November 6, 20169 yr comment_239597 Sper sa nu primesc vreo doua peste ochi, dar tre' sa întreb. De ce multi oameni pun cuptorul/plita la colt cu un perete? Mi se pare extrem de incomod de lucrat la colt. As fi vînata la cot )) M-am apucat să scriu răspunsuri de pe telefon, după ce scrisesem am făcut ceva și am șters tot cu ocazia asta vă rog dacă știți cum se face un undo la acțiunile de pe telefon, să-mi spuneți și mie. Ca să reconstitui puțin, ziceam așa: că eu dau la fund nu peste ochi, dar acum chiar nu văd de ce aș da Motivul e că așa am proiectat-o la început și că nu m-a deranjat niciodată Bucătăria noastră joacă și rol de sufragerie, de multe ori mîncăm acolo nu numai noi, ci și cu prietenii, de aceea am preferat ca colțul cu gătitul să fie puțin mai retras. De multe ori gătesc (sau gătim, eu și/sau prietenii) în timp ce mîncăm, deci e important ca în zona aia să nu ajungă stropi de grăsime, aburi, căldură excesivă. Acum, la refacerea asta a bucătăriei, am cochetat cu ideea de a face la perete un corp înalt, cu cuptorul pus mai sus, ca să nu trebuiască să mă aplec, și plita alături, dar am renunțat din mai multe considerente, mai ales pentru că blatul de lucru ar fi rămas extrem de mic + motivul de mai sus. Am compensat prin faptul că totuși am depărtat puțin plita de perete, plita e mai lată decît standardul, iar ochiurile au o poziționare foarte ergonomică, după părerea mea. Cuptorul a rămas tot sub plită, pînă la urmă m-am gîndit și la motivele moatzei, că ar fi trebuit să distrug spațiile din dulapuri ca să trec cu tubul de la hotă pe acolo, iar efortul de a scoate ceva din cuptorul situat mai jos nu e totuși chiar atît de mare. Mi-ar fi plăcut cuptor sus, plită mare, cu loc într-o parte și alta, chiuvetă mare și loc în dulapuri, dar nu le poți avea chiar pe toate Acum încă e în curs de amenajare, 2 săptămîni am avut un șantier îngrozitor acolo. S-a dat jos totul de pe pereți și s-a refăcut. Absolut totul era alb în casă, inclusiv motanul, care de felul lui e negru Acum am ajuns la asamblarea mobilei, care ne ia mult mai mult timp decît am bănuit noi. Report
November 7, 20169 yr comment_239599 In tara, aragazul e pus langa iesirea catre balcon. Ca pe-acolo vine teava de gaze. Si uite-asa n-am nevoie de hota.Aici, in ambele locuinte, aragazul e in mijlocul peretelui. Sincer... nu ma coafeaza in mod deosebit. In prima casa era alaturi de frigider (de ala mic, incorporat) iar aici am dulapuri de-a stanga si de-a dreapta. Pe care le gasesc calde, atunci cand folosesc cuptorul..In capu' meu..... frigiderul, aragazul si masina de spalat ar trebui sa stea macar nitel separate. Ca au nevoie fiecare de ventilatie. Da' cum aici nu-i casa mea...... lucrez cu ce mi se da. Report
November 7, 20169 yr comment_239623 Burlanul hotei, la bucataria mea, este deasupra dulapurilor. De vazut nu se vede deoarece dulapurile suspendate sînt înalte, iar deasupra au o margine care în caz ca trebuie, poate fi demonata foarte usor. Bun, cu bucatariile moderne de acum probabil mai greu. A mea e veche ca istoria Deci mie nu mi-ar place sa gatesc la colt, dar înteleg, e chestie de preferinte, gust etc. Carmen, cînd e gata sa ne arati Report
November 16, 20169 yr comment_239742 Aseara am facut prima mincare in bucataria mea noua Nu e gata cu totul, mai am de aranjat chestiile in ea, dar, dupa cum spuneam, vreau sa reduc obiectele la jumatate, daca se poate, asa ca aduc pe rind numai exact ce imi trebuie, chiar daca pentru asta urc si cobor 2 etaje. Dar nu-mi pasa, ajuta si la silueta care de cind cu renovarea s-a cam rotunjit, ca am bagat numai gyros, pizza, McDonald's etc. Am pus deoparte cam ce cred ca nu imi va mai trebui vreodata, cum ar fi un aparat de taiat cartofii pai, si-asa fac rar de tot cartofi prajiti, pe asta l-am luat cind eram tinara si