Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bucataria noastra

Featured Replies

simo si a ta imi place tare si nu trebuie sa sa te superi sa nu mai pui poze, fiecre face ce vrea in casa lui si nu trebuie sa dai socoteala nimanui. punct.

:P

Acum mi-e rusine sa pun poze , ca-i harababura mare :P . Nu m-am suparat Dark , fiecare....atat cat poate. Macar io m-am laudat ´cu bucataria mea nu cu poze copiate de undeva :P

Andrada- Foarte frumoasa bucataria! nu as fi crezut ca imi va place ceva pe verde, dar este super. Asteaptam multe retete bune din noua ta imparatie.

Raluca- Mi-a ramas sufletul la bucataria ta; are exact culorile pentru care as opta si eu.

Anca- mi-a placut si caldura sufleteasca_ care emana din locsorul tau. Si mai ales pachetul de Marlboro :floare: Au fost tigarile mele preferate cind fumam.

• 3 months later...

Concluzii:

1. Ai blat nou la bucatarie? Si e exact culoarea pe care ar fi trebuit sa mi-o comand eu dar toanta de mine eram asa de epuizata ca nu vroiam decat sa comand odata nenorocita de bucatarie si sa se termine!! Si acum...imi pare rau ca am comandat in alta culoare :D offf...ca tare Tilica mai sunt :)

2. Si ai si set de castronele nou, da? :thumleft: Ia scoate-l pe el intreg la enterval, puleahse!

3. Tz-plac guliile si famelia varzoaselor? Te invit cu drag un WE in Niederrhein :D Ca avem asa: varza, gulii, conopida, broccoli, sfecla rosie si astea caaaaat vezi cu gluabele ocolare si poti mirosi cu senzorii olfactivi :sad3:

Concluzii:

1. Ai blat nou la bucatarie? Si e exact culoarea pe care ar fi trebuit sa mi-o comand eu dar toanta de mine eram asa de epuizata ca nu vroiam decat sa comand odata nenorocita de bucatarie si sa se termine!! Si acum...imi pare rau ca am comandat in alta culoare :) offf...ca tare Tilica mai sunt :D

Nu,nu am.Ala mai urmeaza,cîndva...în viitorul apropiat.Asta este masa mea noua din lemn de salcîm.Are peste 100 de kg :D

2. Si ai si set de castronele nou, da? :thumleft: Ia scoate-l pe el intreg la enterval, puleahse!

Nu mai e asa nou,si e set pentru micul dejun doar pt. o persoana(farfurie + castron)de la Esprit.L-am primit cadou(unii stiu ca eu ador toate hirburile :D ...si cind vad cite ceva,îmi cumpara cîte unu...nu cîte 6,stiu ca nu mai am loc :(

http://files.tradoria.de/9e795dd59b3536c7b836d0b58e86e68b/images/194988956_387139.jpg

3. Tz-plac guliile si famelia varzoaselor? Te invit cu drag un WE in Niederrhein :) Ca avem asa: varza, gulii, conopida, broccoli, sfecla rosie si astea caaaaat vezi cu gluabele ocolare si poti mirosi cu senzorii olfactivi :sad3:

Plac-plac!Mai mult decît îmi fac bine :D Odata ajung eu si pe acolo! :(

Nu,nu am.Ala mai urmeaza,cîndva...în viitorul apropiat.Asta este masa mea noua din lemn de salcîm.Are peste 100 de kg :(

[color=#0000FF]>>>>>>>>>>>>> Eheheheheheh...ai luat tu pana la urma la ce mi s-au scurs mie ochii vreo doua luni? :sad3: Numai ca eu nu am loc sa bag masoaia aia aici...ca tot am dat tarcoale la una. Insa cea mai cea...e una din lemn de nuc cred, ovala, care se si pliaza, pentru vreo 10 persoana parca. Mah da si ce pret, valelei!! Schmerzhaft!

