maaaii! :sad3: Deci nu m-am senilizat :scratch:

Normal ca nu o gaseam cu numele ala in veci!!!

Senkiu' Fox :hug: :-*

Ci dishteapta' esti fata! Mancao-ar mama pe ea sa o manance ...I loviu' :sad4:

Daa!! Maaaii! :sad4: Deci nu m-am senilizat :sad3:

Normal ca nu o gaseam cu numele ala in veci!!!

Senkiu' Fox :-* :-*

Ci dishteapta' esti fata! Mancao-ar mama pe ea sa o manance ...I loviu' :hug:

Nu ma manca, ca alt' dat' cine-ti mai gaseste retetele lipsa la inventar??? :scratch:

Trebe numa' sa stii cum sa cati. In rest, e simplu! :occasion14:

Si pentru ca de cam juma de an imi e gandul tot la sfecla rosie coapta...PLS...spuneti-mi cum sa o fac :occasion14:

n-am citit linku' lu' Geany, dar eu iti zic sa coci sfecla la mo.Intr-n vas mic, intepata de cateva ori, cam 5min ptr 2 sfecle cat pumnul. in cuptorul de la aragaz tre' s-o tzii cu orele.

Da' de ce nu fierbi sfecla? La foc mai mic, sa se patrunda bine. Dureste vreo 2 ceasuri (sau mai bine, depinde de cat de mari sunt dihaniile....), da' se fierb si nici nu se scofalcesc cine stie ce. La cuptor, mai scade volumul (se usuca).

Microunde nu am, asa ca nu ma pronunt.

Avem pe forum o placinta cu ceapa?! Sau am visat eu ,ca nu mai gasesc :lol:

Daca nu gasesti, îti dau reteta mea de tarta :lol:

Alex multumesc ,a gasit Fox' ce ma interesa,am si comis-o :lol:

Dar m-ar interesa f. mult si reteta ta de tarta ,te rog frumos cand ai sa ai tu timp! =))

• 4 weeks later...
am o jumate de cap de porc şi vreau să-l bag la cuptor cu miroşenii, are cineva altă idee mai bună?

am o jumate de cap de porc şi vreau să-l bag la cuptor cu miroşenii, are cineva altă idee mai bună?

Racituri. Zic si eu, n-am facut niciodata.

e deja in drum spre cuptor, o să vă spun cum a ieşit. e prima oară cînd fac aşa ceva.

N-are de ce sa nu iasa bun.

Se mai face la cuptor capul de bou, invelit in hartie din aia groasa speciala. Ceva de genul asta.

toba!

nu-i cam gras ptr cuptor?

gusa porcului are o consistenta f buna ptr a fi pregatita ca mezel. e mai ferma, pusa la macerat, unsa cu toate cele, fiarta putin e buna tare.

nu-i cam gras ptr cuptor?

gusa porcului are o consistenta f buna ptr a fi pregatita ca mezel. e mai ferma, pusa la macerat, unsa cu toate cele, fiarta putin e buna tare.

cu guşa aveam treabă şi eu dar nu am avut răbdare să măcelăresc carnea, am zis că cel mai rapid e să bag tot capul in cuptor şi scot guşa pe urmă.

am făcut aproape ca la raţa lăcuită, fiert apă, turnat peste cap, adăugat miroşenii, sare groasă şi băgat în cuptor direct pe grilă, cu o tavă cu apă cu un etaj mai jos, să prindă grăsimea. au curs râuri de grăsime.

in 3 ore a fost gata, pielea a fost crocantă iar guşa s-a făcut perfect. o experienţă reuşită. bine că mosafirii nu au fost slabi de înger şi mai mîncaseră aşa ceva, că altfel le-aş fi furnizat adrenalina pe toată săptămîna.

WARNING, urmează poză cu profil de cap de porc, dacă se oripilează careva voi şterge poza

post-1215-13308788489055_thumb.jpg

partea cu guşa

post-1215-13308788521017_thumb.jpg