credeam ca nu se pot minca cartofii decit taiati perfect, acum apreciez mai mult imperfectiunile Si multe altele, tavi, oale, craticioare, castroane, cutii de plastic, seturi de vesela. Si tot selectind, mi-am dat seama ca am un wok cam antic si ca imi trebuie unul nou, asa ca am dat o fuga sa imi iau unul Si am facut o supa pho rapida, mi-a luat cam 5 minute pregatirea si 10 prepararea termica... si inca vreo 10 minute spalarea plitei, pe care, in buna traditie a modului meu de a gati, am facut-o varza din prima. Cu ocazia asta mi-am analizat comportamentul in jurul plitei, sa vad daca ma deranjeaza in vreun fel pozitionarea la perete, dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea Report
November 16, 20169 yr comment_239743 S-o stapanesti sanatoasa! Uite ca ai spus, mi-am dat seama ca eu nu ma sprijin niciodata de vreun perete! Nici nu mi-a trecut vreodata prin cap sa ma sprijin, asa ca probabil asa m-am obisnuit! Edit : la mine aragazul e in mijlocul peretelui, dar am stat in case si cu el pe colt, desi si in ultima casa in care am stat era in mijlocul peretelui. Cu ce ai facut supa pho? Report
November 16, 20169 yr comment_239747 S-o stapanesti sanatoasa! Cu ce ai facut supa pho? Mulțumesc frumos! Supa am facut-o cu 2 felii de carne de vită tăiată fîșii subțiri (3-4-5 mm) puse în wok-ul uns cu puțin ulei și bine încins, un vîrf de deget de ghimbir și un anason stelat pe care le scot cînd e gata carnea, adică puțin rumenită, atunci adaug și alte condimente, ieri am luat un plic de amestec de wok de la Mega Image, că de acolo am luat și tăițeii, dar de obicei le mojarez eu, am pus legumele tăiate bețișoare foarte subțiri (ieri am avut zuchini, ceapă verde, ardei capia roșu și jumătate de ardei iute), am încins din nou bine și am turnat apă fiartă și imediat tăițeii de orez, model de-ăla mai lat. După vreo cîteva secunde am oprit, am pus coriandru verde tocat, fără de care supa asta nu e de niciun scîrț, și am lăsat să se înmoaie tăițeii. Asta e metoda mea, nu știu cum se face de fapt, dar garantez că iese genială. Report
November 16, 20169 yr comment_239754 dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea eu mai am intre aragaz si perete doua dulapuri mici-mici, sus/jos, interioarele au 15 cm dar blatul are vreo 25cm si tot ma dau la perete sa ma sprijin cu cate ceva. sa fiti sanatosi in bucataria cea noua! Report
November 16, 20169 yr comment_239756 dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea eu mai am intre aragaz si perete doua dulapuri mici-mici, sus/jos, interioarele au 15 cm dar blatul are vreo 25cm si tot ma dau la perete sa ma sprijin cu cate ceva. sa fiti sanatosi in bucataria cea noua! Multumim frumos! Report
November 18, 20169 yr comment_239788 S-o stapînesti sanatoasa si sa faci numai bunatati pe acolo, sprijinita de perete sau nu Report
November 18, 20169 yr comment_239796 Felicitari Carmella! Sa o stapanesti sanatoasa! imi amintesc cu ce bucurie intram in bucatarie dupa cel al meu Husband a renovat-o! La noi au trecut aproape 5 ani de atunci si pentru ca nu am ascultat cand am fost sfatuita , in curand va trebui sa schimb blatul de lucru!!! Report
November 18, 20169 yr comment_239799 Mulțumesc! Deja am făcut mîncare a doua oară, și sînt încîntată, deși încă îmi sînt peste mînă toate. În încercarea de a nu mai murdări îngrozitor aragazul, m-am ars la fiecare deget, am aprins pe rînd toate ochiurile căutînd poziția cea mai bună pentru tigăi, cratițe, apa sare în toate părțile (în paralel am făcut și o nouă conectare la rețeaua de apă, înainte avea un debit foarte slab, acum sare cît colo), încerc să nu mai spăl nimic ci să le fac să încapă în mașina de spălat vase etc. Sînt convinsă că mă voi obișnui curînd, oricum e o plăcere să mă gîndesc că am unde găti. Lumea zice că-s defectă, dar chiar am fost în sevraj vreo lună, cît n-am avut unde să mă desfășor O să vin și cu poze, dar cînd va fi măcar 90% gata, mai am de aranjat una-alta. Report