[/color]

Nu mai e asa nou,si e set pentru micul dejun doar pt. o persoana(farfurie + castron)de la Esprit.L-am primit cadou(unii stiu ca eu ador toate hirburile :) ...si cind vad cite ceva,îmi cumpara cîte unu...nu cîte 6,stiu ca nu mai am loc :D

[color=#0000FF]>>>>>>>>>>>>Ei daca nu mi-o stat pe limba sa zic...mah parca as recunoaste dungile alea :thumleft: [/color]

Plac-plac!Mai mult decît îmi fac bine :) Odata ajung eu si pe acolo! :D

N-ai curaj!! Da' vina si tu inainte sa intru la pensie :(

Nu,nu e ovala...si n-as mai face greseala asta niciodata!Sa iau masa ovala,sau rotunda cum am avut înainte.Se desfacea si devenea ovala!Am urît-ooooooooooooo!Mi-a placut-o pe vremuri ca aspect,dar este cea mai NE-practica inventie.Acum am una mare si nu se desface nika(ca si asta m-a enervat teribil)... e mare din nastere,e dreptunghiulara si e perfecta(pentru gustul meu,bineînteles :thumleft: ).
Hai ca suntem total pe aratura la topic. Vroiam sa mai spun de mese, dar poate nu ar fi rau sa deschidem un topic aparte cu mese etc, mobila de bucatarie, mobila in general etc. Daca e vreun topic le lipim acolo?

Hai ca suntem total pe aratura la topic. Vroiam sa mai spun de mese, dar poate nu ar fi rau sa deschidem un topic aparte cu mese etc, mobila de bucatarie, mobila in general etc. Daca e vreun topic le lipim acolo?

Pentru bucatarie deja e topic.

Mutam acolo discutiile astea?

Oka!

Asadar: nu, masa aia ovala de care vorbesc nu se desfacea ca sa devina ovala, era pur si simplu ovala si din lemn masiv, cred ca era nuc sau un lemn pretios. Ambele parti se puteau heuuu rabata, si ramanea efectiv un dreptunghi mai ingust. Era ceva de vis, mi.a placut enorm insa costa aproape trei miare...asa ca am facut pasi mici dar hotarati =))

Si eu am avut dreptunghiulara, cum spui tu, doar ca din sticla si nu as recomanda nimanui sa isi ia. Le ador pe astea de lemn masiv! Pune si tu o pozica.

Cum spuneam,mesele asta din bucati nu-s mein Ding deloc.Am avut asa din bucati.Mi-am luat-o pe vremuri ca mi-a placut aspectul.La fel si cea din poza,mi se pare extrem de incomoda.Eu tre sa ma bag cu picioarele sub masa..si daca are urechile alea atîrnate nu am cum...si apoi cum spuneam,nu-mi plac mesele ovale si nici rotunde.Pîna nu am avut,au fost mesele mele preferate :lol:

Acum o am pe asta de salcîm.Este babana rau,simpla si coltoasa cum îmi place mie.Are peste 100 de kg :floare:

E o coloniala mai moderna :lol:

Scaunele sint in mare parte imbracate ,doar picioarele se vad,dar tot Gestell-ul e din lemn de nuc,gebeizt în aceeasi culoare ca masa de salcîm ...modelele din salcim nu ne-au placut.

Hanna,

Acuma ti-am vazut bucataria.

Sa o stapanesi sanatoasa si sa faci numai bunatati in ea ca ai toate [i]conditiili.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif [/i]

• 5 years later...

După lupte seculare care au durat... nici nu mai știu cîți ani, chiar m-am apucat să fac modificările pe care mi le doream la bucătărie, așa că am luat la recitit tot subiectul. O să îmi refac partea cu frontul de lucru, care conține toate chestiile necesare pentru gătit: plită, hotă, cuptor, chiuvetă, scurgător de vase, mașină de spălat vase, cuptor cu microunde. Totul în 3 m lungime.

Pînă acum partea asta arăta așa:

IMG_0344.jpg

...și eu am cam rămas blocată în această schemă, adică nu prea am imaginație ce aș putea face altfel. Nici nu pot face prea multe, pentru că gazele sînt în colțul cu aragazul, iar apa și scurgerea de la apă sînt unde e chiuveta.