November 24, 20169 yr comment_239878 Da, vrem poze. Cum gatesti sprijinind zidul Sa ai spor si sa ajungi rapid la cele 90% Report
December 11, 20169 yr comment_240231 Mai repede faci o bucătărie decît faci niște poze cu bucătăria Se dă lupta între a face poze cînd e gata cu totul, adică să aranjez chiar totul prin dulapuri, dar să nici nu se murdărească foarte tare toate alea, să nu-mi mai vină să fac poze. Azi așteptam niște prieteni la sărbătorit alegerile (haha, la mișto, de fapt inauguram bucătăria pentru a nu știu cîta oară ) și m-am gîndit să fac niște poze proaste cu telefonul. Cam asta a ieșit, dar sper să am chef pe viitor să îi fac niște poze mai bune, din care să vă dați seama de culoare, care e absolut minunată. După multe testări de piață care au durat 2 luni de zile, m-am hotărît în 2 zile să o iau de la Ikea, se poate face comandă, cine nu știe, și o trimit ei acasă cu Fan Courier. Pînă ne-am hotărît am făcut cîteva drumuri, totuși, că am vrut să le văd cu ochii mei pe toate. Mi-a plăcut că au tot felul de accesorii care se potrivesc perfect modulelor lor. Inclusiv chiuveta și bateria le-am luat de la ei. De montat am montat-o noi, ne-a luat 10 zile, 2 weekenduri de dimineața pînă seara tîrziu, plus săptămîna dintre weekenduri, doar serile, cînd veneam acasă de la muncă. Cu mici excepții a fost o experiență frumoasă. Cum nu știam noi prea multe despre montaj, am citit la instrucțiuni de ne-au sărit capacele, am sortat și aranjat 84 de colete, a fost o aventură dar pînă la urmă a ieșit exact cum am vrut și sînt tare fericită că o am Partea nouă de sus Partea nouă de jos Aici se vede ceva mai bine culoarea, care e, bine-nțeles, verde E o culoare foarte dulce, dar nici măcar în catalogul sau pe site-ul Ikea nu e redată exact așa cum e în realitate, în pozele mele nici atît. În poza de mai sus se vede că am schimbat și lustra, am recondiționat una luată dintr-un tîrg de antichități, o bijuterie. Dă o lumină foarte bună, că becurile le-am pus de-astea noi, cu LED, dar în formă de lumînare. Aici am zis că prind și corniza cu perdeaua, nu se văd ele chiar bine, dar totuși... Plita mea, tot la perete pusă, arată așa. E mai lată decît una obișnuită, are... 63 de cm, parcă. Ochiul ăla de wok e genial, e mic cînd e mic și foarte mare cînd e mare. Deși e mare, nu arde, nu știu de ce. Probabil era prea antic aragazul meu dinainte și nu știam eu ce chestii șmechere se găsesc acum, că nu îl țineam atît pe ăla vechi. Cuptorul, tot pe gaz, l-am supus la încercări diverse, deja, cu tot felul de chestii sensibile, și s-a descurcat admirabil. Chiuveta și bateria se văd în pozele cu bucătăria, nu vă mai terorizez cu poze cu ele. Am schimbat și cuptorul cu microunde, că ăla vechi era foarte mare și bun, dar se potrivea ca nuca-n perete în bucătăria nouă. În partea veche am schimbat doar poziția frigiderului cu corpul de colț, parcă maschează mai bine centrala termică Pe naiba, n-o maschează, dar asta e, nu mă mai deranjează așa de tare. Și masa care îmi aștepta, pusă, prietenii Și un raft cu coșuri în care pun fructe și legume, îl aveam și înainte dar l-am mai aerisit, adică am lăsat foarte puține lucruri în el. După cum spuneam cînd m-am apucat de renovare, am vrut să scap de multe chestii și chiar am realizat asta. Am unele rafturi și sertare goale și care vor rămîne așa, pentru că am împărțit 3 saci și 3 cutii mari de diverse unelte, ustensile, veselă și vase de bucătărie. Am zugravit simplu, bej, și am pus faianță pe peretele cu bucătăria nouă, tot bej, simplă-simplă. Aaaa, și noutatea maximă pentru mine e mașina de spălat vase, fără de care nu știu cum am putut trăi pînă acum. De cînd o am nu am mai spălat decît ce chiar nu merge la mașină. E genială, foarte-foarte utilă! Cam așa Report