Pînă acum am făcut așa:

-am eliberat peretele!!! am scăpat de tot ce se vede în poză, mai puțin suporturile de diverse de pe perete, pe care le voi pune sau nu înapoi.

-Am luat cuptor, plită și mașină de spălat vase (în sfîrșit! n-am mai avut pînă acum, că am copil care le spală, dar o să plece și ăsta cîndva de-acasă). Cuptor și plită pe gaze, că am și eu o idee fixă.

-O să dau jos faianța că e spartă în multe locuri și nici nu îmi mai place. Vreau să pun faianță rectificată, adică cu margini drepte, la care nu se fac ”rosturi”, se pune placă lîngă placă.

Cam atît am făcut, am încă vreo cîteva zile în care să mă gîndesc ce și cum fac în continuare, de unde iau bucătărie, ce faianță să pun etc, și sînt deschisă recomandărilor. Dacă de cînd ați scris pe aici și pînă acum v-ați mai răzgîndit în privința utilității unora dintre piese, a materialelor, a echipamentelor, vă rog reveniți și completați, ca să îmi fac și eu o idee. Ce fac acum trebuie să se potrivească și cu ce am în partea cealaltă a bucătăriei, care arată așa.

bucatarieveche.jpg

Vă mulțumesc anticipat! :occasion14:

Nu stiu cit te poate ajuta dar cel mai ideal :thumleft: ar fi sa gasesti un timplar care sa ti-o faca ca cea din partea cealalta, care e frumoasa, calda si imi place foarte mult.

De acord! Dar tocmai de-aia am așteptat atît, în ideea că o să găsesc, dar n-am găsit :occasion14:

Mi se pare imposibil să nu găsești un mic atelier de tâmplărie... Nu vreau să te contrazic, departe de mine această idee, dar nu îmi vine să cred!

Eu sunt din Buzău și acolo știu sigur că există minim o mică făbricuță.

Tatăl meu e tâmplar/modelor/sculptor (în lemn) așa că m-am învârtit în acest mediu o viață. Știu sigur că sunt foarte mulți meșteri.

Poți găsi pe cineva în Focșani pentru că acolo era în trecut o mare fabrică de mobilă.

Mai încearcă să cauți un pic, sigur vei găsi!

Am găsit eu aici... Chiar nu credeam să găsesc pe cineva! Bine, să nu zic prostii, nu eu am găsit ci prietenii mei. Eu am soatza din dotare tip "meșterul Ionică" face tot, repară tot.

Știu că în principiu există meșteri care fac multe lucruri foarte frumoase, dar asta nu prin zona noastră, unde lucrătorii în lemn sînt cvasi inexistenți, din lipsa lemnului. Pe de altă parte, să zicem că aș găsi pe cineva mai la distanță, deși nu am cum să caut, nu am cum să o aduc aici fără să mă coste o groază de bani, dar ca să nu iasă total un kitsch, ar trebui să fie identică cu asta pe care o am acum, culoare, finisaj, elemente decorative etc. ceea ce este imposibil. Două stiluri vechi chiar și doar puțin diferite mi par mai greu de suportat decît stilul vechi îmbinat unul nou care să nu contrasteze flagrant între ele. Ar trebui foarte bine gîndită și finisată impecabil, avînd în vedere că acolo se vor pune plita, cuptor, chiuvetă, partea asta mă interesează mai mult din punct de vedere funcțional decît estetic, deși și asta e important. Să nu crape, să nu se ardă, să nu se infiltreze apă, și recunosc că oricît îmi place stilul vechi, aici îmi doresc chestii confortabile, pe cît posibil.
PS: aici n-am găsit nici măcar un atelier unde să recondiționez (dat jos lacul vechi și lăcuit din nou) niște uși de lemn. Toți mi-au zis că dacă ar face asta, dar n-o fac, m-ar costa mai mult decît m-ar costa o ușă nouă.

PS: aici n-am găsit nici măcar un atelier unde să recondiționez (dat jos lacul vechi și lăcuit din nou) niște uși de lemn. Toți mi-au zis că dacă ar face asta, dar n-o fac, m-ar costa mai mult decît m-ar costa o ușă nouă.

Nu e adevărat! Aici am un prieten care face chestia asta de o viață și îți garantez că are un cost, dar e mai economic decât să o iei de la capăt.

Trebuie șmirgheluit tot până la lemn și apoi se reîncepe cu variile faze de lăcuit.

Costul lemnului nu îl mai ai. Sau cel puțin așa ar trebui să fie!

Dacă te încumeți să o faci tu pot să îi cer ceva sfaturi tatălui meu sau te pun în legătură cu el. Asta dacă mobila e din lemn masiv.

Prietenul meu din Buzău știu că trimite mobila și în București... Sper să nu zic vreo prostie, dar așa am înțeles eu de la el acum câțiva ani.

Nu e adevărat! Aici am un prieten care face chestia asta de o viață și îți garantez că are un cost, dar e mai economic decât să o iei de la capăt.

Trebuie șmirgheluit tot până la lemn și apoi se reîncepe cu variile faze de lăcuit.

Costul lemnului nu îl mai ai. Sau cel puțin așa ar trebui să fie!

Dacă te încumeți să o faci tu pot să îi cer ceva sfaturi tatălui meu sau te pun în legătură cu el. Asta dacă mobila e din lemn masiv.

Prietenul meu din Buzău știu că trimite mobila și în București... Sper să nu zic vreo prostie, dar așa am înțeles eu de la el acum câțiva ani.

Cu siguranță că nu ar trebui să fie așa, dar acum oamenii așa își apreciază munca, deci nu am ce să fac. Și cumva au dreptate, una e să prelucrezi lemnul natural și să-l lăcuieși, alta e să bagi șmirghel prin tot felul de canturi, să cureți perfect lacul vechi și să lăcuiești din nou. Să trimit 9 uși undeva în țară ca să fie lăcuite, dus-întors, m-ar costa cu siguranță enorm. Mai sînt piese (tocurile) care nu pot fi scoase din perete și trimise, ar trebui făcute pe loc... nu găsesc pe nimeni, am căutat toată vara.

Iar cu bucătăria, oricît de tare mi-ar plăcea mie să am la fel toată mobila, nu vreau nici să investesc o avere în căutare, fabricație, transport, vreau și eu o bucătărie simplă, că nu prea mai am chef de bibilit amenajări și decoruri. După cum spuneam și la un alt subiect, devin pe zi ce trece mai minimalistă :occasion14: Ba chiar am de gînd să donez o multitudine de obiecte din bucătărie, care fie nu mi-au folosit de-a lungul anilor, fie mi-au folosit prea rar ca să merite să le mai pun la loc. Să văd dacă mă îndur :thumleft:

Cum te înțeleg, nu ai idee cât te înțeleg... Noroc cu soțul care aruncă la greu când se supără.

În ultimul timp am început și eu să mă "supăr",dar mai cu calm...

• 2 weeks later...

1.cam asa sunt trase gazele la apartamentele de bloc romanesti

2.ar fi mai incomod sa prelungesti teava de gaze, dar nu imposibil, ar trebui proiect/firma specializata etc

3. si ceea ce a contat cel mai mult, burlanul hotei strapunge peretele si da de aer. la fi-miu ne-a mancat si-am pus plita mai pi sientru si-a trebuit sa mascam burlanul hotei prin toata mobila plus traversarea unui balcon. nici nu stiu cat o mai fi de eficienta, ca la cat se gateste (deocamdata)la el...

stiu si de hote cu filtru de carbune, fara evacuare, mi s-au parut un mare fas la o prietena (si recunoaste si ea).

frate-miu are una scumpa tare care seamana cu un tv, nici nu stiu daca are evacuare afara, dar se preteaza la un volum mare, tip open-space. la mine nu-i cazul.

io ma desfasor ceva prin bucatarie si n-am simtit nicio ingradire in creatia culinara ca-i aragazul pe colt.