December 12, 20169 yr comment_240233 Frumooos! S-o stapinesti cu sanatate si sa ne arati bunatatile facute acolo. Peter Report
December 12, 20169 yr comment_240235 S-o stapanesti sanatoasa, f frumoasa!Iti doresc sa poti pastra rafturile si sertarele goale! Report
December 12, 20169 yr comment_240245 Cat de comfortabila e atmosfera in bucataria ta! Imi place foarte mult! Pacat ca centrala "rupe" din flow-ul bucatariei. Dar asta e problema in toate apartamentele la noi...la mama la fe, la sora mea la fel. Imi place mult lustra si ce e pe bufetul maro. Bufetul acela este wowyyyy! Lovin' it! La cat mai multa inspiratie si bunataturi acolo, Carmella! Report
December 12, 20169 yr comment_240247 Mulțumesc! Moatza, simt un fel de neîncredere în vocea ta cu privire la rafturile mele goale o să încerc, acum nu pot să și știu ce mă mai apucă. Am avut perioade și perioade, cînd mă apucă cumpăratul, cînd mă apucă aruncatul. În prima mea bucătărie am avut numai bufetul ăla mare și colțarul, aragaz, chiuvetă + mască de chiuvetă, un frigider pe jumătatea ăstuia și o masă cu 3 scaune. Habar n-am cum mă descurcam, dar nu-mi aduc aminte să-mi fi lipsit ceva. Lapona, eu stau la casă, dar cu centrala n-am avut prea mult de ales unde s-o punem, în afara acestui loc. Orice am propus atunci nu s-a putut dpdv al securității (beci, curte interioară), și pe atunci regulile erau foarte stricte, centrala nu se punea în colț, nu se punea la subsol etc. Iar mie îmi e foarte frică să fac improvizații și-mi place să-i ascult pe specialiști, că știu ei mai bine. Am mai văzut centrale mascate în diverse feluri, dar nu m-a satisfăcut niciunul, așa că tot așa am lăsat-o. M-am obișnuit cu ea, important e că merge și că e foarte comodă și convenabil financiar, plătim mai puțin decît un apartament cu 3 camere cu încălzire centrală. Report
December 12, 20169 yr comment_240254 Frumos în bucataria ta, iar atmosfera e super primitoare! S-o stapînesti cu placere, sa faci numai bunatati si sa va simtiti bine cu dragii vostri acolo! Report
December 13, 20169 yr comment_240260 Lapona, eu stau la casă, dar cu centrala n-am avut prea mult de ales unde s-o punem, în afara acestui loc. Orice am propus atunci nu s-a putut dpdv al securității (beci, curte interioară), și pe atunci regulile erau foarte stricte, centrala nu se punea în colț, nu se punea la subsol etc. Iar mie îmi e foarte frică să fac improvizații și-mi place să-i ascult pe specialiști, că știu ei mai bine. Am mai văzut centrale mascate în diverse feluri, dar nu m-a satisfăcut niciunul, așa că tot așa am lăsat-o. M-am obișnuit cu ea, important e că merge și că e foarte comodă și convenabil financiar, plătim mai puțin decît un apartament cu 3 camere cu încălzire centrală. Stai linistita ca asa-i si la ai mei in Ro.Si al meu Mr.Eataly e de meserie.Singura solutie a fost sa ramana acolo unde este in bucatarie.Am evaluat o gramada de solutii de camuflare si deocamdata a ramas singura solutie valabila.Asta doar daca nu avem in plan sa renovam tot etajul. Sa o folosesti cu spor si drag! Report
December 13, 20169 yr comment_240272 Foarte frumoasa ! Sarbatori fericite si sanatoase in ea si cu ea multi, multi ani de-acum incolo ! Report
December 14, 20169 yr comment_240278 Îmi place mult bucătăria, Carmella, mai ales partea veche. Îmi place bufetul de numa-numa, și lustra de asemenea. S-o folosești sănătoasă și voioasă și să o ai cât de plină sau cât de goală îți dorești (bucătăria https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif) în fiecare moment. Report
December 14, 20169 yr comment_240282 Ce fain e la tine in bucatarie!!! S-o stapaniti sanatosi! Lustra ta din bucatarie, seamana cu a mea de la intrare.... Report